ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Pondělí 17.října 2016
FC Internazionale prostřednictvím svých oficiální stránek oznámil, že Mauro Icardi bude za své nevhodné texty v autobiografii a následnou rozepři s fanoušky potrestán pokutou. Kapitánem zůstává nadále.

Hráč se na stránkách omluvil, její výsek je následující: "Došlo k nedorozumění. Vše pochází ze stánek mé knihy, který byla pravděpodobně napsána ve velkém spěchu a kde byl použit nevhodný způsob interpretace událostí. Je mi skutečně líto, že fanoušci Interu do toho byli chyceni. Kniha urazila hodně lidí, ale je potřeba se vždy dívat dopředu. Pokud je to možné, udělej vše, co je v tvých silách dostat věci do normálu. To je důvod, proč se omlouvám a budu usilovat o to, aby tyto stránky byly odstraněny a neuráželi tak další lidi. Všichni máme jeden cíl. Chceme to nejlepší pro Inter a nic víc než tento klub není. Akceptuji rozhodnutí klubu, v budoucnu se pokusím být opatrnější."
V únoru 2015 hrál Inter na stadionu v Reggio Emilia se Sassuolem. Již po poločase prohrával překvapivě 0-2. V 51.minutě přišel tehdy 21letý Mauro Icardi a dokázal snížit. K vyrovnání ale nedošlo, Berardi v nastavení z penalty upravil na konečných 3-1 pro domácí. Jak přesně popisuje situaci po utkání ve své autobiografii Mauro Icardi? "Byl jsem naštvaný, že jsem hrál tak málo. Fanoušci byli křičeli a volali si nás k jejich sektoru. S Guarínem jsem našel odvahu a šli jsme tam. Jak jsme se přibližovali, slyšeli jsme mnoho urážek a nadávek všeho druhu. Všiml jsem si, že za sítí stojí kluk, volal na mne, že chce můj dres. S ohledem na jeho věk, mohl to být můj syn. Svlékl jsem si dres a hodin jsem mu ho jako dárek. Kluk byl v sedmém nebi, bylo hezké ho vidět tak šťastného. Šéf ultras ale k němu přiskočil, sebral mu ho a hodil mi ho zpět. To je důvod, proč jsem je začal urážet. 'Sračky, chováte se všichni tak arogantně před malým klukem, abyste se před ostatními předvedli? Myslíte si, že jste tak tvrdí?' V kabině jsem pak byl za hrdinu, nikdo si to tímto způsobem ještě s šéfem ultras nevyříkal."

O tom, jak to bylo ve skutečnosti se můžete přesvědčit v následujícím videu.

Jak se koukají na incident s fanoušky Maura Icardiho ostatní? Trenér italské reprezentace Giampiero Ventura tvrdí, že je to Icardiho chyba. "Je to těžké pro každého. Icardi se ale do této pozice dostal sám. De Boer byl povolán až těsně před začátkem soutěže, pro zahraničního trenéra to zde není jednoduché." Legenda nerazzurri Sandro Mazzola si myslí, že by klub měl zvážit prodej hráče. "Věřím, že klub s hráčem něco provede. Možný je jeho konec v Interu po této sezoně. Nevím, kolik mi bylo, když jsem napsal svoji první autobiografii, ale určitě mi bylo víc než 23. To že dostal kapitánskou pásku bylo správné, aby si uvědomil, jak důležitým je. Mám strach, že nyní jeho činy toto cítění zruší. Sám by měl nabídnout kapitánskou pásků spoluhráčům. Nevím, jak to v jeho rodině vypadá, ale jsem si jistý, že mu někdo ne moc dobře radí, jinak by se choval úplně jinak," myslí si 73letý Mazzola a je jasné, že mluví o Icardiho manželce Wandě.

Podle televize Rai by měl být Mauro Icardi po konfliktu s fanoušky potrestán tak, že bude na jeden zápas vyřazen z týmu. Dále se mluví o tom, že by po něm mohl klub chtít náhradu za vzniklé škody. Televize také přináší jména trenérů, kteří by v případě pokračujících se neúspěchů mohli nahradit na lavičce FC Internazionale Franka de Boera. Jsou jimi Leonardo, který byl v Miláně druhou polovinu sezony 2010/11 a v současnosti dělá sportovního manažera v PSG, Marcelo Bielsa, který v létě nastoupil k Laziu, aby po pouhých dvou dnech po nedodržení slibu prezidenta klubu ohlásil svůj konec, a Rudi Garcia, bývalý kouč AS Řím.

La Nazione si hraje s myšlenkou, že by se dvojice hráčů nerazzurri Stevan Jovetic a Felipe Melo mohla v lednu vrátit do Fiorentiny. Zatímco prvně jmenovaný zde strávil pět let v letech 2008 až 2013 a fialky o něj měly zájem již v létě, Melo odehrál ve Florencii pouze jednu sezonu 2008-09.

Server calciomercato.com napsal, že Ivan Perišič požádal svého agenta, aby mu našel jiný klub. Chorvatský reprezentant, který přišel v létě 2015 z Wolfsburgu je podrážděný hned z několika důvodů. Nehraje Ligu mistrů, dále ho naštvalo, že nově příchozí a o sedm let mladší Gabriel Barbosa dostává vyšší mzdu než on a nakonec má potíže s trenérem Frankem de Boerem. Ten mimo jiné postavil na druhou kolej jeho reprezentačního kolegu Marcela Brozoviče. Perišič touží po tom, aby si mohl zahrát Premier League, ale pokud mu bude vylepšen plat, je možné, že na vše bude zapomenuto.

"Přáli jsme si, aby se všechno soustředilo na důležitý zápas," řekl sportovní ředitel Piero Ausilio o zápase s Cagliari. Bohužel nestalo se, hráči byli ovlivněny Icardiho incidentem s fanoušky. Samotný hráč podal velmi špatný výkon a dokonce neproměnil penaltu. "Zítra si s ním promluvíme," prohlásil Ausilio hned po zápase. "Byla to zvláštní atmosféra. Hráli jsme dobře v prvním poločase, přístup byl skvělý. Když jde do pokutového území spoustu centrů a přesto nedáte gól, znamená to, že máte problém. Když nedáte penaltu, máte problém také. Icardiho výkon? Trápí mě hlavně jeho vztah s fanoušky. Nelíbí se mi a jsou k tomu důvody."

"Jsem naštvaný, jakým způsobem jsme prohráli a ztratili tři body. Atmosféra Icardimu nepomohla, neviděl jsem ho v pohodě. Někdy se stane, že když dominujete, tak přesto nevyhrajete. Nehledám alibi, ale měli jsme hráče na reprezentačních srazech. Navíc u obou gólů oni měli štěstí a my smůlu. Frank de Boer? Má za sebou osm zápasů a v některých věcech je vidět zlepšení. Myslím, že jsem neviděl špatný Inter. Pokud jsme něco nezvládli, tak to byl druhý poločas. Možná za to může únava."

Javier Zanetti, legenda Interu a v současnosti viceprezident klubu, potvrdil, že Mauro Icardi může přijít po neakceptovatelných slovech o kapitánskou pásku. Fanoušky z tribuny Curva Nord naštval popis incidentu z roku 2015, který se udál na stadionu Sassuola. Podle jejich názoru hráč lže. "Jestli s tím něco uděláme? Bohužel ano. Fanoušci jsou naší nejdůležitější součástí. Doprovází nás a my všichni bychom je měli respektovat," řekl Zanetti pro Mediaset Premium. "Toto chování nemůžeme akceptovat. Sejdeme se s ním a uvidíme, co se stane. O kapitánské pásce budeme také mluvit, ale tento incident není jen o Icardim. Je o komkoli, kdo je v klubu. Chování musí být v souladu s hodnotami Interu a jeho historie. Nikdo takovýto výbuch nečekal, koncentrovali jsme se na úplně jiné věci, ale Inter je nad individualitami a tento konflikt nemůžeme přehlédnout. Bohužel sociální média mohou být použita i v negativním smyslu a my musíme chránit klub. Každý, kdo pro nás pracuje, musí být velmi obezřetný v tom, co napíše na veřejných sítích. Může napsat cokoliv o svém soukromém životě, ale nesmí tím poškodit klub."

