ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Čtvrtek 30.května 2019
Proč se Manchester United rád zbaví Romela Lukaka? Důvody sepsal server 90min.com. Protože prostě není tak dobrý, aby mohl hrát za takovýto klub. Může být sice nejlepším střelcem Belgie, ale pořád nepatří mezi úplně top střelce jako je Sergio Aguero nebo Robert Lewandowski. Jeho statistiky jsou špatné - 12 gólů letos, 16 loni. Výborný byl pouze první rok. Má nevyzpytatelný první dotyk s míčem, nehodí se tedy do kombinace a kupodivu ani přes své tělesné dispozice nedokáže udržet déle míč. Neumí sólo úniky, nepředvede 30 metrový sprint, nedokáže se s míčem otočit a vystřelit a neumí střílet z voleje. Jediné, co umí, je hlavičkovat. Kvůli špatné formě trpí i talentovaný Rashford, který musí hrát na křídle.

Zvláštní je, když útočník uprostřed sezony prohlásí, že hrát v Serii A je jeho sen. Manchester United ho koupil za 84,7 milionů eur z Evertonu. Zbývají tři roky z kontraktu a je mu stále pouze 26 let. Ideální doba na prodej. Přestože šla jeho forma za poslední dva roky dolů, stále je atraktivní pro mnoho klubů, kteří jsou možná ochotní dát 70 milionů eur. Inter nabízí 35 milionů plus Ivana Perišiče. Do současné hry Interu by se teoreticky hodil. Spousty centrů hledalo Icardiho hlavu i letos.
Antonio Conte změní po svém příchodu taktické rozestavení z 4-2-3-1 na 3-5-2. S touto taktikou uspěl již v různých klubech. V Juventusu měl v obraně trio Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli a Giorgio Chiellini, v Interu se může těšit na Milana Škriniara, Stefana de Vrije a Diega Godina. Jestliž v Turíně byla obrana čistě italská, v Miláně je mezinárodní a pouze na lavičce bude připraven Andrea Ranocchia. Podle římského deníku Corriere dello Sport je ale kvalitnější než ta, co byla v Juventusu. V této sezoně dostal Inter jenom 34 branek, zatímco Juventus v sezině 2010/11 47 gólů.

Do pěti členné zálohy by se Contemu hodil mladík Nicolo Barella z Cagliari, napravo by byl skvělý Federico Chiesa, což je však zatím pouze sen. Antonio Candreva by mohl nakonec zůstat, protože se s novým koučem dobře zná z italské reprezentace. V útoku by měl být Edin Džeko a Romelu Lukaku. Jinak bude mít kouč k dispozici Lautara Martineze a Matteo Politana. Ve hře je stále i příchod Paula Dybaly z Juventusu, kam by šel výměnou Mauro Icardi. Čeká se ale na názor nového trenéra, kterým nejspíš bude Sarri.

Agent Marcela Brozoviče tvrdí, že chorvatský záložník je v Interu spokojený: "Je zde již čtyři a půl roku, odehrál více než sto zápasů. V Miláně se cítí jako doma, Inter je jako jeho rodina. Úplně šťastný ale není, protože doposud s klubem nic nevyhrál. Kvalifikace do Ligy mistrů je důležitá, ale klub jako Inter si zaslouží trofeje," řekl Bicanič. "Nový trenér Conte? Marcelo bude bezpochyby respektovat každého trenéra, který bude v příští sezóně v čele Interu, ať už je to Spalletti nebo jakýkoliv jiný trenér vybraný klubem."

Inter je dohodnutý s Edinem Džekem a hledá cestu, jak dát AS Řím za přestup méně než požadovaných 20 milionů eur. Přeci jenom hráč má již smlouvu pouze na rok a je mu již 33 let. Jednou z variant je i přidání 19letého Facunda Colidia. Argentinský střelec zaujal v mládežnické UEFA Youth League, kde v pěti zápasech vstřelil pět branek. Podobně vyřešili nerazzurri i loni příchod Radjy Nainggolana. Do AS Řím poslali talentovaného Nicola Zaniola. Ten zde neuvěřitelně vyrostl a během jediné sezony po skvělých výkonech v Serii A a Lize mistrů se stal možná i nejslavnějším mladíkem. Neudělá Inter stejnou chybu?

Stejně jako u Edina Džeka se Inter dokázal dohodnout na podmínkách osobní smlouvy Romelu Lukaka, ale zbývá to důležitější - vyřešit výši odstupného pro Manchester United. Belgocký robustní útočník by v případě přestupu podepsal pětiletou smlouvu, která by mu ročně zaručovala 7,5 milionu eur ročně plus bonusy za výkony. Nový trenér Interu Antonio Conte chtěl tohoto hráče již v době, kdy působil v Chelsea, a nyní je to jeho přání číslo jedna. Pokud Lukaku přijde je téměř jisté, že Mauro Icardi bude muset odejít.

Pokud Ivan Perišič a Keita Balde zůstanou v týmu i pro příští sezonu nezahrají si první ligový zápas. Balde by pykal za červenou kartu, chorvatský křídelník pak za žluté karty.

Součásně s příchodem Antonia Conteho na lavičku Interu Milán se má do klubu vrátit jako týmový manažer i Gabriele Oriali, který zde odehrál jako hráč 12 sezon a v letech 1999 až 2010 zde působil v různých pozicích a doposud působil u národního týmu Itálie. Z klubu odešel po neshodách s tehdejším technickým ředitelem Marco Brancou. Pro Conteho bude Oriali spojka mezi týmem a klubovým vedením.

Inter v návštěvnosti pátý nejlepší v Evropě
30/05/19 - Již nepřekvapí, že Inter je v posledních letech bez ohledu na výsledky nejnavštěvovanějším týmem v Serii A na svém stadionu. Letošních 61 444 diváků je nejlepší průměrnou návštěvou za posledních 16 let. Díky tomu se dostal v evropském měřítku dokonce i přes Real Madrid a patří mu pátá příčka. Před ním už jsou jen s velkým náskokem Manchester United (74 498), Bayern Mnichov (75 000), FC Barcelona (76 051) a Borussia Dortmund (80 889). AC Milán (54 667) je v Evropě jedenáctý, Juventus (39 244) až třicátý.

Oficiální web Interu Milán zveřejnil informaci, že trenér Luciano Spalletti po dvou letech u klubu skončil. S týmem se mu podařilo vždy ze čtvrtého místa probojovat do Ligy mistrů, což byl pro jeho předchůdce problém. Pro Spallettiho to není jediná špatná zpráva. Před pár dny mu zemřel bratr Marcello.

Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.