Italský pohár 2020/2021
Čtvrtfinále 26/01/21 20:45 CET - Stadio Giuseppe Meazza, Milán
INTER - AC MILáN
2:1
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
V ČR přenosy z italského poháru vysílají televizní kanály Sport 1 a 2.. Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball365.ws,arenavision.in nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Předzápasové články
Preview: Inter Milán - AC Milán
Pohárové osudí pro nás letos připravilo jednu fotbalovou lahůdku navíc. Dvě Derby della Madonnina jsou hold za sezónu málo, a tak si letos můžeme vychutnat jedno navíc v rámci čtvrtfinále italského poháru.

U obou týmů zatím s letošní sezónou panuje obrovská spokojenost. Při pohledu na tabulku se nám naskytne jev, který jsme neviděli několik let. Sérii A opět po letech ovládají týmy z města módy, což u mnoha fanoušků vyvolává pocit nostalgie a vzpomínek na dobu, kdy město Milán bylo na fotbalové mapě velice důležitým a slavným pojmem. Oba celky spolu letos rozehráli velmi zajímavou šachovou partií a víceméně od začátku sezony se společně přetahují o každý jeden bod. I proto bude zítřejší pohárové derby velice zajímavé sledovat.

Preview

Už ve čtvrtfinále Italského poháru na sebe narazí dva velcí rivalové Inter Milán a AC Milán. V současnosti oba velkokluby bojují o Scudetto, což tu nebylo pěknou řádku let. Poslední ligové derby ovládli Rossoneri, takže Inter má co oplácet. Vítěz duelu se v semifinále soutěže představí proti lepšímu z dvojice Juventus - SPAL.

Fanoušky italského fotbalu čeká ve středu další magický večer ve znamení prestižního "Derby della Madonnina" a rozhodně se je na co těšit. Milánské velkokluby jsou na čele Serie A a nyní si jeden z nich zajistí i účast v semifinále Coppa Italia. Který to nakonec bude?

Trenéři Antonio Conte i Stefano Pioli odmítají spekulace, podle kterých je pohárová soutěž odsouvána na druhou kolej. Vzhledem k zápasové vytíženosti by se oběma týmům hodilo více času, na druhou stranu derby je zkrátka derby a to se nevypouští. "Hrajeme, abychom se kvalifikovali. Respektujeme tuto soutěž. V posledním derby jsme se probudili až po dvou obdržených gólech, takže zítra musíme být více ostražití a odhodlaní, to bude velmi důležité. Milán není jenom o Ibrovi," varoval trenér Nerazzurri Antonio Conte.

Inter o víkendu ztratil body s Udinese (0:0) a odmítl se tak dotáhnout na první místo. AC Milán má nadále náskok, nicméně ten se ztenčil na pouhé dva body. Inter je ve čtvrtfinále poháru díky osmifinálové výhře v prodloužení nad Fiorentinou a pochopitelně pomýšlí na vyšší mety. V Coppa Italia Inter naposledy triumfoval před deseti lety v roce 2011, když ve finále porazil Palermo 3:1. Od té doby finálovou účast nezopakoval.

AC Milán je v tomto pilnější, i když jeho triumf v poháru je dokonce starší. Naposledy se to podařilo ještě v éře Carla Ancelottiho v sezoně 2002/2003. Na druhou stranu AC hrálo v posledních pěti letech dvakrát finále, ale pokaždé muselo sklonit před Juventusem.

AC Milán vede po dlouhých letech italskou ligu, ale o víkendu dostal pořádně nafackováno od Atalanty Bergamo. Hosté se na San Siru prosadili třikrát a to mohli vyhrát i výraznějším rozdílem. Kouč Stefano Pioli na tiskové konferenci přiznal, že měl po zápase těžké spaní. "Nespal jsem, protože jsem znovu sledoval zápas a protože věžím ve svojí práci. Je důležité hned ráno komunikovat s týmem. Po zápasech obvykle moc nespím, ať už vyhrajeme nebo ne. Nemáme moc času, často hrajeme, proto si myslím, že musí být komunikace okamžitá."

Rossoneri chtějí na porážku co nejrychleji odpovědět a vrátit se do herní pohody. "Být pod tlakem je privilegium. Znamená to, že jsme dosáhli určité úrovně a na té chceme zůstat. Chceme být ambiciózní a vyhrát všechny zápasy. Musíme tenhle tlak chtít, protože jsme ve velkém klubu kde tlak a očekávání jsou jeho součástí," dodal Pioli.

Základní jedenáctky obou klubů jsou tak trochu záhadou. Zejména AC má poměrně rozsáhlou marodku a je nejisté, pro kterou jedenáctku se nakonec Pioli rozhodne. Šanci mezi tyčemi by měl dostat Tătăruşanu, který se chycenou penaltou podílel na postupu přes FC Turín.



Inter Milán - pravděpodobná sestava:Handanović – Škriniar, De Vrij, Bastoni – Hakimi, Brožović, Gagliardini, Sensi, Darmian - Alexis Sánchez, Lukaku

AC Milán - pravděpodobná sestava:Tatarusanu – Dalot, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández – Tonali, Kessie - Saelemaekers, Díaz, Leao – Ibrahimović

Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Nikdo

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo


Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
22.04.2024Serie AAC Milán - Inter -:-
16.09.2023Serie AInter - AC Milán 5:1
16.05.2023Liga mistrůInter - AC Milán 1:0
10.05.2023Liga mistrůAC Milán - Inter 0:2
05.02.2023Serie AInter - AC Milán 1:0
18.01.2023It. superpohárAC Milán - Inter 0:3
03.09.2022Serie AAC Milán - Inter 3:2
19.04.2022Italský pohárInter - AC Milán 3:0
01.03.2022Italský pohárAC Milán - Inter 0:0
05.02.2022Serie AInter - AC Milán 1:2
Inter je v semifinále italského poháru! V jediném čtvrtfinálovém utkání naprosto zaslouženě vyřadil AC Milán 2-1, když rozhodující branku vstřelil hrdina Eriksen z přímého kopu až v nastaveném čase. Inter byl lepším týmem a po vyloučení Ibrahimoviče v 58.minutě zápas ovládl. Celkově se pokusil o 28 střel, zatímco AC mělo jen čtyři pokusy. Střely na bránu 14:1, rohy 12:0, držení míče 68%-32% ve prospěch Interu. I tak se výhra nerodila lehce, zvláště když to byli právě hosté, kteří se ve 31.minutě dostali zásluhou přesné střely Ibrahimoviče do vedení. Po faulu na Barellu v druhé půli vyrovnal Lukaku. Kvůli výměně rozhodčích, protože Valeri se zranil, se nastavovalo 10 minut a v 97.minutě přišel vítězný gól dánského reprezentanta.


Italský pohár 2020/2021
Čtvrtfinále

Úterý
26.leden 2021
20:45
0:1 31' Ibrahimovic
1:1 71' Romelu Lukaku pen.   [ Barella ]
90+7' Christian Eriksen   [ Martinez ]

 Lukaku, Brozovic, Hakimi - Kjaer, Ibrahimovič, Ibrahimovič, Rebic
 58. Ibrahimovič
 Valeri, od cca 75.minuty Chiffi

Střely na bránu: 14-1
Střely mimo: 5-2
Fauly: 8-21
Rohy: 12-0
Ofsajdy: 1-2
Držení míče: 68% - 32%

 Kapitán Interu:
 Samir Handanović



INTER (3-5-2): 1 Handanovic; 37 Skriniar, 6 de Vrij, 11 Kolarov (15 Young 92'); 36 Darmian, 23 Barella, 77 Brozovic (24 Eriksen 89'), 22 Vidal, 14 Perisic (10 Lautaro 67'); 9 Lukaku (2 Hakimi 46'), 7 Sanchez. Lavička: 27 Padelli, 97 Radu, 5 Gagliardini, 12 Sensi, 13 Ranocchia, 15 Young, 95 Bastoni, 99 Pinamonti. Trenér: Antonio Conte

AC Milán(4-2-3-1): 1 Tatarusanu; 5 Dalot, 24 Kjaer (23 Tomori 20'), 13 Romagnoli, 19 Hernandez; 18 Meite, 79 Kessie; 56 Saelemakers (7 Castillejo 85'), 21 Diaz, 17 Leao (33 Krunic 85'); 11 Ibrahimovic (12 Rebic 60'). Lavička: 90 A. Donnarumma, 96 Jungdal, 2 Calabria, 15 Hauge, 20 Kalulu, 27 Maldini. Trenér: Stefano Pioli

Na konci poločasu měl větší konflikt Romelu Lukaku a Zlatan Ibrhaimovič. I po té, co se otečkovali hlavami na sebe neustále pokřikovali a naštavný byl hlavně Lukaku. Oba nakonec viděli žlutou kartu a bylo štěstím, že se hned po té pískala přestávka.

Vyrovnat se Interu podařilo z penalty nařízené díky VAR. Barella vnikl do pokutového území, tam si ostře zasekl míč takovým způsobem, že by zřejmě uklouzl a spadl na trávník sám, ale protože k němu přilétl Leao a lehce ho podtrhl, neváhal rozhodčí po shlédnutí záběru na monitoru zapískat penaltu. O nějakém úmyslu Barelly nafilmovat penaltu nemůže být řeč. Když už ho hráč AC Milán zasáhl, tak neměl důvod se snažit něco ustávat.

Rozhodující gól vstřelil z přímého kopu vyhlášený exekutor Christian Eriksen, který přišel na trávník chvíli před tím. Byl to jeho první gól v letošní sezoně v dresu nerazzurri. Přímák byl v těsné blízkosti pokutového území a ideální pozici odpískán po faulu na Lautara, ale z opakovaného ne moc dobrého záběru to vypadalo maximálně na jemný kontakt. Faulující hráč ale překvapivě moc neprotestoval.

AC měl problémy se sestavou. Už ve 20.minutě musel kvůli zranění odstoupit Kjaer.

Inter Milán nakonec porazil pozdním gólem svého odvěkého rivala a zajistil si postup do semifinále Coppa Italia. Milánské derby bylo hodně na ostří nože, spousta nedovolených zákroků, potyček a nakonec i červená karta, kterou uviděl Zlatan Ibrahimović. Mimochodem 39letý útočník poslal Rossoneri do vedení, ale po jeho vyloučení se hra Milána sesypala a Inter po obrovském náporu skóre otočil.

Úvodní čtvrtfinále Coppa Italia proti sobě postavilo dva odvěké rivaly z jednoho města - Inter a AC Milán. "Derby della Madonnina" mělo o to prestižnější náboj, že oba celky bojují v Serii A o Scudetto.

Na San Siru opět chyběli diváci, ale jinak měl duel dobré tempo. Bohužel pro AC nastaly komplikace už po dvaceti minutách, kdy musel opustit hrací plochu zraněný stoper Kjaer. Jeho místo zaujal teprve nedávno příchozí stoper Tomori. O čtyři minuty později měl Inter první velkou gólovku, ovšem střelu Lukakua nohama vyrazil brankář Tătăru?anu, jenž se postavil mezi tyče místo obvyklé jedničky Donnarummy. AC šanci přežilo a pak z ojedinělé akce otevřelo střelecký účet utkání. Zlatan Ibrahimović si navedl balón na pravačku a křižnou ranou o vzdálenější tyč rozvlnil síť. Inter na nic nečekal a svého soupeře sevřel do tlaku, ze kterého však vyrovnávací branka nepadla. Před koncem prvního poločasu se začalo na hřišti výrazně jiskřit a především Lukaku měl co dělat, aby zkrotil své emoce. Do křížku se pustil i s Ibrahimovićem a oba za to byli napomínáni žlutou kartou, což mělo později pro Ibru fatální následky.

Antonio Conte zkusil o přestávce zvýšit tlak nasazením Hakimiho a to mu vyšlo. V 50. minutě předvedl další skvělý zákrok Tătăru?anu a byl to právě rumunský brankář, který hodně dlouho držel šance Milána nad vodou. Každopádně o osm minut později přišel klíčový moment celého zápasu. Zlatan Ibrahimović škobrtl o nohu Kolarova a protože to bylo zezadu, udělil sudí druhou žlutou kartu a tím pádem červenou.

Od této chvíle se začalo hrát jen na jednu branku. Inter měl permanentní převahu a tu nakonec využil, byť poněkud sporně. Kontakt Leaa s Barellou sudí nejprve nepískal, ale po shlédnutí záznamu se tak rozhodl učinit. Pravdou je, že Leao šel do souboje nešikovně a kontakt s Barellou tam byl, ovšem na druhou stranu je nutné podotknout, že Barella svůj pád přifilmoval. Tak jako tak se kopala penalta a Lukaku s pomocí břevna srovnal na 1:1. Převaha Interu tím neskončila, naopak ještě více gradovala a bylo jen otázkou času, kdy se mu podaří rozhodnout.

Tlak Interu byl místy drtivý, ale rozhodnout se podařilo až v dlouhém desetiminutovém nastavení. Tolik času bylo přidáno kvůli ošetřování a následném střídání hlavního sudího Valeriho. Na závěr zápasu se dostal na trávník i Christian Eriksen a právě jeho parádní volný přímý kop přes zeď nakonec rozhodl. Vyhecované derby ovládl Inter a může se těšit na semifinálového soupeře, který vzejde z dvojice Juventus - SPAL.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Highlights (INTER TV)



Italský pohár 2020/2021
Čtvrtfinále

Úterý
26.leden 2021
20:45

Šarvátku mezi Romelu Lukakem a Zlatanem Ibrahimovičem bude ještě řešit federální prokurátor. Mluví se o tom, že by oba hráči mohli dostat nějaký výchovný trest na podporu fair play. Disciplinární komise již dříve suspendovala Zlatana i Lukakua na jeden zápas v Coppa Italia.

