Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 16.10.2021 

Obránce Lazia Luiz Felipe byl po závěrečném hvizdu zápasu s Interem vyloučen za  žert, který se podle něj nepovedl. Situace na hřišti byla kvůli kontroverzním druhém gólu vyhrocená. Luiz Felipe to ignoroval a skočil zezadu na ramena Joaquinu Correovi, aby oslavil výhru. Ještě před několika měsíci si byli velmi blízcí a byli spoluhráči v Laziu. Correa si zřejmě neuvědomil, o koho jde - nebo to stejně považoval za nevkusné - a reagoval naštvaně. Rozhodčí to viděl a ukázal červenou kartu Luizovi Felipemu, který se rozplakal, když se zoufale snažil vysvětlit, že šlo o žert s velmi dobrým přítelem.

16/10/21 - Simone Inzaghi přiznává, že Inter ztratil hlavu po kontroverzních situacích během zápasu s Laziem (3:1) a neměl hráče Lazia pustit zpět do hry. "Z našich posledních výkonů to byl náš nejlepší. Tým, jako je ten náš, by při vedení 1:0 neměl dělat tolik chyb, když se snaží vstřelit druhý gól," řekl Inzaghi.

Po reprezentační pauze se představíme na Stadio Olimpico. Pikantní duel to bude zejména pro našeho trenéra Inzaghiho, který léta trénoval právě Biancocelesti. Lazio je na svém stadionu těžkým soupeřem a již 16 zápasů zde drží neporazitelnost. Dnes mu bude chybět klíčový muž v obraně Acerbi. Inzaghi údajně musí zvážit stav Jihoameričanů, kteří se vrátili z reprezentací později, například Vidal s Alexisem do Říma ani neodcestovali. Snad naposledy chybí i Sensi.

Pravděpodobné sestavy:

LAZIO: Reina - Marušić, Luiz Felipe, Patric, Hysaj - Milinković, Leiva, Lucas Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Pedro

INTER: Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Brozović, Gagliardini, Perišić - Džeko, Lautaro

16/10/21 - Serie A je po reprezentační pauze zpět! Inter Milán se vrací do boje v sobotu večer, kdy se v 8. kole představí na hřišti Lazia. Z Jižní Ameriky se mu ale nestačili včas vrátit někteří hráči. Alexis Sánchez a Vidal zápas vynechají a do Říma vůbec necestovali. Lautaro a Correa jsou unavení a tak trenér Simone Inzaghi v rozhovoru pro klubové stránky přemýšlí nad variantami útočné dvojice. Chválí Calhanoglua, jehož start není také jistý, a Denzela Dumfriese. Vzpomíná i na Lazio, kde dlouhá léta působil a poprvé sem přijede jako soupeř.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy