ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Úterý 1.prosince 2020
1971: Prohra 1-7, plechovka a opakování zápasu
01/12/20 - Na den přesně a bez jednoho roku před 50 lety se konal první a do dneška jediný platný vzájemný zápas Borussie Monchengladbach a Interu Milán v evropských pohárech hraný v Německu. Branka tehdy nepadla a Inter díky výhře 4-2 ze San Sira postoupil do čtvrtfinále. Co vše však tomu předcházelo je více než zajímavé! Vypadnutí dvojnásobného vítěze bundesligy vyvolalo v Německu velkou vlnu nenávisti proti Italům.

Jednalo se vlastně totiž o již třetí zápas. První duel se hrál 20.října 1971 a Borussia vyhrála na svém stadionu Bökelberg 7:1! UEFA ale později zápas anulovala, protože útočník Interu Roberto Boninsegna byl zasažen plechovkou od limonády a musel být již ve 28.minutě vystřídán. Němcům byl zavřen stadion a třetí zápas se po dlouhých dohadech hrál v Berlíně. Uvažovalo se kontumaci 2-0 ve prospěch Interu, ale v regulích takovéto případy UEFA neměla. Legendární je utkání i tím, že nebylo kvůli neshodě o zaplacení nákladů na výrobu televizního přenosu vysíláno.

Inter žije! Poprvé v této sezoně vyhrál, když v Německu porazil doposud vedoucí tým tabulky Borussii Monchengladbach 3:2. Protože Real Madrid prohrál i podruhé se Šachtarem Doněck, potřebuje Inter, aby ve vzájemném zápase Real s Borussií neremizoval. Jakýkoliv jiný výsledek, samozřejmě společně s výhrou Interu nad Doněckem, zajišťuje vysněný postup do osmifinále.

Dnes nerazzurri začali výborně. Prvních 35 minut byli jasně lepší, ale z několika velkých šancí vytěžili jen jediný gól, který vstřelil Darmian. Pak začali domácí hrát a zápas se herně vyrovnal. Výsledkově pak v nastavení prvního poločasu. Inter se v druhém poločase postupem času oklepal a znovu začal hrozit. Lukaku vstřelil dvě branky a vše vypadalo parádně. Jenže Gladbach rychle snížil a pak Plea dokonce vstřelil třetí gól. Až díky pomoci VAR nakonec neplatil, protože jeden z hráčů domácích byl v centimetrovém ofsajdu a před brankářem se snažil aktivně zapojit do hry. V nastavení to bylo drama, gól však již nepadl.
Blog MP: Inter po zápase se Sassuolem
01/12/20 - Pred 9.kolom Serie A prebehli špekulácie že Conte skúšal na tréningu zmenu rozostavenia s hrou na 4 obrancov. Veľké dohady boli tiež o zložení základnej zostavy. Dostane ešte predsa šancu Eriksen? Vráti sa naplno Sensi? Dostane Vidal po hlúpej červenej karte zo zápasu s Realom trest v podobe pobytu na tribúne, či aspoň na lavičke?

Tréner Conte prekvapil nakoniec tým, že neprekvapil. Nerazzurri opäť vybehli na ihrisko v rozostavení 3-5-2, v základnej zostave opäť s Vidalom či Gagliardinim. Vymenili sa len oba kraje zálohy, Younga vľavo nahradil Perisic, vpravo namiesto Hakimiho, Darmian. V útoku dostal priestor pre oddych Lukaku, 79 minút minút priestoru v zápase tak dostal Alexis Sanchez. No a Eriksen? Opäť zahanbujúce striedanie v 85.minúte.

Napriek tomu že zdanlivo bolo všetko "po starom", Inter predsa podal celkom iný výkon, jeden z najlepších v sezóne a z pôdy súpera, ktorý doposiaľ v sezóne neprehral si odniesol všetky tri body po víťazstve rozdielom triedy. Čo sa teda zmenilo a prečo bol Inter úspešný?

Pátý zápas základní skupiny LM Mönchengladbach - Inter začíná ve 21 hodin a vysílá ho O2 TV. Pro zachování teoretické šance na postup musíme dnes zvítězit. Nečeká nás ale vůbec nic jednoduchého. Mönchengladbach je v tabulce první a po Bayernu letos v LM zatím nastřílel nejvíc gólů. Vykartovaného Vidala by měl ve středu pole nahradit Brozovič, který se už vyléčil z koronaviru. Místo Hakimiho by vpravo mohl nastoupit Darmian.

Pravděpodobné sestavy:
MÖNCHENGLADBACH (4-2-3-1): Sommer; Lainer, Ginter, Jantschke, Wendt; Kramer, Neuhaus; Herrmann, Stindl, Thuram; Plea
INTER (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young; Lukaku, Lautaro

Fanúšikovia Borussie sa stretli o 4 ráno pred hotelom kde je ubytovaný Inter. Začali robiť vreskot, rosvietili okolie a púšťali petardy a ohňostroje. Hráčov a realizačný tím to samozrejme zobudilo. Všetko musela vyriešiť polícia.

.

Gattuso (tréner SSC Neapol): “Podľa mňa tím, ktorý bude treba tento rok poraziť, je Inter. Majú veľmi kvalitný a fyzický tím. Zatiaľ sa to nezdá, ale sú naozaj strašne silní.

 Úterý 01/12/20 21:00, Liga mistrů, ZS 5.z 
MöNCHENGLADBACH2:3INTER
[postřehy] [report] [fotogalerie] [video hl + z]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.