Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 04.04.2022 

04/04/22 - Pred zápasom sme mohli vidieť dojemné spevácke vystúpenie na znak mieru a podporu vojnovo napadnutej Ukrajiny. Tým však posolstvo mieru symbolicky skončilo a začal sa tvrdý boj na ihrisku.

Do extrémne dôležitého derby vstúpili lepšie domáci Bianconeri. Prvé nebezpečenstvo si pred svojou bránou vyrobil hosťujúci Handanovič sám, keď loptu vyboxoval len nad seba. Následne ju nedokázal kryť a lopta skončila na hornej žrdi.

Inter prepisuje históriu: stal sa jediným klubom Serie A, ktorý dokázal poraziť Juventus na jeho novom štadióne 2x (2013, 2022).

Brankář Interu Samir Handanović dokázal včera večer proti Juventusu udržet čisté konto. Inter vyhrál 1:0 na Allianz Stadium. "Toto vítězství má významnou hodnotu. Moc jsme toho nevytvořili, ale ukázali jsme charakter a teď musíme být plní nadšení," řekl Handanovič pro DAZN. "Juventus není jako každý jiný soupeř. Jsme šťastní."

Juventus byl v prvním poločase blízko gólu poté, co brankář vyrazil centr nad sebe tak, že míč šel vysoko do vzduchu. Handanovič upadl a míč se po odrazu otřel o břevno. "Byl to faul a Chiellini to ví. Kdyby míč přešel čáru, nebyl by gól uznán. Omluvil se a takhle je to v pořádku," řekl brankář.

Handanovičovi končí na konci sezony smlouva. Inter si již zajistil služby brankáře Ajaxu Andre Onana, který se k Nerazzurri připojí v létě jako volný hráč. Příchod kamerunského internacionála kapitána Nerazzurri netrápí. "Nemám žádné problémy," přiznal. "Konkurence je normální a mně to nevadí. Důležité je, aby se Inter vrátil silnější. Musím se soustředit na posledních pár zápasů a pak se uvidí. Ještě jsem ani nepodepsal prodloužení smlouvy, takže uvidíme."

Slovinský brankář se proti Juventusu představil ve 359. zápase v Serii A za Inter, čímž se v žebříčku hráčů s největším počtem ligových zápasů za Nerazzurri dostal před Tarcisia Burgniče.

Žebříček podle počtu startů za Inter v Serii A je následující: Samir Handanović 359, Tarcisio Burgnich 358, Walter Zenga 328, Ivan Cordoba 323. - Javier Zanetti 615, Giuseppe Bergomi 519, Giacinto Facchetti 475, Sandro Mazzola 417, Mario Corso 413, Giuseppe Baresi 392.

Adrien Rabiot tvrdí, že o prohře s Interm rozhodl rozhodčí. "Jsem spokojený se svým výkonem i výkonem celého týmu. Odehráli jsme skvělý zápas, ale bohužel jsme nedokázali vstřelit gól," řekl Rabiot pro DAZN. "Stejně jako v Lize mistrů nám chyběl jen gól. Pokud jde o mě, Juve hrálo v obou těchto zápasech lépe než soupeř," pokračoval francouzský internacionál.

"Trefili jsme břevno, tyč, možná jsme měli mít i penaltu. Dnes večer rozhodl zápas rozhodčí. Myslím, že faul na Denise Zakariu byl uvnitř pokutového území. Byl to důležitý incident, který bohužel změnil průběh zápasu."

VAR prověřil incident, kdy rozhodčí nařídil volný kop za strčení do Zakarii hned na hranici pokutového území, a rozhodl, že to nebylo uvnitř. "Chtěli jsme vyhrát, přeskočit Inter a vytvořit tlak na Neapol a Milán. Ještě je třeba nasbírat hodně bodů, ale když jde o Scudetto, je to těžké."

Ukrajinská zpěvačka Kateryna Pavlenko a italsko-brazilská Gaia před dnešním zápasem Juventus-Inter zazpívaly speciální verzi písně Johna Lennona "Imagine". Pavlenko je zpěvačkou skupiny Go_A, která v roce 2021 reprezentovala Ukrajinu na písňové soutěži Eurovize.

Hráči se seřadili do řady, aby sledovali a tleskali vystoupení, přičemž brankář Juve Wojciech Szczesny, jehož manželka je Ukrajinka, bojoval se slzami. Obě ženy byly celé v bílém.

Zatímco mnoho klubů Serie A podniklo iniciativu na získání finančních prostředků a pomoc lidem na Ukrajině po ruské invazi, Juventus šel nad rámec a vyslal dva autobusy včetně svého zdravotnického personálu, aby odvezly přibližně 80 uprchlíků od hranic do bezpečí di Itálie. Jednalo se převážně o ženy a děti prchající před válkou.

Milan Škriniar přiznává, že Inter nepředvedl proti Juventusu nejkrásnější výkon, ale "je to skvělý pocit vyhrát, i když nehrajete tak dobře." V Turíně to bylo vášnivé Derby d'Italia, které rozhodla penalta Hakana Calhanoglua v první půli. Wojciech Szczesny ji původně parádně vyboxoval, ale kvůli nedovolenému zákroku byla opakována a turecký reprezentant ji vzápětí proměnil.

"Body jsou cenné, věděli jsme, jak důležitý je to zápas, proti jakému soupeři stojíme. Jsem na svůj tým opravdu hrdý, bojovali jsme až do poslední minuty a tohle je výsledek," řekl stoper pro DAZN. "Tohle vítězství jsme opravdu potřebovali, obětovali jsme se a dává nám velkou vzpruhu do dalších zápasů. Je možné, že nám oproti začátku sezony chybí ostrost, ale je to důležité a pořád je to skvělý pocit vyhrát, i když nehrajete tak dobře. Věděli jsme, jak je tento výsledek klíčový, protože teď už je všechno otevřené."

04/04/22 - Simone Inzaghi hodnotí vítězství Interu nad Juventusem jako zásadní krok v boji o Scudetto, prozrazuje, že požádal klub o odložení prodloužení smlouvy, a vrací úder kritikům. "Pamatuji si, co se říkalo na začátku sezony a také si vím, že Inter nevyhrál na Juventus Stadium už 11 let."

Trenér Juventusu Allegri promluvil o porážce s Interem: "Konečně se může říct, že Juventus je definitivně mimo hru o Scudetto! Potřebujeme jen získat co nejvíce bodů, abychom si zajistili čtvrté místo, a pak se připravit na ostrý start do další sezony. Letos jsme samozřejmě začali špatně a museli jsme spoustu zápasů dotahovat. Ve velkých zápasech nás také srážely individuální incidenty."

Kontroverze v utkání? "Vyhněme se tomu, abychom teď říkali věci, které nám nepomohou. Rád budu mluvit o výkonu. Od mého týmu to byl dobrý zápas, hráli jsme dobře, měli jsme spoustu střel na branku, škoda té porážky," řekl Allegri pro DAZN. "Byl to dobrý Juventus, tento tým se zlepšuje, měli jsme více kolmých přihrávek, lépe jsme nacházeli útočníky a vedli jsme si dobře po technické stránce."

Inter je nyní třetí s 63 body a zápasem k dobru, Neapol a Milán mají 66, ale Rossoneri hrají zítra s Boloňou. Koho tipuje Allegri na zisk Scudetta? "Stačí se podívat na seznam zápasů, abyste věděli, že Inter je favoritem. Získali zde důležité vítězství, mají zápas k dobru, tohle jim zvedlo sebevědomí a ano, po dnešním zápase jsou favority."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy