Liga mistrů 2018/2019
ZS 3.z 24/10/18 21:00 CET - Camp Nou (Nou Estadi del Futbol Club Barcelona), Barcelona
FC BARCELONA - INTER
2:0
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball.ws, wiziwig.tv, stopstream.tv nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Preview
Inter Milán opět šlape naplno a pod trenérem Lucianem Spallettim se mu daří získávat body jako na běžícím páse. Teď však italský tým musí zdolat velkou překážku, protože na Nerazzurri čeká favorizovaná Barcelona.

Inter Milán se po delší odmlce opět dostal do Ligy mistrů a tentokrát by se rád v elitní evropské soutěži zabydlel na delší dobu. Hned na úvod se však dostal do skupiny, z níž nebude postup vůbec snadný. A to nejtěžší na něj teprve čeká. Ve skupině má Inter PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur a také Barcelonu. A právě s ní se zatím dělí o první příčku.

Nerazzurri sice nezachytili tak úplně nástup do nového ročníku a výběr trenéra Spallettiho byl často kritizován. V poslední době se ale veškerý pesimismus vytrácí a jeho místo zaujímá všeobecné nadšení. Inter vyhrál už sedm utkání v řadě, z nichž dvě se týkala Ligy mistrů. Po těsné výhře 2:1 nad Tottenhamem Hotspur se Interu povedlo také poslední klání, ve kterém stejný výsledek zopakoval v Eindhovenu. Inter sice poměrně brzy prohrával, ale díky trefám Nainggolana a Icardiho se mu povedlo otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Na povedené představení Nerazzurri navázali také v lize, kde se jim naposledy povedlo městské derby s AC. Atraktivní utkání nakonec rozhodl argentinský kapitán Mauro Icardi gólem z nastaveného času. A právě Icardi by měl být hlavním tahounem letošního kádru Interu. Přesvědčený je o tom například někdejší kanonýr Christian Vieri.

"Podle mého názoru je Mauro Icardi rozdílovým hráčem, který může sám rozhodovat zápasy. Dostatečně dozrál po osobní i profesní stránce a je radost sledovat jeho pohyb na hřišti. Zvláště ve vápně téměř nemá konkurenci. Vždycky ví, kam směřuje balon, kde stát a kdy. Pokud bude mít Inter víc takových hráčů, může opravdu dokázat něco velkého v lize i v pohárech," přemýšlí oblíbený Ital.

Trenér Spalletti musí vyřešit několik zajímavých dilemat, která jej trápí. Do hry totiž nemůže nasadit svého oblíbence Radju Nainggolana. Menší zdravotní potíže mají rovněž Perišić s Brozovićem. Ani Barcelona nebude kompletní. Delší dobu trápila trenéra Ernesta Valverdeho krize se zraněnými obránci a když už se zdá, že je všechno vyřešeno a hráči se mu z marodky vrací, ztratí toho nejklíčovějšího.

Argentinský útočník Lionel Messi si totiž v ligovém zápase proti Seville zlomil vřetenní kost v pravé ruce a bude Barceloně scházet nejméně tři týdny. To je samozřejmě obrovská ztráta vzhledem ke gólovým a kreativním schopnostem argentinské modly. Messi nebude jedinou absencí Blaugranas, protože těm bude scházet také Thomas Vermaelen a do pořádku se nestihl dát ani další důležitý hráč, Samuel Umtiti.

Barcelona už se s milánským celkem utkala několikrát a většinou si s ním dokázala poradit. Nepovedlo se jí to jen v době, kdy byl Inter opravdu na trůnu nejen italské kopané, tedy v roce 2010. Domácí semifinále vyhrál a nakonec postoupil.

Hodně speciální utkání před sebou má záložník Rafinha, který v Interu z Barcelony hostoval. "Pro mě bude angažmá v Interu vždycky něčím specifické, protože jsem to hodně užíval a jsem rád za šanci, kterou jsem dostal. Cítím, že jsme tam vyzrál. Samozřejmě se na nadcházející utkání velmi těším. Inter bude hodně náročným soupeřem, to je jasné. Ale vím, že máme skvělé mužstvo a že můžeme vyhrát," dodává brazilský záložník.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Nikdo

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo


Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
12.10.2022Liga mistrůFC Barcelona - Inter 3:3
04.10.2022Liga mistrůInter - FC Barcelona 1:0
10.12.2019Liga mistrůInter - FC Barcelona 1:2
02.10.2019Liga mistrůFC Barcelona - Inter 2:1
06.11.2018Liga mistrůInter - FC Barcelona 1:1
24.10.2018Liga mistrůFC Barcelona - Inter 2:0
28.04.2010Liga mistrůFC Barcelona - Inter 1:0
20.04.2010Liga mistrůInter - FC Barcelona 3:1
24.11.2009Liga mistrůFC Barcelona - Inter 2:0
16.09.2009Liga mistrůInter - FC Barcelona 0:0


Liga mistrů 2018/2019
ZS 3.z

Středa
24.říjen 2018
21:00
1:0 32' Rafinha
2:0 83' Jordi Alba

 62. Luis Suárez - 73. Marcelo Brozović, 74. Milan Škriniar, 85. Lautaro Martínez
 86.290
 Ovidiu Haţegan (Rumunsko)

Střely na bránu: 11-2
Střely mimo: 5-5
Fauly: 11-22
Rohy: 9-3
Ofsajdy: 4-0
Držení míče: 67% - 33%
Nastavení: 1' + 3'

 Kapitán Interu:
 Mauro Emanuel Icardi



INTER (4-2-3-1): 1 Handanovic - 33 D'Ambrosio, 37 Skriniar, 23 Miranda, 18 Asamoah - 8 Vecino, 77 Brozovic - 87 Candreva (46' 16 Politano), 20 B. Valero (63' 10 Lautaro), 44 Perisic (77' 11 Keita) - 9 Icardi. Lavička: 27 Padelli, 2 Vrsaljko, 6 De Vrij, 13 Ranocchia Trenér: Luciano Spaletti

FC Barcelona: 1 Ter Stegen - 20 Sergi Roberto, 3 Piqu?, 15 Lenglet, 18 Jordi Alba - 4 Rakitic, 5 Busquets, 8 Arthur (77' 22 Vidal) - 12 Rafinha (72' 2 Semedo), 9 Suarez, 7 Coutinho (88' 19 Munir). Lavička: 13 Cillessen, 11 Dembel?, 14 Malcom, 36 Chumi. Trenér: Ernesto Valverde

Barcelona i bez Lionela Messiho přehrála Inter Milán. O góly se postarali netradiční střelci Rafinha a Jordi Alba. Inter měl slušné šance hned v úvodu utkání, dlouho držel stav, který mu dával naději na lepší výsledek, ale nakonec vcelku zaslouženě kapituloval.

Hned na začátku začátku zápasu vyděsil ter Stegen fanoušky Barcelony nepřesnou rozehrávkou, nicméně zakončení Perišiče i Icardiho domácí přežili. Na druhé straně hlavičkoval stoper Lenglet, ale brankář Handanovič se vytáhl reflexivním zákrokem. Další šanci měl po pěkné kombinaci Rafinha, ale jeho střela zevnitř pokutového území skončila jen v rukavicích brankáře Interu.

První gól zápasu se narodil ve 32. minutě. Suárez přesným pasem našel Rafinhu, který na chvíli unikl pozornosti stoperů a z voleje prostřelil Handanoviče. Kromě toho, že zajistil Barceloně vedení, oslavil také svůj premiérový gól v Lize mistrů.

Inter se snažil odpovědět. Vecinova rána však proletěla jen nad břevnem. Do poločasu druhou branku nepřidala ani Barca. Coutinhův trestňý kop sice tečovala obrana mimo dosah Handanoviče, ale naštěstí pro Inter i mimo branku.

Do druhé půle poslal trenér Interu Spalletti záložníka Matea Politana a ten málem překvapil ter Stegena krouceným centrem, který se stáčel na zadní tyč a německý brankář Katalánců na poslední chvíli vyrážel na roh.

Navrch však měli dál spíš domácí. Suárez si poradil se dvěma obránci a tvrdě pálil, Handanovič byl ale na místě. O chvíli později potáhl brejk Coutinho a odcentroval na Suáreze, který hlavičkou nepřekonal Handanoviče. Akce však pokračovala a Coutinho, který stihl doběhnout do vápna vzápětí nastřelil břevno.

Pojistku přidala Barcelona až v 83. minutě. Po pěkné kombinaci a přihrávce Rakitiče prostřelil gólmana obránce Jordi Alba - 2:0.

Suárez se pak ani v další šanci nedočkal vstřelené branky, protože Handanovič chytil po dalším brejku jeho ránu z hranice pokutového území.

Katalánci si tak došli pro třetí vítězství a pomalu ale jistě míří za nejrychlejším možným postupem ze skupiny.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Fotogalerie Liga mistrů, ZS 3.z -> FC Barcelona - Inter - zobraz všechny fotky


Matias Vecino 


Samir Handanović 


Antonio Candreva 


Milan Škriniar 


Matias Vecino 


Array 


 


Mauro Icardi 


Mauro Icardi 


Marcelo Brozović 


Candreva a Coutinho 


Inter 


Miranda a Perišić 


Danilo D'Ambrosio 


Borja Valero 


Mauro Icardi 


Ivan Perišić 


Rafinha a  


Coutinho a Icardi 


Marcelo Brozović 


--- Highlights (Unofficial)---

--- Celý zápas ---



Liga mistrů 2018/2019
ZS 3.z

Středa
24.říjen 2018
21:00

Co zapříčinilo porážku v Barceloně? Samir Handanović se to pokusil vysvětlit. "Nemyslím si, že jsme se báli místního prostředí. Trochu jsme ale ztratili sebevědomí, když jsme na začátku udělali pár chyb. Musíme se z toho poučit. Když se nedaří je potřeba zariskovat trochu víc," řekl brankář v rozhovoru s italským televizním kanálem Sky Sport.

Barcelona-Inter: Hodnocení hráčů
Inter po sedmi výhrách v řadě narazil. V Lize mistrů na Camp Nou neuspěl a prohrál s FC Barcelonou 0-2. Jak obstáli jednotliví hráči? Jednoznačně nejlepším hráčem byl brankář Samir Handanovič, který pochytal vše, co pochytat měl a ještě něco navíc. Při gólech neměl šanci.

Inter má další hvězdu sociálních sítí. Zatímco po minulém kole se proslavil Matteo Politano tím, že s přehledem do ruky zachytil letící kelímek s pivem z hlediště, tentokrát se nejvíce mluví o Marcelu Brozovičovi. Chorvatský záložník si dvakrát lehl pod nadskakující zeď svých spoluhráčů, aby zabránil podstřelu, který hráči Barcelony občas u přímých kopů rozehrávaných v blízkosti pokutového území aplikují. Zatímco v prvním poločase si u Coutinhovy střely tohoto netradičního obranného zákroku téměř nikdo nevšiml, protože Brazilec střílel jinam, po přestávce tomu již bylo v případě Suareze jinak. Ten skutečně zkoušel podstřelit zeď a to se mu i povedlo. Nepředpokládal však, že se za zeď zády k míči položí "Epic Brozo" a míč zablokuje. Dost možná tím uchránil Inter od dalšího gólu. Střela to byla povedená a Handanovič by na ní nemusel dosáhnout. Na druhou stranu Handa o tomto Brozovičovi bránění zřejmě věděl a tak na střelu možná nezareagoval úmyslně.

Spalletti uznal, že Barcelona vyhrála zaslouženě
Inter ve 3.kole základní skupiny B prohrál na Camp Nou s Barcelonou 0:2. Naposledy zde černomodří hráli před 8 lety a i přes prohru 0-1 tehdy vedeni koučem Mourinhem postoupili do finále Ligy mistrů. Z prvního zápasu si totiž přivezli výhru 3-1. Nyní o vyřazovací boje nejde, přesto je důležité uspět a posbírat body, aby se tým dostal dál. Odveta v Miláně je na San Siru již za necelé dva týdny. První duel zhodnotil kouč Luciano Spalletti následovně: "Přistoupili jsme do zápasu trochu váhavě, takže Blaugrana dostala příliš mnoho prostoru a my měli problém s jejich napadáváním."

Za zraněného Radju Nainggolana nastoupil proti Barceloně na Camp Nou ve středu zálohy "domácí" hráč Borja Valero:" Zůstáváme v klidu. Věděli jsme, že dnešní zápas bude obtížný. Byli očividně lepší než my, ale měli bychom lépe provádět naše ofenzivní akce. V prvním poločase presovali naši rozehrávku, což nás brzdilo a nedokázali jsme najít volné prostory. Proto jsem nezahrozili. Naopak, myslím, že jsme v tom druhém poločase hráli lépe. Skupinové pořadí? Udělali jsme to, co jsme museli udělat během předchozích dvou zápasů proti Tottenhamu a PSV, a proto je situace i po porážce stále pozitivní," řekl 33letý Valero, který s fotbalem začínal u největšího rivala Barcelony v Realu Madrid.

Kapitán Mauro Icardi po prohře na Barceloně 0:2 řekl pro Sky Sport: "Dnes byl rozdíl v prvním poločase. Nehráli jsme způsobem, který by byl hoden Interu, ponechali jsme jim příliš mnoho prostoru a nechali míč, což znamenalo, že měli hru ve svých rukou, v čemž jsou velmi dobří. V druhé půli jsme se zlepšili, šli jsme po nich, napadali a tlačili je. Udělali chyby, ale potřebujeme tyto šance využívat lépe.

Ve skutečnosti moc spokojený se zápasem nejsem, protože jsme mohli být lepší. Ještě nás ale čeká odveta a jde hlavně o to, abychom ze skupiny postoupili dál."

"Hráli jsme proti hráčům, kteří v posledních letech byli mistry světa, vyhráli všechno a my jsme věděli, že potřebujeme brilantní výkon. Přenechali jsme jim kontrolu zápasu, oni dali gól a pak už to bylo velmi obtížné," prohlásil Maurito.
Zatímco Mauro Icardi a Keita Balda jako mladí začínali ve vyhlášené barcelonské akademii, Philipeho Coutinha jak známo do Evropy přivedl Inter Milán. Brazilský tvořivý záložník se ale v černomodrých barvách natrvalo nedokázal prosadit. Potíže mu hlavně dělal italský fotbal zaměřený na kvalitní defenzivu. I kvůli finančním potížím ho tak Inter nakonec prodal do Liverpoolu, kde vykvetl a stal se důležitým hráčem tamního týmu. Netrvalo dlouho a skončil ve službách slavného katalánského klubu, kde pokračuje v dobrých výkonech.

Dalším hráčem, který si zahrál na opačné straně je Rafinha. Na jaře byl na hostování v Interu, který pozvedl z krize a nasměroval ho do kvalifikace Ligy mistrů. I on však v Interu nezůstal. Milánský klub si ho kvůli restrikcím ze strany UEFA ohledně finančních fair play pravidel nemohl dovolit. Později se ho Barca již zbavovat nechtěla.
Barcelona potvrdila, že po většinu zápasu má míč pod kontrolou. Proti Interu držela míč 64% času. Hráči nerazzurri naběhali v součtu téměř 111 kilometrů, což je o 4 více než soupeř. Z Interu, který hrál ve třetí bílé sadě dresů vyčníval Marcelo Brozovič. Celkově nasbíral 55 přihrávek, vyhrál všechny vzdušné souboje a téměř nikdy nehrál směrem dozadu. Pouhých 16,4 procenta dotyků nebylo vedeno směrem dopředu. Nejvíce ho také hledali jeho spoluhráči - 38krát.

Nejvyšší známku dle whoscored.com dostal brankář Samir Handanovič, který předvedl několik skvělých zákroků. "V druhém poločase jsme byli schopni hrát ještě lépe a přinutili jsme je, aby ještě přidali. Potřebujeme být ale víc přesní," řekl kapitán Mauro Icardi. Inter zůstává po třetích zápasech v tabulce skupiny B druhý. Třetí Tottenham s Eindhovenem remizovali a mají na něj ztrátu 5 bodů.

Agent Abian Morano prohlásil: "Je pravda, že Barca nechtěla Maura prodat. Rozhodující však bylo, že jejich strategií byla hra s falešnou devítkou. Guardiola vlastně žádnou jinou možnost nepřipouštěl. I Ibahimovič nebo Eto'o se museli smířit, že nehrají přímo hrotové útočníky. Proto jsme se rozhodli, že to bude chtít změnu. Icardi většinou patřil v mládežnických mužstvech k nejlepším hráčům. Přesto si myslím, že kdyby zůstal v Barce, nestal by se tak dobrým fotbalistou," řekl pro italská média bývalý Icardiho agent.

Ivan Rakitič pro GDS: "Nechtěl jsem sledovat milánské derby, ale Perišič mi řekl, že to pro něj bude těžké. Inter vyhrál a nadšení bylo velké. Můžeme vidět, že Inter má hlad a nadšení. Ztratili Nainggolana, ale Rafinha mi řekl, že mají velkou touhu po Lize mistrů. A tomu opravdu věřím. "Messiho zranění dává ostatním příležitost. Ztratili jsme nejlepšího hráče na světě, ale my jsme Barcelona, ​​a také Dembele je velmi silný. Že hraje Icardi letos poprvé v Lize mistrů? Tak to ale vůbec nevypadá. Je jedním z nejlepších na světě. Vypadá jako skutečný kapitán a od Perišiče vím, že je velmi dobrý."

Camp Nou (Nou Estadi del Futbol Club Barcelona), Barcelona
Adresa: Avinguda Aristides Maillol, s/n, 08028, Barcelona
Stát: Španělsko
Kapacita: 99000
Rozměry: 105x68
FC Barcelona
FC Barcelona
Stát: Španělsko
Rok založení: 0
Domácí stadion: Camp Nou (Nou Estadi del Futbol Club Barcelona)
Oficiální web: www.fcbarcelona.com
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Hráč zápasu
 Samir Handanović
1
 14.7.1984
 Slovinsko
 Brankář
 89 kg
 193 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  1 Samir Handanović Slovinsko3494'
  9 Mauro Icardi   Argentina2594'
33 Danilo D’Ambrosio   Itálie3094'
77 Marcelo Brozović    Chorvatsko2594'
23 Joao Miranda   Brazílie3494'
44 Ivan Perišić   Chorvatsko2978'
87 Antonio Candreva   Itálie3148'
37 Milan Škriniar    Slovensko2394'
20 Borja Valero   Španělsko3364'
  8 Matias Vecino   Uruguay2794'
10 Lautaro Martínez    Argentina2130'
18 Kwadwo Asamoah   Ghana2994'
16 Matteo Politano   Itálie2546'
11 Keita Baldé   Senegal2316'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 27.8 roku

Zápasy Interu v Lize mistrů
18.09.2018ZS 1.zInter - Tottenham 2:1
03.10.2018ZS 2.zPSV Eindhoven - Inter 1:2
24.10.2018ZS 3.zFC Barcelona - Inter 2:0
06.11.2018ZS 4.zInter - FC Barcelona 1:1
28.11.2018ZS 5.zTottenham - Inter 1:0
11.12.2018ZS 6.zInter - PSV Eindhoven 1:1
1542