ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Pondělí 18.února 2019

Podepsání Ivana Rakitiče by mohlo pomoct k zisku Luka Modriče, píše španělský bulvární plátek AS. Podle něj má ale největší šance, kam by mohl barcelonský záložník jít, PSG, který potřebuje vylepšit středovou řadu a má na něj dostatek financí. Inter je s odstupem druhý, ale pokud by se černomodrým podařilo domluvit i Modriče, šance by výrazně vzrostla. Jejich spolupráce je osvědčená z národního týmu a pokud se k nim ještě přidá Brozovič a na křídle Perišič...

Během zápasu proti Sampdorii se na velké obrazovce na stadionu objevil záběr i na Icardiho a jeho manželku, kteří vše sledovali z tribuny. Od fanoušků se ozval obrovský pískot, takže režisér raději hned změnil obrázek. Video je na twitteru.

Legenda Interu Alessandro Altobelli, který vstřelil 209 branek ve 466 zápasech, přidala také svůj názor na aktuální situaci okolo Icardiho: "Maurova manželka a jeho agentka vyřkla na veřejnosti příliš mnoho nevhodných komentářů a možná i tím ovlivnila chod kabiny," řekl Altobelli pro Tuttosport. "Nicméně bych nechtěl, aby lidé přeháněli a dospěli k závěru, že Icardi je jediným problémem Interu. Inter ho potřebuje, aby nedošlo k příliš velkému poklesu jeho ceny před případným prodejem v létě, ale také pro dobro týmu, protože potřebuje uhájit třetí místo v lize. Teď je to na obou - na Interu a Icardim, aby udělali první krok. Hráč musí mít svého agenta pod kontrolou, ale je to velmi obtížné, když to je jeho manželka. Nezapomínejme na to, co Icardi pro Inter již udělal. Doufám, že se tento příběh nakonec změní."

Ředitel Interu Beppe Marotta ujistil, že za odebráním kapitánské pásky Icardimu není jednání o nové vylepšené smlouvě. "Četl jsem toho hodně, ale s tímto to nemá do činění. Jedná se o jinou situaci, souvisí to se skupinovou dynamikou, jedná se o klub a vztah fanoušků. Páska není jen symbol člověk, který je nosí, musí být považován za vůdce. Chceme, aby se všichni zlepšovali společně a odstranili se některé toxiny, které se v posledních měsících možná objevily. Řekla jsem Wandě, jako zástupci hráče, že za několik týdnů pošleme návrh. Některé problémy je třeba řešit nejdříve a některé věci musíme rozmyslet. Smlouva s tím nemá nic společného," řekl Moratta.

Wanda zkritizovala spoluhráče Icardiho
18/02/19 - Jaké byly skutečné důvody odebrání kapitánské pásky Mauru Icardimu? Vše nasvědčuje tomu, že zde ani tak nešlo o to, že Wanda Nara požaduje pro svého manžela novou smlouvu se základem 10 miliónů eur a neustále se to řeší v médiích. Šlo o to, co řekla minulou neděli v pořadu Tiki Taka na Mediaset. Posuďte sami. "Chtěla bych, aby byl Mauro lépe chráněn klubem. Je těžké ověřit, zda ty všechny spekulace, které se objevují, jsou nepravdivé nebo vycházejí z klubu." A ještě hůř: "Pokud bych si měla vybrat novou smlouvu nebo příchod někoho, kdo je schopný dát za zápas pět slušných centrů, volím to druhé," zkritizovala tak nepřímo Icardiho spoluhráče. A to byla zřejmě poslední kapka.

Italská média mají jasno. Inter v létě představí jako posilu dalšího chorvatského hráče - Ivana Rakitiče. Jeho současný zaměstnavatel FC Barcelona totiž hráči novou smlouvu nenabídla a zřejmě ani nenabídne. Ta současná mu skončí v roce 2021 a pokud chce španělský klub vicemistra světa prodat, bude mít v létě poslední šanci. Blaugrana mají již předem domluvenou náhradu, z Ajaxu přijde Frenkie De Jong. Podle La Gazzetta dello Sport je Inter s Rakitičem v kontaktu a obdržel pozitivní reakci. Zvláště jeho ženě Raquel by se život v hlavním městě módy velmi líbil. Po té, co nevyšel přesun Luka Modriče z Realu Madrid, tak Inter zkusí získat jiného Chorvata z druhého španělského velkoklubu. Má kam jít, v týmu jej přivítá Brozovič a Perišič, pokud mezitím nezmění dres. Vrsaljka už v Miláně nepotká.

Spalletti: Kapitánem není Icardi pro dobro týmu
18/02/19 - Téma odebrání kapitánské pásky Mauru Icardimu plní noviny. Legenda Interu Giuseppe Bergomi oceňuje Inter za odvahu, kterou musel najít k vyřešení této situace. Argentinský útočník prakticky neustále během svého působení požaduje navýšení platu a v médiích je to nekonečný příběh. Klub jeho požadavky považuje za přemrštěné a dobro to nedělá ani v kabině. Tak se správný kapitán chovat nemá.

Inter vstřelil aspoň dvě branky v Serii A poprvé od prosince, kdy se mu to povedlo do sítě AS Řím. V prvním poločase neinkasoval již podvacáté v sezoně a je v tomto nejlepší v lize. Sampdoria poprvé vystřelila na bránu až ve 46.minutě. Branku vstřelil střídající Manolo Gabbiadini již po 25 vteřinách hry a ustanoval i nový rekord v této sezoně.

41% všech gólů dal milánský klub v posledních 15 minutách hry a také v tomto ohledu nemá konkurenci. Radja Nainggolan se v tomto čase trefil a rozhodl o výhře. Byla to jeho první trefa od listopadu a čekal na ní osm zápasů.

Třetí soutěžní výhru v řadě si v neděli večer proti Sampdorii Janov připsali černomodří vedení taktovkou trenéra Luciana Spallettiho: "Je to ukázka našeho profesionalismu. Chtěli jsme překonat kopec všech věcí, které se o Interu teď říkali. Budeme bojovat ještě tvrději, tak jako dnes. V prvním poločase jsme se trochu báli udělat chybu a nebyli jsme na míči tak rychlí, jak jsme chtěli být. Po přestávce jsme využili našich individuálních kvalit posunout tým dopředu. Potlesk od fanoušků, který přišel po vyrovnávací brance, byl nádherný, protože nám dodal energii," řekl 59letý kouč. Rozhodující gól vstřelil krátce na to Nainggolan a když pak střídal, vyprovázel ho ze hřiště aplaus. "Radja dělal věci, které jsou v jeho repertoáru. Pro nás je důležité, abychom jeho kvalitu mohli použít."

"Je to povzbuzující výhra. Bojovali jsme od začátku až do konce," prohlásil po zápase proti Sampdorii slovinský brankář, který v týdnu převzal kapitánskou pásku od Maura Icardiho. "Museli jsme hrát proti soupeři, který si velmi dobře vede s míčem. Navíc byli velmi hodně namotivovaní, zrovna si procházejí těžkým obdobím a potřebovali nutně vyhrát. Těší mě výhra i způsob, jakým jsme hráli. Chtěli jsme vyhrát za každou cenu a odpolední výsledky nás k tomu nabádaly. Správná cesta? Myslím, že ta dnešní ano. Demonstrovali jsme, že jsme skutečný tým, který ví, jak má na hřišti bojovat," řekl bývalý reprezentační gólman Slovinska.

Vítězný gól do sítě Sampdorie vstřelil ve včerejším podvečerním utkání Radja Nainggolan: "Musíme mluvit na hřišti, je to jediná věc, kterou můžeme udělat. Od začátku jsme chtěli útočit, abychom vyhráli a dokázali jsme to. Jsem šťastný, je pěkné pro každého, když dá gól,", řekl belgický záložník. " Nejdůležitější je, že teď můžeme v klidu pracovat dál. Ukázali jsme, že jsme jednotná parta a zasloužíme se být v tabulce tam, kde jsme. Tvrdě jsme bojovali a hráli dobře. Dál se musíme zlepšovat, ale vyhrávat je to podstatné. Udrželi jsme náskok před týmy, co jsou za námi. Teď přepínáme na Rapid Vídeň. Mohli bychom si užít tři body, ale potřebujeme přemýšlet o tom, jak se dostat do dalšího kola Evropské ligy," prohlásil Ninja.

"Máme tři nezbytné body, díky kterým si držíme od týmu v tabulce za námi odstup," řekl po výhře nad Sampdorii Matteo Politano. "Sampdoria hrála velmi dobře a my jsme s touto výhrou spokojení. Nebylo to lehké, ale máme silný a úzce propojený tým, dnes jsme to ukázali. Icardi? Je pro nás velmi důležitý, tak doufejme, že bude brzo zpět. Pro nás je všechno v pořádku. Teď zas musíme okamžitě přepnout na Evropskou ligu," řekl italský křídelník.

Danilo D'Ambrosio jedná o prodloužení smlouvy. Ta současná mu končí v roce 2021, nová by měla být o další rok delší.

 Neděle 17/02/19 18:00, Serie A, 24.kolo 
INTER2:1SAMPDORIA
[report] [fotogalerie] [video hl + z]
Tabulka
1.  Juventus24213052:1566
2.  Neapol24165342:1853
3.  Inter24144634:1746
4.  AC Milán24119435:2242
5.  AS Řím24118546:3141
6.  Atalanta24115851:3438
7.  Lazio24115833:2738
8.  Fiorentina24811537:2635
9.  FC Turín24811528:2235
10.  Sampdoria2496940:3233
11.  Sassuolo2479834:3930
12.  Parma24851125:3329
13.  FC Janov24771032:4128
14.  Cagliari24591021:3524
15.  Udinese24571219:3122
16.  SPAL24571221:3622
17.  Empoli24561330:4521
18.  FC Bologna24391219:3718
19.  Frosinone24371417:4616
20.  Chievo24191419:4812
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.