O situaci mezi Ibrahimovičem a Lukakuem se už napsalo dost a názory jsou samozřejmě různé. Chci se však ještě vrátit k vysvětlení té narážky na voodoo, kterou použil Ibra na Lukakua při včerejší výměně názorů.

Jedná se o situaci z roku 2017, kdy Lukaku působil v Evertonu. Končila mu smlouva a Everton ji chtěl prodloužit. "Nabídli jsme mu mnohem lepší nabídku než Chelsea. Všechno bylo na správné cestě, jeho agent dokonce přijel osobně smlouvu podepsat a novináři čekali na oficiální oznámení. Romelu ale před schůzkou volal své matce a řekl jí, že byl na nějaké cestě v Africe a že mu nějaký voodoo rituál odhalil, aby šel do Chelsea." Uvedl v jednom z rozhovorů v lednu 2018 majitel Evertonu Farhad Moshiri. Lukaku a jeho agent tento příběh zcela jasně popřeli. Už jen proto, že Lukaku je od malička silný katolík a věci mimo katolickou víru nijak nevyznává. Moshiriho za tohle vyjádření dokonce zažalovali. Důkazem je i to, že Lukaku se do Chelsea ani nevrátil, jelikož si v létě 2017 vybral Manchester United.

Víme, jaký Ibrahimovič je a tohle je prostě voda na jeho mlýn, aby někoho vyvedl z míry. Je jen škoda, že to má za potřebí ve svých 39 letech.

Samozřejmě média se ihned chytla možného rasismu (nikdo hned po zápase nevěděl, jaká slova tam padla a víme, že Lukaku je na tohle hodně háklivý) a řešily, zda tam nepadlo něco na tohle téma. Nic rasistického tam naštěstí nepadlo a Ibra to opravdu nijak rasisticky nemyslel, což sám zveřejnil na Instagramu a dokazují to i slova trenéra Pioliho nebo třeba Paula Pogby. "Zlatan a rasista? Miluje mě, takže to je poslední člověk, o kterém bych řekl, že je rasista." Zveřejnil Pogba.

Italská média však všeobecně Ibrahimoviče kritizují za hloupé oslabení týmu. Označují ho za velkého hráče, ovšem velmi arogantního. Hádku sice rozpoutal Lukaku, ale ten, na rozdíl od Ibrahimoviče, utkání dohrál a výrazně pomohl Interu k postupu, shodují se Corriere dello Sport nebo La Repubblica.

Derby della Madonnina má pořád svůj náboj.
Italský tisk se opřel do Ibrahimoviče. Corriere dello Sport píše, že jeho tradiční heslo "Vyprovokuj a znič" se tentokrát obrátilo proti němu. Byl to právě on, kdo svým vyloučením oslabil tým. Zlatan na konci první půle provokoval Lukakua, když mu řekl: "Jdi si dělat ty svoje voodoo blbosti, ty oslíku," což byl narážka na to, že jeho matka údajně dělá voodoo a Lukaku kdysi kvůli věštbě odmítl v Evertonu prodloužit smlouvu. Lukaka to hodně naštvalo a na bývalého hráče Interu křičel, že si to pak s ním vyřídí mimo hřiště. Obě útočné hvězdy dostaly za potyčku, ve které se i dotkly hlavami, žlutou kartu.

Ibrahimovič viděl za další faul v 58. minutě druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Od té doby byl jeho tým pod neustálým tlakem a bylo jen otázkou času, kdy dostane gól. Ten zařídil v nastaveném čase Christian Eriksen a nemuselo se tak prodlužovat.

"Arogantní Ibrahimovič prohrál na celé čáře. Z derby byly býčí zápasy," napsal deník La Repubblica. „Ze souboje titánů byla skandální potyčka s výhrůžkami a nadávkami," píše Tuttosport. "Bylo to jak v nějakém saloonu, tohle derby bylo ostudou italského fotbalu," napsal Gazzetta dello Sport.

„Omluvil se jako velký šampion, kterým je. Nechal se trochu unést ve snaze pomoci týmu,“ komentoval Ibrahimovičovo vyloučení trenér AC Milán Stefano Pioli.

"Když jsem viděl, že to bude přímý kop, přišel jsem k Eriksenovi a řekl mu: Toto je tvůj okamžik, toto je ten pravý okamžik," svěřil se De Vrij. "Jsem za něj opravdu šťastný, víme, jakou má kvalitu a co dokáže ta jeho noha!"

"Když jsme hráli 11 na 11, tak jsme šance měli. Hráli jsme skutečně velmi dobře. Jejich brankář byl nejlepším hráčem na hřišti," řekl Antonio Conte po výhře v Derby della Madonnina. Inter díky ní postoupil do semifinále italského poháru, kde na něj čeká vítěz duelu Juventus-SPAL. "Vítězství věnujeme fanouškům."

"Eriksen? Jak jsem říkal již před měsícem. Je součástí týmu. Pracujeme na tom, aby byl alternativou za Brozoviče. Může hrát jako tvůrce hry. Má kvality a z fotbalového úhlu pohledu je inteligentní. Jsem potěšen, že dal gól. Vyzval jsem ho, aby si ten přímák vzal, je trochu plachý, ale doufám, že mu tento gól pomůže."

"Byl to pro mě perfektní přímý kop," okomentoval situaci v nastaveném čase, kdy mohl vstřelit rozhodující gól ve čtvrtfinále Coppa Italia, Christian Eriksen. A rozhodl. Inter porazil AC Milán 2-1 a oplatil mu ligovou porážku z úvodu sezony. Navíc ho nyní i vyřadil.

Inter čekal skoro tři roky na gól z přímého kopu. Naposledy se trefil Cancelo v dubnu 2018 do sítě Cagliari. Pak přišlo 55 neproduktivních pokusů. Tentokrát to však bylo bezchybné.

"Jsem opravdu šťastný," řekl Eriksen. "Vždy se snažím z minut, které mám k dispozici, vytěžit maximum a jsem rád, že jsem skóroval z tohoto přímého volného kopu, bylo to pro mě dokonalé. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, v derby je intenzita vysoká. Bylo to těžké, ale jsme rádi, že jsme se dostali do dalšího kola. Toto vítězství věnuji své novorozené dceři, mé rodině a všem fanouškům."

Preview: Inter Milán - AC Milán
Pohárové osudí pro nás letos připravilo jednu fotbalovou lahůdku navíc. Dvě Derby della Madonnina jsou hold za sezónu málo, a tak si letos můžeme vychutnat jedno navíc v rámci čtvrtfinále italského poháru.

U obou týmů zatím s letošní sezónou panuje obrovská spokojenost. Při pohledu na tabulku se nám naskytne jev, který jsme neviděli několik let. Sérii A opět po letech ovládají týmy z města módy, což u mnoha fanoušků vyvolává pocit nostalgie a vzpomínek na dobu, kdy město Milán bylo na fotbalové mapě velice důležitým a slavným pojmem. Oba celky spolu letos rozehráli velmi zajímavou šachovou partií a víceméně od začátku sezony se společně přetahují o každý jeden bod. I proto bude zítřejší pohárové derby velice zajímavé sledovat.

Čtvrtfinále Coppa Italia se mezi milánským Interem a AC odehraje na San Siru v úterý 26.ledna ve 20:45. Hraje se na jeden zápas. Ostatní dvojice jsou Atalanta-Lazio, Juventus-SPAL, Napoli-Spezia.

Stadio Giuseppe Meazza, Milán
Adresa: Via Piccolomini 5, 20151 Milano
Stát: Itálie
Kapacita: 82955
Rozměry: 105x68
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Vzájemná bilance: AC Milán
Z pohledu InteruZVRPSkóre
Celkem208746272286:279
Celkem - doma103353434146:139
AC Milán
Milan Associazione Calcio
Stát: Itálie
Rok založení: 1899
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.acmilan.it
Hráč zápasu
 Nicolò Barella
23
 7.2.1997
 Itálie
 Záložník
  kg
 172 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  1 Samir Handanović Slovinsko36102'
77 Marcelo Brozović    Chorvatsko2890'
14 Ivan Perišić   Chorvatsko3169'
37 Milan Škriniar   Slovensko25102'
10 Lautaro Martínez   Argentina2333'
  6 Stefan De Vrij   Nizozemsko28102'
23 Nicolò Barella   Itálie23102'
  9 Romelu Lukaku    Belgie27102'
  7 Alexis Sánchez Chile32102'
15 Ashley Young   Anglie358'
24 Christian Eriksen   Dánsko2812'
11 Aleksandar Kolarov   Srbsko3594'
36 Matteo Darmian   Itálie3146'
  2 Achraf Hakimi    Maroko2246'
22 Arturo Vidal   Chile33102'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 29.1 roku
1686