ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Sobota 13.května 2017

FCInterNews.it přišel s tvrzením, že odvolání trenéra Stefana Pioli tři zápasy před koncem Serie A přišlo přímo na rozkaz vedení z Číny. Žádná konzultace s italským managementem neproběhla. Viceprezident Javier Zanetti, sportovní ředitel Piero Ausilio a ani šéf fotbalové administrativy Giovanni Gardini tak na odvolání neměli žádný vliv. Ausilio pak musel vyhazov Piolimu osobně sdělit. Důvody konce kouče, který byl v Miláně pouze šest měsíců, jsou jednoznačné - tým neměl pod kontrolou, hráči neposlouchali jeho požadavky. Piolimu se přitom ze začátku dařilo výtečně. Do půlky února měl jeho tým v průměru 2,38 bodu na zápas, což bylo nejvyšší číslo od doby, kdy vedl tým José Mourinho. Po posledních mizerných výkonech klesl průměr na 1,65 bodu. Ve středu, kdy si vyklízel kancelář, se s ním osobně přišli rozloučit jen tři hráči - Samir Handanovič, Yuto Nagatomo a Marco Andreolli.

Sky Sports přišel s informací, že nedlouho před koncem Pioliho u týmu, připravoval Suning návrh prodloužení smlouvy. Bál se, aby kouč nepřešel k Fiorentině, s kterou se mezitím předběžně dohodl. Mizerná série výsledků a špatné výkony však vše obrátily. Pioli měl ve smlouvu ustanovení, že pokud bude v probíhající sezoně vyhozen předčasně, Inter mu musí doplatit veškerou mzdu. Smlouvu měl do června 2018.

Jak se prodávají dresy v Evropě? Podle RP Marketing se nejvíce prodalo za tuto sezonu 1 750 000 dresů Manchesteru United. Druhý je Real Madrid. V první dvacítce jsou tři italské kluby. Juventus je devátý se 450 tisícem kusů, AC Milán na 16.příčce s 200 tisíci dresy, Inter je devatenáctý s 199 tisíci kusy.

Vlastník Interu čínský Suning si uvědomuje, že za špatné výsledky a zisk pouhých dvou bodů z posledních sedmi zápasů, můžou hlavně hráči a ne trenér. Nelíbí se mu chování hráčů, mnoho z nich prý netrénuje naplno a vtipkuje na tréninku, místo toho aby bralo aktuální stav velmi vážně.

Novým fotbalovým ředitelem v Interu bude Walter Sabatini. Ten zaujal během pěti let v AS Řím, kde byl zodpovědný za nákup a prodej hráčů a římskému klubu vydělal 142,5 milionu eur.

Uzdravený Ansaldi začal trénovat s týmem a není vyloučeno, že by si v nedělím po poledním utkání proti Sassuolu mohl zahrát. Trenéru Stefanu Vecchimu bude určitě chybět Miranda, jehož návrat na hřiště je očekáván 21.května proti Laziu.

Na dnešní tiskové konferenci k turnaji Audi Cup ukončil Dieogo Simeone spekulace o jeho příchodu na lavičku nerazzurri: „To, že tady sedím znamená, že zůstávám v Atléticu.“ Pro příští sezonu je tedy na prvním místě seznamu vedení Antonio Conte.

 Neděle 14/05/17 12:30, Serie A, 36.kolo 
INTER1:2SASSUOLO
[report] [fotogalerie] [video hl]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.