Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 28.01.2022 

Záložník Interu Stefano Sensi se oficiálně připojil k Sampdorii. Důvodem je větší herní vytíženost. Šestadvacetiletý italský záložník se v této sezoně pod trenérem Simone Inzaghim objevil v zápase ve všech soutěžích pouze dvanáctkrát, přičemž pouze jednou byl v základní sestavě. Na začátku sezony vynechal sedm zápasů kvůli zranění postranního kolenního vazu a ani po uzdravení nedokázal na italského trenéra udělat dojem.

Jak je vidět na stránkách Serie A, jedná se o pouhé hostování a po konci sezony se Ital vrátí zpět do Interu. Sampdoria žádnou opci na přestup nemá. Sensi je důležitou posilou pro trenéra Marca Giampaola, který se snaží ligurský celek dovést daleko nad sestupové pásmo. V současné době má tři body náskok před osmnáctým Cagliari.

Gosens: “Je to pre mňa veľkou cťou tu byť, dostal som sa do jedného z najväčších klubov v Európe. Som naozaj hrozne štastný a neviem sa dočkať môjho debutu. S Inzaghim som sa už stihol porozprávať, mali sme videohovor. Povedal mi čo odo mňa očakáva a ja som povedal jemu aké mam predstavy. Z oboch strán bolo jasné že sa nevieme dočkať spolupráce.”

“S Bastonim sa rozprávam skoro každý deň, a to nielen teraz, už tak 2-3 roky dozadu mi hovoril o tom aký klub je Inter, že je to naozaj hrdosť obliekať tento dres. Presviedčať ma však nemusel, sám si veľmi dobre uvedomujem o aký klub sa jedná. Hovoril mi aj o histórií klubu, ako sa tu pracuje, som rád že ho tu mám.”

“Viem že Inter má špecifický vzťah s nemeckými hráčmi. Aj z tohto pohľadu je to pre mňa veľká česť, veľa nemcov tu prepísalo históriu a dúfam že budem v tejto tradícií pokračovať. Je to môj veľký sen.”

28/01/22 - Robin Gosens dlouho hrál fotbal jen pro radost. Díky tomu, že vždy pracoval naplno, dokázal na sebe upoutat pozornost a dostat se do lepších klubů. Ani tam nepolevil a po čtyřech sezonách se německý reprezentant stěhuje do Interu Milán. Jaká byla jeho fotbalová cesta?

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy