Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 17.08.2021 

Inter stále řeší odchody několika nedůležitých hráčů z kádru. Odejít by měli Valentino Lazaro, Andrea Pinamonti, Lucien Agoume, Facundo Colidio a Eddie Salcedo.

Lazaro se v Interu od svého příchodu z Herthy Berlín v létě 2019 pořádně neprosadil a očekává se, že odejde před uzavřením přestupového okna. Benfica měla velký zájem, ale nyní se zdá, že mnohem pravděpodobnější bude návrat do Bundesligy, kde se o Rakušana zajímají například Mohuč, Eintracht Frankfurt a Freiburg.

Pinamonti pravděpodobně odejde spíše na hostování než natrvalo, protože žádný ze zainteresovaných klubů není schopen zaplatit jeho čistý roční plat 2,2 milionu eur, ale řada klubů ze Serie A má zájem o jeho zapůjčení.

Naopak u Agoumeho se očekává, že se po podpisu nové smlouvy přesune na hostování do Saint-Étienne, kde bude prioritou pravidelně hrát. Devatenáctiletý hráč je stále považován za potenciální budoucnost Nerazzurri.

Stejně tak Salcedo a Colidio, jejichž smlouvy jsou platné do roku 2023, respektive 2024. I u nich se očekává, že se najde klub, kde by mohli často hrát a rozvíjet se.

Lukaku je pryč, Lautaro Martinez bude chybět kvůli stopce a Alexis Sanchez se zotavuje ze zranění. Je tak zřejmé, že nová ofenzivní posila Edin Džeko nastoupí hned do prvního ligového zápasu v sezoně, v kterém hraje Inter doma na San Siru proti FC Janov. Trenér Inzaghi doufá, že se na Džeka bude moci spolehnout díky jeho zkušenostem a taktickým znalostem.

Inter doufá, že záložník Arturo Vidal zváží svůj případný odchod do argentinského celku Boca Juniors. 34letý fotbalista totiž nemá v sestavě černomodrých jisté místo a vzhledem k jeho vysokému platu (6,5 milionu eur čistého), by se klubu hodilo, kdyby odešel.

Záložník má také opakující se zranění, což v kombinaci se skutečností, že ho nový trenér nepovažuje za důležitého, znamená, že se nebylo vůbec špatné, kdyby Inter opustil.

Nabídky z Evropy ale nepřicházejí a jihoamerické kluby nejsou schopny hráči nabídnout obdobný plat. Nerazzurri však stále doufají, že chilský reprezentant začne o nabídkách uvažovat s ohledem na skutečnost, že v letošní sezoně moc hrát nebude. Jsou dokonce ochotni na to něco přispět.

Inter bude s agentem Lautara Martineze jednat o prodloužení smlouvy. Obě strany chtějí ve svazku pokračovat, ale zřejmě nepůjde o nic jednoduchého. Druhý nejlepší střelec týmu bral doposud pouhých 2,5 milionu eur ročně a minimálně 10 jeho spoluhráčů mělo lepší plat. Například náhradník Pinamonti má jen o 300 tisíc méně. Agent Camano nyní požaduje 7 milionů eur čistého za sezónu. Nerazzurri jsou připraveni začít na 5,5 až 6 milionech eur. Teprve čas ukáže, zda se obě strany dokážou dohodnout. Agent se domnívá, že vzhledem k tomu, že Argentinec má být ústřední součástí projektu Nerazzurri do budoucna, měl by se dočkat zvýšení platu, které bude odrážet jeho důležitost.

Pokud k dohodě nedojde, bude Martinezova budoucnost v Interu viset ve hvězdách, protože jeho současná smlouva vyprší na konci června 2023 a o jeho služby se zajímá řada špičkových klubů.

Bývalý trenér Interu a Chelsea Antonio Conte je jedním z favoritů na převzetí Arsenalu v případě vyhazovu Mikela Artety. Artetova pozice je už po minulé sezóně poněkud nejistá, ale po prohře v úvodním zápase Premier League venku s nově postoupivším Brentfordem (2:0) se ještě více zkomplikovala.

Podle deníku The Sun je favoritem současný kouč Leicesteru City Brendan Rodgers a v závěsu za ním Conte.

Conte vyhrál s Interem po desetiletém čekání Scudetto, ale po vzájemné dohodě ukončil smlouvu kvůli obavám z přestupové strategie. Jeho obavy se ukázaly jako oprávněné, protože Achraf Hakimi a Romelu Lukaku byli od té doby prodáni do PSG, respektive Chelsea.

V rámci ukončení smlouvy s Interem nemůže Conte v této sezoně vést jiný italský klub.

Romelu Lukaku po odchodu z Interu do Chelsea přiznává, že Serie A je takticky a technicky lepší ligou a v Anglii, že je to hlavně o intenzitě. Belgický reprezentant zkompletoval svůj přestup za 115 milionů eur na Stamford Bridge, kam přišel už před deseti lety z Anderlechtu.

"O svých osobních ambicích moc nemluvím, ale opírají se o ambice klubu. Proto jsem se vrátil," řekl Lukaku oficiálním klubovým stránkám. "Chelsea chce dál vyhrávat, růst jako klub a dominovat v Anglii a Evropě. To je něco, co jsem chtěl, a teď jsem tady, takže je na mně, abych pomohl týmu realizovat jeho potenciál."

