Evropská liga 2014/2015
ZS 6.kolo 11/12/14 18:00 CET - Tofiq Bahramov Stadium, Baku
QARABAG FK - INTER
0:0
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball.ws, wiziwig.tv, stopstream.tv nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Nominace hráčů
Před čtvrtečním zápasem Evropské ligy s Karabachem je již k dispozici uzdravený Jonathan, který začal trénovat s celým týmem. Menší zdravotní potíže nepustí na hřiště ani Doda, Icardiho a Medela. Chilan je na tom z této trojice nejlépe a v pondělí by ve Veroně mohl nastoupit.
Preview

Inter Milán má alespoň ve čtvrtek večer svou pozici jistou. O postup jej už nikdo nepřipraví, takže si nový trenér Roberto Mancini může dovolit několik důležitých hráčů šetřit. Na cestě do Ázerbájdžánu mohou být Nerazzurri klidnější, protože jim v podstatě o nic nejde. Snad kromě nepovedené reputace.

Tu totiž zatím nezvládá napravit ani věhlasný stratég Roberto Mancini. Když se někdejší manažer Manchesteru City vracel domů do Milána, někdo možná očekával, že se veškeré škody a problémy vytratí jako mávnutím kouzelného proutku. Mancini ale dobře věděl, že jej čeká mnoho práce a na svůj úkol žádal čas. Z posledních čtyř zápasů mu ale dva hrubě nevyšly.

Tým sice remizoval s městským rivalem AC a dokonce zvítězil i nad Dněprem. Ale návrat na ligové trávníky mu příliš nevyšel. Silné AS si s Interem nakonec poradilo, i když Nerazzurri několikrát ukázali, že vzdávat se tedy rozhodně nehodlají. AS se třikrát dostalo do vedení, hosté z Milána dvakrát odpověděli stejně. Po brankách Gervinha a Holebase se prosadili Ranocchia a Osvaldo. Rozhodující part měl Miralem Pjanić, který vstřelil třetí a čtvrtou branku AS. Ani minulé utkání se Interu moc nepovedlo. Do Milána zavítalo Udinese vedené bývalým trenérem Interu. Tým mladého kouče Stramaccioniho sice prohrával po brance Maura Icardiho, ale díky zásahům od Bruna Fernandese a Cyrila Théréaua se nakonec z výhry radovaly právě Zebry.

V Evropské lize to je jiná písnička. Nerazzurri už mají kvalifikaci jistou, s jedenácti body na kontě je nikdo o první místo nemůže připravit. První místo si Inter zaručil také posledním utkáním s Dněprem Dněpropetrovsk, které dokázal vyhrát. Cesta ke třem bodům ale byla extrémně náročná. Za hosty se po šestnácti minutách trefil Ruslan Rotan a San Siro oněmělo. Lepší nálada panovala ve městě módy po půlhodině hry, když se trefil Zdravko Kuzmanović. Problémy ale značilo vyloučení kapitána Ranocchiy. Naštěstí pro domácí se pět minut po změně stran prosadil Pablo Daniel Osvaldo.

Mnohem zajímavější bude bitva o druhé místo. Na dálku ji svede francouzské Saint-Étienne, které má bodů pět. Stejný počet má ale trochu překvapivě také Karabach. Ten si poslední z nich rozdělil právě s francouzským týmem. Povedený gól Vüqara Nadirova poslal do vedení právě ázerbájdžánský tým. ASSE sice vyrovnalo zásluhou Rickyho van Wolfswinkela, ale tento výsledek nechává vše otevřené. Proti Inter tak hraje domácí tým o všechno. A i když se v italském tisku živě spekuluje o tom, že trenér Roberto Mancini nechá odpočívat několik hráčů základní sestavy, je těžké určit, zda je to pro Karabach jednoznačnou výhodou.

Své o tom ví i domácí kapitán Räşad Färhad Sadiqov. V rozhovoru pro oficiální webové stránky UEFA se Sadigov zmínil: "Bude to velmi těžké utkání, o tom není pochyb. Každý ví, jak je náročné vyhrávání v Serii A, takže si jen zkuste představit, jaké je to hrát proti Italům na mezinárodní scéně. Samozřejmě musíme udělat všechno, co je v našich silách, abychom vyhráli. Média tvrdí, že Roberto Mancini s sebou do Baku nevezme kompletní a nejsilnější kádr, ale nejsem si jistý, že je to pro nás plus. Hráči, kteří dostanou prostor jen málokdy, zpravidla udělají všechno proto, aby si získali pozornost svého trenéra."

"I my se musíme vypořádat s množstvím absencí. Tři z našich brazilských hráčů jsou zranění. Navíc nemůže hrát ani Innocent Emeghara, který Serii A dobře zná. Navíc hrajeme před vlastními fanoušky, takže to ještě přidává na tlaku. Máme hrozně velkou odpovědnost a nesmíme zklamat své fanoušky ani sami sebe. Na zápas se moc těšíme, i když bude hodně náročný," dodává Sadigov.



Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Hernanes
Cicero Jonathan operace kolene
Nemanja Vidić horečka

Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
11.12.2014Evropská ligaQarabag FK - Inter 0:0
02.10.2014Evropská ligaInter - Qarabag FK 2:0
Inter v posledním utkání základní skupiny F Evropské ligy remizoval v Baku s Karabachem 0:0. Domácí dali regulérní a pro ně nutný gól pro postup v 94.minutě zápasu. Český rozhodčí Zelinka ho však nepochopitelně pro údajný ofsajd neuznal. Nerazzurri nastoupili s náhradníky a mladíky. Poprvé za Inter hráli Dimarco a Baldini.


Evropská liga 2014/2015
ZS 6.kolo

Čtvrtek
11.prosinec 2014
18:00
 Alaskarov 17'
 31.200
 Zelinka (Česká republika)

Střely na bránu: 3-3
Střely mimo: 5-9
Fauly: 18-16
Rohy: 8-3
Ofsajdy: 2-3
Držení míče: 41% - 59%
Nastavení: 1' + 4'

 Kapitán Interu:
 Marco Andreolli



 INTER (4-4-2): 30 Carrizo - 14 Campagnaro, 54 Donkor, 6 Andreolli, 33 D'Ambrosio (93 Dimarco 84') - 25 Mbaye, 90 M'Vila, 44 Krhin, 20 Obi (92 Baldini 90') - 97 Bonazzoli, 7 Osvaldo. Lavička: 46 Berni, 95 Costa, 24 Sciacca, 96 Palazzi Trenér: Roberto Mancini

Qarabag FK(4-2-3-1): 13 Sehic - 5 Medvedev, 55 Guseynov, 14 Sadygov, 25 Agolli - 2 Qarayev, 20 Richard Almeida - 10 Muarem, 41 George, 99 Alaskarov (Gurbanov 59') - 17 Nadirov (42' Yusifov) . Lavička: 1 Veliyev, 3 Guliyev, 6 Ahmadov, 7 Yusifov, 18 Gurbanov, 24 Teli, 77 Taghiyev. Trenér: Gurban Gurbanov

V poslední minutě nastavení vstřelili domácí branku. Donkor odkopl v nouzi míč jen lehce a ten zůstal v pokutovém území. George míč poslal na bránu a Donkor ho nešťastně procedil mezi nohama, že brnakář Carrizo nemohl reagovat a jen sledoval jak překračuje brankovou čáru. Rozhodčí Zelinka však na pokyn asistenta gól s největší pravděpodobností pro ofsajd neuznal. V opakovaných záběrech jsou vidět čtyři možné momenty, kdy k ofsajdu mohlo dojít, ale ani jednou se tak nestalo a branka měla být uznána. Domácí byli z rozhodnutí sudího šokování a dlouho nechápali, co se vlastně stalo.

Kapitánem Interu Milán byl Marco Andreolli, který si připsal letos teprve šestý start.

Debut za Inter prožil 18letý útočník Enrico Baldini a 17letý obránce Federico Dimarco. Oba střídali v posledních minutách. Poprvé v sezoně hrál Ghaňan Issac Donkor, který v psoledních třech sezonách pravidelně hraje jeden zápas za rok.

Hádanka skupiny F je již kompletně odtajněna. Druhým postupujícím se ukrajinský Dněpr Dněpropetrovsk. Ačkoli se zdálo, že zápas Interu v tom nic neudělá, nakonec z toho bylo pořádné drama. Fotbalisté Karabachu totiž vstřelili rozhodující gól. Sudí jej ale kvůli ofsajdu neuznal.

Na adresu sudího Miroslava Zelinky se teď nejspíš v Baku budou snášet hodně peprné výzvy. Arbitr totiž neuznal Karabachu gól v samém závěru zápasu s Interem Milán a fanoušci domácího týmu jej nejspíš nebudou mít příliš v lásce. Hostům by v podstatě ani inkasovaný gól nemohl zhoršit dobrou náladu, protože Nerazzurri byli již jistým postupujícím nehledě na výsledek svého zápasu. I proto si uznávaný trenér Roberto Mancini mohl dovolit poslat na trávník "béčkovou" sestavu.

Inter ale potvrdil, že hraje jen v případě, kdy mu o něco jde. Tím dokumentoval typickou italskou náturu, kterou v poslední době ve fotbalových střetnutích vídáme stále častěji. To domácí se snažili prakticky od úvodních minut. Garajev odcentroval balon do vápna, kde se ke střele prodral Sadygov. Jeho projektil ale zastavila pozorná obrana Interu Milán. Z následného rohového kopu nemusel mít brankář Juan Pablo Carrizo vůbec žádný strach.

Na druhé straně se Inter pustil do zdlouhavé kombinace s nejasným výsledkem. Mladík René Krhin obdržel zajímavou přihrávku od svého spoluhráče a poté ze své kopačky vyslal nepříjemnou střelu ke vzdálenější tyči. Ta ale minula prostor tří tyčí a brankář Ibrahim Šehić opět nemusel zasahovat. Po patnácti minutách se do vápna Interu nebezpečně blížil Alaskarov a následně vypálil. Svou ranou ale branku těsně minul. O další notnou chvíli později se snažil nabíhat Pablo Daniel Osvaldo, ale přihrávka na něj neprošla skrz obranu domácích.

Pět minut před koncem nepříliš záživné první půle se ke střele dostal mladík Frederico Bonazzoli, která ale nenadělala domácímu brankáři příliš velké potíže. Mladý útočník tedy svou premiérovou branku v letošní sezoně nevstřelil. Těsně před odchodem do šaten se domácí Karabach pokusil náhle skórovat, když si míč na střelu navedl nizozemský střelec Leroy George a pak důrazně prověřil brankáře Interu. Veterán Carrizo ale vytasil skvělý zákrok a zachoval bezbrankové skóre až do odchodu do šaten.

Z nich vyšel lépe rozehraný Inter. Mladík Bonazzoli dnes opravdu chtěl vstřelit gól a ukázat Mancinimu, že s ním může počítat. Jenže mířil příliš vysoko. Pět minut poté pokračoval ve zlepšeném výkonu svého celku také Francouz Yann M'Vila, který se postavil k volnému přímému kopu. Jenže jeho střelu zablokovala dobře postavená obranná zeď. V šedesáté minutě se do vápna hnal Pablo Daniel Osvaldo a dokonce obdržel přihrávku mezi dva protihráče, ale byl jimi faulován ještě předtím, než stačil zakončit. Na centrovaný balon si poté ve vápně vyskočil hlavičkující Mbaye, ale brankáře Šehiće nepřekonal.

Po faulu ghanského obránce Isaaca Donkora si míč ke střele postavil George, ale pálil opět dost mimo. Deset minut před koncem zápasu se k ráně odhodlal také zkušený zakončovatel Pablo Daniel Osvaldo, ale brankář Šehić se skvěle natáhl k tyči a ránu vyrazil mimo. Největší drama však nastalo až v nastaveném čase. Nejprve se neprosadil aktivní Bonazzoli, který narazil na pozorného brankáře domácích. A poté se Karabachu podařilo skórovat. Zakončující George sice chyby v rozehrávce hostí využil, ale dle mínění pana Zelinky byl v ofsajdu, takže branka uznána nebyla.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
--- Highlights ---



Evropská liga 2014/2015
ZS 6.kolo

Čtvrtek
11.prosinec 2014
18:00
Inter Milán se ve vyřazovací fázi Evropské ligy střetne se skotským Celtikem Glasgow. První zápas se bude hrát v Celtic Parku ve čtvrtek 19.února od 21:05, odveta na Stadio G.Meazza o týden později od 19 hodin. Reakce Marka Fassoneho? "Potřebujeme se pokusit tuto soutěž vyhrát pro prestiž a abychom se kvalifikovali do Ligy mistrů. Na cestě do Varšavy je ještě pět protivníků."

"S Celtikem to bude obtížný zápas, jedná se o těžkého soupeře. V osudí byli ale všichni soupeři těžcí. V lize se cítíme pod tlakem, protože jsme tam, kde jsme nečekali, že budeme. Máme pár měsíců na to se pořádně připravit a vylepšit si postavení v tabulce. Mancini velmi pozorně sleduje mladíky v primaveře. Osobně je přítomen na jejich trénincích. Zápas s Celtikem má nádech duelu v Lize mistrů. Oba týmy mají historii. U nich bude neuvěřitelná atmosféra, ale my jsme na ni připraveni. Tím, že hrajeme odvetu doma, máme menší výhodu. Bude to jeden z nejvíce vzrušujících soubojů tohoto kola."

Danilo D'Ambrosio byl zvolen portálem goal.com do nejlepší jedenáctky základních skupin Evropské ligy. Italský obránce nastoupil pouze do tří zápasů a přesto vstřelil dvě branky.

V pondělí 15.prosince bude v Nyonu od 13 hodin rozlosováno šestnáctifinále jarní části Evropské ligy. Hrát se bude 19. a 26.února. Inter jako vítěz základní skupiny bude nasazen. Soupeřem mu bude někdo z následujícího seznamu: Villarreal CF, Tottenham Hotspur FC, Celtic FC, PSV Eindhoven, Sevilla FC, VfL Wolfsburg, BSC Young Boys, Aalborg BK, EA Guingamp, Trabzonspor AŞ, RSC Anderlecht, AFC Ajax, Liverpool FC.

Již před posledním zápasem skupiny měl Inter jistotu prvního místa a postupu do dalšího kola. V Baku s Karabachem hrál bez branek. V zápase hrálo mnoho náhradníků. "Byl to dobrý zápas, všichni chlapci hráli dobře. Snažili se držet míč vysoko a měli správný přístup. Karabach je velmi dobrý tým a je mi líto, že nepostupují také." nechal se slyšet Mancini.

"Jsem šťastní, že se chlapci ukázali. Někteří nehráli roky kvůli zranění. Také jsme použili pár teenagerů. Například Donkor byl excelentní. To samé Bonazzoli, málem vstřelil branku. Vracíme se domů a hned myslíme na Chievo, s kterým hrajeme v pondělí. Musíme se připravit co nejlépe."

Do zápasu, v kterém Interu již o nic nešlo zasáhl také René Krhin. Slovinec toho v této sezoně moc neodehrál a tak byl za tuto příležitost v zápase proti Karabachu rád. "Tvrdě jsem pracoval. Trochu trvalo, než jsem se přizpůsobil tempu," řekl hráč. "Jak čas ubíhal, cítil jsem se mnohem lépe. Za poslední tři měsíce jsem neodehrál víc než 40 minut. Každý chce přirozeně hrát pořád. Ujišťuji, že jsem k dispozici, kdykoliv bude potřeba."

Ve čtvrtek odehraje od 18 hodin v Baku poslední zápas základní skupiny Evropské ligy proti Karabachu. Nerazzurri již mají jistý postup z prvního místa a tak někteří hráči dostanou volnou. V nominaci kromě zraněných hráčů Doda, Icardiho, Jonathana a Medela není Handanovič, Ranocchia, Juan Jesus, Palacio, Kovačič, Nagatomo či Medel. Zápas bude řídit český rozhodčí Miroslav Zelinka za pomoci asistentů Ondřeje Pelikána a Jiřího Moláčka. Čtvrtým rozhodčím bude Antonín Kordule, brankovými sudími Petr Ardeleán a Jan Jílek.

Nominace: 30 Carrizo, 46 Berni, 95 Costa - 6 Andreolli, 14 Campagnaro, 15 Vidic, 25 Mbaye, 33 D'Ambrosio, 54 Donkor, 94 Yao, Sciacca, 93 Dimarco - 20 Obi, 44 Krhin, 90 M'Vila, 96 Palazzi - 7 Osvaldo, 97 Bonazzoli, 92 Baldini.

Před čtvrtečním zápasem Evropské ligy s Karabachem je již k dispozici uzdravený Jonathan, který začal trénovat s celým týmem. Menší zdravotní potíže nepustí na hřiště ani Doda, Icardiho a Medela. Chilan je na tom z této trojice nejlépe a v pondělí by ve Veroně mohl nastoupit.

Tofiq Bahramov Stadium, Baku
Stát: Ázerbajdžán
Kapacita: 31200
Rozměry: 104x66
Qarabag FK
Qarabag Agdam FK
Stát: Ázerbajdžán
Rok založení: 1951
Domácí stadion: Tofiq Bahramov Stadium
Oficiální web: www.qarabagh.com/
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Hráč zápasu
 Marco Andreolli
6
 10.6.1986
 Itálie
 Obránce
 81 kg
 187 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  6 Marco Andreolli Itálie2895'
44 Rene Krhin   Slovinsko2495'
20 Joel Obi   Nigérie2391'
25 Ibrahima Mbaye   Senegal2095'
54 Issac Donkor   Ghana1995'
30 Juan Pablo Carrizo   Argentina3095'
14 Hugo Campagnaro   Argentina3495'
97 Federico Bonazzoli   Itálie1795'
33 Danilo D’Ambrosio   Itálie2685'
90 Yann M'Vila   Francie2495'
  7 Pablo Osvaldo   Itálie2895'
93 Federico Dimarco   Itálie1710'
92 Enrico Baldini   Itálie184'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 23.7 roku
1327