ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Středa 10.ledna 2018

Primavera Interu pod vedení Stefana Vecchiho je neustále úspěšná. Co jeden rok, to jedna trofej:

2014-2015 vítězství v Viareggio Cup

2015-2016 vítězství v Coppa Italia Primavera

2016-2017 vítězství v Campionato Primavera ( = mládežnická liga)

2017-2018 vítězství v Supercoppa Primavera

Podle FCInterNews odjel technický ředitel Walter Sabatini do Číny, aby se pokusil přesvědčit vlastníka Interu Zhanga Jindonga uvolnit nějaké finance na posílení týmu. Byl však odmítnut. Suning hodlá respektovat finanční fair play. Nyní je tedy plán buď přivést hráče s nižší tržní cenou, nebo přivést někoho jen hostování. Možností je i někoho ze současného kádru prodat, čímž by se uvolnily další finance.

Gabigolova evropská cesta už nemůže být ani horší. Ze super brazilského talentu, který měl udivovat celou Itálii svými kousky je nechtěný hráč, který je na cestě zpátky do Brazílie. Barbosa nejprve nezaujal celkově tři trenéry Interu a na hostování v Benfice také nezazářil.

Jeho působení v Evropě je navíc spojeno s mnohými disciplinárními problémy, jako byla třeba bitka se spoluhráčem Benficy před zápasem Ligy mistrů nebo nově předčasné opuštění trávníku při zápase s Laziem, když se Gabigol dozvěděl, že byl před ním upřednostněn mladík Pinamonti.

Vše vyvrcholilo hlasováním Bidone d'oro, tedy soutěž o zlatou popelnici pro zahraničního hráče v Serii A. Letos tohle hlasování s jasným přehledem vyhrál právě Gabigol. Inter má celkově od roku 2003, kdy se tohle hlasování provádí, nejpočetnější vítěze, mezi které patří například Christian Vieri, Adriano, Ricardo Quaresma, Diego Milito nebo Geoffrey Kondogbia.

Do fotbalového nebe se 5. 1. 2017 vydal bývalý argentinský hráč Antonio Valentin Angelillo. Tento Argentinec, který získal i italské občanství, se výrazně zapsal do historie našeho klubu, když zde působil v letech 1957-1961 a ve 127 zápasech vsítil 77 branek. Dodnes drží rekord italské ligy, když během jedné sezóny dal 33 gólů, což je nejvíce v rámci ligy 18 týmů. Mimo Inter si zahrál také za AS Řím, AC Milán nebo Boca Juniors. V nižších soutěžích po konci hráčské kariéry působil také jako trenér.

Primavera vyhrála Supercoppa Primavera TIM! Ve finále se mladíci utkali s AS Řím a zvítězili 2:1. Oba góly na straně svěřenců trenéra Vecchiho dal Colidio.

Luciano Spalletti se ihned po pátečním špatném výkonu a remíze s Fiorentinou sešel s třemi řediteli (generální ředitel Alessandro Antonello, technický ředitel Giovanni Gardini a sportovní ředitel Piero Ausilio), aby jim řekl, že k dosažení Ligy mistrů, jelikož boj o Scudetto se nás už netýká, potřebuje širší kádr. Na povrch vylezla i zpráva, že Spalletti byl už v létě zklamaný, že nepřišli všichni hráči, které vyžadoval, i když ve všech rozhovorech pravidelně říkal, že je s týmem naprosto spokojený.

Walter Sabatini se tedy chystá odletět do Číny, kde bude naléhat na Suning, aby do Interu více investovali a Spalletti mohl přivést nové posily. Nesmíme však zapomínat, že ve hře je stále finanční fair-play.

Inter je spojován s mnoha jmény, tedy hlavně s jmény do zálohy. Například Ramires, který by měl přijít na hostování z partnerského týmu Jiangsu Suning, dále Pastore, Mkhitaryan nebo nově Deulofeu z Barcelony. Inter potřebuje taktéž nutně posilu do obrany, zde se hodně spekuluje o Stefanovi de Vrij, ale také je tu možnost stažení z hostování mladého Alessandra Bastoni. Spalletti si údajně také žádá zkušenou posilu do útoku, která bude Icardimu krýt záda.
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.