ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Pátek 28.dubna 2017

V neděli od 20:45 (živě na Sport 1) je na San Siru na programu zápas 34. kola proti Neapoli. Ta je v úplně jiné pozici než Inter –na třetím místě ztrácí čtyři body na římské AS a tak pořád živí naděje na přímý postup do Ligy mistrů. Na tento cíl se Sarriho svěřenci mohou plně soustředit, jelikož už nefigurují v domácím ani evropském poháru. Posledně sice překvapivě remizovali na půdě Sassuola, ale pořád jsou nejlepším týmem na venkovních hřištích - v lize naposled venku prohráli v říjnu s Juventusem. I další statistika mluví ve prospěch partenopei – v prosincovém vzájemném utkání na San Paolu domácí zvítězili jasně 3:0. Pravděpodobně nebudou moct počítat se stoperem Tonellim, ale ten nepatří do základní sestavy a tak hosté nastoupí v plné síle. V černomodrém táboru pořád hlásí svalové problémy Ansaldi, kterého opět nahradí Nagatomo. Duel bude řídit sudí Rocchi.

Přestože Inter hraje v posledním měsíci mizerně vstupenky jsou do prvních dvou okruhů na nedělní zápas proti Neapoli téměř vyprodané. Na Stadio Giuseppe Meazza bude návštěva vyšší než 50 tisíc diváků. Inter znovu potvrzuje, že má nejvyšší domácí návštěvy v celé Serii A. Vstupenky do 3.patra se neprodávají.

Mnoho hráčů má v létě Inter opustit. Podle Gazzetta dello Sport se s černomodrým dresem rozloučí Marcelo Brozovič, Ever Banega, Jonathan Biabiany a Rodrigo Palacio. Nejistá je i budoucnost Edera, zatímco Gabriel Barbosa by měl odejít na hostování. O příchozích hráčích rozhodne nový trenér. Klub však myslí na Verattiho, Strootmana, Nainggolana, Krychowiaka, Fabinha, Schicka a Andrea Petagna.

V ohrožení stopky na jeden zápas jsou hned tři hráči Interu. Stačí jedna žlutá karta a brankář Samir Handanovič a obránci Jeison Murillo a Gary Medel hrát příští zápas nebudou.

Pro Suning je prvním kandidátem na případně uvolněné trenérské křeslo Antonio Conte. Všem je jasné, že je velmi nepravděpodobné, aby tento kouč přišel z Chelsea, a tak existují alternativy. Diego Simeone z Atletika Madrid je první volbou. Pokud by se španělský klub nedostal do Ligy mistrů, Simeone by určitě odešel, aspoň tak píše místní tisk. Jenže Atletico má na třetím místě dostatečný náskok a je tak dost nereálné, že by se propadlo na pátou příčku. I tak se ale šušká, že jeho kamarád Javier Zanetti ho přesvědčil, ať se vrátí do Interu, a už mu kvůli tomu domlouvá posilu - Arda Turana. Samotný kouč by chtěl z Madridu přivést Antoine Griezmanna.

V Itálii mají jasno. Stefano Pioli na konci sezony skončí a přijde nový trenér. Pokud by špatné výkony pokračovaly, je dost možné že by na lavičku ještě na pár zápasu usedl Stefano Vecchi, trenér primavery, který vedl Inter dva zápasy po vyhazovu Franka de Boera. Inter si utváří okruh potenciálních posil, ale hlavní slovo bude mít právě nový trenér, a tak rozhodnuto není.

Hráči Interu do posledních zápasů nedávají vše a trenér Stefano Pioli uvažuje o změně rozestavení, aby je probudil. To píše Corriere dello Sport. V současnosti dělají stopeři neustále chyby, defenzivní štít si také nevede dobře, Banega na své pozici moc efektivně nehrál a Gagliardinimu ubylo sebevědomí a nehraje již tak odvážně. Tým by mohl hrát v rozestavení 4-3-3, kde by Gagliarini a Medel byli před obranou a Mario za Icardim.

Po stále lepších a lepších výkonech českého talentovaného útočníka Patricka Schicka ze Sampdorie Janov se rozšiřuje okruh zájemců o jeho služby. Velký zájem má Juventus, kde je viceprezidentem Pavel Nedvěd. Na hráče se ptá i Neapol, AC Milán, Tottenham, Atletico Madrid, sleduje ho Chelsea, Arsenal a Manchester City. Hráčův agent Pavel Paska tvrdí, že stále nic není rozhodnuto. Inter nechce nic podcenit a tak se snaží jednání zrychlit. Podle La Gazzetta dello Sport je stále nejblíže k mladému útočníkovi právě černomodrý klub. Mezitím se Sampdoria pokouší se Schickem prodloužit smlouvu. Výstupní klauzule by se navýšila z 25 milionů eur na 42 milionů, Paska je však proti.

Situace v Interu podle Luky Marchettiho? "Před měsícem tuto situaci nikdo nepředpokládal. Vedení klubu nadále dává Piolimu plnou důvěru a považují ho za nejvhodnějšího trenéra pro tento okamžik. Jeho vyhození by znamenalo ztrátu dalšího roku. Jasným cílem pro letošek byla kvalifikace do Ligy mistrů, ale právě teď nemají ve svých rukou ani postup do Evropské ligy, což je v porovnáním s loňskou sezonou zklamání," řekl Marchetti.

Po dohodě s klubem poskytl trenér Stefano Pioli hráčů minipřestávku od tréninků. Ve čtvrtek dostali volno. "Kluci pracují naplno a zaslouží si krátkou přestávku. Během několika příštích dnů budeme pracovat výhradně na taktice před nedělním zápasem,“ řekl trenér Interu Stefano Pioli.

Na nedělní zápas proti Neapoli přiletí majitel Suningu Jindong Zhang. Předtím plánuje navštívit v sobotu trénink v Appiano Gentile, aby vyčinil hráčům za jejich španté výkony v posledních zápasech. Inter od výher nad Cagliari 5-1 a Atalantou 7-1 v pěti zápasech nevyhrál a získal pouhé dva body.

 Neděle 30/04/17 20:45, Serie A, 34.kolo 
INTER0:1NEAPOL
[postřehy] [fotogalerie] [video hl + z] [rozhovor]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.