Evropská liga 2018/2019
Osmifinále 2.z 14/03/19 21:00 CET - Stadio Giuseppe Meazza, Milán
INTER - FRANKFURT
0:1
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball.ws, wiziwig.tv, stopstream.tv nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Nominace hráčů
Luciano Spalletti má k dispozici pro odvetu s Frankfurtem pouze 11-12 hráčů A týmu. V nominace je sice 20 hráčů, ale z toho jsou 2 náhradní brankáři, zraněný Brozovič a zbytek mladíci.

Tým kosí zranění, tresty za karty a omezení ze strany UEFA. Nejhorší situace je v záloze. Nainggolan je stále zraněný, Brozovič má lehce natažený sval, v nominaci překvapivě figuruje, ale spíš se s ním počítá aspoň pro derby. Gagliardini a Joao Mario nejsou na soupisce kvůli trestu pro klub za FFP. K dispozici má kouč tak jen Borja Valeru a Vecina. Doufá se, že se stihne dát do pořádku i Perišič. V obraně má Miranda zlomený nos. Kvůli krizi v záloze kouč uvažuje o tříčlenné obraně Škriniar-Ranocchia-De Vrij. V záloze ale na křídlech určitě nebude vykartovaný Asamoah a Dalbert chybějící na soupisce.

Útok. Icardimu odebrání kapitánské pásky způsobilo zranění kolene, Martinez je distancovaný. Jediným zbývajícím čistým útočníkem je Keita Balde, který ale po zranění nevydrží 90 minut, spíš bude použit jako náhradník a tak je pravděpodobné, že vepředu bude Politano.

Jak by tedy mohla vypadat sestava? Handanovič - Škriniar, Ranocchia, De Vrij - D'Ambrosio, Valero, Vecino, Cedric - Perišič, Politano, Candreva. Na lavičce Balde, zbytek mladíci z primavery. Výkop ve čtvrtek ve 21:00 a živě vysílá stanice Nova Sport 1.

Nominace: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni - 6 De Vrij, 13 Ranocchia, 21 Cedric Soares, 33 D'Ambrosio, 37 Skriniar, 67 Zappa - 8 Vecino, 20 Borja Valero, 40 Gavioli, 44 Perisic, 60 Schiro, 77 Brozovic - 11 Keita, 16 Politano, 68 Merola, 70 Esposito, 87 Candreva.
Preview
Eintracht nutně potřebuje, aby se probudila jeho ofenzivní síla, kterou v kádru nepochybně má. První duel s Interem na jeho půdě totiž skončil bez branek a rozhodne se na San Siru. Ani domácí se ale nenalézají v úplně snadné pozici.

První duel Eintrachtu Frankfurt s Interem Milán lákal na velmi ofenzivní představení. Domácí se pyšnili jmény jako Jović, Haller, Kostić nebo Gacinović. Na straně Interu stáli Martínez, Politano, Brozović nebo Perišić. Ani jeden z nich se ale nedokázal prosadit, takže na konci 90. minuty svítilo na tabuli skóre 0:0. Inter dokonce kopal penaltu, která mohla první duel rozhodnout, ale Brozović ji zahodil. Rozhodnutí tedy přinese až odveta.

Do ní se domácí pouští s dalšími problémy v ofenzivě. Stav Maura Icardiho, někdejšího kapitána Nerazzurri a nejlepšího střelce, je po stránce duševní i fyzické stále ve hvězdách a není jasné, kdy se bude moci zapojit opět do hry. Kromě toho ale nebude k dispozici karetní hříšník Lautaro Martínez, takže je Inter v podstatě bez hrotového útočníka. Z důvodu karet chybí také zkušený obránce či záložník Asamoah.

Dobrou zprávou pro trenéra Luciana Spallettiho je alespoň návrat mladého křídla Keity Baldého, přičemž právě ten by zřejmě měl nastoupit na hrotu útoku. Interu by mohlo pomoci také poslední ligové kolo, ve kterém si mohl zvýšit sebevědomí. Po brankách Politana s Gagliardinim ve druhé půli si nakonec připsal tři body proti SPALu a uchoval si čtvrtou příčku i přes výhru konkurenčního AS Řím.

O šancích Interu na postup mluvil mimo jiné obránce Danilo D‘Ambrosio, který prozradil: "V minulém utkání jsme mohli dát gól, který by nám trochu usnadnil odvetu, ale teď už nemá smysl nad tím přemýšlet. Jsme motivovaní a hladoví po úspěchu, takže věříme, že přes Eintracht nakonec postoupíme. Velkou podporou nám určitě budou i naši skvělí fanoušci, kteří nás ženou dopředu," dodal D‘Ambrosio.

Eintracht přijede do Milána bez jediného hráče, kterým je záložník Gelson Fernandes. Jeho nadějí je mimo jiné to, že Interu se na domácí půdě proti německým týmům nedaří tak, jak by si asi jeho fanoušci představovali. Ze sedmnácti duelů v pohárech jich hráči Interu vyhráli jen devět. Když se Eintracht utkal se zástupcem italského calcia, vyhrál čtyři z osmi duelů.

I Frankfurt v posledním bundesligovém kole zvládl roli favorita a poradil si s domácím týmem Fortuna Düsseldorf. V utkání se blýskl zejména hostující útočník Sébastien Haller, který se trefil dvakrát. I díky jeho trefám je Eintracht stále na páté příčce v první lize a ztrácí jen tři body na Ligu mistrů. V Evopské lize dal už pět branek v osmi duelech a je velkou zbraní svého týmu.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Nikdo

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo


Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
14.03.2019Evropská ligaInter - Frankfurt 0:1
07.03.2019Evropská ligaFrankfurt - Inter 0:0
Inter s velmi omezeným kádrem nezvládl odvedu osmifinále Evropské ligy a prohrál doma s Frankfurtem 0-1. Hráči nepředvedli prakticky nic, za co by si zasloužili postup. Německý tým sice taky nezářil, ale aspoň vstřelil gól a dokázal se dostat do dalších šancí. Zápas sledovalo na stadionu 13 000 fanoušků hostí.


Evropská liga 2018/2019
Osmifinále 2.z

Čtvrtek
14.březen 2019
21:00
6' Jovic

 D'Ambrosio, Borja Valero, Skriniar - Haller, Rode, Paciencia
 49.866
 Ovidiu Alin Hategan

Střely na bránu: 4-8
Střely mimo: 6-6
Fauly: 15-18
Rohy: 7-5
Ofsajdy: 2-3
Držení míče: 54% - 46%
Nastavení: 1' + 6'

 Kapitán Interu:
 Mauro Emanuel Icardi



INTER (4-2-3-1): 1 Handanovic; 21 Cedric (62' 13 Ranocchia), 6 De Vrij, 37 Skriniar, 33 D'Ambrosio; 8 Vecino, 20 Borja Valero (73' 70 Esposito); 87 Candreva, 16 Politano (80' 68 Merola), 44 Perisic; 11 Keita. Lavička: 27 Padelli, 40 Gavioli, 67 Zappa, 77 Brozovic Trenér: Luciano Spaletti

Frankfurt: 31 Trapp; 20 Hasebe, 13 Hinteregger, 2 N'Dicka; 24 Da Costa, 17 Rode (89' 39 Paciencia), 15 Willems (73' 21 Stendera), 10 Kostic; 11 Gacinovic (59' 6 De Guzman); 9 Haller, 8 Jovic. Lavička: 1 Ronnow, 3 Falette, 23 Russ, 33 Tawatha. Trenér: Adi Hütter

Stadion byl rozdělen. Zatímco v celém prvním patře a v 2. na podélné tribuně a za bránou na CURVA NORD byli Interisti. Na 3.okruhu na hlavní a na zelené byli fanoušci Entrachtu. Těch přicestovalo minimálně 13 500. Hlavní tribuna a zelená za bránou na 2.okruhu zůstali prázdné. Stejně tak 3.okruh na Curva Nord.

Trenér Spalletti během sezony žádné mladíky z juniorky nenasazuje. Kvůli krizi s počtem hráčů však tentokrát musel. V závěru si nakonec zahráli 18letý Merola a 16letý Esposito.

Jediný a rozhodující gól způsobující vyřaazení černomodrých přišel hned na začátku, kdy chyboval De Vrij a ačkoliv měl míč pod kontrolou, nedkázal ho uklidit do bezpečí a vyslal hosty do brejku.

Milan Škriniar dohrával zápas jako záložník. Celkově měl 42 přihrávek a pouze tři zkazil. Vytvořil jednu šanci, zablokoval pět střel a třikrát sebral míč soupeři.

Již v neděli je na programi milánské derby.

Odvetu osmifinále Evropské ligy na San Siru zvládl Frankfurt velmi dobře, už zkraje utkání ho poslal do vedení Luka Jović, a těsné vedení udržel až do konce. Takticky si pak počínal dle vlastních představ, Inter dokázal udržet na uzdě, a ve finále asi zaslouženě postoupil do další fáze. I Nerazzurri na brzké inkasování až do závěrečného hvizdu nezareagovali.

Frankfurt hrál, stejně jako v prvním zápase před vlastními fanoušky, proti slovutnému italskému gigantovi nebojácně. Hlavně v prvním poločase byl jednoznačně lepším týmem. Inter naopak předvedl značně podprůměrný výkon, budeme-li v tomto klání hodnotit jeho ofenzivní pojetí. Celkově za sto osmdesát minut nevstřelil jediný gól.

Hosté vstoupili do utkání hodně zostra. Už ve 3. minutě si vytvořili svou vůbec první šanci, to když z vyložené pozice pálil Kostič. Proti jeho zakončení se předvedl výtečně brankář Handanovič, jenže míč vyrazil pouze k Hallerovi, který měl možná ještě lepší možnost ke skórování než jeho spoluhráč před pár vteřinami. Leč pálil do břevna.

Inter ovšem tenhle moment z jakéhosi spánku nijak neprobudil, a tak jeho soupeř o dvě minuty později již udeřil. Zcela mizerně si počínal stoper De Vrij, jenž poskakující balón nedobře odhadl, zezadu se k němu přiřítil Jović, který svého protivníka odstrčil, a vyběhnuvšího Handanoviče následně dlouhým obloučkem přehodil.

Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho na hřišti i nadále tápali, Eintracht dokonce rozvlnil síť ve 27. minutě ještě jednou, konkrétně se to podařilo Hallerovi, jeho branka ovšem nemohla platit kvůli ofsajdu. A šest minut před obrátkou německý celek zahrozil znovu, sám na bránu se řítil Gačinović, avšak Handanovič jeho slabou střelu se štěstím zneškodnil.

Ve druhém poločase si Die Adler bez větších problémů hlídali pohodlný náskok, který jim bohatě stačil na postup. Jejich defenziva působila velmi kompaktně, milánský tým naopak v útoku nezměnil nic, čím by svého soka rozhodil nebo dostal pod větší tlak. A čím více se blížil konec střetnutí, tím bezradnějším dojmem v podstatě Inter působil.

Ba naopak, Frankfurt mohl své vedení párkrát navýšit, jako například v 55. minutě díky Hallerovi, nebo v 61. minutě zásluhou Joviče, v obou případech ale zasáhl Handanovič. Vůbec poprvé si hostující gólman Trapp sáhl na míč v 66. minutě, to se proti němu snažil prosadit Politano, jinak v podstatě neměl po celý zápas výraznější práci.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Fotogalerie Evropská liga, Osmifinále 2.z -> Inter - Eintracht Frankfurt - zobraz všechny fotky


Esposito a  


Antonio Candreva 


Matias Vecino 


 


 


Inter 


Milan Škriniar 


Stefan De Vrij 


Davide Merola 


 


Keita Baldé 


Ivan Perišić 


Sebastiano Esposito 


Matias Vecino 


Inter 


Danilo D'Ambrosio 


Inter 


Matteo Politano 


Davide Merola 


Sebastiano Esposito 


Sebastiano Esposito 


Keita Baldé 


Sebastiano Esposito 


Cédric Soares 


Ivan Perišić 


Antonio Candreva 


Borja Valero 


Borja Valero 


 


Milan Škriniar 


Inter 


Highlights (Official Serie A)

--- Highlights (Unofficial)---

--- Celý zápas ---



Evropská liga 2018/2019
Osmifinále 2.z

Čtvrtek
14.březen 2019
21:00

Podle statistiky zveřejněné serverem Calcio e Finanza vydělal náš klub letos účastí v evropských pohárech cca 47 milionů eur. 42,5 milionů je za účast v Lize mistrů, zbylých 4,5 milionu z krátké anabáze v Evropské lize. Další extra peníze (až 10 milionů) pak má klub utržit z prodeje vstupenek na domácí zápasy s Rapidem a Frankfurtem.

Inter je podle ohlasů považován za nejslabšího soupeře, kterým v rámci osmifinále EL musely postupující týmy čelit. Nerazzurri nejen, že nedali v obou zápasech gól, ale opět se nechali vyřadit po hloupé individuální chybě jako doma s PSV Eindhoven v LM. Tehdy chyboval Asamoah, včera stoper De Vrij.

Hráči údajně po zápase hledali nějaké výmluvy, ale po špatném výkonu byli dle více zdrojů vyřazeni naprosto právem. V neděli nás čeká Derby della Madonnina, které může být klíčové v boji o kvalifikaci do Ligy mistrů na příští sezónu.

Kapitán Handanovič po vyřazení od Frankfurtu: "Je to jednoduché, chybí nám kvalita a charakter. Úvodní gól ohrozil mnoho věcí, které jsme chtěli dělat. Eintracht nám nechal prostor, ve kterém jsme mohli hrát, ale postrádali jsme ostrost, fyzickou i mentální. Věděli jsme, že hrají otevřený fotbal, takže náš gól mohl všechno změnit. Byli jsme v nouzové situaci, kdy bylo k dispozici jen velmi málo hráčů a někteří nebyli úplně fit. Alespoň se snažili hrát, což je obdivuhodné, ale potřebovali jsme víc."

Přestože má trenér Luciano Spalletti dnes velmi omezené možnosti, jaké hráče do odvety osmifinále EL proti Frankfurtu postavit, jsou všichni na sestavu zvědaví. Trefit totiž taktické rozestavení a volbu konkrétních hráčů na dané posty je v některých případech trochu oříškem. Bude hrát tříčlenná obrana? Bude na hrotu Politano nebo nakonec se bude riskovat Keitou Baldem, který po zranění ještě nehrál? Dostane se na Ranocchiu? A od včerejška se řeší další hádanka. Údajne by se mohl Milan Škriniar posunout ze stopera na defenzivního záložníka na místo zraněného Marcela Brozoviče. To by mohl být velmi zajímavý tah. Za Slovenskou reprezentaci tak již hrál. "Jsem na to připraven," hlásí Slovák. Inter by tak nepřišel o kreativní rozehrávku z hloubi pole. V případě nouze bude na lavičce připravený lehce zraněný Marcelo Brozovič.

Inter vyšel vstříc Eintrachtu Frankfurt a pro německý tým vyhradil na 3.okruhu nejenom tribunu za bránou Curva Sud, ale i dokonce hlavní červenou tribunu. Celkově jde o přibližně 13 500 míst. O zápas mezi domácími fanoušky není až tak velký zájem, a tak celkově by na stadionu mohlo být kolem 50 tisíc fans. Vzhledem k vysokému počtu německých fanoušků se však na Stadio G.Meazza očekává bouřlivá atmosféra. Hráči Interu se tak v důležitém zápase zřejmě nebudou cítit úplně jako doma.

Navíc v pozoru je policie. Protože frankfurtští ultras jsou v alianci s Laziem a Atalantou, vstupenky si nesmí koupit nikdo z Říma a Bergama. Dokonce ani když se prokáže kartou fanouška Siamo Noi. Policie si uvědomuje vysoké riziko a na zápas bude náležitě připravena.
Luciano Spalletti má k dispozici pro odvetu s Frankfurtem pouze 11-12 hráčů A týmu. V nominace je sice 20 hráčů, ale z toho jsou 2 náhradní brankáři, zraněný Brozovič a zbytek mladíci.

Tým kosí zranění, tresty za karty a omezení ze strany UEFA. Nejhorší situace je v záloze. Nainggolan je stále zraněný, Brozovič má lehce natažený sval, v nominaci překvapivě figuruje, ale spíš se s ním počítá aspoň pro derby. Gagliardini a Joao Mario nejsou na soupisce kvůli trestu pro klub za FFP. K dispozici má kouč tak jen Borja Valeru a Vecina. Doufá se, že se stihne dát do pořádku i Perišič. V obraně má Miranda zlomený nos. Kvůli krizi v záloze kouč uvažuje o tříčlenné obraně Škriniar-Ranocchia-De Vrij. V záloze ale na křídlech určitě nebude vykartovaný Asamoah a Dalbert chybějící na soupisce.

Útok. Icardimu odebrání kapitánské pásky způsobilo zranění kolene, Martinez je distancovaný. Jediným zbývajícím čistým útočníkem je Keita Balde, který ale po zranění nevydrží 90 minut, spíš bude použit jako náhradník a tak je pravděpodobné, že vepředu bude Politano.

Jak by tedy mohla vypadat sestava? Handanovič - Škriniar, Ranocchia, De Vrij - D'Ambrosio, Valero, Vecino, Cedric - Perišič, Politano, Candreva. Na lavičce Balde, zbytek mladíci z primavery. Výkop ve čtvrtek ve 21:00 a živě vysílá stanice Nova Sport 1.

Nominace: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni - 6 De Vrij, 13 Ranocchia, 21 Cedric Soares, 33 D'Ambrosio, 37 Skriniar, 67 Zappa - 8 Vecino, 20 Borja Valero, 40 Gavioli, 44 Perisic, 60 Schiro, 77 Brozovic - 11 Keita, 16 Politano, 68 Merola, 70 Esposito, 87 Candreva.
Stadio Giuseppe Meazza, Milán
Adresa: Via Piccolomini 5, 20151 Milano
Stát: Itálie
Kapacita: 82955
Rozměry: 105x68
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
Stát: Německo
Rok založení: 1899
Domácí stadion: Commerzbank-Arena
Oficiální web: /www.eintracht.de
Hráč zápasu
 Samir Handanović
1
 14.7.1984
 Slovinsko
 Brankář
 89 kg
 193 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
13 Andrea Ranocchia Itálie3134'
  1 Samir Handanović   Slovinsko3497'
33 Danilo D’Ambrosio    Itálie3097'
44 Ivan Perišić   Chorvatsko3097'
87 Antonio Candreva   Itálie3297'
37 Milan Škriniar    Slovensko2497'
20 Borja Valero    Španělsko3474'
  8 Matias Vecino   Uruguay2797'
  6 Stefan De Vrij   Nizozemsko2797'
16 Matteo Politano   Itálie2581'
11 Keita Baldé   Senegal2497'
21 Cédric Soares   Portugalsko2763'
68 Davide Merola   Itálie1817'
70 Sebastiano Esposito   Itálie1623'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 27.1 roku

Zápasy Interu v Evropské lize
14.02.2019Šestnáctifinále 1.zRapid Vídeň - Inter 0:1
21.02.2019Šestnáctifinále 2.zInter - Rapid Vídeň 4:0
07.03.2019Osmifinále 1.zFrankfurt - Inter 0:0
14.03.2019Osmifinále 2.zInter - Frankfurt 0:1
1551