ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Neděle 19.února 2017

Inter v 25.kole uspěl v Boloni, vyhrál 1:0 a připsal si další tři důležité body do tabulky. V utkání byl sice jednoznačně lepším týmem, ale v ofenzivě dělal zbytečné chyby a bylo velkým problém se dostat do stoprocentní šance. Nakonec o výhře rozhodl svým prvním gólem v dresu nerazzurri střídající Gabigol.

Pioli: Jsme vnitřně silní
19/02/17 -
19/02/17 - "Dnes jsme nebyli nejlepší, ale ukázali jsme touhu až do konce a získali tak důležitý výsledek," řekl po výhře v Boloni 1:0 trenér Interu Milán Stefano Pioli. "Každý zápas, který teď hrajeme je o víc než jen tři body, protože týmy kolem nás mají také dobré výsledky. Bylo by to těžké, kdybychom neuspěli."

Beppe Riso, agent lednové akvizice Gagliardiniho, prozradil pro fcinternews.it něco málo o rozvoji nadějného Itala: „Když hrával za mládežnické výběry Atalanty, byl považován za slibného kluka, ale během hostování v Serii B měl zdravotní potíže. Vedení v čele s prezidentem Percassim v něj ovšem věřilo a nechali si ho v Atalantě.“ Agent přiblížil i pozadí nedávného přestupu: „ Roberto v Interu sní o kariéře jako byla ta Zanettiho. Má na to. Ausilio se na něj přišel podívat v listopadu jako první zájemce, dříve než všechny ostatní kluby. Byl jsem v kontaktu jenom s ním, až později jsem poznal pana Zhanga. Suning buduje velký projekt a to Roberta přesvědčilo, aby s přestupem souhlasil.“ Národní tým? „Ventura měl odvahu povolat ho do nároďáku ještě, když ho nikdo neznal (pozn.: zatím v áčku seděl jen na lavičce). Byl jedním z prvních, kteří věřili v Robertův potenciál. Může si tam vést dobře, ale jeho růst už závisí na něm. Také měl štěstí na Gasperiniho a Pioliho, ti rovněž přispěli k jeho růstu. Roberto doufá, že na MS 2018 nebude chybět.“

Po vítězném utkání s AS Řím, tedy jednoznačně nejtěžším soupeřem ze skupiny, černomodří cestovali v sobotu do Pisy. V říjnovém vzájemném zápasu hraném v Miláně vyhrál Inter 8:1, a tak byl favorit naprosto jasný. Poprvé hosté skórovali v 21. minutě, když Gravillon přímo z voleje trefil míč z rohového kopu Rivase. O pět minut to bylo po strhujícím sprintu Belkheira už 2:0. O chvilku přidal hlavou svůj druhý gól Gravillon po centru od Carrara. Poločasové skóre 4:0 stanovil ve 42. minutě Cagnano, který do brány umístil odražený míč na hranici vápna. Pisa mohla po změně stran snížit, ale Giani netrefil odkrytou bránu. Chvíli na to Sala vysunul Emmerse a ten zvýšil na 5:0. Neuběhly ani dvě minuty a rozdíl byl už šestibrankový: Sala poslal opět pěkný míč za obranu, kde si s ním poradil tentokrát Souaré. Sedmou a poslední branku dosáhl v samém závěru Belkheir po narážečce s Butičem. Inter tedy nad Pisou opět vyhrál o propastných sedm branek a nadále zůstává na čele skupiny C.

Pisa 0:7 INTER
Branky: 21′ a 29′ Gravillon, 26′ a 90+2′ Belkheir, 42′ Cagnano, 52′ Emmers, 54′ Souaré.

Sestava: Dekić; Mattioli (Sala), Gravillon, Vanheusden, Cagnano (Butić); Awua, Carraro, Rivas (Emmers); Rover, Belkheir, Souaré.

 Neděle 19/02/17 12:30, Serie A, 25.kolo 
FC BOLOGNA0:1INTER
[postřehy] [fotogalerie] [video hl + z] [rozhovor]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.