Evropská liga 2018/2019
Osmifinále 1.z 07/03/19 18:55 CET - Commerzbank-Arena, Frankfurt
FRANKFURT - INTER
0:0
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball.ws, wiziwig.tv, stopstream.tv nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Preview
Eintracht působí v aktuální sezoně jako velké překvapení a skvělými výkony na sebe váže pozornost. Poté, co doma odklidil z cesty Šachtar Doněck, se pokusí přemoci také Inter. Milánský celek teď na rozdíl od domácích není v úplně ideální formě

Eintracht učaroval fotbalovým fanouškům i znalcům svým působením v základní skupině Evropské ligy, neboť vyhrál všech šest zápasů a ještě k tomu bavil výborným fotbalem. Nasázel do sítí svých soupeřů už 17 branek a ukázal, že i když nemá v pohárech moc zkušeností, rozhodně se nebojí. Jeho dravý a efektivní styl mu vynesl nejen věhlas po celé Evropě, ale také prodloužení účasti v pohárech.

Do cesty mu postavil tým mnohem zkušenější Šachtar Doněck, ani ten ale na Eintracht nestačil a především duel v Německu se mu nepovedl. Od domácích dostal čtyři góly a musel se s poháry rozloučit. Eintrachtu se daří i v německé Bundeslize, kde prohrál naposledy koncem prosince minulého roku.

V posledních týdnech se mu povedlo porazit Hannover i Hoffenheim, kterým dohromady nasázel šest branek. Zkrátka ideální načasování na tak ostrý test schopností. S tím souhlasí i legendární Jürgen Klinsmann, který v barvách Interu působil jako hráč a má k němu dosud velmi kladný vztah.

"Když se podíváte na tu harmonii, energii a agresivitu, s jakou Eintracht hraje a střílí gól za gólem, tak je to až neuvěřitelné. V poslední době opět našel správný rytmus a věřím, že v klíčové fázi sezony neselže. Proti Interu to bude mít hodně těžké, ale rozhodně se ho nemusí bát. Může slavnějšího soupeře překvapit a Inter ho rozhodně nesmí podcenit," varuje někdejší trenér amerického národního týmu.

V rámci utkání pod hlavičkou UEFA se oba týmy samozřejmě ještě nesetkaly. Eintracht se s italským soupeřem setkal v Evropě celkem sedmkrát, ale prohrál jen dva duely. Interu se navíc proti zástupcům německé kopané nedaří, zvláště pak venku. Domů se vracel ze sedmnácti pokusů jako vítěz jen pětkrát.

V současné době se navíc jeho fanoušci z fotbalu zase tak moc radovat nemohou. Média úspěšně plní někdejší kapitán Mauro Icardi, který nehraje. Oficiální verzí je zraněný kotník, ale důvodem může být také dlouhotrvající jednání o nové smlouvě, na kterou zejména jeho agent nechce přistoupit. A bez Icardiho je Inter poloviční.

Za posledních deset soutěžních duelů vyhrál Inter jen čtyřikrát, mimo jiné si pohodlně v Evropské lize poradil s Rapidem Vídeň, kterému dohromady nastřílel pět branek. Jinak se ale trápí a v lize přišel o třetí místo na úkor městského rivala AC. V posledním ligovém kole navíc nestačil na lepší Cagliari.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Nikdo

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo


Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
14.03.2019Evropská ligaInter - Frankfurt 0:1
07.03.2019Evropská ligaFrankfurt - Inter 0:0
Inter tak jako předchozí soupeři Eintrachtu v tomto ročníku Evropské ligy ve Frankfurtu neprohrál a remizoval v prvním zápase osmifinále 0-0. Byl to zápas dvou zcela rozdílných poločasů. Nerazzurri byli v první půli lepším týmem, vypracovali si několik velkých šancí a dokonce kopali i penaltu, ale Brozovič ji neproměnil. Po přestávce hráli převážně jen domácí a Inter nevystřelil ani jednou na bránu. Zápas skončil před fantastickou kulisou bez branek. Pro odvetu, která se hraje již příští týden, nemůže treném Luciano Spalletti s vykartovaným Martinezem a Asamoahem. Otazník visí nad zraněným Perišičem.


Evropská liga 2018/2019
Osmifinále 1.z

Čtvrtek
07.březen 2019
18:55
 Kostic, Hasebe , Fernandes - Asamoah, Lautaro, Candreva
 48.000
 William Collum

Střely na bránu: 6-4
Střely mimo: 9-7
Fauly: 14-11
Rohy: 4-2
Ofsajdy: 4-1
Držení míče: 52% - 48%
Nastavení: 1' + 3'

 Kapitán Interu:
 Samir Handanović



INTER (4-2-3-1): 1 Handanovic - 33 D'Ambrosio, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 18 Asamoah - 8 Vecino, 77 Brozovic - 16 Politano, 20 Borja Valero (80' 21 Cedric), 44 Perisic (58' 87 Candreva) - 10 Lautaro. Lavička: 27 Padelli, 13 Ranocchia, 23 Miranda, 60 Schir?, 68 Merola Trenér: Luciano Spaletti

Frankfurt: 31 Trapp - 20 Hasebe, 13 Hinteregger, 2 N'Dicka - 24 Da Costa, 17 Rode (77' 15 Willems), 5 Fernandes, 10 Kostic - 11 Gacinovic - 9 Haller (80' 39 Paciencia), 8 Jovic. Lavička: 1 Ronnow, 3 Falette, 21 Stendera, 23 Russ, 6 De Guzman. Trenér: Adolf Hütter

Naposledy hrál Inter ve Frankfurtu v srpnu 2014. V přípravě zde před 50 000 diváky prohrál 1-3. Zápas z dnešního kádru pamatuje Handanovič, D'Amrbrosio, Icardi a Ranocchia.

V CommerzBank Areně vládla úžasná atmosféra. Domácí vytvořili celostadionovou chorefografii a ultras po celý zápas zpívali a fandili.

Frankfurt vyhrál všechny zápasy v základní skupině EL. V šestnácitifinále si s Šachťarem udržel neporazitelnost. Po remíze venku 2-2, ho doma porazil 4-1. Inter po výhře 1-0, doma vyhrál nad Rapidem Víděn 4-0.

Inter byl v prvním poločase lepší. Během prvních 30 minut stihl vystřelit devětkrát, z toho čtyřikrát na bránu. Další střely mezi tři tyče již do konce zápasu nevyslal.

V druhém poločase byl Eintracht lepším týmem. V 50.minutě dal gól, který však správně pro ofsajd neplatil.

Do odvety se vykartoval Asamoah a Martinez.

Marcelo Brozovič neproměnil v prvním poločase přísně nařízenou penaltuz a faul na Lautara. Toho při obraném zásahu zasáhl obránce kolenem do lýtka. Střelu k tyči Chrovatovi vystihl gólman. Chyběla větší razance.

Domácí reklamovali v 54.minutě penaltu. Rozhodčí ji správně nenařídil. Domácí trenér Hütter byl za nakopnutí láhve vykázan na tribunu.

Kvůli svavolým problémům byl v 58.minutě vystřídán Perišič. Střídající Candreva viděl žlutou kartu za ruku již po 41 sekundách na hřišti. Rychleji to v EL dokázal pouze Ángel Guerrero v zápase Olympiakos - Dynamo Kyjev.

Frankfurt nedal gól v evropských pohárech poprvé od roku 2006.

Úvodní osmifinále mezi Eintrachtem Frankfurt a milánským Interem žádné branky nepřineslo. Nerazzurri se mohli v prvním dějství ujmout vedení, ovšem Brozović z penalty Trappa nepřekonal. Po obrátce hesenský celek zvýšil tempo, kýženého gólu se však nedočkal...

Inter je pod palbou kritiky a proti Frankfurtu si chtěl spravit náladu, nečekal ho však vůbec snadný soupeř. Eintracht bojuje v domácí soutěži o Ligu mistrů a slavného italského celku se v žádném případě nezalekl.

První poločas nabídl vyrovnanou podívanou, Inter měl v prvních minutách převahu, ale Frankfurt záhy hru vyvážil a jedinou příležitost první dvacetiminutovky měl Perišić, který hlavičkoval jen do připraveného Trappa.

O dvě minuty později už ale přišel zásadní okamžik zápasu, Fernández ve vlastním vápně fauloval Lautara Martíneze a sudí italskému celku přisoudil pokutový kop. Za normálních okolností by se exekuce ujal Mauro Icardi, jenomže ten Nerazzurri opět chyběl a příležitost kopnout si penaltu dostal Marcelo Brozović. Chorvatský záložník si však vylámal zuby na skvělém Trappovi a promarnil obrovskou příležitost na vedení. I po neproměněné penaltě nudné tempo hry pokračovalo. Ani jeden z týmů neměl navrch, takže do šaten se šlo za stavu 0:0.

V 53. minutě se Frankfurtu podařilo vstřelit branku, nicméně hlavičku Hallera tečoval v ofsajdu Sebastian Rode, takže gól nemohl platit. O chvíli později se domácí celek dožadoval odpískání pokutového kopu po faulu D'Ambrosia na Hallera, ovšem skotský sudí Collum se rozhodl pokračovat ve hře.

Do konce utkání si německý celek vytvořil ještě jednu slibnou příležitost, když Hinteregger hlavičkoval mimo a ve zbývajícím čase už se nic zásadního nestalo. Inter si veze do odvety ošemetný výsledek 0:0, takže ve hře o postup zůstávají oba celky.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Fotogalerie Evropská liga, Osmifinále 1.z -> Eintracht Frankfurt - Inter - zobraz všechny fotky


Samir Handanović 


Antonio Candreva 


 


Lautaro Martínez 


 


 


Array 


Lautaro Martínez 


Lautaro Martínez 


Inter 


Matias Vecino 


Array 


Kwadwo Asamoah 


Cédric Soares 


Stefan De Vrij 


Borja Valero 


Ivan Perišić 


 


--- Highlights (Unofficial)---

--- Celý zápas ---



Evropská liga 2018/2019
Osmifinále 1.z

Čtvrtek
07.březen 2019
18:55

Inter nemá při "zranění" Icardiho striktně určeného exekutora penalt. Spalletti určil pět hráčů, kteří tuto odpovědnost přeberou. Lautaro a Perišič už své penalty proměnili, Brozovič nikoli. Další dva hráči jsou Matteo Politano a Radja Nainggolan. Penaltu proti Frankfurtu měl údajně kopat Lautaro, ale měl špatnou bilanci z tréninku. Naopak Icardi má penaltovou bilanci velmi slušnou - 21 ze svých 25 pokusů v Interu proměnil.

Radja Nainggolan si poranil na tréninku sval a určitě vynechá zítřejší zápas ve Frankfurtu a víkendový ligový duel se Spalem. V ohrožení je i odveta osmifinále Evropské ligy a hlavně milánské derby, které se hraje příští neděli.

Commerzbank-Arena, Frankfurt
Adresa: Mörfelder Landstrasse 362, Frankfurt
Stát: Německo
Kapacita: 48500
Rozměry: 105x85
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
Stát: Německo
Rok založení: 1899
Domácí stadion: Commerzbank-Arena
Oficiální web: /www.eintracht.de
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Hráč zápasu
 Milan Škriniar
37
 11.2.1995
 Slovensko
 Obránce
  kg
 187 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  1 Samir Handanović Slovinsko3494'
33 Danilo D’Ambrosio   Itálie3094'
77 Marcelo Brozović   Chorvatsko2694'
44 Ivan Perišić   Chorvatsko3059'
87 Antonio Candreva    Itálie3235'
37 Milan Škriniar   Slovensko2494'
20 Borja Valero   Španělsko3481'
  8 Matias Vecino   Uruguay2794'
10 Lautaro Martínez    Argentina2194'
  6 Stefan De Vrij   Nizozemsko2794'
18 Kwadwo Asamoah    Ghana3094'
16 Matteo Politano   Itálie2594'
21 Cédric Soares   Portugalsko2713'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 28.2 roku

Zápasy Interu v Evropské lize
14.02.2019Šestnáctifinále 1.zRapid Vídeň - Inter 0:1
21.02.2019Šestnáctifinále 2.zInter - Rapid Vídeň 4:0
07.03.2019Osmifinále 1.zFrankfurt - Inter 0:0
14.03.2019Osmifinále 2.zInter - Frankfurt 0:1
1550