Mistři Itálie 2023/24

CAMPIONI D'ITALIA LIVE

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 04.02.2022 

Nicola Berti se domnívá, že Milán nemá v sobotním Derby della Madonnina žádnou šanci porazit Inter, i kdyby se Franck Kessie snažil zneškodnit Marcela Brozoviče. "Zápas se bude rozhodovat ve středu pole," řekl bývalý hráč Interu Berti deníku La Gazzetta dello Sport.

"Z mého pohledu nemá AC Milán žádnou šanci na výhru. Trojice záložníků Simoneho Inzaghiho je tak sehraná, že to vypadá, jako by spolu hráli celý život. Mají takovou intenzitu a souhru, že pochybuji, že by Milán srovnání zvládl. Hakan Calhanoglu se spolu s Brozovičem a Nicolò Barellou postaví svému bývalému klubu, zatímco v Miláně se očekává, že budou hrát Ismael Bennacer, Sandro Tonali a Kessie se přesune na pozici hrotového útočníka, aby hlídal Chorvata."

"Inzaghi se nemá čeho bát," trvá na svém Berti. "Stefano Pioli se může pokusit udusit Brozoviče tím, že na něj nasadí pitbulla, jako je Kessie, ale tím by jen uvolnil prostor pro Barellu a Calhanoglua. Upřímně řečeno, nevím, jak se Pioli může pokusit neutralizovat záložníka Interu. Bude to hra Barelly, od kterého si hodně slibuji. Je to síla přírody, jeden z těch hráčů, kteří rozpálí fanoušky a nikdy se nedrží zpátky."

Lautaro MartínezAlexis Sánchez se tento týden trefili v kvalifikačních zápasech na mistrovství světa za Argentinu, respektive Chile. Zatímco Lautaro se vrátil charterovým letem organizovaným argentinskou fotbalovou federací a již včera byl na tréninku s trenérem Simone Inzaghim, o Alexisi Sanchezovi to neplatí. Ten musel po odletu z Bolívie využít několik různých letů s přestupem v Santiagu de Chile. Chilský reprezentant se do tréninku vrátí až dnes, tedy něco málo přes 24 hodin před velkým zápasem.

Zdá se tedy nevyhnutelné, že partnerem Džeka bude Lautaro Martinez, zejména proto, že Joaquin Correa je zraněný a nový příchozí Felipe Caicedo v této sezóně za Janov téměř nehrál.

Stále častěji se hovoří o tom, že obránce Lazia Luiz Felipe Ramos odmítne prodloužit smlouvu, protože už se dohodl s Interem. Byla by to pro Římany hořká rána, zejména proto, že by následoval Stefana de Vrije, který v roce 2018 rovněž opustil Lazio zadarmo jako volný hráč a  podepsal smlouvu s Nerazzurri.

Současná smlouva Luize Felipeho s Biancocelesti vyprší 30. června a zdá se, že nová dohoda je stále méně pravděpodobná. Inter mu navrhl pětiletý kontrakt v hodnotě 2,7 milionu eur za sezonu. Příští měsíc mu bude 25 let a nedávno se dočkal prvního povolání do italského národního týmu. Předtím reprezentoval Brazílii v kategoriích do 20 a 23 let.

Luiz Felipe přišel do Itálie v roce 2016 do Lazia. První rok byl na hostování v Salernitanu. Bývalý trenér Biancocelesti Simone Inzaghi tvoří v Interu něco jako kolonii bývalých hráčů Lazia, včetně De Vrije, Joaquina Correi a Felipeho Caiceda.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy