Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 23.02.2022 

Robin GosensMatias Vecino již trénovali s týmem a blíží se jejich návrat na trávníky. Údajně by mohli být na soupisce pro nadcházející zápas s Janovem. Correa si ještě několik dní na zotavení bude muset počkat.

Vedení italské ligy schválilo, že nový ročník Serie A začne o týden dřív než je obvyklé. První kolo je naplánované na 14.dubna. Kvůli Mistrovství světa v Kataru bude mít soutěž od 13.listopadu do začátku ledna přestávku. V ní by měli italské týmy odjet se zbytkem hráčů na tour do USA, které má sloužit k propagaci italského fotbalu. Poslední kolo ligy by se mělo hrát 4.června.

Inter v posledních třech zápasech získal jen jeden bod a bývalí hráči Serie A Nicola VentolaDaniele Adani vysvětlují, proč Nerazzurri postrádají Romelua Lukakua. Belgický útočník neprožívá v Chelsea svůj nejlepší čas, ale ani Edin Džeko ho nedokázal v Interu plně nahradit. Navzdory skvělému začátku sezony dal bývalý útočník Říma a Manchesteru City v této fázi sezony méně gólů než Lukaku. Po 25 zápasech Serie A v ročníku 2021/22 měl Lukaku na kontě 18 gólů a sedm asistencí. V této sezoně má Džeko po stejné době na kontě 10 gólů a tři asistence, což je znatelný pokles. Vedle něho se však trápí i Lautaro Martinez , který se v tomto roce ještě netrefil.

"Spojení mezi Contem a Lukakuem bylo v posledních dvou sezonách klíčové," řekl Adani při analyzování Interu v pořadu Bobo TV na Twitchi. "Inter hrál až do nedávna dobrý fotbal, takže není to jen o Lukakuovi. Ale při sledování zápasu, jako byl ten se Sassuolem, pochopíte, proč jim Lukaku chybí. Inter v posledních několika zápasech nevyhrával dominantně. Ve 40 dnech odehráli několik velkých zápasů a proti Sassuolu působili trochu vybitě."

Nicola Ventola, bývalý útočník Interu, také tvrdí, že Nerazzurri chybí Lukaku, zejména ve vyrovnaných zápasech. "Před rokem dokázal Lukaku i v ošklivém zápase rozhodnout. V této sezoně Interu chybí šampión, díky němuž by vyhrává zápasy, i když tým hraje špatně. Interu se daří kolektivně, ale nemá hráče, který by dokázal vyhrávat zápasy sám."

Lukaku se v tomto období na Stamford Bridge trápí, v dresu Chelsea v Premier League vstřelil deset gólů ve 28 startech. Inter má stále nejlepší útok v Serii A s 55 góly v 25 zápasech a nachází se dva body za vedoucím Milánem. Svěřenci Simoneho Inzaghiho však mají zápas k dobru.

23/02/22 - Ředitel Interu Beppe Marotta není znepokojen gólovým suchem Lautaro Martineze a potvrzuje, že Marcelo Brozovič do týdne podepíše prodloužení smlouvy. Zároveň tvrdí, že je v klidu. "Věděli jsme, že nás teď čeká mnoho silných soupeřů. Sezona se rozhoduje až v závěru," říká v rozhovoru pro Sky Sport Italia.

Ultras Interu odhalili před tréninkovým hřištěm Nerazzurri transparenty na podporu Lautaro Martineze a Samira Handanoviče. Toto duo je po neuspokojivých posledních výsledcích Interu pod palbou kritiky. Lautaro v roce 2022 ještě nevstřelil gól, zatímco Handanovičovi někteří fanoušci a média vyčítají, že inkasoval góly, kterým prý mohl zabránit.

Ultras Interu ze skupiny Curva Nord vyjádřili útočníkovi a brankáři podporu tím, že dnes ráno odhalili před tréninkovým hřištěm týmu několik transparentů. 'Samire, nedělej si s nimi starosti, Nord je s tebou,' stálo na jednom z nich. Další byl pro Lautara a byl napsán ve španělštině: "Drž se, Lautaro, jsme s tebou," stálo na něm.

Inter v posledních třech zápasech nasbíral jen jeden bod a v Lize mistrů prohrál 2:0 s Liverpoolem. Na vedoucí celek tabulky Serie A Milán ztrácí dva body, ale má zápas k dobru. Celý tým má podpořit třetí transparent s nápisem: "Silou vyhráváš bitvy, charakterem vyhráváš válku. Nord je s vámi."

Hernán Crespo: “Kto kritizuje Lautara vie o futbale s prepáčením hov*o. Horšie obdobia dostihnú každého, ale keď je niekto silný tak silným aj zostane. Čoskoro sa Lautaro opäť rozbehne, stačí mu jeden gól a potom ich dá 7-8 po sebe. Uvidíte.”

ZAUJÍMAVOSŤ: Inter v posledných štyroch ligových zápasoch inkasoval z 15tich striel na bránu až 6 gólov. Žiadny tím z 5tich top európskych líg nemá také zlé skóre.

Costacurta (novinár): “Inter bez Brozovića nedokáže existovať, včera bolo viac než jasné, že bez neho boli ostatní stratení. Chybu urobil Inzaghi, zápas pripravil akokeby v strede hral Brozović, ale nehral. Stredopoliari neustále strácali lopty čo viedlo aj ku gólom Sassuola, nevedeli kam a čo s loptou. Snažili sa hrať rovnako, ale bez Brozovića to proste nejde. Inzaghi musí pre taký prípad pripraviť plán B.”

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy