ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Středa 31.ledna 2018

Nejlepší střelec Interu Mauro Icardi se dnes zranil při trénování střelby. Jedná se o svalový problém, který ho může vyřadit z víkendového utkání proti Crotone. Jeho zranění může mít vliv i na končící přestupový trh, kdy se klub zřejmě nebude chtít zbavovat dalších útočníků - Edera a Pinamontiho.

Finance Interu - 2.část Hospodaření klubu
31/01/18 - Připravili jsme pro vás sérii článků, která vyšla na serveru SempreInter. Jejím cílem je fanouškům Interu Milán vysvětlit finanční situaci klubu. Podíváme se do historie, jak hospodařil Massimo Moratti a jaké obrovské chyby udělal? Byl Erick Thohir lepší a jak se daří Suningu plnit finanční fair play pravidla UEFA, která klub v současnosti velmi omezují? Je to jediný důvod toho, že jedna z nejbohatších společností na světě, odmítá uvolnit prostředky na nákup důležitých posil? Proč Inter vydal dluhopisy? Když se tým nedostane do Ligy mistrů a přijde tak o tučné odměny, nehrozí mu bankrot? Na všechny tyto otázky se pokusíme odpovědět.

Druhý díl série se zaměří již na náš milovaný Inter a na hospodaření klubu od pozdní éry Morattiho, kdy se týmu dařilo a přesto neuvěřitelně prodělával. Podíváme se na to, co změnil Erick Thohir a na čem vyhořel. A nakonec nebude chybět zhodnocení Suningu, který vrací do Inter do zdravých čísel. Sice to bolí a majitel musel odmítnout hostování Pastoreho, ale jednoznačně to dává smysl. I fanoušci Interu to musí pochopit, zatnout zuby a doufat, že se do Ligy mistrů podíváme již v příští sezoně. Pokud ne, na velké nákupy zřejmě můžeme na nějaký čas zapomenout.

Suning si nedovolil kvůli finanční fair play investovat do předem dohodnutého hostování Javiera Pastore 12 milionů eur. 7 milionů by za půl roku dostalo Paris Saint Germain a 5 milionů by šlo na plat hráče. Suning by souhlasil pouze s přestupem, ale to je velmi nepravděpodobné. 28letý hráč se do Interu těšil, v Paříži však musí zůstat.

Inter musí plnit pravidla FFP a pokud by se letos neprobojoval do Ligy mistrů bude mít velké finanční potíže s posilováním kádru.

Yuto Nagatomo je krůček od Galatasaraye a s Interem se již rozloučil přes Twitter. "Jsem hrdý na to, že jsem nosil tento dres sedm let. Dnes začíná nové dobrodružství. Chtěl bych všem poděkovat a pozdravit je. Hodně štěstí trenérovi a mým spoluhráčům, aby se kvalifikovali do Ligy mistrů. Moc vás miluji. Objímá, Yuto."

Icardi vyvolal bouři na sociálních sítích, když zveřejnil post: "Odchod vám dovolí růst." Nejlepší střelec týmu byl nedávno lákán Realem Madrid, ale samotný hráč deklaroval, že nikam nejde a chce zůstat na San Siru. Zveřejněná slova jsou jen část jedné argentinské písně. Pokud by ho chtěl skutečně Real Madrid, výstupní klauzuli ve výši 110 milionů eur, je potřeba uhradit v prvních 15 dnech července. V jinou dobu je neplatná a je tak potřeba jednat s klubem. Dá se předpokládat, že pokud se Inter do Ligy mistrů neprobojuje, Icardi v Interu chtít zůstat nebude.

Marcelo Brozovič souhlasí s hostováním do konce sezony v Seville. Inter by za něj dostal 1 milion eur. Pokud by ho chtěl španělský klub koupit, musel by černomodrým vyplatit 28 milionů. Spaletti transfer prozatím zablokoval, dokud nebude mít náhradu. Klub vyjednává s PSG, kde se nabízí Pastore.

Inter se ve zbývajících dnech zimního přestupového okna vynasnaží, aby přivedl Javiera Pastoreho. Zástupci Nerazzurri již s PSG jednají. Pastore je údajně návratu do Itálie nakloněný, ale problémem jsou opět peníze. Inter není v pozici, kdy si hráče může dovolit. Podle Tuttomercatoweb je ve hře hostování s povinností odkupu, ale pouze pokud budou splněny určité podmínky - počet zápasů, do kterých hráč nastoupí, počet gólů, nebo kvalifikace do Ligy mistrů.

Yuto Nagatomo by měl druhou část sezóny strávit v Turecku. Na hostování by ho rád získal Galatasaray. Inter by za tohle hostování měl získat 1 milion eur, spekuluje se také, zda nebude zahrnuta i případná opce ve výši 7-8 milionů eur. Podle některých médií je vše již dohodnuto. Japonec přišel do Interu přesně před osmi lety a zahrál si za něj 210krát, brankovou síť rozvlnil v 11 případech.

Agent Milana Škriniara Karol Csontó potvrdil, že některý z klubů Real Madrid, Barcelona, Manchester City nebo Manchester United nabídli za slovenského obránce 60-65 milionů eur. Milanova odchodu bychom se však údajně bát neměli.

Moratti byl osloven FcInterNews, aby se vyjádřil k současnému stavu svého bývalého klubu. "Upřímně řečeno jsem už jen externím pozorovatelem a nemám velký přehled o technických aspektech týmu. Z toho co chápu, problém může být fyzický. Tým Interu není dost dobrý na to, aby udržel tempo. Pod Mancinim jsme viděli podobnou věc jako nyní. Nevím, jestli je problém v mentalitě. Ale možná to není tak jednoduché. Ten problém tam ale je. Určitá skupina hráčů přestane hrát, což ovlivní celý tým. Nemyslím si, že tento problém vyřeší nějaký jednotlivec (narážka na Pastoreho)."

"Nemyslím si, že bychom mohli v tuto chvíli říct Icardimu něco víc. Je to jediný člověk, který dává góly a pro Inter vyhrává zápasy. Je to kapitán, který má svou hrdost a dělá to, co by měl šampión dělat. Škriniar je solidní a velmi silný hráč. Cancelo potřebuje hrát lépe. V poslední době své výkony zlepšil a já doufám, že to tak bude pokračovat."

Jen několik dní poté, co mladý obránce Zinho Vanheusden prodloužil smlouvu s Interem, odchází hostovat do Standardu Lutych. Vanheusden se zotavil z těžkého zranění kolene a Inter chce, aby začal znovu hrát. Lutych si vyjednal i možnost prodloužit půjčku na další sezónu. Opce ve smlouvě zahrnuta není.

Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.