Liga mistrů 2020/2021
ZS 5.z 01/12/20 21:00 CET - Borussia-Park, Mönchengladbach
MöNCHENGLADBACH - INTER
2:3
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball365.ws,arenavision.in nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Preview
Překvapivý lídr skupiny B Ligy mistrů Mönchengladbach si může už s předstihem jednoho kola zajistit postup do osmifinále. Šanci na to má v domácím zápase proti Interu, který je naopak mezi touto čtveřicí zklamáním.

Soupeři na sebe narazili hned v prvním utkání základní skupiny a byla z toho přestřelka ve druhé půli. Milánští šli do vedení po Lukakuově trefě, následně ale otočili Bensebaini s Hofmannem. Na konečných 2:2 srovnal v závěru základní hrací doby druhou brankou Lukaku. Zatímco Borussii tento výsledek nakopl a zatím ještě mezi evropskou smetánkou nenašla přemožitele, Inter uhrál jen další remízu se Šachťarem, načež dvakrát podlehl Realu Madrid a je poslední.

Mönchengladbach ve dvou zápasech naprosto zničil Šachťar, po úvodním šestigólovém venkovním vítězství vyhrál i doma poměrem 4:0. Brankami se o to zasloužili Stindl, Elvedi, Embolo a Wendt. Stejněkrát se prosadil i v sobotním zápase proti Schalke. Hosté sice na úvodní Neuhausovu trefu našli odpověď, zásahy Wendta, Thurama a Wolfa už zůstaly bez odezvy. Gladbach v Lize mistrů nastřílel už čtrnáct branek, což se projevilo i do individuálních statistik. Žádný z hráčů nezískal více "kanadských bodů" než Pléa, jenž se třikrát prosadil a třikrát asistoval. V obou kolonkách o jeden úspěch méně má pak Stindl.

"V prvních čtyřech zápasech jsme ukázali, že jsme konkurenceschopní, a totéž chceme předvést nyní. Postoupit do vyřazovací fáze by bylo něco zvláštního a uděláme cokoliv, aby se nám to povedlo," burcuje záložník Florian Neuhaus.

Inter může těšit alespoň to, že se už zřejmě rozehrál v Serii A. Zatímco v prvních sedmi kolech čtyřikrát ztratil, poslední dva zápasy skončily výhrami. Nejprve se povedl velký obrat v závěrečné půlhodině proti Turínu, načež si odvezl vítězství 3:0 ze hřiště Sassuola. Úvodní gól vstřelil Alexis Sánchez, po vlastenci Chirichese završil úspěch Gagliardini. Muži ze San Sira by potřebovali, aby se někdo z nich prosadil i v nadcházejícím utkání, neboť pouhé čtyři góly nejsou zrovna dobrou vizitkou.

"Budeme čelit dobrému týmu, musíme předvést výkon na hranici našeho maxima a zakončit zápas bez výčitek. Na začátku soutěže bylo vše v našich rukou, teď už není. To je způsobeno tím, že nám v určitých momentech něco chybělo. Proti Realu Madrid to bylo náročné, protože jsme dlouho hráli bez vyloučeného hráče," říká kouč Antonio Conte.

Domácí se musí obejít bez zraněných Bensebainiho, Elvediho a Hofmann, hosté nemohou počítat s Kolarovem, Nainggolanem, Padelliho, Vecina a Vidala. V ohrožení je i Pinamontiho start.

Utkání v Borussia-Parku má naplánovaný výkop na úterní jednadvacátou hodinu, pokyn k němu zá nizozemský sudí Danny Makkelie.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Nikdo

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo


Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
01.12.2020Liga mistrůMönchengladbach - Inter 2:3
21.10.2020Liga mistrůInter - Mönchengladbach 2:2
07.11.1979Pohár UEFAInter - Mönchengladbach 2:3 pr.
24.10.1979Pohár UEFAMönchengladbach - Inter 1:1
01.12.1971PMEZMönchengladbach - Inter 0:0
03.11.1971PMEZInter - Mönchengladbach 4:2
20.10.1971PMEZMönchengladbach - Inter 7:1anul.
Inter žije! Poprvé v této sezoně vyhrál, když v Německu porazil doposud vedoucí tým tabulky Borussii Monchengladbach 3:2. Protože Real Madrid prohrál i podruhé se Šachtarem Doněck, potřebuje Inter, aby ve vzájemném zápase Real s Borussií neremizoval. Jakýkoliv jiný výsledek, samozřejmě společně s výhrou Interu nad Doněckem, zajišťuje vysněný postup do osmifinále. Dnes nerazzurri začali výborně. Prvních 35 minut byli jasně lepší, ale z několika velkých šancí vytěžili jen jediný gól, který vstřelil Darmian. Pak začali domácí hrát a zápas se herně vyrovnal. Výsledkově pak v nastavení prvního poločasu. Inter se v druhém poločase postupem času oklepal a znovu začal hrozit. Lukaku vstřelil dvě branky a vše vypadalo parádně. Jenže Gladbach rychle snížil a pak Plea dokonce vstřelil třetí gól. Až díky pomoci VAR nakonec neplatil, protože jeden z hráčů domácích byl v centimetrovém ofsajdu a před brankářem se snažil aktivně zapojit do hry. V nastavení to bylo drama, gól však již nepadl.


Liga mistrů 2020/2021
ZS 5.z

Úterý
01.prosinec 2020
21:00
0:1 17' Matteo Darmian   [ Gagliardini ]
1:1 45'+1 Pléa
1:2 64' Romelu Lukaku   [ Brozovič ]
1:3 73' Romelu Lukaku   [ Hakimi ]
2:3 75' Pléa

 Stindl, Lainer, Marco Rose (trenér)- Lautaro, de Vrij, Barella, Young, Lukaku, Gagliardini, Bastoni, Conte (trenér)
 Danny Makkelie

Střely na bránu: 5-4
Střely mimo: 3-4
Fauly: 14-13
Rohy: 3-5
Ofsajdy: 1-2
Držení míče: 53% - 47%
Nastavení: 1' + 6'

 Kapitán Interu:
 Samir Handanović



INTER (3-5-2): 1 Handanovic; 37 Skriniar, 6 de Vrij, 95 Bastoni; 36 Darmian (2 Hakimi 60'), 23 Barella, 77 Brozovic, 5 Gagliardini, 15 Young (14 Perisic 87'); 9 Lukaku, 10 Lautaro (7 Alexis 71'). Lavička: 35 Stankovic, 97 Radu, 12 Sensi, 13 Ranocchia, 14 Perisic, 24 Eriksen, 33 D'Ambrosio Trenér: Antonio Conte

Mönchengladbach(4-2-3-1): 1 Sommer; 18 Lainer, 24 Jantschke (8 Zakaria 46'), 28 Ginter, 17 Wendt (11 Wolf 78'); 6 Kramer, 32 Neuhaus; 19 Lazaro, 13 Stindl (36 Embolo 70'), 10 Thuram; 14 Pléa. Lavička: 21 Sippel, 31 Grün, 3 M. Lang, 7 Herrmann, 15 Beyer, 16 Traoré, 22 Bénes, 40 Poulsen. Trenér: Marco Rose


Góly

0:1 17' Matteo Darmian


Italský gól. Nahrával Gagliardini, střílel Darmian.
V plné nahotě se v závěru zápasu ukázalo, jak Interu chybí sebevědomí. Zcela nutně musel vyhrát, v 90.minutě vede o jeden gól, rozhodčí nastavuje 6 minut a hráči neví, co mají dělat. Místo toho, aby drželi míč, roztáhli hru, tak útočí nebo kličkují, protože prostě není komu nahrát. Brozovič dokonce v obranném zákroku ve vlastním pokutovém území předvede takový skluz, že spousta fanoušků nerazzurri má okamžitou zástavu srdce.

Hned sedm hráčů Interu plus trenér Conte viděli žlutou kartu.

Po konci zápasu kamery ukázaly výměnu názorů Barelly a jednoho hráče německého týmu. Rozepře končila lehkým hlavičkováním.

Milan Škriniar potvrdil vzrůstající formu a s obránců byl nejaktivnější.

Marcelo Brozovič je zpět v sestavě a je vidět, jak je důležitý. Tradičně toho odběhal nejvíce (více než 12 km) a nejvíce i přihrával (77). Druhý Škriniar měl o více než 20 přihrávek méně. Chorvat také nahrál na jeden gól.

Sanchéz krásnou přihrávkou založil akci u třetí branky, jen chvíli po té však zkazil rozehrávku a domácí díky tomu hned snížili.

6. nastřelenou konstrukci brány v této sezoně LM trefil za Inter v 61.minutě Lautaro Martinez.

V 77.minutě byl Young před prázdnou brankou ale tečovaný míč mu přeskočil kopačku.

V posledním zápas hraje Inter se Šachtarem Doněck doma. Pokud vyhraje bude minimálně třetí a na jaře bude pokračovat v evropských pohárech.

Inter naposledy v Lize mistrů vyhrál loni na Slavii.

Před zápasem

Na den přesně a bez jednoho roku před 50 lety se konal první a doposud jediný platný vzájemný zápas těchto dvou týmů v Německu. Branka tehdy nepadla a Inter díky výhře 4-2 ze San Sira postoupil do čtvrtfinále. Zajímavé ovšem je to, že se vlastně jednalo o už druhý zápas. První duel se hrál 20.října 1971 a Borussia vyhrála na stadionu Bökelberg 7:1! UEFA ale později zápas anulovala, protože útočník Interu Roberto Boninsegna byl zasažen plechovkou od limonády a musel být již ve 28.minutě vystřídán. Němcům byl zavřen stadion a třetí zápas se hrál v Berlíně. Legendární je i tím, že nebyl kvůli neshodě o zaplacení nákladů na výrobu televizního přenosu vysílán.

Ve skupině B se bude o postup bojovat mezi všemi čtyřmi týmy do posledního kola. Mönchengladbach na domácím hřišti totiž nestačil na Inter, kterému podlehl 2:3. Po úvodní Darmianově trefě srovnal Pléa, tentýž hráč se prosadil ještě jednou, avšak proti dvěma zásahům Lukakua to pro jeho tým bylo málo.

A jak aktuálně vypadá bodové uspořádání čtveřice? Gladbach stále vede s osmi body, avšak jeho náskok se výrazně ztenčil. Šachťar i nadcházející sok Real Madrid jsou na dostřel jednoho bodu, vzdálen na jeden zápas je i zatím poslední Inter s pěti body.

Ale zpět do Borussia-Parku. Domácí tým nastoupil se dvěma jinými hráči oproti jednoznačnému úspěchu se Šachťarem. Ve stoperské dvojici se představil namísto Elvediho Jantschke, v útoku zase Pléa nahradil Embola. Inter oproti minulému zápasu provedl stejné množství změn. Na pozici křídelního obránce dostal šanci Darmian na úkor Hakimiho, ve středu hřiště potrestaného Vidala nahradil Brozović.

Milánští od začátku ukazovali, že se s jarní fázi Ligy mistrů rozloučit nechtějí. Po Darmianově pasu z pravé strany se v solidní pozici ocitl Martínez, jehož střelu z otočky zblokoval Jantschke. Nahrávající Matteo Darmian se posléze dočkal zasloužené odměny v podobě gólu. Gagliardini jej našel volného na pravé straně, italský bek pak silou propálil Sommera mezi nohama.

Po půlhodině ještě po rychlém protiútoku a Lukakuově přihrávce dvakrát zakončoval Martínez, první jeho střela ovšem byla zblokována, druhou zneškodnil brankář. Pak už se otěží ujali domácí, nejprve to hlavičkou zkoušel Stindl, jenže jen do Handanovićovy náruče. Srbský gólman si vzápětí povedl i s Thuramovou nepříjemně tečovanou ranou.

Inter nakonec obdržel klasický gól do šatny. Dlouhý nákop z pravé strany byl přiťuknut zpět do lajny Lazarovi, jenž se jal hned z prvního doteku odcentrovat. Bravurní náběh při tom ve vápně předvedl Alassane Pléa, jenž tak vyplaval nikým nebráněn a hlavičkou o zemi rozvlnil síť.

Další akcí nabité minuty přišly po hodině hry. Lukaku zpracoval míč pro svého parťáka z útoku Martíneze, jenž zpoza vápna napřáhl a orazítkoval brankovou konstrukci. Vzápětí už se Inter z gólu radoval, a bylo to zásluhou Romela Lukakua. Belgický útočník výborně podržel balón před dotírajícím Zakariou, zpomalil a pravačkou poslal míč ke vzdálenější tyči.

Tím Lukakuova show neskončila. Další útočnou akci zatáhl do nebezpečných prostor na pravé straně Hakimi, jenž vzápětí předložil urostlému útočníkovi a ten už se nemýlil. Brzy ovšem přišel kontaktní gól. Po Sánchezově trestuhodné ztrátě vyslal Neuhaus Alasasneho Pléu, který v souboji proti Handanovićovi uspěl a přízemní umístěnou ranou k zadní tyči si podruhé v zápase přivodil gólovou radost.

Hra se přelévala ze strany na stranu, důkazem čehož budiž další příležitost milánského celku. Sánchez přihrával pod sebe, z toho málem byl vlastenec. Míč se po několika odrazech dostal k Youngovi před úplně prázdnou bránu, ten ale nestihl zareagovat a až komickým způsobem promáchl.

Namísto pojišťovací branky se Inter radoval z vyrovnání a Pléa z hattricku, jenže jeho trefa nebyla vinou v ofsajdu stojícího a gólmanovi překážejícího Embola uznána. Ve zbytku utkání už se ani jeden z týmů do větších příležitostí nedostal a konečný hvizd tak zpečetil vítězství hostujícího celku.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
--- Highlights (Unofficial)---

--- Celý zápas ---



Liga mistrů 2020/2021
ZS 5.z

Úterý
01.prosinec 2020
21:00

Prišiel k nám bez akýchkoľvek očakávaní a bol považovaný za povinný a takmer nechcený nákup z Parmy. Jeho snahou a výkonmi na ihrisku si však ziskáva priazeň všetkých nás. Narodeniny si osladil včerajším gólom. Všetko najlepšie, Matteo!

1971: Prohra 1-7, plechovka a opakování zápasu
Na den přesně a bez jednoho roku před 50 lety se konal první a do dneška jediný platný vzájemný zápas Borussie Monchengladbach a Interu Milán v evropských pohárech hraný v Německu. Branka tehdy nepadla a Inter díky výhře 4-2 ze San Sira postoupil do čtvrtfinále. Co vše však tomu předcházelo je více než zajímavé! Vypadnutí dvojnásobného vítěze bundesligy vyvolalo v Německu velkou vlnu nenávisti proti Italům.

Jednalo se vlastně totiž o již třetí zápas. První duel se hrál 20.října 1971 a Borussia vyhrála na svém stadionu Bökelberg 7:1! UEFA ale později zápas anulovala, protože útočník Interu Roberto Boninsegna byl zasažen plechovkou od limonády a musel být již ve 28.minutě vystřídán. Němcům byl zavřen stadion a třetí zápas se po dlouhých dohadech hrál v Berlíně. Uvažovalo se kontumaci 2-0 ve prospěch Interu, ale v regulích takovéto případy UEFA neměla. Legendární je utkání i tím, že nebylo kvůli neshodě o zaplacení nákladů na výrobu televizního přenosu vysíláno.

Pátý zápas základní skupiny LM Mönchengladbach - Inter začíná ve 21 hodin a vysílá ho O2 TV. Pro zachování teoretické šance na postup musíme dnes zvítězit. Nečeká nás ale vůbec nic jednoduchého. Mönchengladbach je v tabulce první a po Bayernu letos v LM zatím nastřílel nejvíc gólů. Vykartovaného Vidala by měl ve středu pole nahradit Brozovič, který se už vyléčil z koronaviru. Místo Hakimiho by vpravo mohl nastoupit Darmian.

