Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 12.10.2022 

Legenda Interu Marco Materazzi se před dnešním zápasem s Nerazzurri posmívá Barceloně: "Neumějí prohrávat," tvrdí. Svěřenci Simoneho Inzaghiho se dnes večer na Nou Campu střetnou s Katalánci v klíčovém utkání o postup do osmifinále. Inter minulý týden v kontroverzním zápase na San Siru porazil Barcelonu 1:0 a trenér Xavi připustil, že jeho tým se dnes bude chtít pomstít.

Materazzi, který Barcelonu porazil v roce 2010 a nakonec pod José Mourinhem získal treble, se Kataláncům několik hodin před výkopem posmíval na Instagramu. "No tak, kluci, není lepší pocit než zkusit vyhrát proti těm, kteří neumějí prohrávat," uvedl bývalý obránce. Materazzi přidal několik fotografií z prohry Interu na Nou Campu v roce 2010 (1:0), která přesto stačila na postup do finále Ligy mistrů. Po závěrečném hvizdu Katalánci zapnuli zavlažovací systém, aby hráče Interu a Mourinha odradili od oslav na hřišti, ale Special One a jeho chlapci včetně Materazziho či Milita si z toho nic nedělali.

Urputný souboj spolu dnes svedou Barcelona a Inter. Pro Katalánce se situace ve skupině nevyvíjí, jak čekali. Po prohře v Miláně musí dnes Inter porazit, jinak jim bude vážně hrozit, že skončí třetí. Inter je ale po dvou výhrách dobře naladěn a na jeho soupeře čeká o víkendu další těžký duel s Realem Madrid. I tak se ale nečeká, že Xavi bude někoho šetřit.

Za domácí nenastoupí obránci Christensen, Kounde, Araujo a dále Depay a Kessie. Inter má pro změnu problémy se složením útoku. Lukaku stále není fit a hrát nemůže kvůli svalu ani Correa. Out je také Brozovič.

Pravděpodobné sestavy:

BARCELONA: ter Stegen - Roberto, Pique, Garcia - Alonso, Gavi, Busquets, Pedri - Dembele, Lewandowski, Fati

INTER: Onana - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Džeko, Lautaro

12/10/22 - Překvapuje mě, že takový velkoklub jakým je FC Barcelona nedokáže vydýchat jedno kontroverzní rozhodnutí rozhodčího. Nerozumím tomu, proč jedna údajná chyba sudího z předchozího vzájemného duelu dokáže tak vytočit trenéra Xaviho, majitele klubu i fanoušky slavného celku.

Barcelona dnes nepustí fanoušky Interu v dresech jinam než do sektoru hostí. Ve včerejším oznámení Blaugranas se uvádí, že "přístup do prostor vyhrazených pro domácí fanoušky nebude umožněn osobám v barvách Interu", což znamená, že fanoušci Interu v dresech nebo šálách nebudou moci sledovat zápas jinde než ve "svém" sektoru. Toto rozhodnutí učinila Barcelona po konzultaci s místními úřady. Ze strany Barcelony se jedná o nečekaný krok, zejména proto, že mezi oběma fanouškovskými skupinami nedošlo v minulosti k žádným problémům. Je tedy pravděpodobné, že rozhodnutí bylo učiněno kvůli vyhrocené povaze předchozího střetnutí na San Siru, které dle názoru Barcelonských ovlivnil rozhodčí.

Fanoušci Barcelony během víkendového ligového utkání proti Celtě Vigo zpívali píseň urážející Inter.

12/10/22 - V stredu 12.10.2022 od 21.hodiny je na programe odvetné stretnutie skupinovej fázy Ligy Majstrov medzi FC Barcelona a Interom Miláno. V ligových generálkach uspeli oba kluby. Blaugranas zdolali doma Celtu Vigo 1:0. Nerazzurri vybojovali cenné 3 body na ihrisku Sassuola. Do zápasu opäť výrazne vstupuje aj faktor zranení.

Trenér Simone Inzaghi před zítřejším utkání s Barcelonou: "V minulém zápase jsme ze sebe vydali maximum a víme, že i nyní musíme na hřišti odvést něco mimořádného. Bojujeme se vším, co máme, abychom ze skupiny postoupili."

"Hráči zatím základní jedenáctku neznají. Nechávám si to pro sebe do zítra, abych se mohl v některých ohledech ještě rozhodnout. K dispozici mám jen dva útočníky, kteří však hrají už asi čtvrtý zápas v řadě. Je tu tedy i možnost, že by se Calhanoglu nebo Mkhitaryan posunuli výš."

"Nejraději bych byl, kdyby se oba týmy proti sobě postavily v plné síle, ale bohužel zranění ke sportu patří a musíme se s tím vypořádat. Mrzí mě, že nás Xavi bere jako tým, který jen urputně brání. Všichni víme, jakým fotbalem jsme se prezentovali v průběhu loňské sezóny, a to i v Lize mistrů. Troufnu si říct, že několik měsíců jsme hráli pohledný a dobrý fotbal, v sezóně však nastávají chvíle, kdy se musíte přizpůsobovat aktuální situaci. První poločas jsme s Barcelonou odehráli otevřeně, ve druhém jsme se více stáhli, abychom zavřeli Barceloně cesty k naší bráně. Myslím, že si hráči zaslouží pochvalu za to, že soupeře nepustili k téměř žádným vážným situacím. Onana musel být ostražitý, ale neměl mnoho ostrých zákroků."

"Zítra to ovšem bude úplně jiné. Barcelona je ještě více odhodlaná, bude mít v zádech plný Camp Nou, kde se dlouhodobě italským týmům nedaří. Bude to nesmírně těžké utkání, ale my jsme Inter, chceme hrát naši hru a rozhodně nedáme Barceloně nic zadarmo."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy