Mistři Itálie 2023/24

CAMPIONI D'ITALIA LIVE

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 01.07.2022 

Inter po Lukakuovi oficiálně potvrdil další posilu. Stal se jí Kristjan Asllani, který přichází z Empoli na hostování za 4 miliony eur s opcí na trvalý přestup za dalších 10 milionů. Opačným směrem se má na hostování do Empoli vydat útočník Martín Satriano.

20letý Asllani je produktem akademie Empoli. Narodil se v Albánii, v mládí se však přestěhoval do Itálie za svým otcem, který tam přišel hledat práci. V loňské sezóně odehrál v Serii A 23 zápasů, vstřelil 1 branku a připsal si 1 asistenci. Předchozí sezóny působil v mládeži Empoli. Jeho preferované pozice jsou na středu zálohy, speciálně tedy ta, kterou zastává Brozovič. Oblékat bude dres s číslem 14.

Agent Lautara: “Lukaku a Lautaro sú ako bratia, je medzi nimi silný vzťah. Určite ho jeho návrat potešil. Nosiť tento dres není vec pre každého. Lautaro je v Miláne štastný, cíti sa byť dôležitou súčasťou tímu, cíti sa byť milovaný. Zostane a budú s Lukakuom opäť spolu strielať góly. Koniec koncov, prečo by mal odísť? Kam? Vyššie sa ísť už nedá.”

Romelu Lukaku: “Som štastný že som sa vrátil domov, pre mňa je Miláno domov. Keď som odišiel do Anglicka, ani som nepredal svoj dom, to hovorí o všetkom. Jediné čo teraz chcem je čo najskôr byť na ihrisku so spoluhráčmi. K návratu ma presvedčili najmä fanúšikovia, potom spoluhráči a tréner. Celú minulú sezónu sme spolu komunikovali. Chcem pomôcť tímu a dostať na vrchol tento klub. Som veľmi štastný.”

“Jediné načom mi záleží je Inter, hrám pre tím a chcem aby Inter vyhrával. Som neskutočne štastný že som späť a urobím všetko preto, aby som si opäť získal dôveru Vás všetkých a priniesol zároveň mnoho radostí.”

“Inter hral na vysokej úrovni aj minulý rok, veľmi ma mrzelo že nezískal titul, ale vyhral dva veľmi dôležité trofeje. Teraz nastal čas pripraviť sa na novú sezónu najlepšie ako sa dá. Chceme vyhrať všetko. Spoluhráčom ďakujem, komunikovali sme, chcel som sa vrátiť a oni ma k tomu tlačili tiež. Sú mojou rodinou.”

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy