Predpokladaná zostava na sezónu 2012/2013

24/07/12 - Už onedlho čaká na Inter Miláno prvý oficiálny zápas. Nerazzurri sa 2.8. stretnú v Európskej lige s víťazom zápasu Hajduk Split vs Skonto Riga. V akom rozostavení uvidíme Inter v novej sezóne? Poďme sa pozrieť na hráčov, ktorí sú momentálne na súpiske Interu.

Prestupové okno sa uzatvára koncom augusta. Predstavitelia Interu stále rokujú o posílení kádra o niekoľko nových hráčov. Môžeme očakávať, že do týmu pribudnú ešte jeden alebo dvaja hráči. Súpiska sa určite rozšíri o nového útočníka, ale jeho meno zostáva záhadou. Až doteraz sa zdalo, že by to mohol byť Mattia Destro, ale ten sa rozhodol pre AS Rím. Môžeme však očakávať, že sa najskôr Inter zbaví nechcených hráčov. Potom, čo Lucio a Forlan už opustili Inter, tak medzi nechcenými sa ešte nachádzajú Julio Cesar, Maicon, Giampaolo Pazzini a Luc Castaignos. Je možné, že Inter sa zbaví aj Dejana Stankoviča. Nižšie je graficky znázornená predpokladaná základná jedenástka Interu v novej sezóne.



Brankár

Samir Handanovič - O tom, že práve on bude jedničkou Interu v budúcej sezóne niet pochýb. Len zranenie Slovinca alebo zlé výkony môžu ohroziť jeho pozíciu v bráne. Verme, že tomu tak nebude a svoju úlohu splní, veď Inter sa vždy spoliehal na kvalitu v bráne.

Obrana

Javier Zanetti už v Interi hral na všetkých možných pozíciach okrem brány. V prípade odchodu Maicona, Il Capitano sa po rokoch vráti na pravú stranu obrany. Zanetti je legenda, ktorá aj vo svojich 40-tich rokoch dokáže hrať futbal na najvyššej úrovni. Alternatívou na pravej strane obrany by mohol byť Jonathan. V jeho prípade sa však nepredpokladá, aby sa objavil v dôležitom zápase na ihrisku.

Walter Samuel bol najlepším obrancom Interu v minulej sezóne a ak sa bude prezentovať podobnými výkonmi, tak si môže byť istý základom.

Matias Silvestre - nová tvár Interu, môže hrať v strede obrany ako aj na jej pravej strane. V Interi má vytvoriť dvojičku so svojím rodákom Samuelom. Na Silvestreho chyby bude čakať Andrea Ranocchia a Cristian Chivu. Ďalšou možnosťou je aj mladučký Brazílčan Juan Jesus, ktorý sa onedlho predstaví na Olympiáde.

Yuto Nagatomo si nemôže byť istý svojou pozíciou na ľavej strane obrany. Na jeho chyby bude čakať mladík Ibrahim Mbaye, ktorý svojou hrou presvedčil fanúšikov, a kto vie, možno čoskoro presvedčí aj trénera. Nagatomo, vzhľadom na skúsenosti začne sezónu na ihrisku, ale nie je vylúčené, že jeho miesto zaujme iba 17-násť ročný mladík z Primavery.

Záloha

Esteban Cambiasso bude jedným z kľúčových hráčov v strede poľa. Budú mu pridelené predovšetkým defenzívne úlohy, získanie lopty a tvorba hry zozadu. Poznáme však vlastnosti Cambiassa a môžme sa tešiť na neočakávané výpady do súperovej jedenástky zakončené gólom. Jeho výkony v minulej sezóne neboli najlepšie, najmä ak si pripomenieme zápas, keď po vystriedaní bol vypýskaný fanúšikmi a v jeho očiach sa objavili slzy. Snaď sa to v tejto sezóne opakovať nebude.

