Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 21.01.2022 

Simone Inzaghi po postupu do čtvrtfinále italského poháru: "Věděli jsme, že Empoli je kvalitní tým, v prvním poločase jsme měli dát víc gólů. Po přestávce jsme trochu ztratili rytmus," řekl trenér pro Sport Mediaset.

Alexis Sanchez se po úvodních čtyřech minutách zvedl z lavičky a znovu se dokázal trefit, tentokrát hlavou. Měl by chilský reprezentant dostat více herního času? "Myslím, že Sanchez je skvělý hráč, který nastoupil ve čtyřech z posledních šesti zápasů a ve zbylých dvou přišel z lavičky. Dostává svůj herní čas a svými výkony si ho i zaslouží."

V úvodních minutách odešel Joaquin Correa v slzách a držel se za stehenní sval poté, co mu Simone Romagnoli skočil na záda. Tomu možná nepomohl ani stav hřiště na San Siru, které bylo velmi hrbolaté a vypadalo, že jsou na něm díry. "Inter i AC Milán mají tento problém už hodně přes měsíc a je třeba s tím něco udělat, protože toto není skutečně dobrý trávník. Empoli to nemělo také lehké, protože hraje míč na nohy rychlými přihrávkami."

Andrea Ranocchia je hrdý na to, že může být součástí tohoto týmu. Ve středu přispěla jeho prvotřídní trefa k vítězství v prodloužení Coppa Italia nad Empoli. Třiatřicetiletý fotbalista hraje zřídkakdy a góly dává ještě méně často, přesto se v nastaveném čase blýskl efektním akrobatickým volejem, kterým vyrovnal na 2:2 a vynutil si prodloužení.

"Mám velkou radost především z toho, že jsme postoupili do dalšího kola, protože to byl hlavní cíl. Když jsem vstřelil gól, tak jsem ještě šťastnější," řekl kapitán v tento večer pro Sport Mediaset. "Snažím se být vždy připraven, když jsem vyzván, je to součást týmové práce. Jsme opravdu dobrá parta a vidět to je pokaždé, když vstoupíme na hřiště. Jsem velmi rád, že mohu být součástí tohoto týmu. Budu pokračovat tak dlouho, dokud mi to dovolí! Jsem hrdý na to, že mohu hrát s těmito kluky."

Stefano Sensi nastoupil z lavičky a v prodloužení vstřelil vítězný gól na 3:2, přestože původně neměl být v sestavě, protože by měl následující den odejít na hostování do Sampdorie. "Sensi je skvělý kluk a také opravdu výborný hráč. I přes všechny zvěsti o přestupu nastoupil a podal skvělý výkon. Všichni si ho tady vážíme a já jsem za něj rád."

Inter potvrdil, že jeho útočník Joaquin Correa utrpěl zranění ohýbače stehenního svalu 2. stupně a bude znovu vyšetřen za dva týdny. Argentinec opustil hřiště v slzách během středečního utkání Coppa Italia proti Empoli. Zdá se však, že jeho zranění není tak vážné, jak se původně obával.

"Po zranění, které utrpěl ve středečním pohárovém utkání proti Empoli, se Joaquin Correa v pátek ráno podrobil vyšetření magnetickou rezonancí na Istituto Clinico Humanitas v Rozzanu," stojí v prohlášení Interu. "Vyšetření odhalilo natažení ohýbače levého stehna 2. stupně. Jeho stav bude znovu posouzen za čtrnáct dní." To znamená, že sedmadvacetiletý hráč pravděpodobně vynechá milánské derby 6. února.

Correa přišel do Interu v létě z Lazia, kam byl původně zapůjčen za 5 milionů eur. Jakmile Nerazzurri po 2. únoru získají další bod, stane se jeho přestup za 25 milionů eur trvalým. Argentinský útočník vstřelil v této sezóně čtyři góly ve 20 vystoupeních ve všech soutěžích.

Stefano Sensi byl blízko hostování v Sampdorii Janov do konce sezony, ale jeho gól proti Empoli a zranění Joaquína Correi by mohly Inter přesvědčit, aby změnil svou přestupovou strategii. Sensi již měl u Blucerchiati podstoupit lékařskou prohlídku před uzavřením smlouvy. Dokonce i italský trenér Roberto Mancini navrhoval, aby Sensi přestoupil na Marassi a získal více herního času před březnovým play-off mistrovství světa.

Bývalý hráč Sassuola se představil v prodloužení středečního utkání Coppa Italia proti Empoli a vstřelil vítězný gól, čímž pomohl Nerazzurri k postupu do čtvrtfinále. "Hodně jsme spolu mluvili, je to velmi inteligentní kluk a jsem rád, že dnes dal vítězný gól. Dokud bude oblékat dres Interu, držím se Stefana Sensiho pevně," řekl včera večer trenér Interu Simone Inzaghi.

Joaquin Correa zápas začal, ale v prvním poločase se zranil a hřiště opustil v slzách. Podle Sky Sport Italia může Sensiho gól a Correův problém přesvědčit Inter, aby změnil své plány a Sensiho si ponechal. Correa se v nejbližších hodinách podrobí lékařské prohlídce a podle výsledků se Sensi bude moci do Sampdorie stěhovat v sobotu. Existuje ale možnost, že dohoda nebude vůbec uzavřena.

Sobotní zápas Interu s Benátkami by mohl být odložen. Po dalších pozitivních testech na COVID-19 se počet nemocných hráčů a zaměstnanců zvýšil na 15. Nový protokol umožňuje přeložení zápasu, pokud je pozitivně testovaných současně alespoň devět hráčů. Zatím není jasné, kolik z těch, kteří byli v Benátkách pozitivně testováni, jsou hráči a co členové personálu.

Nadcházející zápas Salernitany v Serii A s Neapolí je rovněž ohrožen, protože v současné době má osm hráčů s COVID-19, což je jen o jednoho méně, než je hraniční hodnota.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy