Evropská liga 2014/2015
Šestnáctifinále 2.z 26/02/15 19:00 CET - Stadio Giuseppe Meazza, Milán
INTER - CELTIC GLASGOW
1:0
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball.ws, wiziwig.tv, stopstream.tv nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Nominace hráčů
Nominace na odvetu s Celticem Glasgow: 1 Handanovic, 30 Carrizo, 46 Berni - 5 Juan Jesus, 6 Andreolli, 14 Campagnaro, 15 Vidic, 21 Santon, 23 Ranocchia, 33 D'Ambrosio - 10 Kovacic, 13 Guarin, 17 Kuzmanovic, 18 Medel, 20 Obi, 88 Hernanes - 8 Palacio, 9 Icardi, 28 Puscas, 91 Shaqiri.
Preview

Zřejmě nejzajímavější a nejdramatičtější zápas v úvodním kole play-off Evropské ligy se odehrál v Glasgowě - tamní Celtic vyválčil díky pozdní trefě Johna Guidettiho divokou remízu 3:3 s Interem. Milánský klub však rozhodně neplánuje loučit se se soutěží už v této fázi a doma chce potvrdit roli favorita..

Bylo to čtvrté vzájemné utkání obou gigantů evropského fotbalu, a přestože zlaté časy Celtiku i Interu jsou nyní hudbou minulosti, rozhodně bylo na co se koukat. Nerazzuri vedli už po 13 minutách o dvě branky, zuřivě bojující Skotové však stihli ještě do poločasu vyrovnat - do šaten se však šlo po trefě Palacia za stavu 3:2 pro Inter. Nakonec musel rozhodnout až Guidettiho záblesk v samém závěru. Nyní touží zasloužilí fanoušci Celtiku po zopakování slavného finále PMEZ z roku 1967, kdy jejich tým pod vedením legendárního Jocka Steina udolal Inter Helenia Herrery 2:1.

Bude to ale hodně náročný úkol, zejména vzhledem k tomu, že Celtic v Itálii ještě nikdy nevyhrál, zatímco Inter stále čeká na to, až jej na San Siru udolá první skotský klub. Nerazzuri navíc doma v Evropě neprohráli už desetkrát v řadě, není tedy pochyb o tom, kdo do dnešního utkání vstupuje jako vysoký favorit.

Kouč Roberto Mancini nicméně před přehnaným optimismem důrazně varuje; duel je podle něj stále otevřený, a pokud mají milánští projít do osmifinále, budou potřebovat podporu z tribun. "Nebude to nic jednoduchého," prohlásil 'Mancio' na předzápasové tiskové konferenci. "Musíme hrát naplno celých 95 minut. Čeká nás těžký zápas, protože Skotové se nikdy nevzdávají, ani když se věci nevyvíjejí v jejich prospěch."

Inter nicméně v poslední době nabral slušnou formu, což v sezonách po odchodu Josého Mourinha nebylo zrovna obvyklé. "Důležité je, že si díky dobrým výsledkům nyní můžeme dovolit trochu se uvolnit a soustředit se na přípravu," přiznává Mancini, avšak dodává: "Nesmíme však za žádných okolností polevit, protože rozhodnout může jediná minuta. Fanoušci na San Siru nám vždy pomáhají a já doufám, že tomu tak bude i ve čtvrtek."

Celtic vstupuje do utkání s vědomím, že pokud se mu nepodaří v Miláně skórovat, v soutěži končí; i přesto však ze zelenobílé kabiny sálá bojová nálada. "V určitých pasážích budeme chtít dostat soupeře pod tlak," vyhlašuje asistent trenéra John Collins. "Taková je naše hra - držet míč, hodně si přihrávat a snažit se kontrolovat hru. Jet na San Siro a vybojovat tam tři body by byl fantastický úspěch. Musíme si věřit. Nemáme strach, pouze respekt."

"Postup je v našich silách," věří odhodlaný Collins. "Už v prvním zápase jsme dokázali vstřelit tři branky a vytvořit si spoustu dalších šancí. V současnosti můžeme potrápit jakéhokoliv soupeře, můžeme skórovat proti komukoliv. Těžší bude zajistit pevnou defenzivu a vyvarovat se inkasování laciných gólů. Všichni hráči musí v první řadě pracovat pro tým, s míčem i bez něj," zakončuje.

Oba tábory budou postrádat dva zraněné hráče - Mancini nemůže postavit Jonathana (koleno) s Nagatomem (stehno), kouč Celtiku Ronny Delia se zase musí obejít bez Lustiga (kotník) a Mulgrewa (koleno). Zdravotní problémy hlásí i domácí Andreolli (stehno), Campagnaro (lýtko) a D'Ambrosio (stehno), stejně jako hostující Denayer (lýtko).



Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Cicero Jonathan operace kolene
Gary Medel svalové problémy
Yuto Nagatomo svalové problémy

Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
26.02.2015Evropská ligaInter - Celtic Glasgow 1:0
19.02.2015Evropská ligaCeltic Glasgow - Inter 3:3
19.04.1972PMEZCeltic Glasgow - Inter 0:0, 4:5 pen.
05.04.1972PMEZInter - Celtic Glasgow 0:0
25.05.1967PMEZCeltic Glasgow - Inter 2:1
Neuvěřitelné množství šancí si vytvořil Inter v odvetě šestnáctifinále Evropské ligy proti Celtiku Glasgow. Uklidňující gól přišel ale až v 88.minutě, kdy se nádhernou ranou trefil Fredy Guarín. Do té doby byli Skotové, oslabení o vyloučeného hráče již z prvního poločasu, jen jednu branku od postupu. První zápas skončil v Celtic Parku 3-3.


Evropská liga 2014/2015
Šestnáctifinále 2.z

Čtvrtek
26.únor 2015
19:00
1:0 88' Fredy Guarin   [ Santon - průnik a přistrčení ke střele ]

 D'Ambrosio 44', Guarin 78' - van Dijk 26', Gordon 71', Bitton 85', Matthews 86', Commons 93'
 36' van Dijk
 50.000
 Ivan Kružliak (Slovensko)

Střely na bránu: 6-2
Střely mimo: 11-0
Fauly: 6-22
Rohy: 5-1
Ofsajdy: 1-3
Držení míče: 62% - 38%
Nastavení: 2' + 3'

 Kapitán Interu:
 Andrea Ranocchia



 INTER (4-3-1-2): 30 Carrizo - 33 D'Ambrosio (80' Campagnaro), 23 Ranocchia, 5 Juan Jesus, 21 Santon - 13 Guarin, 18 Medel, 88 Hernanes (80' Kovacic) - 91 Shaqiri - 9 Icardi, 8 Palacio (89' Puscas).. Lavička: 1 Handanovic, 10 Kovacic, 15 Vidic, 17 Kuzmanovic, 20 Obi Trenér: Roberto Mancini

Celtic Glasgow: 26 Gordon - 2 Matthews, 22 Denayer, 5 van Dijk, 3 Izaguirre - 8 Brown, 6 Bitton - 16 Mackay-Steven (40' Ambrose), 25 Johansen, 14 Armstrong (78' Commons) - 9 Guidetti (58' Forrest).. Lavička: 24 Zaluska, 10 Stokes, 32 Wakaso, 53 Henderson. Trenér: Ronny Deila


Góly
Davide Santon prošel přes střed hřiště přes několik hráčů až k pokutovému území. Nalákal na sebe dalšího protihráče a přisunul míč Guarínovi, který měl dostatek času a prostoru, aby ukázal svojí největší přednost. Nádhernou bombou poslal míč do sítě.
Podle stránek UEFA.com vyhrál Inter na střelecké pokusy 21-5.

V 71.minutě byl napomínán za zdržování brankář hostí Gordon. Celtic přitom v té době potřeboval vstřelit gól, aby mohl myslet na postup. Pravděpodobně chtěl Gordon dát chvíli na vydechnutí, hráli od 36.minuty o devíti hráčích v poli.

Zápas řídil slovenský sudí Kružliak.

Interu pomohl rozhodčí. Kružliak již ve 36.minutě vyloučil hostujícího van Dijka. Hráč Celtiku viděl po faulu na Guarína druhou žlutou kartu. Z opakovaných záběrů bylo vidět, že se možná ani nejednalo o faul. velmi přísné rozhodnutí.

Nerazzurri měli v druhém poločasu velkou převahu. Dokázali si vypracovat velké množství šancí, ale z různých důvodů - buď šel míč těsně vedle nebo střelu chytil skvělý Gordon nebo se nepovedla finální přihrávka - se jim skórovat nepovedo.

Fredy Guarín vstřelil šestou branku v sezoně.

Letošní pohárová štace Celticu je definitivně u konce. Skotský šampion totiž na půdě favorizovaného Interu Milán prohrál 1:0 a po divoké domácí remíze 3:3 se s Evropskou Ligou loučí v jejím prvním vyřazovacím kole. O jediný gól zápasu se postaral v samotném závěru Fredy Guarín.
Inter tak sice ani v jednom ze zápasů nepřesvědčil, ale ani na minutu se nedostal do pozice, kdy by musel dotahovat nepříznivý stav, a nakonec zaslouženě postoupil do osmifinále. Podstatnou roli v odvetném zápase na San Siru sehrálo brzké vyloučení hostujícího Virgila van Dijka za dvě žluté karty.
Ještě předtím se na úvod utkání urodily šance na obou stranách hřiště. Nejprve Xherdan Shaqiri perfektní kolmicí znemožnil skotskou obranu a dal Mauru Icardimu jedinečnou příležitost poslat Inter do vedení, jenže jeho rána nebyla dostatečně prudká na to, aby překonala pozorného brankáře Gordona. Na druhém konci hřiště se zase ocitl po sedmi minutách hry ve výtečné šanci Gary Mackay-Steven, když se po přihrávce Izaguirreho ocitl sám před Juanem Pablem Carrizem. Někdejší hráč Dundee United však neunesl tíhu okamžiku a napálil pouze nohy domácího gólmana.
Když už se zdálo, že se Celtic dostal naplno do zápasu a dokáže favorizovaného soupeře snad i přehrát, však přišla rána v podobě vyloučení van Dijka. Nizozemský obránce totiž nejprve uviděl žlutou kartu za faul na Rodriga Palacia a hned v šestatřicáté minutě pak za srážku s Icardim uviděl i druhou a musel předčasně do šaten. Ještě do poločasu tak musela hostující obrana přetrpět mohutný tlak Interu, který i díky kvalitnímu zákroku Gordona při střele D’Ambrosia nakonec úspěšně ustála.
Krátce po změně stran pak skotského brankáře prověřil Hernanes a následně znovu Icardi, oba bezúspěšně. Celticu tak stále stačilo s trochou štěstí jedinkrát skórovat a postup by byl jeho, což vnášelo do zápasu čím dál větší napětí s blížícím se koncem zápasu, zvláště když Shaqiri se svou hlavičkou zblízka minul. Nakonec se však The Hoops k žádnému ohrožení Carrizovy branky nedostali a naopak v samotném závěru inkasovali, když Guarín natáhl z dobrých třiadvaceti metrů a utěšenou ranou nedal Gordonovi šanci zasáhnout.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
--- Highlights ---

VIDEO
Zatím zde není žádné video. Pokud chceš pomoct s přídáváním odkazů, kontaktuj webmastera stránek.


Evropská liga 2014/2015
Šestnáctifinále 2.z

Čtvrtek
26.únor 2015
19:00

Inter se v osmifinále Evropské ligy střetne s Wolfsburgem. První zápas se hraje 12.března ve Volkswagen Areně. Odveta o týden později v Miláně na San Siru.

"Dnes jsme si vedli velmi dobře a výhru jsme si zasloužili," řekl po postupu do osmifinále Evropské ligy trenér Interu Milán Roberto Mancini. "Zlepšujeme se, ale dokonalí ještě nejsme. Pořád děláme chyby, ale jsme na správné cestě. Potřebujeme se vyvarovat rizikové hře v obraně, obránci musí být kryti záložníky. V záloze pak nesmíme tak často ztrácet míč."

"Bez míče byl Celtic v prvním zápase lepší. Když útočil a my jsme mu dokázali sebrat míč, tak pak velmi dlouho trvalo než se dostal míč k našim útočníkům," vysvětlil kouč.

"Guarínův nádherný gól? Vždycky vypadá, že něco takového provede. Někdy do toho dá ale moc síly, na střelbu má ale přirozený talent."

"Věděli jsme, že to může být jiné. Potřebujeme radost a entusiasmus. Samozřejmě, že výhry nám pomáhají," řekl po výhře v odvetě šestnáctifinále Evropské ligy proti Celtiku autor jediné branky Fredy Guarín. "Byl to těžký zápas, ale teď už myslíme na neděli a Fiorentinu," dodal Kolumbijec. Juanu Jesusovi se líbila atmosféra na San Siru: "Je skvělé vidět všechny ty fanoušky zde, ale potřebujeme je i v Serii A. Myslím, že jsme hráli dobře, ale měli jsme to rozhodnout dříve."

Ačkoliv je Samir Handanovič po zranění kotníku již v pořádku a nechybí v nominace na odvetu zápasu Evropské ligy proti Celtic Glasgow, je pravděpodobné, že bude chytat znovu jeho náhradník Juan Pablo Carrizo.

Dodo má ze včerejšího tréninku nakopnutou holenní kost a pravděpodobně proti Celtiku hrát na San Siru nebude.

Nominace na odvetu s Celticem Glasgow: 1 Handanovic, 30 Carrizo, 46 Berni - 5 Juan Jesus, 6 Andreolli, 14 Campagnaro, 15 Vidic, 21 Santon, 23 Ranocchia, 33 D'Ambrosio - 10 Kovacic, 13 Guarin, 17 Kuzmanovic, 18 Medel, 20 Obi, 88 Hernanes - 8 Palacio, 9 Icardi, 28 Puscas, 91 Shaqiri.

Stadio Giuseppe Meazza, Milán
Adresa: Via Piccolomini 5, 20151 Milano
Stát: Itálie
Kapacita: 82955
Rozměry: 105x68
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Celtic Glasgow
Celtic Football Club
Stát: Skotsko
Rok založení: 1888
Domácí stadion: CelticPark
Oficiální web: www.celticfc.net
Hráč zápasu
 Fredy Alejandro Guarín Vásquez
13
 30.6.1986
 Kolumbie
 Záložník
 77 kg
 183 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
21 Davide Santon Itálie2495'
23 Andrea Ranocchia   Itálie2795'
  5 Jesus Juan   Brazílie2395'
13 Fredy Guarín    Kolumbie2895'
  8 Rodrigo Palacio Argentina3391'
30 Juan Pablo Carrizo   Argentina3095'
10 Mateo Kovačić   Chorvatsko2013'
14 Hugo Campagnaro   Argentina3413'
  9 Mauro Icardi   Argentina2295'
33 Danilo D’Ambrosio    Itálie2682'
88 Hernanes   Brazílie2982'
18 Gary Medel   Chile2795'
91 Xherdan Shaqiri   Švýcarsko2395'
28 George Puscas   Rumunsko184'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 26 roku
1355