ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Pondělí 25.září 2017

Danilo D’Ambrosio mnoho gólů za Inter nevstřelil. Ten včerejší ale zajistil týmu důležitou výhru na Janovem a tak při rozhovoru pro Inter Channel měl důvod se usmívat: "Jsem rád za ten můj gól, který nám přinesl tři body, které jsme bezpodmínečně chtěli. Přestože fotbal v našem podání nebyl příliš kvalitní, myslím, že jsme si tři body zasloužili. Měli jsme moho šancí a víc na ně tlačili. Byl to test, mohli nás zaskočit z rychlého brejku. Nedávno byl můj syn pokřtěn, tak gól věnuji jemu - Leonardovi."

"Tajemství? Jíst zdravě, pracovat a trénovat, ale hlavně trénink je tím, co určuje, jak končí týden. Musíme se i nadále zlepšovat na hřišti, rychlost před brankou musí být vyšší. Tým má srdce a měl ho vždycky, bylo to těžké, byl to náš šestý zápas a chceme se vylepšit naše postavení v tabulce oproti loňskému roku. Přijdou i ztráty, remízy a porážky, ale nesmí nás to rozhodit, stejně tak výhry. Musíme zůstat v pohodě. Pokorní a odhodlaní. Kritika? Nemůžeme si ji brát osobně. Všichni jsme na této cestě společně."

Yann Karamoh má za sebou premiéru v dresu Interu. Před více než 50 tisíci diváky pomohl týmu porazit Janov 1-0. "Byl to důležitý zápas, potřebovali jsme vyhrát. Co mi říkal trenér před tím, než jsem šel na hřiště? Vem si balón a utíkej s ním do pokutového území. Pomoz týmu. Jsem velmi šťastný, že jsem poprvé mohl hrát zde," řekl Karamoh. 19letého francouzského křídelníka koupil Inter z Caen na konci letního přestupového období za 5,5 milionu eur. První rok bude v Miláně oficiálně na hostování.

Černomodří porazili na svém stadionu FC Janov gólem ze závěru zápasu 1:0. "Těžké vítězství," řekl pro Inter Channel trenér Luciano Spaletti. "Tým si vybudoval skutečnou mentalitu, ducha. Fakt že kluci bojovali až do konce a nepřestávali věřit nám pomohl hrát v poslední fázi zápasu lépe. To je důležité znamení, protože dnes jsme dobře nehráli. Takové publikum jako je na San Siru si zaslouží víc. Nakonec jsem ale přeci jen šťastný za to, jak to dopadlo a že jsme nedostali branku."

"Brozovičovi se líbí hra v záloze, má spoustu kvality a chce být u všeho. Nikdy neměl na hřišti výchozí bod. Éderovi chceme dát víc prostoru, to je také důvod, proč přišel na trávník Karamoh, který si svou práci odvedl velmi dobře. Jsou zápasy, kdy se moc nedaří, ale v nich se pak vytváří charakter. Dnes jsme šli do kabiny jednotní. Stále jsme nedosáhli našeho maxima a musíme se víc snažit."
Inter v šesti duelech inkasoval pouze dvě branky a jeho obrana je tak v Serii A nejlepší. Naposledy v neděli porazil FC Janov 1-0. "Bylo to pro nás důležité vítězství," řekl stoper Milan Škriniar. "Je důležité hrát naši hru a držet se plánu. Gól může přijít i na konci. Chybělo nám trochu agresivity. Pokud by se nám podařilo vstřelit gól do prvních 10 minut, vše by bylo mnohem jednodušší. Nejdůležitější věcí je, že jsme vyhráli. Hrajeme hlavně přes křídla, hledáme ale i další řešení."

Za FC Janov nastoupil ve středu osamocený teprve šestnáctiletý Pellegri. "Je to skvělý hráč. Má sebevědomí, ale stejně jako ostatní mladí, potřebuje se zlepšit. V tabulce ztrácíme na čelo dva body, ale liga je dlouhá. Ztrátu můžeme dohnat. Jsme velmi silný tým, jak v obraně tak záloze. Karamoh je skvělý kluk. Je velmi rychlý a silný v situacích jeden na jednoho. Je to skvělý hráč," řekl slovenský reprezentant.
 Neděle 07/05/17 15:00, Serie A, 35.kolo 
FC JANOV1:0INTER
[postřehy] [fotogalerie] [rozhovor]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.