Liga mistrů 2018/2019
ZS 1.z 18/09/18 18:55 CET - Stadio Giuseppe Meazza, Milán
INTER - TOTTENHAM
2:1
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball.ws, wiziwig.tv, stopstream.tv nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Preview
Leckdo si na změnu časového harmonogramu stěžuje - a právem. Liga mistrů v jiný čas než 20:45? Kdo to kdy viděl? Díky machinacím s vysílacími právy však dnes můžeme vidět hned dva šlágry. Už za pět sedm totiž na San Siru vyběhnou fotbalisté Interu a Tottenhamu, což je vskutku důstojný způsob, jak celou tu milionářskou soutěž odšpuntovat.

Pro londýnský tým to nicméně nepřišlo v ideální čas. Stejně jako letošní sezónu skvěle načali třemi výhrami v řadě - včetně skvělého triumfu 3:0 na půdě Man Utd - tak jdou nyní s formou rapidně dolů. Podlehli Watfordu, prohráli i doma s Liverpoolem a z jejich stoprocentní bilance je náhle pád na šesté místo.

Trenéra Mauricia Pochettina pořád musí trápit forma Harryho Kanea, který sice stihl v srpnu dva góly, ale herně stále strádá. To potvrdil i při reprezentační přestávce, kdy zaostával za svým kolegou z útoku Marcusem Rashfordem. Trenér Interu Luciano Spalletti však v nejlepším kanonýrovi loňské Premier League vidí velkou hrozbu.

"Viděli jsme poslední zápasy Tottenhamu. Jsou velmi silní, stejně jako my. Harry Kane mi připadal ve skvělé formě, pro jejich styl je to hodně důležitý hráč," lichotil Spalletti. "Je Tottenham favoritem? Myslím, že moji hráči jsou natěšení na tuhle soutěž, o kterou celý minulý rok bojovali. Necítíme žádný tlak, ani nejsme znepokojení tím, že náš soupeř je zkušenější. Věřím, že přišel čas nakopnout motor."

A bylo by na čase. V nové sezóně Inter vyhrál jediný zápas a posledně prohrál dokonce i doma s Parmou. Úspěch v základní skupině Ligy mistrů by milánský klub vrátil do pohody - ale bude to zatracené náročné. Kromě Tottenhamu je v osudí ještě PSV Eindhoven a Barcelona.

"Je to velmi vyrovnaná skupina," potvrdil Mauricio Pochettino. "Je pro nás velmi důležité dnes uhrát dobrý výsledek. Musíme předvést to nejlepší, co umíme, abychom ukázali, že si zasloužíme být jedním z kandidátů (na úspěch v LM). Potřebujeme se zlepšit - pokud se nezlepšíme, můžeme být silným soupeřem, něco vyhrát, něco prohrát. Ale být kandidátem je něco jiného," vysvětlil argentinský kouč.

V dnešním klání mu bude chybět zraněný gólman Hugo Lloris a jeho kolega ze záložní řady Dele Alli. Z důvodů taktických a odpočinkových do Milána vůbec neodcestovali Kieran Trippier a Toby Alderweireld. Inter postrádá Lautara Martíneze a stříbrného z mistrovství světa Šimeho Vrsaljka. Stoprocentně fit není ani jeho krajan Ivan Perišić.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Nikdo

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo


Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
28.11.2018Liga mistrůTottenham - Inter 1:0
18.09.2018Liga mistrůInter - Tottenham 2:1
14.03.2013Evropská ligaInter - Tottenham 4:1
07.03.2013Evropská ligaTottenham - Inter 3:0
02.11.2010Liga mistrůTottenham - Inter 3:1
20.10.2010Liga mistrůInter - Tottenham 4:3
Inter je konečně zpět v Lize mistrů a v úvodním utkání základní skupiny vydřel se štěstím výhru nad Tottenhamem Hotspur. Domácí byli nervózní, dělali zbytečné chyby a kazili jednoduché přihrávky. V útočné fázi nebyli schopni vytvořit zajímavější akci. Bojovnost jim však nechyběla a ze začátku to vypadalo, že by to mohlo stačit aspoň na remízu. Anglický tým se však se štěstím po tečované střele dostal do vedení a po inkasované brance šlo sebevědomí nerazzurri hodně dolů. V závěru utkání však přišel neskutečný obrat a po nádherné brance Icardiho a hlavičce v nastavení od Vecina má Inter všechny tři body.


Liga mistrů 2018/2019
ZS 1.z

Úterý
18.září 2018
18:55
0:1 53' Eriksen
1:1 86' Mauro Icardi   [ Asamoah ]
2:1 92' Matias Vecino   [ De Vrij ]

 Skriniar, Perisic - Sanchez, Vertonghen, Vorm
 64.123
 Turpin

Střely na bránu: 4-6
Střely mimo: 7-7
Fauly: 11-15
Rohy: 8-4
Ofsajdy: 3-4
Držení míče: 46% - 54%
Nastavení: 0' + 4'

 Kapitán Interu:
 Mauro Emanuel Icardi



INTER (4-2-3-1): 1 Handanovic; 37 Skriniar, 6 De Vrij, 23 Miranda, 18 Asamoah; 8 Vecino, 77 Brozovic; 16 Politano (72' 11 Keita), 14 Nainggolan (89' 20 B. Valero), 44 Perisic (64' 87 Candreva); 9 Icardi. Lavička: 27 Padelli, 46 Berni, 13 Ranocchia, 33 D'Ambrosio Trenér: Luciano Spaletti

Tottenham: 13 Vorm; 24 Aurier, 6 Sanchez, 5 Vertonghen, 33 Davies; 15 Dier, 19 Dembel?; 11 Lamela (72' 8 Winks), 23 Eriksen, 7 Son (64' 27 Lucas); 10 Kane (89' 3 Rose). Lavička: 22 Gazzaniga, 12 Wanyama, 16 Walker-Peters, 18 Llorente. Trenér: Mauricio Pochettino


Góly

0:1 53' Eriksen

1:1 86' Mauro Icardi


Po přihrávce Asamoaha na hranici pokutového území se z voleje trefil nádhernou ranou přesně k tyči.

2:1 92' Matias Vecino


Inter v závěru zápasu tlačil a zamkl anglický tým v jeho pokutovém území. Po rohovém kopu vrátil De Vrij míč do malého vápna, Vecino předskočil obránce a poslal hlavou míč do sítě.
Téměř 65 tisíc diváků přilákal návrat Interu do Ligy mistrů. Na konci odcházeli nadšení, Inter otočil zápas a vyhrál. Další zápas doma bude se slavnou Barcelonou.

V druhém zápase základní skupiny B deklasovala Barcelona na Camp Nou Eindhoven 4-0.

Výhra je pro Inter a jeho postupové naděje velmi důležitá. Ve skupině s Barcelonou se předpokládá, že o druhou postupovou příčku se popere právě s Tottenhamem. Eindhoven by měl být papírově nejslabší.

Mauro Icardi na svůj první gól v Serii A v letošní sezoně stále čeká. Ve svém prvním zápase v kariéře v Lize mistrů se však trefil hned. Po přihrávce Asamoaha na hranici pokutového území se z voleje trefil nádhernou ranou přesně k tyči.

V 64.minutě překvapivě stáhl Spalletti ze hřiště Ivana Perišiče, který nehrál až tak špatně. Střídající Candreva byl ale nervózní a dost kazil.

Dlouho se zdálo, že si londýnský Tottenham odveze z Milána všechny body, neboť na úvod druhé půle se šťastně prosadil Christian Eriksen a stav 0:1 platil i pět minut před koncem základní hrací doby. Místo toho však odjíždí s prázdnou. Nejprve zařídil vyrovnání fantastickou ranou z voleje Mauro Icardi a rozjetí hráči Interu v druhé minutě nastavení utkání strhli na svou stranu, když ze standardní situace udeřil hlavou Matías Vecino.

Hosté tak jen prodloužili černou sérii porážek a po dvou ligových nezdarech si v milionářské soutěži připisují třetí za sebou. Inter naopak dal zapomenout na překvapivou víkendovou prohru doma s Parmou a ukořistil v nabité skupině B důležitý triumf. Nutnost Spurs bodovat naopak vzrůstá, a to přesto, že je v příštím kole čeká slavná Barcelona.

Domácí si chtěli návrat do Ligy mistrů po dlouhých sedmi letech patřičně užít, ovšem největší šance v první půli připadly hostům. Obzvláště aktivní byl Christian Eriksen, jenž se nachomýtl takřka ke každé akci Tottenhamu, která za něco stála. Právě jeho exkluzivní pas poslal do gólové šance Harryho Kanea, ovšem anglický reprezentant tváří v tvář brankáři Handanovićovi přetáhl svou kličku a místo zakončení do prázdné brány mu míč utekl do zámezí.

Po změně stran tak raději Eriksen vzal vše do vlastních rukou a slavil takřka okamžitý úspěch. Jeho první ránu zdálky ještě Handanović zvládl zpacifikovat, jenže vyrazil míč pouze před sebe a Eriksen se tak s drobným přispěním Erika Lamela dostal i k dorážce, která s pomocí nešťastné teče domácího Mirandy přelobovala slovinského gólmana a zařídila Tottenhamu vedení 1:0.

Ani s náskokem v kapse hosté neupustili od ofenzivního snažení a křídelníci Lamela se Sonem několikrát nebezpečně Handanoviće ohrožovali. Po stažení obou zmíněných hráčů však v závěrečných minutách Inter přece jen zvládl sám zahrozit a v 85. minutě se dočkal vyrovnání. Oči všech fanoušků na San Siru se upíraly do hloubi šestnáctky, kam měl zamířit ostrý centr Kwadwa Asamoaha. Ten však místo toho poslal míč do druhé vlny volnému Mauru Icardimu, jenž zpoza pokutového území vykouzlil exkluzivní ránu z voleje, po které se brankář Vorm natahoval marně.

Aby toho pro zaskočené hosty nebylo málo, v druhé minutě nastavení přišli i o bod za remízu. Letošní slabinu Spurs, tedy bránění standardních situací, beze zbytku využil Matías Vecino, který po přistrčení Stefana de Vrije uklidil míč přesně k tyči a zařídil Interu dramatickou a o to více euforickou výhru 2:1.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Fotogalerie Liga mistrů, ZS 1.z -> Inter - Tottenham Hotspur - zobraz všechny fotky


Antonio Candreva 


Matias Vecino 


Inter 


 


Mauro Icardi 


Milan Škriniar 


Radja Nainggolan 


Inter 


Mauro Icardi 


Keita Baldé 


Keita Baldé 


Matteo Politano 


Marcelo Brozović 


Inter 


Matias Vecino 


Matteo Politano 


Kwadwo Asamoah 


Matias Vecino 


Ivan Perišić 


Radja Nainggolan 


Radja Nainggolan 


Milan Škriniar 


Inter 


Fans 


Highlights (INTER TV)

--- Highlights (Unofficial)---

--- Celý zápas ---



Liga mistrů 2018/2019
ZS 1.z

Úterý
18.září 2018
18:55

Milan Škriniar před zápasem Slovenska s Českem poskytl deníku Sport rozhovor. Co se v něm dočtete? Velký sympaťák, rozesmátý od ucha k uchu. Milan Škriniar dorazil ke Slunečním jezerům v Senci, kde Slováci našli před utkáním s Čechy tábořiště, ve výborné náladě. Aby ne, když jeho Inter už měsíc v kuse pořád vyhrává. „Chtěl bych si pohodu přenést i do nároďáku. Na velké derby se těším, navíc nás podpoří plný stadion, bude to super,“ věří a doufá, že nehrozí, aby znovu hrál na pravém beku, kde nastoupil proti Tottenhamu za Inter. „To si vůbec neumím představit! (směje se) Byla to specifická situace, protože oba dva naši praví obránci byli zranění. Trenér mi týden před zápasem naznačil, jestli bych si tam nezahrál. Tak jsem si říkal, že jo, v pohodě, ale nečekal jsem, že na to fakt dojde. A hned v prvním zápase v Lize mistrů! Na lajně jsou úplně jiné pohyby, ale důležité bylo, že jsme to zvládli vítězně.“

Inter v této sezóně odehrál tři zápasy na domácím stadionu - proti Turínu, Parmě a Tottenhamu. Na všech se mohl pyšnit skvělou návštěvností. Těšit ho může ale i finanční výdělek, jelikož ze vstupenek za tyto tři zápasy Nerazzurri utržili okolo 7 milionů eur!

Mauro Icardi nezklamal a byl to právě on, kdo za Inter vstřelil první gól v letošním ročníku Ligy mistrů. Nádhernou ranou z voleje poslal míč přes chumel hráčů přesně k tyči. "Všiml jsem si, že jdou všichni do pokutového území, tak jsem zůstal venku a Asamoah mi poslal fantastický míč. Nemohl jsem nevystřelit a padlo to tam. Byl to velkolepý večer. Víme, že máme silný tým, který může hrát proti komukoliv. Známe naše kvality a toto bylo přesně to, co jsme kvůli nepovedenému startu v Serii A potřebovali. Tří měsíce jsme čekali na tento zápas a uspěli jsme. Myslím, že bychom měli zůstat klidní a šťastní, protože nikdo si takový průběh nepředstavoval. Měli bychom vzít pozitiva z tohoto výkonu. Nevím, jestli je to zlomový bod, jak řekl trenér, ale samozřejmě jdeme do soboty s jinou mentalitou. Takováto výhra vám dává velkou důvěru, abyste mohli pokračovat."

Slovenský obránce Milan Škriniar odehrál zápas v Lize mistrů proti Tottenhamu na netradiční pozici: "Dali jsme do toho vše, bylo to důležité vítězství a ukázali jsme, že jsme dobrý tým. Trenér po mě chtěl, abych hrál na pravé straně. Hrál jsem tam, protože to tým potřeboval," řekl hráč s číslem 37. Danilo D'Ambrosio se v sobotu zranil a Spalletti neměl náhradu. "Nejdůležitější je, že jsme dnes večer zvítězili. Musíme takto pokračovat."

Inter vyhrál zápas Ligy mistrů po té, co inkasoval jako první, poprvé od dubna 2010, kdy otočil zápas Barcelonou. Výhra nad Tottenhamem byla jeho první na domácí půdě ve všech soutěžích od dubna, kdy porazil Cagliari. Nejvíc aktivní byli nerazzurri v závěru, během posledních 10 minut vyslali na branku soupeře 6 střel, což bylo 40 procent počtu střel za celý zápas.

Mauro Icardi má v dresu Interu na kontě již 108 vstřelených gólů. Pouze pět jich ale zaznamenal po střele vně pokutového území. Brankář Samir Handanovič včera odchytal 250.zápas za černomodré. Poprvé v Lize mistrů.

Opět vítězná hlavička a opět v posledních minutách důležitého zápasu. Matias Vecino rozhodl zápas s Tottenhamem: "Věřili jsme, že bychom mohli uhrát dobrý výsledek až do konce zápasu - také díky neuvěřitelné podpoře, kterou jsme dostali na San Siru. Po vyrovnání jsme šli i po výhře, tento postoj je známkou naší mentality. Po tomto vítězství doufáme, že se nám to po obtížném startu v Serii A obrátí... Zítra musíme pokračovat v práci se stejným přesvědčením, jaké jsme dnes ukázali. Je Liga mistrů mým osudem? Proti Laziu a dnes jsem zažil velké emoce, doufám, že to bude pokračovat."

Zkušený Samir Handanovič si konečně zachytal i v jeho vysněné Lize mistrů. Proti Tottenhamu předvedl parádní zákroky a přispěl k výhře 2-1. "Je to důležitá výhra. Dnes večer jsme ukázali skvělý charakter. Pokračovali jsme ve své hře i po inkasované brance a tým nebyl tak nejednotný jako v jiných předchozích zápasech. Stadion nás tlačil, byl to fantastický večer, skvělý zápas s bláznivou atmosférou. Skupina bude velmi vyrovnaná až do konce. Toto vítězství nám dává sílu nic nevzdávat a dává nám velké nadšení a sebevědomí. V lize jsme nezačali dobře, ale toto vítězství nám dává trochu větru do plachet."

Po úterním vítězství nad Tottenhamem belgický záložník Radja Nainggolan vyjádřil své hodnocení zápasu: "Myslím si, že je to naprosto zasloužené, předvedli jsme skvělý výkon. Ovládali jsme hru velké část zápasu, oni se dostali do vedení šťastným gólem. Bylo to zvláštní období, ale teď musíme ukázat konzistenci a pokračovat takhle. Jsme silný tým, ale každý zápas je jiný. Vždy musíte sbírat body, jak v lize, tak v Lize mistrů. Samozřejmě jsme ve skupině začali dobře, ale to nestačí, musíme vyhrát každý zápas. Můj stav? Hrajeme každé tři čtyři dny, takže jedu naplno pořád. Nezúčastnil jsem se na přípravy, ale pořád se cítím lépe každým dnem."

Interu se proti Tottenhamu stejně jako v celé letošní sezoně v Serii A nedařilo. Jeho hra postrádá myšlenku a smysl. Není jasné, o co se hráči vlastně snaží. Když už vypadá nějaká akce nadějně, zastaví ji zkažený centr nebo jednoduchá nepochopená přihrávka. Jedná se o skutečně zbytečné chyby, které sráží sebevědomí týmu, který tak uvadá a uvadá a čeká pouze na náhodný gól. Když však přijde, Inter neskutečně ožije a je schopen ukázat, co v něm ve skutečnosti je. Proč to však nefunguje od začátku? Je trenér Spalletti dobrým psychologem a dokáže hráče připravit na těžké zápasy?

Týmu jednoznačně chybí tvůrce hry. Po odchodu Rafinhy je ve středu zálohy prázdno. Nainggolan dře jak to jen jde, ale to na překonání dobře bránícího soupeře nestačí. Moment překvapení, který často v moderním fotbale rozhoduje, chybí. Stejně tak chybí Cancelo, který dnes hraje za Juventus. I on se dokázal elegantně uvolnit a ze své pozice na kraji hřiště ideálně nacentrovat před branku. Nikoho podobného v týmu Inter v současnosti nemá. Asamoah je sice skvělý, doposud nejlepší letní posila, ale vše má postavené na chytrosti a poctivém výkonu a to hlavně proti defenzivněji hrajícím týmům v lize na vytvoření šance nestačí.

27letý Uruguayec nehrál dobrý zápas. Proti Tottenhamu nebyl prakticky vidět a když už se k míči dostal, tak nic nevymyslel nebo ještě hůře pokazil jednoduchou přihrávku a ztratil. Muž na odstřel však na hřišti zůstal. Trenér Luciano Spalletti stáhl ze hřiště překvapivě jiné hráče a vyplatilo se. Matias Vecino v nastaveném čase rozhodl o výhře Interu 2-1. A zase hlavou. Připomnělo to jeho ještě důležitý gól v posledním utkání v minulé sezoně. I tehdy Inter předvedl překvapivý obrat a na hřišti Lazia senzačně vyhrál. Rozhodující gól dal právě Vecino. Díky tomu dnes hrají černomodří Ligu mistrů.

Stadio Giuseppe Meazza, Milán
Adresa: Via Piccolomini 5, 20151 Milano
Stát: Itálie
Kapacita: 82955
Rozměry: 105x68
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur Football Club
Stát: Anglie
Rok založení: 1882
Domácí stadion: White Hart Lane
Oficiální web: www.tottenhamhotspur.com
Hráč zápasu
 Kojo Kwadwo Asamoah
18
 9.12.1988
 Ghana
 Obránce
  kg
 173 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  1 Samir Handanović Slovinsko3494'
  9 Mauro Icardi   Argentina2594'
77 Marcelo Brozović Chorvatsko2594'
23 Joao Miranda   Brazílie3494'
44 Ivan Perišić    Chorvatsko2964'
87 Antonio Candreva   Itálie3130'
37 Milan Škriniar    Slovensko2394'
20 Borja Valero   Španělsko335'
  8 Matias Vecino   Uruguay2794'
  6 Stefan De Vrij Nizozemsko2694'
18 Kwadwo Asamoah   Ghana2994'
14 Radja Nainggolan   Belgie3089'
16 Matteo Politano   Itálie2572'
11 Keita Baldé   Senegal2322'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 28.1 roku

Zápasy Interu v Lize mistrů
18.09.2018ZS 1.zInter - Tottenham 2:1
03.10.2018ZS 2.zPSV Eindhoven - Inter 1:2
24.10.2018ZS 3.zFC Barcelona - Inter 2:0
06.11.2018ZS 4.zInter - FC Barcelona 1:1
28.11.2018ZS 5.zTottenham - Inter 1:0
11.12.2018ZS 6.zInter - PSV Eindhoven 1:1
1540