Skupina zhruba čtyřiceti ultras Interu se pokusila zaútočit na Icardiho vracejícího se autem ze zápasu proti Cagliari. Na plot nedaleko jeho domova umístila transparent s nápisem. "Jsme zde. Až tví přátelé z Argentiny dorazí, řekneš nám o tom nebo to uděláte jako zbabělci?" Reagovali tak na to, že hráč měl říct někomu v klubu, že v případě, že by někdo z ultras na něj zaútočil, povolá si z Argentiny 100 kriminálníků, kteří je tam, kde stojí, zabijí. Tato neuvěřitelná slova pak potvrdil na svém Instagramu. Icardi se ještě v neděli ráno fanouškům omluvil a upřesnil, že se nemělo jednat o fanoušky Interu, ale o chuligány, o kterých slyšel, že si na něj počkají doma, to ale ultras nezastavilo a skutečně si na něj doma počíhali... Icardi se domů nakonec dostal bez potíží, doprovodil ho strážce bytového komplexu, který měl v pouzdře zbraň. Inter situaci bude řešit, velmi pravděpodobné je, že nejlepší hráč nerazzurri přijde o kapitánskou pásku a ve hře je i jeho prodej. Zájem má Neapol, která ho chtěla již v létě.

Výkon hráčů a samotného Icardiho proti Cagliari poznamenaly problémy argentinského hráče s fanoušky. Dá se říct, že Icardi neproměnil penaltu a Inter přišel o tři body kvůli tomu, že hráč pár dní před zápasem vydal svoji autobiografii. Tu si přečetli ultras a nevěřili vlastním očím. Mauro zde znovu ze svého pohledu popisoval situaci z předloňské sezony, kdy měl s nimi po porážce v Sassuolu konflikt. Ze sektoru hostí mu přiletěl zpět dres, který tam hodil na omluvu. Podle vyjádření v knížce ho dával dítěti, kterému ho následně šéf kotle sebral a hodil zpět na trávník. Už tehdy to vyvolalo velké kontroverze a hráč se musel hodně omlouvat. Nepochopitelně se k této situaci znovu vrátil a podle reakcí fanoušků, nyní doslova lhal, aby byl on tím správňákem a tifosi těma špatnýma. Ti nyní po něm žádají odevzdání kapitánské pásky. Do teď ho brali jako mladého trochu bláznivého kluka s dobrou duší. Nyní se pro ně stal idiotem, který si nezaslouží takovouto poctu. Navíc už dřív se jim nelíbilo, jak neustále žádá přes svou ženu a agentku v jedné osobě zvýšení platu.

"Jakmile jsme se dostali do vedení, přestali jsme hrát," kritizoval své hráče trenér Interu Milán Frank de Boer. Jeho svěřenci nezvládli zápas s podprůměrným Cagliari a na San Siru mu podlehli 1-2. "V prvním poločase jsme hráli dobře a dokázali jsme nacházet mezery v jejich pokutovém území. Když útočíme, tak musíme dopředu chodit ve větším počtu a ze široka. Za prvních 70 minut jsem mnoho chyb neviděl. Na druhou stranu moc šancí jsme si také nevytvořili. Určitě máme na víc. V záloze jsme prohráli mnoho soubojů a měli i trochu smůlu. Tuto porážku jsem nečekal, nevypadalo to, že by měla přijít. Musíme najít nějaké řešení, protože máme daleko k ideálu."

 Neděle 16/10/16 15:00, Serie A, 8.kolo 
INTER1:2CAGLIARI
[postřehy] [report] [fotogalerie] [video hl + z]
Tabulka
1.  Juventus870117:521
2.  AS Řím851219:1016
3.  AC Milán851215:1116
4.  FC Janov84319:515
5.  FC Turín842217:914
6.  Neapol842215:914
7.  Lazio842214:814
8.  Chievo841310:913
9.  Cagliari841313:1413
10.  Sassuolo840411:1312
11.  Inter832310:1011
12.  FC Bologna83239:1211
13.  Atalanta831410:1210
14.  Fiorentina82336:79
15.  Sampdoria82248:118
16.  Pescara81438:117
17.  Udinese82157:147
18.  Palermo81345:126
19.  Empoli81252:115
20.  Crotone80176:181
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.