ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Středa 13.ledna 2021
Po 120 minutách zápasu odešel Inter ze Stadio Artemio Franchi s lístkem do čtvrtfinále Coppa Italia. Nerazzurri porazili Fiorentinu 2:1 v zápase plného jejich šancí a zápletky v podobě srovnání stavu na 1-1. Lukaku poté v prodloužení zaznamenal vítězný gól až v 119. minutě. Inter postupuje do čtvrtfinále, kde se utká s AC Milán v jediném zápase. Zde jsou pozápasové komentáře od trenéra Interu Conteho pro Inter TV: "Chlapci si vedli opravdu dobře. Hráli s dobrým tempem a organizací 120 minut. Jsem také rád za ty, kteří v poslední době neměli tolik příležitostí hrát, dnes si vedli dobře a ukázali, že mají ve svých srdcích Inter a vždy pro něj chtějí jen to dobré."

Jaké odpovědi jste dostali z tohoto zápasu? "Pouze pozitivní. Včera jsem řekl, že bez ohledu na to, kdo bude hrát, na hřiště přijde nejlepší sestava Interu. Několik hráčů jsme potřebovali nechat odpočinout. Mají bolesti a jiné potíže. Třeba de Vrij, Bastoni, Brozovič, Barella a Lukaku."

Bojíte se toho, že když jste hráli 120 minut před nedělním zápasem proti Juventusu, zanechá to následky? "Ne, chlapci jsou dobře natrénovaní a pozitivním aspektem je, že jsme hráli na obtížné půdě a postoupili do dalšího kola. Každé vítězství vám poskytne energii, vítězství dobije baterie. Často jde hodně o nervy, takže pro nás bylo důležité to dnes zvládnout. Před nedělním zápasem máme čas se vzchopit, v neděli to bude důležitý test ke zjištění úrovně, na které jsme, a ke zjištění, do jaké míry jsme snížili rozdíl oproti minulé sezóně. Připravíme se na to správným způsobem a tento výsledek nám dá velkou podporu."
Romelu Lukaku, který nastoupil jako náhradník v druhém poločase, se významně zapsal do zápasu italského poháru. Jeho hlavička ve 119. minutě zlomila odpor Fiorentiny a poslala Inter do čtvrtfinále. Byl to jeho 51. gól v dresu Interu - jeho 17. v této sezóně a první hlavou, informovali oficiální stránky Interu. Po zápase belgický útočník promluvil do televize Rai: "Jsme šťastní, že jsme dnes zvítězili. Hráli jsme proti dobrému týmu se skvělým trenérem. Dnešní vítězství je důležité pro naši důvěru. Pracujeme na tom, abychom v určitých částech zápasu nezalezli moc hluboko - mluvili jsme o tom po zápase s Římem. Nesmí se to stát, ale jsme mladý tým, který se může vyvíjet. Opravdu se chceme zlepšovat."

K nedělnímu zápasu proti Juventusu: „Bude to taktická hra se dvěma týmy ve formě a které hrají dobře.“
Nastoupil ve druhém poločase a jako obvykle předváděl sprinty po křídle. Také dvakrát mohl vstřelit branku. Achraf Hakimi měl velký vliv na osmifinálový zápas Interu proti Fiorentině v Coppa Italia. Po zápase předala černomodrá dvojka své myšlenky do Inter TV: "Cílem bylo kvalifikovat se do dalšího kola, takže jsme rádi, že se nám podařilo zvítězit. Věděli jsme, že to bude obtížný vyřazovací duel, který by mohlo trvat déle než 90 minut. Nyní si musíme odpočinout a co nejlépe se připravit na naši nedělní zápas proti Juventusu. Bude to skvělý zápas a uděláme vše pro to, abychom vyhráli."

Inter bude ve čtvrtfinále Coppa Italia čelit AC Milán: "Bude to další obtížné utkání, daří se jim dobře a bude to znovu na život a na smrt. Chceme vyhrát, naším cílem je vyhrát tuto soutěž, aby naši fanoušci mohli slavit zisk trofeje."

Vidal vstřelil svůj první gól Nerazzurri: "Jsem za něj šťastný, Arturo je pro nás důležitým hráčem. Doufám, že tento gól je prvním z mnoha, s ohledem na něj i na tým. Byl hodně kritizován, ale je silný, ví, jak reagovat. Skutečnost, že skóroval, mu dodá ještě větší jistotu."

Inter vstoupil do Coppa Italia osmifinálem. Ve Florencii hrál s místní ACF Fiorentina a se sestavou bez nejvíce vytěžovaných opor si nevedl vůbec špatně. Do vedení se dostal po faulu na Alexise Sáncheze z penalty, kterou proměnil Arturo Vidal. Měl i další velké šance, ale proměnit je tradičně nedokázal a znovu z ojedinělé akce soupeře inkasoval, když obránci nedokázali v závaru před brankou odkopnout míč do bezpečí. Inter si zasloužil rozhodnout o svém postupu v základní hrací době, ale nestalo se. Dokonce i přes další velké množství šancí to dlouho vypadalo, že o postupujícím rozhodnout penalty. V závěru prodloužení, ale přesně hlavičkoval Lukaku a poslal Inter do čtvrtfinále k AC Milán.

Svetové média informujú, že Suning je nútený vzdať sa väčšinového podielu Interu, nakoľko čínska vláda zakázala investovanie do medzinárodného športu. Suning by tak do nášho klubu už nemohol vložiť ani cent.

Presnejšie informácie budeme mať údajne koncom mesiaca. Záujem o odkupenie klubu ma spoločnosť BCPartners. Nevie sa ešte, či Suning predá celý podiel alebo len polovicu, či väčšinu. Je potreba čakať.

Conte: “Dlho sme pracovali natom, aby Eriksen mohol hrať rolu playmakera, to čo momentálne robí na ihrisku Brozović. Myslím, že je pripravený a zajtra od neho očakávam skvelú odozvu na tej pozícií.” Presne takto používal Conte aj Pirla v Juventuse, hrať pred obranou, rýchlo a hlavne presne rozdávať lopty dopredu. Je to posledná šanca pre Eriksena, tento krok radil pár mesiacov dozadu Contemu aj Cassano. V tejto pozicií nikdy nehral, ale vzhľadom na jeho pomalejší pohyb na ihrisku, je to jediná možná cesta ako zažiariť v Conteho hre. Pirlo to zvládol na jednotku, teraz to bude na Eriksenovi. Ak by to vyšlo, mohlo by to byť rozhodujúce v boji o titul. Ďalšie pozitívum je, že Eriksen zrejme v januári klub neopustí.

 Středa 13/01/21 15:00, Italský pohár, Osmifinále 
FIORENTINA1:2INTER
[postřehy] [fotogalerie] [video hl + z]
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.