Pravděpodobné sestavy:
MÖNCHENGLADBACH (4-2-3-1): Sommer; Lainer, Ginter, Jantschke, Wendt; Kramer, Neuhaus; Herrmann, Stindl, Thuram; Plea
INTER (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young; Lukaku, Lautaro

Fanúšikovia Borussie sa stretli o 4 ráno pred hotelom kde je ubytovaný Inter. Začali robiť vreskot, rosvietili okolie a púšťali petardy a ohňostroje. Hráčov a realizačný tím to samozrejme zobudilo. Všetko musela vyriešiť polícia.

.

Inter ještě v základní skupině Ligy mistrů B není úplně odepsaný. Každopádně však postup do osmifinále nemá ve svých rukou. Je jasné, že poslední dva zápasy proti Šachtaru Doněck a zítřejší proti Borussii Monchengladbach musí vyhrát. Co je potřeba dál? V posledním zápase hlavně nesmí Real Madrid remizovat s Borussií, protože to by si pak oba dva zajistily postup bez ohledu na předchozí zápasy. Pokud zítra Real vyhraje nebo remizuje se Šachtarem Doněck, pak musí nad německým týmem vyhrát. Pokud prohraje, musí prohrát i druhý zápas.

Conte pred zajtrajším zápasom s Mönchengladbachom: “Budeme musieť da zo seba všetko a odísť z trávniku bez výčitiek. Aby sme v skupine zostali na žive, nám neostáva nič iné ako vyhrať.”

“Hakimi má obrovský potenciál, ale musí veľa pracovať, najmä čo sa týka defenzívnych úloh. V Taliansku sú väčšie očakávania a vyšší tlak na hráča ako v Nemecku, musí si zvyknúť. Čítal som na môj tím veľmi veľa kritiky po zápase s Realom. Všetci vraveli, že si Real snami robil čo chce. V prvých minútach sme hneď inkasovali gól z penalty a 65’ sme hrali 10ti proti 11tim... ale ako myslíte.”

“Problém je v tom, že sme sa stretli v septembri s mnoho novými hráčmi ktorí potrebovali zapadnúť do systému. Potreboval som viac času a viac priateľských zápasov aby som mohol vyskúšať rôzne situácie, žiaľ nebolo to možné.”
Borussia-Park, Mönchengladbach
Adresa: Hennes-Weisweiler-Allee 1, Mönchengladbach
Stát: Německo
Kapacita: 46249
Rozměry: 105x68
B. Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
Stát: Německo
Rok založení: 1900
Domácí stadion: Borussia-Park
Oficiální web: www.borussia.de/
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Hráč zápasu
 Romelu Lukaku
9
 13.5.1993
 Belgie
 Útočník
  kg
 190 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  1 Samir Handanović Slovinsko3697'
77 Marcelo Brozović   Chorvatsko2897'
14 Ivan Perišić   Chorvatsko319'
  5 Roberto Gagliardini    Itálie2697'
37 Milan Škriniar   Slovensko2597'
10 Lautaro Martínez    Argentina2372'
  6 Stefan De Vrij    Nizozemsko2897'
23 Nicolò Barella    Itálie2397'
95 Alessando Bastoni    Itálie2197'
  9 Romelu Lukaku    Belgie2797'
  7 Alexis Sánchez Chile3125'
15 Ashley Young    Anglie3588'
36 Matteo Darmian   Itálie3061'
  2 Achraf Hakimi   Maroko2236'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 27.6 roku

Výsledky Liga mistrů ZS 5.z

Šachtar Doněck - Real Madrid
2:0
B. Mönchengladbach - Inter
2:3
Tabulka
1.  B. Mönchengladbach522116:78
2.  Real Madrid52129:97
3.  Šachtar Doněck52125:127
4.  Inter51227:95

Zápasy Interu v Lize mistrů
21.10.2020ZS 1.zInter - Mönchengladbach 2:2
27.10.2020ZS 2.zŠachtar Doněck - Inter 0:0
03.11.2020ZS 3.zReal Madrid - Inter 3:2
25.11.2020ZS 4.zInter - Real Madrid 0:2
01.12.2020ZS 5.zMönchengladbach - Inter 2:3
09.12.2020ZS 6.zInter - Šachtar Doněck 0:0
1683