Fredy Guarin je v Interi od januára, ale kvôli zraneniu hral len v niekoľkých posledných zápasoch sezóny. Aj to však postačilo, aby ho Inter vykúpil. Guarin presvedčil svojou hrou počas prípravných zápasov. Zdá sa, že aj on bude mať isté miesto v základnej jedenástke Stamaccionieho Interu. Dejan Stankovič si pomaly musí baliť kufre alebo sa zmieriť s úlohou náhradníka. Guarin zahrá po boku Cambiassa ako jeden z dvoch stiahnutých záložníkov. Podobne ako Argentínčan, aj on má dobrú techniku a môžme od neho očakávať zopár gólov. Tešme sa hlavne na jeho góly z diaľky. Jeho zástupcom môže byť jeden z dvojice Mariga (ak zostane v Inter i) - Mudingayi.

Philippe Coutinho sa vrátil do Interu vo veľkom štýle. Brazílčan už nie je tým hráčom ako v minulom roku, keď ho Inter poslal hosťovať do Espanyolu. Coutinho je istejší, nestráca toľko lôpt ako v minulosti, keď ho spoluhráči z Interu ignorovali pri zakladaní útočných akcií. Teraz o ňom hráči, ako aj tréner hovoria len v superlatívoch. Dvadsaťročný Brazílčan hral prvé husle v prípravných zápasoch a strelil aj niekoľko gólov. Je zjavne v dobrej forme. Dúfajme, že mu to vydrží a stane sa jednou z nových hviezd Serie A.

Wesley Sneijder je veľkou neznámou. Ak zostane v týme, určite ho uvidíme v základnej jedenástke Interu. Avšak, nevieme aké plány má s týmto hráčom Massimo Moratti. Holanďan sa práve vrátil z dovolenky na Ibize a evidentne mu nechýba dobrá nálada. Počas zápasov Trofeo TIM s Milánom a Juventusom sedel v súkromnom obleku na lavičke náhradníkov a spolu s ostatnými sledovali počínanie svojich kolegov, žartujuc každú chvíľu s Yutom Nagatomom a Andreom Stramaccionim. Medzi ním a trénerom cítiť chémiu. Sneijder po priemernej minulej sezóne verí, že zostane v Interi aj v ďalšej sezóne. Okrem iného vidí Stramaccionieho ako dôstojného nástupcu Mourinha. Možno teraz pod jeho vedením budeme vidieť Sneijdera, ktorého poznáme, rozzúreného buldoga, ktorý svojou strelou a hrou dokáže rozmontovať obranu každého súpera.

Útok

Rodrigo Palacio je ďalší z nových hráčov Interu. V poslednej dobe sa jeho meno objavilo v súvislosti so stávkovým škandálom, ktorý sa dotýka niekoľkých hráčov Janova. Dúfajme, že sú to len fámy, ktoré nemajú s Palaciom nič spoločné. O Palaciovi prehovoril aj prezident Fc Janov - Enrico Preziosi. Povedal, že ak sa ukáže, že do aféry bol zapojený aj Palacio, bude sa správať čestne a vezme ho späť k sebe. Počas prípravných zápasov sa ukazoval Palacio v dobrom svetle a bolo vidieť, že si rozumie s Coutinhom. Nie je to typ hviezdy. Na Palaciove miesto v základe si robí zálusk aj Ricardo Alvarez. Mladý Argentínčan sa zotavuje zo zranenia kolena a v kvalifikačných zápasoch o postup do EL ho ešte neuvidíme.

Diego Milito nám niekoľko mesiacov pripomína hráča, ktoré poznáme z doby, keď tým viedol José Mourinho. Milito strieľa góly ako na zavolanie a ak sa mu budú vyhýbať zranenia, tak bude jedným z favoritov na získanie koruny pre kráľa strelcov SERIE A. Svojou hrou si vybojoval silnú pozíciu v týme Stramaccionieho, ktorý si ho cení viac ako Giampaola Pazziniho. Charakteristika oboch hráčov spravila, že si tréner nevie predstaviť oboch hráčov v týme a preto je Pazzini tak povediac "na odstrel". Il Principe je absolútna istota. Veľkou neznámou však je pozícia náhradníka. Inter po odchode Forlana a predpokladanom predaji Pazziniho a Castaignosa bude musieť priviesť nového útočníka. Možnosťou zostáva aj Samuel Longo, ktorého Stramaccioni pozná veľmi dobre z Primavery a o ktorého Inter úspešne bojoval s Janovom pred niekoľkými týždňami.

Autor: Peter Hreha

Zdroj: intermediolan.com

961x
FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy