Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 08.07.2022 

Náhradní brankář Radu odchází na hostování do týmu nováčka soutěže Cremonese. 25letý rumunský brankář nedostával v loňské sezóně za Handanovičem tolik příležitostí, kolik očekával. Nastoupil jen do dvou zápasů. Po příchodu Onany bylo jasné, že z Interu odejde. Jedná se o hostování bez opce.

EA Sports přišla o další licenci pro videohru FIFA 23, kterou získala konkurenční společnost Konami. Pokud si tak v nadcházející sezoně budete chtít zahrát za Inter budete si muset zapnout eFootball.

Serie A a EA Sports nebyly v posledních letech zrovna nejlepšími přáteli. FIFA přišla o licence na řadu stadionů, znaků a dresů některých prvoligových týmů. Zdá se, že alespoň Juventus bude ve hře FIFA 23 slavit svůj návrat. To proto, že nedávno skončila jeho exkluzivní spolupráce se společností Konami.

Japonský vývojář ale oznámil jiné "dlouhodobé" partnerství mezi ním a Interem. Znamená to, že ve hře FIFA bude chybět další klub. A to i přesto, že společnost EA Sports před několika týdny v aktualizaci marketingového partnerství oznámila následující: "Od 1. července 2022 končí naše exkluzivní marketingové partnerství s Interem Milán. Naše herní licenční smlouva s Interem stále platí a váš herní zážitek se nezmění. Znak Interu Milán, jeho identita, jména a podobizny stadionů a hráčů atd. zůstanou zachovány." I tak se ale očekává se, že se Inter ve hře FIFA objeví s jiným logem, stadionem, dresy a hlavně názvem. Budeme tak hrát za FC Milan nebo Calcio Inter?

Spolupráce s Konami, která sponzoruje i Bayern Mnichov, bude propagována také v reálu. Během sezóny se na předzápasových a tréninkových soupravách Interu Milán objeví logo série eFootball. Stejně tak bude mládežnická akademie dočasně přejmenována na "Konami Youth Development Centre in Memory of Giacinto Facchetti". Smlouva mezi Interem Milán a společností Konami platí pouze jednu sezonu, ale klub oznámil, že spolupracovat budou obě společnosti i po té.

UPDATE: Je možné, že se nejedná o exkluzivní smlouvu a Inter bude nakonec v obou hrách.

Podle dnešních informací italských tištěných médií Inter za obránce Turína Gleisona Bremera nenabídne více než 30 milionů eur. I tak by to ale mohlo k uzavření obchodu stačit. Prezident Turína Urbano Cairo opakovaně požadoval 40 milionů eur, ale vzhledem k tomu, že hráči slíbil, že ho v létě prodá, a v jeho smlouvě existuje klauzule, podle které v lednu může odejít za 15 milionů eur, je v jeho zájmu se domluvit ještě letos v létě. O samotném přání hráče, kam chce jít, není pochyb. Už na začátku roku se dohodl s Interem na smlouvě, která mu zajistí 3 miliony eur za sezonu.

Podle jiných zpráv přijde Bremer do Interu nezávisle na prodeji Milana Škriniara. Pokud PSG nenabídne požadovanou částku, slovenský stoper by měl zůstat. Dohromady to však nedává smysl, protože už před začátkem přestupového období bylo vyhlášeno, že klub musí prodávat a na konci zůstat v plusu 80 milionů eur.

Il Corriere della Sera píše, že nebýt požadavků jeho agenta, byl by Paulo Dybala již hráčem Interu. Argentinský útočník je od konce června, kdy mu vypršela smlouva s Juventusem, volným hráčem. O tom, že bude k mání zadarmo se vědělo ale dlouho dopředu. Inter se jevil jako hlavní favorit na jeho služby a ředitel Beppe Marotta prohlašoval, že k dohodě dojde. Nedávno však naznačil, že v klubu jsou spokojeni se svými útočnými možnostmi.

Maurizio Pistocchi: “Inter si musí dávať veľký pozor, ak chce meniť niečo v obrane. To je najväčší risk ktorému Inter ide naproti, rozbiť obranu ktorú vytvoril Antonio Conte. Juventus hral 9 rokov s trojicou Barzagli, Bonucci, Chiellini a určite nato mali svoje dôvody. Keď máš vzadu tak kvalitnú a zohratú trojku, musíš si dvakrát rozmyslieť či ideš niekoho predávať.”

Gazzetta dello Sport: “Sánchez komplikuje plány Interu, cíti sa vo forme a odmieta každú ponuku mimo Európy. Flamengo mu ponúklo bohatú zmluvu na 18 mesiacov, odmietnutá. Alexis chce hrať v jednom z top európských klubov, zatiaľ však od nich neobdržal žiadnú ponuku.”

Gazzetta dello Sport: “Dybala a jeho agent oznámili v týchto hodinách Interu že sú ochotní prijať poslednú ponuku ktorú mali na stole. Keby boli urobili tak pred mesiacom, Dybala by už trénoval v Miláne. Otázne je čo urobí teraz Inter, Dybala chce prestúpiť za každú cenu do Interu, ale už je unavený čakať.”

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy