ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Sobota 3.června 2017

Caner Erkin, který přišel v létě ale takřka ihned byl odeslán zpět do Turecka na hostování, přestupuje do Besiktase. Inter obdrží 850 tisíc eur.

Podle Massima Ferrera půjde mladý český útočník Patrick Schick do Juventusu. "AS Řím by ho chtělo, ale nemá dostatek financí." O Interu se nemluví.

Podle Corriere dello Sport hodlá Suning za posily pro Inter utratit 150 milionů eur. Vše dohodnuto má být již s Antonioem Rudigerem. 9 milionů eur nerazzurri nabízejí za Dalbera. Pokračují jednání s Radjou Nainggolanem, mluví se o Grzegorzu Krychowiakovi, Angelu Di Mariovi či Federiku Bernardeschim.

Stefano Pioli se měl včera sejít s vedením klubu a oficiálně ukončit pracovní poměr. Jako odstupné má dostat 500 tisíc eur. Po ukončení smlouvy může přejít do Fiorentiny, s kterou se již dohodl.

Novým trenérem Zenitu Petrohrad se stal Roberto Mancini. Bývalý trenér Interu, který odešel v loňském létě, podepsal tříletý kontrakt s dvouletou opcí. Informují o tom oficiální stránky ruského klubu.

Walter Sabatini se snaží pro nového trenéra Luciana Spalettiho získat z jeho bývalého klubu AS Řím obránce Antonia Rüdigera. Nabízí 30 milionů eur, AS chce 40 milionů. Do Říma by mohl případně jít Geoffrey Kondogbia a snížit tak přestupní částku. Hráč by podepsal pětiletou smlouvu s platem 3 milionů eur ročně. Spaletti by ale údajně víc ocenil Manolase a to pro jeho univerzálnost, techniku a charakter.

Manchester United nabízí za Ivana Perišiče 52 milionů eur. Inter má pro další sezonu znovu ty nejvyšší cíle, přesto bude muset obětovat jednoho ze svých nejlepších hráčů. Důvodem je finanční fair-play politika UEFA. Klub potřebuje prodávat a takováto suma by mu mohla velmi pomoct.

Vysnění trenéři pro Suning Antonio Conte a Diego Simeone nepřijdou. Ve svých současných klubech jsou spokojení a spokojení jsou i jejich kluby. Inter potřebuje rychle vybrat nového trenéra, aby mu mohl kupovat posily podle jeho přání. Vybírat tak musí z těch, kteří jsou bez smlouvy. Z této skupiny nyní vyčnívá Luciano Spaletti, který se dohodl na ukončení smlouvy v AS Řím. Inter nezahálí a během víkendu mu nabídne dvouletou smlouvu s opcí. Brát by měl 4 miliony eur v čistém. Předběžně k dohodě došlo, vyřešit se mají už jen drobnosti typu, jaké Spaletti dostane odstupné, pokud bude předčasně vyhozen. Podobnou formuli měl v kontraktu i Pioli a rodina Zhangů v této politice zřejmě chce pokračovat. Vyplácet další drahé trenéry typu Roberta Manciniho jí není zrovna po chuti.

Mauro Icardi je devátým hráčem v historii Interu, který dokázal za ligovou sezonu vstřelit aspoň 24 branek. Před ním to dokázali Giuseppe Meazza, Istvan Nyers, Antonio Valentin Angelillo, Roberto Boninsegna, Ronaldo, Christian Vieri, Zlatan Ibrahimovic a Diego Milito. Icardi k tomu přidal 8 asistencí a v kanadských bodech byl čtvrtým nejlepším v Serii A. Stejná příčka mu patří i v tabulce střelců. Dělí se o ní s Gonzalo Higuaínem. Nejlepším kanonýrem je Edin Džeko s 29 zásahy.

Inter je nejlepší v centrech ze hry. Žádný jiný tým v pěti nejlepších evropských ligách necentroval víc jak 940krát. Další zajímavostí je, že Inter dostal pouze čtyři góly od soupeře hlavou. Žádný jiný tým v lize nebyl lepší. Černomodří jsou třetí nejlepší ve střeleckých pokusech a mají čtvrtý nejlepší útok se 72 góly. Na domácí půdě jsou střelecky stejně dobří jako Neapol (44). Lepší je jen AS Řím (50) a Juventus (48).

Inter v posledním zápase porazil Udinese 5-2, přesto jeho trenér Stefano Vecchi, který Inter vedl dočasně již podruhé v sezoně najásal. "Cíle splněny nebyly, není co oslavovat. Přesto jsem šťastný, za práci, kterou jsme tu odvedli. Chci poděkovat mým spolupracovníkům a klubu za důvěru. Pracovali jsme profesionálně, tým byl pozitivní a klub ukázal podporu. Teď budu pokračovat v mé práci pro Primaveru."

Fankluby Interu poděkovali Rodrigu Palaciovi za pět let v týmu: "Děkujeme za vzrušení, které jsi nám dal na hřišti, za tvé odhodlání a za dobu, kdy jsi tu byl vždy pro fanoušky. Rodrigo, díky za to, že jsi nám ukázal svou DNA Nerazzurri," píše se na oficiálních stránkách FC Internazionale.

"Bylo mi ctí ho trénovat," připojil se trenér Stefano Vecchi. "Vždycky byl pro každého skvělým příkladem. Je škoda, že proti Udinese nedal gól a jen nastřelil tyč, byla by to třešnička na dortu. Rodrigo si ovace publika zasloužil." Argentinský útočník v klubu skončil. Pokračovat by mohl například ve Spartě Praha, kam ho láká Andrea Stramaccioni.

Interu se proti Udinese daří. V posledních pěti zápasech vstřelil vždy aspoň dvě branky a potvrdil to i nyní v neděli. Hned z prvních dvou střel byly góly. Navíc z dalších čtyřech střel, byli další tři branky a tak Inter vyhrál 5-2. Dvěma brankami se na výhře podílel Éder, který tak skóroval ve třetím zápase po sobě. Inter vyhrál poločas 3-0 a tři branky se mu za tento časový úsek podařilo vstřelit naposledy v září 2013.

Výběr legend zvaný Inter Forever se 7.června na stadionu Crete’s Pankritio v rámci charitativní akce střetne s Mistry Evropy z roku 2004 - reprezentací Řecka. V nominaci na zápas do Řecka jsou 1 Francesco Toldo, 12 Sebastien Frey - 14 Giuseppe Baresi, 2 Giuseppe Bergomi, 26 Cristian Chivu, 33 Francesco Colonnese, 17 Salvatore Fresi, 31 Grigorios Georgatos, 23 Marco Materazzi, 4 Javier Zanetti - 7 Alessandro Bianchi, 15 Olivier Dacourt, 18 Stephane Dalmat, 8 Fausto Pizzi, 6 Cristiano Zanetti - 10 Benito Carbone, 79 Lambros Choutos, 9 Mohamed Kallon, 29 David Suazo. Trenér: Luciano Castellini. Zápas bude online vysílat oficiální facebooková stránka Interu.

 Neděle 28/05/17 15:00, Serie A, 38.kolo 
INTER5:2UDINESE
[postřehy] [report] [fotogalerie] [video hl]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.