Lukaku našel v Interu svou životní formu, když v pouhých 95 soutěžních startech vstřelil 64 gólů a přidal 16 asistencí. Osmadvacetiletý hráč nepopírá, že se během dvou let v Serii A, která je pro útočníka obzvlášť náročná na góly, hodně naučil.

"Jsem novou verzí toho hráče z dřívějška. Vyvinul jsem se a tým, ke kterému jsem se připojil, je velmi silný, takže teď to jen musíme dokázat na hřišti tím, že budeme bojovat o Premier League." Přestupem za 115 milionů eur se Lukaku stal nejdražším hráčem, kterého kdy tým ze Serie A prodal.

O záložníka Cagliari Nahitana Nandeze se zajímají Tottenham Hotspur a West Ham United, ale on je stále rozhodnutý přestoupit do Interu. Uruguayský reprezentant tvrdí, že mu byl v létě přislíben přestup na San Siro a odmítá všechny ostatní alternativy. Nedostavil se ani na přátelský zápas a trénuje odděleně od zbytku týmu.

Podle deníku La Repubblica je pravda, že se o Nandeze ucházely Tottenham a West Ham, ale on má své srdce upnuté na Inter a nehodlá ustoupit. Problém je v tom, že Nerazzurri se začali zaměřovat na jiné cíle a po odchodu Romelua Lukakua zjistili, že nový útočník je pro ně větší prioritou.

Inter shání dalšího útočníka, kde se dá. Džeko jako adekvátní náhrada za Lukaka nestačí. Každý den přibyde nové jméno. Dnes se objevila informace, že klub jedná s agentem Minem Raiolou o přestupu útočníka Marcuse Thurama z Borussie Monchengladbach, tvrdí to aspoň Sky Sport Italia.

Čtyřiadvacetiletý hráč hraje především na levém křídle, ale může působit i ve středu nebo na pravé straně, což by trenérovi Inzaghimu pomohlo ve skládání sestavy. Jeho nejsilnějšími stránkami jsou rychlost a technika. Zárověň je také velmi vysoký a silný i ve vzduchu.

Thuram se narodil v Itálii, protože jeho otec Lilian v té době hrál za Parmu, v srpnu 1997, a na svém kontě má již čtyři seniorské reprezentační starty za Francii. Ve 40 soutěžních vystoupeních v minulé sezoně zaznamenal za bundesligový celek 11 gólů a 12 asistencí. Jeho smlouva s Borussií Monchengladbach končí v červnu 2023 a požadovaná cena se bude pravděpodobně pohybovat kolem 40 milionů eur. To je stejná částka, jakou Atalanta požaduje za Duvana Zapatu, ovšem La Dea Kolumbijce nepustí bez vhodné náhrady.

Inter je údajně připraven prodloužit smlouvu s Lucienem Agoumé, než ho pošle na hostování do Saint-Étienne v Ligue 1. Devatenáctiletý záložník se v sezoně 2020/21 vrátil z hostování ve Spezii a jeho současná smlouva s Nerazzurri vyprší v červnu 2022. Agoumé přišel v červenci 2019 z FC Sochaux.

17/08/21 - Investigativní pořad televize RAI prý zjistil, jak je na tom Inter s financemi. Odhalení to bylo velmi nemilé a na povrch vyplavali i dluhy, o kterých se nevědělo. Suning reálně riskuje ztrátu kontroly nad Interem, pokud v příštích 36 měsících nezíská 340 milionů eur, protože jeho dluhy údajně dosahují 700 milionů eur. Suning prý odmítl klub před nedávnem prodat jen kvůli Superlize.

Atalanta se zdráhá pustit Duvana Zapatu, a tak se Inter údajně zaměřil na útočníka Wolfsburgu Wouta Weghorsta. Edin Džeko, který dorazil prakticky zadarmo z AS Řím, není brán jako adekvátní a dostačující náhrada za Romelu Lukaka. První volbou byl Duvan Zapata. Inter se s hráčem dohodl na osobních podmínkách, ale Atalanta ho nechce pustit bez vhodné náhrady.

Sky Sport Italia píše, že se nerazzurri zaměřili na nový cíl, kterým je střední útočník Wolfsburgu Weghorst. Ten tento měsíc oslavil 29. narozeniny a má na kontě 10 reprezentačních startů za Nizozemsko, v nichž vstřelil dva góly. Jeho smlouva končí v červnu 2023 a přestupový expert Gianluca Di Marzio tvrdí, že dohoda může být uzavřena za 15 až 20 milionů eur. To je přibližně polovina toho, co by stál Duvan Zapata nebo útočník Lazia Joaquin Correa.

Weghorst odešel v roce 2018 z Nizozemska z AZ Alkmaar do Wolfsburgu a v této sezoně už dvakrát rozvlnil síť ve dvou zápasech. V minulém soutěžním ročníku vstřelil ve 41 zápasech 25 gólů a přidal devět asistencí. Pro Inter by to byl druhá nizozemská posila v tomto létě poté, co z PSV Eindhoven přišel Denzel Dumfries za 12 milionů eur.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy