Mistři Itálie 2023/24

CAMPIONI D'ITALIA LIVE

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 02.06.2022 

Inter Milán v nedávno skončené sezoně zaznamenal ztrátu 120 milionů eur. Píše o tom deník Gazzetta dello Sport. Oproti předchozí sezoně, kdy černomodří získali scudetto, se klubu podařilo snížit ztrátu na polovinu. Přesto to však stále nesplňuje podmínky finančního fair play a vedení Interu proto začalo jednat s UEFA o udělení výjimky.

Klub vydal prohlášení, v němž vysvětluje, že v roce 2022 zaznamená deficit a tuto informaci předal řídícímu orgánu evropského fotbalu. Inter trvá na tom, že tato situace je zcela běžná a postihla i další kluby na celém kontinentu a očekává, že do konce června 2022 podepíše s UEFA dohodu o vyrovnání.

"Podle našich důkazů se stejná situace týká i řady dalších klubů v Itálii a Evropě, které zaznamenaly deficit prolomení FFP měřený podle současných pravidel. Interakce s UEFA sice stále probíhají, ale očekáváme, že do konce června 2022 podepíšeme dohodu o vyrovnání, která bude obsahovat určité finanční ukazatele, jež budeme muset splnit ve vykazovaných obdobích končících v červnu 2023, 2024 a 2025."

Očekává se, že tyto poměry budou stanoveny podle rámce, jehož cílem je postupně přivést klub k tomu, aby byl do sportovní sezóny 2025-26 plně v souladu s novým "pravidlem fotbalových příjmů" UEFA. "Očekáváme také, že dohoda o narovnání bude zahrnovat možný mechanismus finančních a sportovních sankcí souvisejících především s porušením dohodnutých finančních poměrů (přičemž tyto sankce budou přiměřené velikosti případného porušení)."

Inter se v posledních sezonách potýkal s finančními problémy a dostal se do situace, kdy musel nechat odejít některé ze svých největších aktiv. Po zisku titulu v minulé sezóně odešli Hakimi a Romelu Lukaku - dvě klíčové součásti - do Paris Saint-Germain, respektive do Chelsea. A panují obavy, že letos v létě budou muset učinit podobný krok, když je s odchodem spojován obránce Alessandro Bastoni.

Giuseppe Bergomi není spokojen s nápadem Interu prodat Alessandra Bastoniho do Tottenhamu. Spurs by údajně rádi podepsali 23letého italského středního obránce, ale museli by za něj zaplatit více než 60 milionů eur. Bastoniho odchod by mohl Nerazzurri umožnit financovat další akce na přestupovém trhu.

Třiadvacetiletý Bastoni, který má s Interem smlouvu do roku 2024, nastoupil v této sezoně pod vedením Simoneho Inzaghiho ve všech soutěžích do 44 zápasů, v nichž odehrál celkem 3326 minut. Za tu dobu vstřelil jeden gól, připsal si tři asistence a ukázal se jako jeden z nejsilnějších obránců v Serii A.

"Poslední, kdo by měl být prodán, jsou Italové spjatí s dresem. Ti, kteří mají pocit sounáležitosti, jako Barella a Bastoni. Kdyby Alessandro odešel, moje srdce by plakalo. Jako fanoušek uvažuju tak, že vedení bude vědět, jak se zachovat, pracovali dobře, udělají to znovu."

Legenda Interu hovořila i o odchodu Ivana Perišiče jako volného hráče a následném odchodu do Tottenhamu. "Perišić nám bude velmi chybět, Gosens je jiný typ hráče. Není to Perišič, je to obránce. Chorvat je neuvěřitelný atlet, Inter určitě něco ztratí."

Odcházet z Interu nechce kromě Vidala zřejmě nikdo. Milan Škriniar zde plánuje dlouhou kariéru, Bastoni by tu pár let ještě chtěl být a pryč nechce ani nejlepší střelec Lautaro Martinez. "Ano, rád bych zůstal. Zatím mi nikdo nic neřekl, ale rád bych zůstal v Interu," řekl Argentinec po finále Finalissima.

Čtyřiadvacetiletý Lautaro je spojován s Arsenalem nebo Tottenhamem. Jeho tržní hodnota se odhaduje na 65 milionů eur a Inter je v situaci, kdy bude muset někoho prodat, aby zacelil díry v rozpočtu klubu. Prodej Lautara tak nelze vyloučit.

Zajímají se o něj Tottenham a Manchester United, ale Alessandro Bastoni z Interu pryč nechce. Třiadvacetiletý italský stoper patří v posledních sezonách k nejlepším obráncům Serie A. Bývalý hráč Atalanty, který má s klubem smlouvu do roku 2024, má našlápnuto k tomu se stát hvězdou na nejvyšší úrovni.

Jak informoval deník Corriere dello Sport, navzdory zájmu klubů z anglické Premier League italský středopolař nemá v úmyslu Inter opustit. Možnosti zahrát si v Premier League Bastoniho příliš neláká a v Lombardii je naprosto spokojený. Prozatím chce pokračovat v týmu Nerazzurri. Odchod do zahraničí však v budoucnu nevylučuje.

Milan Škriniar znovu potvrdil, že z Interu neodejde. Věří, že se jeho tým v příští sezoně se vrátí na vrchol tabulky. Střední obránce byl v létě spojován s odchodem do Premier League, ale místo toho se chce stát ikonou klubu. "Rád bych dokázal něco podobného jako Marek Hamšík v Neapoli," řekl slovenskému listu Pravda.

"Moje budoucnost je v Interu, mám smlouvu a nic se na tom nemění. Každého půl roku se objevují spekulace o přestupu jinam, ale není to nic konkrétního. V Interu jsem velmi spokojený."

Škriniar považuje ročník 2021-22 za úspěšný, i když v boji o Scudetto nestačil na úhlavního rivala z Milána. "Nejhorší byly první dny po konci sezony, ale myslím, že se v příští sezoně vrátíme na nejvyšší příčky. Celkově to byla pozitivní sezona. V Lize mistrů jsme na Anfieldu porazili Liverpool a ve skupinové fázi jsme se utkali s Realem Madrid, což potvrzuje, že se můžeme utkat s kýmkoli."

Prognózy nebyly povzbudivé poté, když odešel Antonio Conte, následoval ho Achraf Hakimi do PSG a Romelu Lukaku do Chelsea. "Vyhráli jsme dvě trofeje, Coppa Italia a italský superpohár. Lidé o tom mluvili, jako by tato sezona měla být katastrofou, protože jsme přišli o dva klíčové hráče a trenéra. Místo toho přišel Simone Inzaghi, dal týmu svou identitu a dokázali jsme, že patříme mezi nejlepší v Itálii i v Evropě."

Gazzetta dello Sport: “Dybala: pre neho existuje len Inter. Paulo odmietol všetky ponuky z Premier League, Bundesligy a LaLigy. Marotta nedávno vyhlásil, že pevne dúfa že Dybala sa pripojí do Interu. Vieme aký Marotta je, nikdy by také slová nepovedal, keby nemá hráča v hrsti. Paulo naopak včera po zápase potvrdil, že je maximálne spokojný v Taliansku. Je to len otázka času a trpezlivosti: po reprezentačných povinnostiach bude všetko oficiálne.”

Třetí ročník Finalissima, kterou nepravidelně hrají poslední vítězové Mistrovství Evropy a Copa América, vyhrála Argentina. Itálii jasně porazila 3-0. Jako první skóroval Lautaro Martínez, který se navíc podepsal i na druhé brance, když po skvělém zpracování míče a následné chytré přihrávce asistoval na gól Di Máriovi. V 91.minutě přišel na trávník i Paulo Dybala, který doufá, že v nadcházející sezoně bude mít jeho nový klubový dres místo bílých pruhů pruhy modré podobné těm, v kterých hraje za Argentinu. Dybalovi stačili tři minuty, aby stanovil svým gólem konečné skóre na 3-0. V základní sestavě Itálie byl i dalšího Interista Nicolo Barella. Bastoni nastoupil na posledních 13 minut. Lautaro odehrál 85 minut.

Předchozí ročníky Finalissima vyhrála v roce 1985 Francie, když porazila Uruguay, v roce 1993 získala pohár Argentina až v penaltovém rozstřelu. Soupeřem ji bylo Dánsko.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy