Evropská liga 2014/2015
Osmifinále 2.z 19/03/15 21:05 CET - Stadio Giuseppe Meazza, Milán
INTER - WOLFSBURG
1:2
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball.ws, wiziwig.tv, stopstream.tv nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Nominace hráčů
Dnešní odvetu osmifinále Evropské ligy mezi Interem a Wolfsburgem vysílá přímým přenosem ČT Sport. Zápas začíná ve 21:05.
Preview
Jeden z nejsledovanějších osmifinálových dvojzápasů má po prvním kole jasný (a dost možná předvídatelný) vývoj - Wolfsburg doma udolal trápící se Inter Milán 3:1 a na San Siro si tak veze dvoubrankový náskok. Domácí přitom dnes nehrají pouze o postup mezi nejlepší osmičku, ale také o vlastní budoucnost.

Alespoň tak soudí jejich kouč Roberto Mancini. Populární "Mancio" převzal v průběhu sezony tým po neúspěšném Walteru Mazzarrim, očekávaný impuls se ale zatím nedostavil - Nerazzuri dokonce naposledy v lize pouze remizovali s Cesenou a vidina evropských pohárů pro příští sezonu se jim pomalu vzdaluje. Solidní jízda letošní Evropskou ligou zůstává jednou z posledních šancí, jak ročník ještě zachránit, a Mancini proto bere odvetu smrtelně vážně.

"Ve čtvrtek můžeme být vyřazeni, to je fakt. Chci ale, abyste Wolfsburgu ukázali, o čem je hrát za Inter," sdělil prý kouč svým svěřencům na speciálním mítinku před zápasem. "Závisí na tom naše budoucnost, naše profesní budoucnost," dodal údajně. Jeho apel na hodnoty a tradice klubu by ostatně mohl být účinnou zbraní - Inter je totiž ze všech osmifinalistů jednoznačně nejzkušenějším klubem, sehrál celých 388 evropských pohárových zápasů. Wolfsburg nastoupil pouze k devětapadesáti a je v tomto ohledu naopak největším benjamínkem.

V Německu přitom Nerazzuri nezačali vůbec špatně a brzy šli do vedení po trefě Rodriga Palacia; Vlci ale vyrovnali úspěšnou hlavičkou Nalda, načež o jejich výhře rozhodl dvěma zásahy rozjetý Kevin De Bruyne. Belgický záložník má v roce 2015 vůbec fantastickou formu, a právě on by mohl dnes být strůjcem postupové euforie."Po vedoucí brance Interu to nebylo jednoduché, ale ve druhé půli jsme začali kontrolovat zápas a nakonec mohli dát i více gólů. Konečný výsledek nám nic nezajišťuje, ale pořád je lepší vést 3:1 než prohrávat 1:3. V odvetě musíme práci dokončit," uvedl šikovný playmaker.

V Itálii se mezitím řeší, jak zabránit tomu, aby se podobný výbuch opakoval podruhé; na přetřes přišla i brankářská otázka. Stabilní jednička a jedna z největších opor klubu, Slovinec Samir Handanović, totiž dostala posledně volno, a náhradník Carrizo nepůsobil v Německu vůbec jistě. Handanoviće však nyní údajně trápí chřipka, takže se mezi tyčemi nejspíš objeví opět Carrizo - Mancini dokonce naznačil, že bude chytat celou Evropskou ligu (tedy v případě dalšího postupu).

Kromě zkušeností může Inter v boji s rozjetým soupeřem nabídnout i dobrou domácí formu - v Evropě je San Siro stále nedobytnou pevností, nepadlo už 11 utkání v řadě, a v pěti letošních domácích zápasech dokonce Nerazzuri udrželi čtyřikrát čisté konto. A pak je tu - jak v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport podotkl Massimo Moratti - ještě jedna věc.

"Inter už několik podobných comebacků zvládl," připomněl funkcionář. "V roce 1965 proti Liverpoolu v semifinále Evropského poháru, v roce 1990 proti Aston Ville v Poháru UEFA. Jednou z charakteristik tohoto klubu je, že se nikdy nevzdává a je schopný dokázat cokoliv. Jsem přesvědčen, že vstřelíme několik branek. Wolfsburg na mě (v prvním zápase) nepůsobil neporazitelným dojmem - skórovali díky našim chybám. Darovali jsme jim šance, které by proměnily i jiné týmy," dodal.

Domácím budou dnes chybět zranění Nagatomo se Shaqirim (oba stehno), otazník se pak vznáší nad nemocným Nemanjou Vidićem. Wolfsburg odjel do Itálie bez Aarona Hunta, kterého stále trápí zraněné koleno, a suspendovaného Nalda, autora vyrovnávací trefy z prvního duelu.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Dodô koleno
Cicero Jonathan operace kolene
Yuto Nagatomo svalové problémy

Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
19.03.2015Evropská ligaInter - Wolfsburg 1:2
12.03.2015Evropská ligaWolfsburg - Inter 3:1
Inter v Evropské lize skončil. Do čtvrtfinále zaslouženě postoupil německý Wolfsburg, když vyhrál i druhý zápas, na San Siru zvítězil 2:1. Hosté se spoléhali na smrtící brejky a dobře bránili. Inter se proti nim s výjimkou branky Palacia nedokázal prosadit. Přestože jeho hra nebyla příliš pohledná, několik velkých šancí si vytvořit dokázal.


Evropská liga 2014/2015
Osmifinále 2.z

Čtvrtek
19.březen 2015
21:05
0:1 24' Caligiuri
1:1 70' Rodrigo Palacio   [ Hernanes - narážečka z voleje za obranu, střela o zem ]
1:2 89' Bendtner

 Medel 87' - De Bruyne 84', Arnold 86'
 42.041
 Clattenburg

Nastavení: 1' + 2'

 Kapitán Interu:
 Andrea Ranocchia




 INTER (4-2-3-1): 30 Carrizo - 14 Campagnaro (68' D'Ambrosio), 23 Ranocchia, 5 Juan Jesus, 21 Santon - 13 Guarin, 18 Medel - 88 Hernanes, 10 Kovacic (55' Kuzmanovic), 8 Palacio - 9 Icardi.. Lavička: 1 Handanovic, 15 Vidic, 28 Puscas, 91 Shaqiri. Trenér: Roberto Mancini

Wolfsburg: 1 Benaglio - 15 Trasch, 5 Klose, 31 Knoche, 34 Rodriguez - 23 Guilavogui, 22 Luiz Gustavo - 8 Vieirinha, 14 De Bruyne (85' Arnold), 7 Caliguri (73' Perisic) - 12 Dost (63' Bendtner).. Lavička: 20 Grun, 4 Schafer, 17 Schurrle, 24 Jung.. Trenér: Dieter Hecking

Inter znovu doplatil na mizernou obranu. Wolfsburg vstřelil poměrně rychlý první gól po té, co si Campagnaro nevedl dobře při defenzivní činnosti. Ještě větší hrubku však udělal Juan Jesus, který asi zapomněl na to, v čem jsou přednosti hostujících útočníků, a zřejmě již vyhlížel zítřejší zatmění slunce. Jinak si nelze vysvětlit, jak mohl takovým způsobem zaspat a nechat si útéct Caligiuriho, přestože ho měl na začátku akce těsně u sebe.

Inter měl vůbec problémy s pohybem. Směrem dopředu chyběla souhra, nacvičené akce, přihrávky poslepu. Pokud hráč nahrál spoluhráči, zůstal stát a hned se mu nenabízel ve volném prostoru. Dozadu se s ofenzivnějších hráčů nikomu nechtělo, pokud ztratili míč, na vlastní půlku doklusali. Hráči německého týmu byli hladovější po úspěchu a nešetřili pohybem.

Zřejmě na delší dobu poslední vystoupení na evropské scéně bylo zvědavo jen 42 tisíc diváků.

A zase Rodrigo Palacio. Argentinský střelec vstřelil gól ve čtvrtém soutěžním zápase po sobě. Z poslední devíti se trefil sedmkrát. Formu naopak ztratil jeho kolega Mauro Icardi. Ten se ve stejném počtu zápasů radoval ze svého gólu pouze dvakrát.

V rpvním poločasu měl Inter dvě tutovky. Icardi dal do střely malou razanci a nezamířil úplně dobře. Fredy Guarín v těžší pozici střílel z blízkosti dobře, ale skvělý gólman míč za svá záda nepustil. V druhé půle se nádherně individuálně prosadil Rodrigo Palacio, v dobré pozici však mířil těsně vedle. Podobně těsně vedle mířil střelou z hranice šestnáctky Hernanes, který monžná mohl raději přihrát lépe postavenému Kuzmanovičovi.

Milánské kouzlo definitivně vyprchalo. Domácí Inter šel do odvetného zápasu s Wolfsburgem "chráněn" impozantní pohárovou bilancí na vlastním stadionu, nakonec ale prohrál 1:2 a s Evropskou ligou se loučí. Za hosty skórovali Caligiuri a Bendtner, Rodrigo Palacio pouze na chvíli vyrovnával..

Svěřenci Roberta Manciniho věděli, že chtějí-li postoupit, musí dát minimálně dvě branky - z Německa si totiž přivezli prohru 1:3. V první půli také domácí opticky ovládali hru a častěji drželi míč, když však šlo do tuhého, ukázali se Vlci jako nebezpečnější celek. V úvodních minutách si oba týmy připsaly jednu šanci - domácí Hernanes přinutil střelou zpoza vápna Diega Benaglia k zásahu, na druhé straně Caligiuriho volej skončil nad břevnem.

Jarní hrdina Bas Dost se poprvé připomněl v deváté minutě po chytrém pasu Kevina De Bruyneho, ale gólman Carrizo byl na místě, stejně jako Benaglio proti pokusu Icardiho. Z další šance se však už zadařilo. Skvělý De Bruyne centroval z levého křídla a našel Caligiuriho, jehož ránu se Carrizo sice pokoušel zastavit, ale nakonec přece jen našla cestu do sítě.

Atraktivní první poločas zakončily další šance na obou stranách. Inter měl velkou příležitost k vyrovnání prostřednictvím Fredyho Guarína, který zakončoval zblízka po rohovém kopu, Benaglio se ale vytáhl s parádním zákrokem; to bylo těsně před odchodem do kabin, poté, co Carrizo zlikvidoval pokusy Luize Gustava a De Bruyneho.

Po změně stran tempo zpočátku trochu opadlo; prvních 20 minut druhého dějství nenabídlo žádnou zajímavější situaci. Až poté se osmělili domácí, konkrétně Palacio, jehož přízemní střela měla dobré parametry - Benaglio však dnes chytal zkrátka skvěle. V té době už tlak Interu výrazně sílil. Hernanesova rána levačkou se mezi tyče těsně nevešla, leč vyrovnání už bylo na cestě. Postaral se o něj Palacio, který si 20 minut před koncem vyměnil míč s Hernanesem a přesným volejem z vápna propálil švýcarského gólmana.

V tento okamžik potřebovali domácí ještě dva góly, jejich tlak však už začínal postupně opadávat; Vlci bránili dobře a nedovolovali soupeři utkání zdramatizovat. Naopak sami dokázali vstřelit vítěznou branku, a opět u toho byl ne zrovna jistý zásah Carriza, který propustil za svá záda Bendtnerovu střelu.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
VIDEO
Zatím zde není žádné video. Pokud chceš pomoct s přídáváním odkazů, kontaktuj webmastera stránek.


Evropská liga 2014/2015
Osmifinále 2.z

Čtvrtek
19.březen 2015
21:05

Pohár pro vítěze Evropské ligy získala Sevilla. Svým čtvrtým vítězstvím překonala mimo jiné i Inter Milán, jehož hráči zvedali tuto trofej nad své hlavy v 90. letech celkem třikrát. Španělský klub porazil ve finále ukrajinský Dněpr, který v základní skupině prohrál s Interem oba zápasy a do vyřazovací fáze postoupil jen s velkým štěstím. V posledním utkání základní skupiny vstřelil Karabach Interu regulérní branku, kterou český sudí Zelinka neuznal. Kdyby platila, postoupil by dál na úkor Dněpropetrovsku tým z Ázerbajdžánu. Inter, jasný vítěz skupiny, vypadl v osmifinále s Wolfsburgem.

Roberto Mancini dá v odvetě proti Wolfsburgu překvapivě znovu v brance přednost náhradnímu gólmanovi Carrizovi. Argentinec přitom v prvním zápase zavinil minimálně dva ze tří inkasovaných gólů. "Jsem v pohodě, sebevědomý a šťastný, že mi trenér věří," řekl na tiskové konferenci Carrizo.

V nominaci na zápas je i Xherdan Shaqiri, který má svalové potíže. Spekulovalo se, že jeho účast v zápase je vyloučená a kouč bude rád, když ho bude mít k dispozici v dalším týdnu, ale nominace překvapila. "Shaqiri? Uvidíme v příštích hodinách, určitě nechceme riskovat," řekl Mancini.

"Jako tým potřebujeme prožít velkou noc, která nám dodá sebevědomí na dalších 11 ligových zápasů. V Interu jsem šťastný, chci tu zůstat a vybudovat vítězný tým."

Trenér Roberto Mancini nominoval 23 hráčů: 1 Handanovic, 30 Carrizo, 46 Berni - 5 Juan Jesus, 6 Andreolli, 14 Campagnaro, 15 Vidic, 21 Santon, 23 Ranocchia, 33 D'Ambrosio, 54 Donkor - 10 Kovacic, 13 Guarin, 17 Kuzmanovic, 18 Medel, 20 Obi, 88 Hernanes - 8 Palacio, 9 Icardi, 28 Puscas, 91 Shaqiri.

Dnešní odvetu osmifinále Evropské ligy mezi Interem a Wolfsburgem vysílá přímým přenosem ČT Sport. Zápas začíná ve 21:05.

Stadio Giuseppe Meazza, Milán
Adresa: Via Piccolomini 5, 20151 Milano
Stát: Itálie
Kapacita: 82955
Rozměry: 105x68
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Wolfsburg
VfL Wolfsburg-Fussball GmbH
Stát: Německo
Rok založení: 1945
Domácí stadion: Volkswagen Arena
Oficiální web: www.vfl-wolfsburg.de
Hráč zápasu
 Rodrigo Sebastián Palacio
8
 5.2.1982
 Argentina
 Útočník
 70 kg
 175 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
21 Davide Santon Itálie2490'
23 Andrea Ranocchia   Itálie2790'
  5 Jesus Juan   Brazílie2390'
13 Fredy Guarín   Kolumbie2890'
  8 Rodrigo Palacio   Argentina3390'
30 Juan Pablo Carrizo Argentina3090'
17 Zdravko Kuzmanović   Srbsko2737'
10 Mateo Kovačić   Chorvatsko2056'
14 Hugo Campagnaro   Argentina3469'
  9 Mauro Icardi   Argentina2290'
33 Danilo D’Ambrosio   Itálie2624'
88 Hernanes   Brazílie2990'
18 Gary Medel    Chile2790'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 26.9 roku
1371