Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 14.07.2021 

O víkendu 22.8. začíná nový ročník Serie A a obhájce trofeje Inter přivítá v 1.kole doma FC Janov. O týden později hrají nerazzurri ve Veroně. V rámci 9.kola se o víkendu 24.10. hraje nejvýznamnější utkání ligy mezi Juventusem a Interem. O tři kola později je zatím na 7.11. naplánované milánské derby, kde bude AC Milán domácím týmem.

Oproti obvyklým pořádkům se odvety nehrají ve stejném pořadí jako zápasy v první polovině sezony. Zápasy po 19.kole se rovněž losovaly. Přitom bylo dodržováno mnoho pravidel, aby se například městská derby či vzájemné zápasy nejlepších sedmi klubů nehrála v prvním nebo posledním kole či uprostřed týdny a týmy, které se střídají o stejný stadion, nesmí hrát ve stejném kole doma.

Již se o tom spekulovalo v minulosti a letos to vypadá jako více než pravděpodobné. Suning chce od hlavní sponzorů zobrazených na dresech 30 až 35 miliónů eur a protože od dvou sponzorů požadovanou sumu nezíská, je ve hře reklama i na rukávu.

Hlavním sponzorem na hrudi bude s největší pravděpodobností Socios.com, k podepsání smlouvy však zatím nedošlo, a tak byl nový dres zatím představen bez loga sponzora. Na zadní straně ale nápis Lenovo nechyběl. Dohodu Inter s touto technologickou firmou měl uzavřenou dlouho dopředu.

Dlouholetý sponzor Pirelli byl ochotný dávat ročně pouze 15 miliónů eru.

Hakan Calhanoglu má za sebou prvního tréninku v Interu. "Je to hezký pocit být tady," svěřil se na sociálních sítí. Zatím trénoval individuálně. Turecký reprezentant přišel zdarma z AC Milán, protože se s Rossoneri nedohodl na nové smlouvě. Šokující rozhodnutí přišlo po té, co mu Nerazzurri nabídli o 1 milion eur za sezonu více než Diavolo.

Calhanogluova smlouva platí do června 2024 a předpokládá se, že má hodnotu 5 milionů eur za sezonu plus bonusy. Sedmadvacetiletý hráč, který do AC přišel v červenci 2017 z Bayeru Leverkusen. Za AC Milán nastoupil do 172 soutěžních zápasů, v nichž si připsal 32 gólů a 48 asistencí, a významně se tak podílel na úspěšné sezoně pod vedením Stefana Pioliho, kdy Rossoneri skončili v Serii A na druhém místě.

Sportovní ředitel Tottenhamu Fabio Paratici stojí o obránce Interu Milana Škriniara, ale ten se ze San Sira stěhovat nehodlá. Vloni v létě byl slovenský stoper spojován s přestupem do Spurs a letos se zvěsti o možném přesunu objevují znovu, protože sportovní ředitel Paratici ho má rád již z doby, kdy byl v Juventusu.

Škriniar, který má s Interem smlouvu do června 2023, se podle listu nechystá Nerazzurri opustit a chce s Inzaghim spolupracovat i v letech 2021-22. Šestadvacetiletý hráč odehrál za Inter 167 soutěžních zápasů a je připraven Spurs odmítnout, protože se soustředí pouze na obhajobu Scudetta s Interem.

O Jogo (Portugalský denník): "Inter uvoľnil Joãa Mária zadarmo preto, že v zmluve bolo uvedené že hráč nemôže prestúpiť do iného portugalského klubu než Sporting. Inter to mal však naplánované, s Benficou padli rôzne dohody. Inter mal s agentom hráča isté dlhy, ktoré teraz splatí Benfica a Inter ušetrí niečo cez €10M. Taktiež nieje vylúčené, že Benfica odkúpi od Interu aj iných hráčov vrámci dohody."

Gazzetta dello Sport: "Benfica prejavila vážny záujem aj o Valentina Lazara, ktorého Inter doteraz nevedel predať. Začali sa prvé jednania."

Italové vyhráli Euro 2021 a český trenér Zdeněk Zeman má v národním týmu hned pět fotbalistů, které "vychovával". Je to Verratti, Immobile, Insigne, Florenzi a z Interu Nicolo Barella.

"Počkat, Barellu si nepočítám," tvrdí pro iDnes. "V ­Cagliari hrával za dorost a já ho do áčka nechtěl. Kopat uměl, to bylo jasné všem, jenže nebyl disciplinovaný. Nechával se vylučovat, kazil desítky a choval se jako celebrita, i když na to neměl. Řekl jsem mu: Dokud budeš takový, pode mnou si nezahraješ," zavzpomínal Zeman, který již počtvrté bude trénovat Foggii.

Inter nemá zájem zbavovat se Stefana Sensiho a odmítl Fiorentinu. Tvrdí to italský zpravodajský portálu FirenzeViola.it, který uvádí, že i samotný záložník fialky odmítl a chce zůstat v Interu a bojovat o místo v prvním týmu pod novým koučem Inzaghim.

Předpokládá se, že Sensi byl identifikován Fiorentinou jako klíčový cíl na místo středního záložníka pro toto léto. 25letý hráč se líbil novému trenérovi Vincenzo Italianovi, který věřil, že je vhodným hráčem, jenž dodá kvalitu do středu pole.

Předpokládá se, že Nerazzurri jsou potenciálně otevřeni prodeji hráče vzhledem k počtu záložníků, kteří již v klubu působí, ale jeho odchod není prioritou a odmítli i nabídku na hostování s opcí na koupi.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy