Mistři Itálie 2023/24

CAMPIONI D'ITALIA LIVE

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 09.09.2022 

André Onana ve středu proti Bayernu Mnichov vychytal 10 střel, což je nejvíce ze všech gólmanů Interu v rámci Champions League od sezóny 2003/2004 (doba od kdy Opta oficiálně tyto statistiky počítá).

Včerejší trénink proběhl v netradičním stylu, kdy si sedl celý tým, aby řešil současnou výkonnostní situaci. Vše se neslo spíše v duchu motivačních řečí, protože kostra týmu zůstala oproti loňsku stejná a přesto Inter letos působí jako by spolu hrál poprvé. V různých částech zápasů často vidíme dvě úplně odlišná mužstva. Mimo jiné také mnoho chyb v postavení na hřišti, nejistá hra obrany a častokrát kondiční nedostatečnost oproti soupeři. Média v celkovém součtu Inter shrnují jako odevzdaný a s konečným vypotřebováním entuziasmu, který přinesl Antonio Conte a na který navázal i Simone Inzaghi.

Právě trenér Inzaghi byl tím, kdo mluvil k týmu jako hlavní. Svá slova přidali i kapitán Handanovič a Barella. Hodně hráčů si také mělo vyříkat různé situace, které si vzájemně vyčítali. Přeneseně řečeno, proběhlo pročistění vzduchu a nyní je na trenérském štábu, aby do týmu dostal opět nadšení, odhodlání a čest hájit ty nejkrásnější barvy na světě

Legendární bývalý prezident Interu Massimo Moratti doufá, že Suning a rodina Zhangů odolá nabídkám na prodej Nerazzurri, přestože se proslýchá, že o tom jednají. V rozhovoru pro italský zpravodajský server ANSA, o němž informoval server FCInterNews, bývalý prezident uvedl, že není příliš dobře obeznámen se situací kolem současných majitelů Interu, ale vyjádřil naději, že se jim podaří vyhnout se nutnosti prodeje.

Suning je s prodejem Interu spojován již delší dobu, přičemž finanční situace klubu i čínské země vyvolává spekulace o tom, zda se prodej nechystá. Doposud se žádné spojení s možným prodejem nezdařilo a Suning vždy potvrzoval svůj závazek pokračovat jako vlastník Interu, ačkoli včera se objevila další zpráva, že saúdský státní investiční fond předložil lepší nabídku, která znovu oživila jednání.

Moratti byl na tuto otázku dotázán a prohlásil: "Upřímně řečeno toho moc nevím, nemohu to komentovat, ale doufám, že jsou schopni nabídkám odolat."

Před sobotním utkáním Serie A s Turínem bude posouzen stav obránce Milana Škriniara, který utrpěl pohmožděninu při zápase v Lize mistrů s Bayernem Mnichov. Vyplývá to z tištěného vydání turínského deníku Tuttosport, který uvádí, že Slovák utrpěl modřinu při nešťastné srážce se spoluhráčem Marcelem Brozovičem a že se teprve uvidí, zda bude připraven na víkendový zápas s Granatou.

09/09/22 - Ředitel Interu Beppe Marotta reaguje na protesty fanoušků a ujišťuje, že klub plně důvěřuje trenérovi Simone Inzaghimu. "Potřebujeme trochu zdravotního realismu a Scudetto je sen, který se může splnit." Napětí roste po sérii špatných výsledků, kdy v Serii A Inter prohrál s Laziem a Milánem, v Lize mistrů pak včera podlehl 0:2 Bayernu Mnichov. Na italském Twitteru dnes frčel hashtag #InzaghiOut...

Kouč Interu Simone Inzaghi řekl, že Samir Handanović se vrátí do základní jedenáctky v příštím zápase Serie A proti Turínu. Nerazzurri v Lize mistrů prohráli s Bayernem Mnichov 2:0. V zápase, v němž si odbyl premiéru v dresu nerazzurri gólman André Onana. Do Interu přišel zadarmo z Ajaxu, ale úvodních pět zápasů Serie A sledoval jen na lavičce. I přes prohru proti Bayernu podal dobrý výkon a podle italských novin patřil k nejlepším hráčům Interu na hřišti.

Inzaghi bude v této sezoně střídat kamerunského reprezentanta a Handanoviče a včera večer potvrdil, že se kapitán vrátí mezi tyče v nadcházejícím ligovém utkání proti Turínu. Nerazzurri budou na Stadio Meazza v sobotu hostit Granatu. "Onana? Není to definitivní volba. V sobotu proti Turínu bude Handanovič hrát," řekl.

Inzaghi také vysvětlil své rozhodnutí nechat Nicolu Barellu proti bundesligovému gigantovi celý zápas na lavičce. "Rozhodl jsem se dát mu trochu odpočinku, od začátku sezony se potýká s drobnými problémy, ale vždycky chce hrát. Chtěl jsem ho nasadit, když jsme prohrávali 1:0, ale pak jsme dostali druhý gól. I dnes, stejně jako proti Realu a Liverpoolu, jsem měl pocit, že jsme jim mohli víc ublížit, ale nepovedlo se nám to," pokračoval. "Příliš jsme spěchali, vždycky nám chyběla finální přihrávka."

Milánské kluby se předhánějí v návštěvnosti na domácí zápasy. Ve všech pěti zápasech, které se v letošní sezoně zatím na San Siru hrály, přišlo minimálně 70 tisíc diváků. Zatímco Inter hostil Cremonese (70 750) a Spezii (71212), obhájce titulu přivítal Bolognu (70 430), Udinese (70 197) a naposledy právě Inter. Milánské derby vudělo 75 475 diváků. Záhadou zůstává, proč proti Bayernu přišlo na Meazu necelých 59 tisíc diváků.

Velmi pěkné návštěvy má také AS Řím. Na Cremonese přišlo 60 859 diváků a na Monzu jen o skoro 200 méně.

09/09/22 - Zverenci trénera Simone Inzaghiho majú za sebou prvé vystúpenie skupinovej fázy Ligy Majstrov. Žiadne prekvapenie sa nekonalo, favorizovaný klub z Mníchova si bez väčších problémov odváža z Milána všetky tri body. V základnej zostave skúsil Inzaghi prekvapiť a oproti duelu s milánskym AC urobil päť zmien. Hoci nepatrím ku kritikom trénera, ktorý jednoducho pracuje s tým čo má, tentokrát vôbec nerozumiem a nesúhlasím s krokmi Simone Inzaghiho.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy