1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Serie A 2014/2015
1.kolo 31/08/14 20:45 CET - Stadio Olimpico, Turín
FC TURíN - INTER
0:0
Online textový přenos
Sledujte na www.onlajny.com

Živý videopřenos
V ČR a na Slovensku přenosy ze Serie A vysílá satelitní televizní kanál DigiSport. Seznam všech vysílajících televizních stanic lze najít na liveonsat.com.

Na internetu lze sledovat Inter například pomocí aplikace SopCast nebo Ace Stream. Odkazy na vysílané zápasy lze najít na stránkách livefootball.ws, wiziwig.tv, stopstream.tv nebo rojadirecta.me. Více informací i o jiných způsobech sledování se lze dočíst ve starším článku na našem webu Kde sledovat zápasy Interu?
Nominace hráčů
Loňský zápas FC Turín - Inter měl s tím letošním mnoho společného. Skončil remízou, Interu byl vyloučen hráč a to dokonce brankář hned v 5.minutě a nařízenou penaltu Carrizo chytil. Třešničkou na závěr pak je to, že rozhodčím nebyl nikdo jiný než znovu Daniele Doveri. Jen pro úplnost, letos Doveri nařídil velmi přísnou penaltu ve 20.minutě a v nastaveném čase vyloučil Vidiče za ironické zatleskání...
Preview
Oba týmy, které se v neděli večer střetnou, se dostaly do Evropské ligy. Každý z nich bude pochopitelně chtít ukázat své schopnosti a odnést si z těchto zážitků pozitiva. Zatímco Turín se proti Splitu dost trápil, výhry Interu byly spíše jednostrannou záležitostí. Jak se bude odehrávat jejich vzájemné střetnutí?

Granata se možná kvalifikovala do Evropské ligy proti Splitu jen o jednu branku, ale přesto to dokazuje, že se poměry v Turíně mění k lepšímu. Druhý z městských týmů se totiž může připravovat na svou evropskou sezonu poprvé od roku 1993, což by ještě před pár lety čekal jen málokdo. Koncepční práce, atraktivní herní pojetí a nadšené davy fanoušků jsou jedním ze základních stavebních kamenů turínského celku.

Trenér Giampiero Ventura si rovněž uvědomuje, jak moc postup do Evropské ligy znamená pro celý italský fotbal i jeho celek samostatně. V rozhovoru pro deník Gazetta dello Sport se pokusil analyzovat situaci kolem své osoby následovně: Myslím, že je to ohromná satisfakce. Pro klub, město i calcio. Vezměte si, kde jsme byli před třemi lety. Potáceli se na pokraji bankrotu, hráli nižší soutěže. Tohle je pro fanoušky a celé město, které má teď v pohárech rovnou dva týmy. Máme jasnou vizi, na které jsme se shodli s vedením i realizačním týmem. Je zde mnoho talentovaných a mladých hráčů. Ještě nám zbývá udělat mnoho práce, ale já si vážím i výsledků, kterých jsme už dosáhli, dodal trenér.

Hlavní otázkou zřejmě zůstane, jakým způsobem se tým vypořádá se ztrátou nejlepšího střelce. Ciro Immobile v Turíně zářil a toho si všiml například německý celek z Dortmundu. Namísto toho dostal trenér Ventura k dispozici zkušeného střelce Fabia Quagliarellu. Záložní řadu kromě několika mladíků vyztužil ještě Antonio Nocerino. Budou ale Quagliarellovy síly stačit na náročný harmonogram? Kromě toho se dá ještě očekávat nějaké obchodní jednání ohledně Alessia Cerciho, další hvězdy minulé sezony.

Vzhledem k tomu, že italské mercato se stále více blíží ke svému konci, je jasné, že velké zásahy do týmu by byly spíše ke škodě a adekvátní náhrady by nemusely dorazit vůbec. Naopak zcela jednoznačný průběh mělo dvojutkájí mezi Interem Milán a islandským Stjarnanem. V součtu obou zápasu nerazzurri docílili devíti branek, žádnou navíc neinkasovali. Povede se jim takto také proti Turínu?

Hvězdami zmiňovaného zápasu se stali také Mauro Icardi a Mateo Kovačić, kteří dohromady nastříleli pět branek. Také proto by je trenér Walter Mazzarri měl nominovat do základní sestavy. Kromě nich se po zranění vrací také Rodrigo Palacio. Nebyl to výsledek, co trenéra Mazzarriho zajímalo přednostně. Po utkání dodal: "Je to samozřejmě hezký pocit, ale pro mě jsou důležité jiné věci. Chci, aby hráči šli do zápasu s jasnou představou, klidem a čistou hlavu. Když budou mít ruce i hlavu na správném místě, můžeme ve zbytku sezony dokázat velké věci," je si vědom někdejší kouč Neapole.

Také Inter zdatně posiloval. Přišel například Daniel Pablo Osvaldo, jenž ukončil neúspěšnou anabázi na Ostrovech. Záložní řadu vyztužili Gary Medel, který má za sebou velmi povedené mistrovství světa v Brazílii, a kromě něj přišel také Yann M'Vila. Střed obrany zpevnil srbský stoper Nemanja Vidić, který si Milán vybral jako město své budoucnosti po dlouhém angažmá v Manchesteru.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
Hráči mimo hru
Zranění hráči
Rodrigo Palacio

Vzájemné zápasy a forma
Poslední vzájemné zápasy
28.04.2024Serie AInter - FC Turín -:-
21.10.2023Serie AFC Turín - Inter 0:3
03.06.2023Serie AFC Turín - Inter 0:1
10.09.2022Serie AInter - FC Turín 1:0
14.03.2022Serie AFC Turín - Inter 1:1
22.12.2021Serie AInter - FC Turín 1:0
14.03.2021Serie AFC Turín - Inter 1:2
22.11.2020Serie AInter - FC Turín 4:2
13.07.2020Serie AInter - FC Turín 3:1
23.11.2019Serie AFC Turín - Inter 0:3
Zápasy Interu v Serii A
31.08.2014XXX1.koloFC Turín - Inter 0:0
Interu se první zápas letošní Serie A nepovedl, v Turíně na Olympijském stadionu místní FC porazit nedokázal a remizoval 0-0. Ve 20.minutě nařídil přísnou penaltu ve prospěch domácích rozhodčí Doveri. Brankář Handanovič ji Larrondovi chytil. V 93.minutě pak Doveri udělil ještě Vidičovi červenou kartu za ironické zatleskání!


Serie A 2014/2015
1.kolo

Neděle
31.srpen 2014
20:45
 Maksimovic - Hernanes
 90+3' Vidič (ironické zatelskání)
 25.824
 Daniele Doveri

Střely na bránu: 3-2
Střely mimo: 6-9
Fauly: 10-11
Rohy: 6-10
Ofsajdy: 2-2
Držení míče: 42% - 58%
Nastavení: 0' + 3'

 Kapitán Interu:
 Andrea Ranocchia



 INTER (3-4-2-1): 1 Handanovic - 23 Ranocchia, 15 Vidic, 5 Juan Jesus - 2 Jonathan (84' Nagatomo), 18 Medel, 90 M'Vila (56' Osvaldo), 22 Dodo - (79 D'Ambrosio) - 88 Hernanes, 10 Kovacic - 9 Icardi. Lavička: 30 Carrizo, 46 Berni, 6 Andreolli, 7 Osvaldo, 14 Campagnaro, 17 Kuzmanovic, 20 Obi, 33 D'Ambrosio, 44 Krhin, 55 Nagatomo, 97 Bonazzoli Trenér: Walter Mazzarri

FC Turín(3-5-2): 30 Padelli - 5 Bovo, 25 Glick, 24 Moretti - 19 Maksimovic (70' Molinaro), 23 Nocerino, 14 Gazzi, 7 El Kaddouri (55' Sanchez Mino), 36 Darmian - 27 Quagliarella, 9 Larrondo. Lavička: 1 Gillet, 3 Molinaro, 9 Vesovic, 17 Martinez, 18 Jansson, 21 Silva, 28 Sanchez Mino, 32 Masiello, 94 Benassi. Trenér: Ventura Giampiero

Inter dnes na výhru neměl. Proti dobře bránícímu soupeři se prosadit nedokázal. Remíza je spravedlivá, rozhodčí víc domácím pomoct nedokázal nebo doufejme, že ani nechtěl. Vidič ale příští zápas hrát nebude...

Poslední dva zápasy v Turíně řízené rozhodčím Doverim Inter remizoval. Předtím devětkrát v řadě odjížděl se třemi body.

První soutěžní zápas za Inter odehrál Gaby Medel, který přišel nedávno z Cardiffu.

Marco Benassi z Turína, kterého Inter spoluvlastní, se na hřiště nedostal.

Milánský Inter dnes večer remizoval na půdě turínského FC. Pokud panovaly obavy o to, jak se mladému mužstvu povede bez Immobileho a Cerciho, pak dnešní výkon nic nevyřešil - Larrondo spálil penaltu. Na druhou stranu, ani Inter se příliš nepředvedl a bere jen bod.

Turín skončil v minulé sezoně v podstatě skvěle, protože si zajistil start v evropských pohárech. Otázkou zůstává, jak hráči nabitý program zvládnou. Dnes mohli dát svým fandům pádnou odpověď, protože hostem se jim stal milánský Inter. Také ten přes léto mohutně posiloval a zejména jeho impresivní dvojzápas v rámci pohárů jasně ukázal, že s týmem trenéra Waltera Mazzarriho se zkrátka musí počítat.

Jedním z hráčů, kteří si budou chtít vysloužit přízeň náročných fanoušků Interu Milán, je bezesporu Yann M’Vila. Po angažmá v Rubinu Kazaň se talentovaný bijec ze středních řad trochu ztratil oku fanouška evropského fotbalu, což chtěl nyní napravit. Spolu s Garym Medelem tvořil dvojku středních záložníků, proti které prostě nastupovat nechcete. O síle jeho nohy se přesvědčil brankář Padelli, když francouzský reprezentant napřáhl z dvaceti metrů k tvrdé ráně.

Nerazzurri se ale museli také bránit. Darmian zatáhl míč po straně a dostal jej až do vápna. Následně jej předkládal nabíhajícímu Nocerinovi, ale naštěstí pro Inter zasáhl brankář Samir Handanović. Neúnavné běhání po straně měl dnes na starost převážně Jonathan, který se několikrát utkal ve sprinterském souboji s Darmianem a Inter na jeho síly hodně spoléhal. Ani po jeho aktivitě se ale z rohového kopu hosté neprosadili.

Neuplynulo ani dvacet minut, když byl v pokutovém území k zemi stažen Fabio Quagliarella. To byl pro sudího jasný signál, aby pískl do píšťalky. K pokutovému kopu se postavil Larrondo, ale nepřelstil brankáře Samira Handanoviće - ten mu penaltu chytil a stav zůstal neměnný! Turín prováhal obrovskou šanci jít do vedení. Fabio Quagliarella mířil na bránu Interu ještě jednou, ale ani on nebyl úspěšný.

S postupem času se hra začala kouskovat, nepřesností přibývalo a šance na to, že se do poločasové pauzy někdo z diváků dočká gólu, klesala. Faulovaný Dodo se nakonec postavil i k centru, hledal nabíhajícího Icardiho a následně jen sledoval, jak míč končí v náručí brankáře Padelliho. Na opačné straně se již v rámci druhé půle pokoušel odčinit své zaváhání Larrondo, ale pálil jen do Handanoviće.

Turín přidal a například pokus Quagliarelly vůbec nebyl myšlen špatně. Granata ale trochu pozapomněla na obrannou činnost a potrestat ji mohl rychlým protiútokem Icardi. Nakonec ale ani on nezakončil podle představ. Podobně se vedlo také Larrondovi, který o pár centimetrů nedosáhl na centr před Handanoviće. Do těchto míst centroval také Darmian, který dokonce našel Larronda. Mladý útočník se pokoušel ještě vylepšit pozici pro zkušenějšího Fabia Quagliarellu, ale ten z otočky minul bránu. Trenér Mazzarri nebyl spokojen s průběhem utkání a nelíbil se mu především výkon záložní formace. Proto stáhl M’Vilu, kterého nahradil Dani Osvaldo. Kontroverzní italský reprezentant chce v Interu oživit své naděje na pravidelné hraní a na jeho spolupráci s Icardim bude Mazzarri hodně spoléhat.

Nerazzurri začali hrát po hodině hry. Nejprve se k ráně odhodlal mladík Icardi, po něm se k hlavičce sápal také zkušenější Pablo Osvaldo. Italo-argentinský hráč se posléze dostal k míči v pokutovém území, kde mu k ruce byl ještě Gary Medel. Ale i díky invenci obránců Granaty nezakončil. Na druhé straně si první červenou kartu za ironické gesto připsal Vidić.
Text převzat z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora a případně upraven.
1.kolo
Chievo - Juventus0:1
AS Řím - Fiorentina2:0
AC Milán - Lazio3:1
Atalanta - Verona0:0
Cesena - Parma1:0
FC Janov - Neapol1:2
Palermo - Sampdoria1:1
Sassuolo - Cagliari1:1
FC Turín - Inter0:0
Udinese - Empoli2:0
Tabulka
1.  AC Milán11003:13
2.  AS Řím11002:03
3.  Udinese11002:03
4.  Neapol11002:13
5.  Juventus11001:03
6.  Cesena11001:03
7.  Sassuolo10101:11
8.  Palermo10101:11
9.  Sampdoria10101:11
10.  Cagliari10101:11
11.  FC Turín10100:01
12.  Verona10100:01
13.  Atalanta10100:01
14.  Inter10100:01
15.  FC Janov10011:20
16.  Chievo10010:10
17.  Parma10010:10
18.  Lazio10011:30
19.  Fiorentina10010:20
20.  Empoli10010:20
Inter - Žluté karty - TOP 5
Hernanes1
Inter - Červené karty - TOP 5
Nemanja Vidić1
Inter - Odehrané minuty - TOP 12
Samir Handanović90'
Hernanes90'
Mauro Icardi90'
Jesus Juan90'
Mateo Kovačić90'
Gary Medel90'
Andrea Ranocchia90'
Nemanja Vidić90'
Cicero Jonathan85'
Dodô80'
Yann M'Vila56'
Pablo Osvaldo37'


Serie A 2014/2015
1.kolo

Neděle
31.srpen 2014
20:45

Jeden zápas si za ironický potlesk rozhodčímu v zápase s Turínem nezahraje nový obránce Interu Nemanja Vidič. Dostal stopku za červenou kartu.

"Jsem naštvaný, že se takovéto věci s rozhodčími pořád stávají. Odpískal penaltu, která nebyla. Když byl faulován Icardi, tak nic neudělal. Legraci z toho nemáme, je potřeba, aby nás začali respektovat! Děláme vše možné, abychom vyhráli a oni to v pár okamžicích zničí. Teď se musíme zaměřit na Sassuolo," řekl Juan Jesus.

"Byl to těžký a vyrovnaný zápas. Čekali na nás na jejich polovině a my se přes ně nemohli dostat. Nějaké šance jsme měli, ale nevyužili je," řekl po bezbrankovém zápase s FC Turín v 1.kole Serie A trenér Walter Mazzarri.

"Vždycky očekávám to nejlepší. Viděl jsem mnoho věcí, které budu ještě vyhodnocovat. Medel k nám přišel nedávno a odehrál skvělý zápas. Osvaldo? Lékařům se ho podařilo dát do pořádku na poslední chvíli. Žádal jsem ho ať překousne aspoň poslední půlhodinu. Chtěli jsme je zatlačit. Nezapomínejme, že je zatím tak na 40 nebo 50 procentech. Chyběl nám i zraněný Palacio a ve čtvrtek jsme hráli Evropskou ligu. Torino ale bylo excelentní."

"Červená karta? Absurdní. Vidič nic neřekl, byl faulován a uviděl červenou kartu. A penalta? Pokud byla, pak proč nebyl pískán jasný faul v 80.minutě na Icardiho blízko pokutového území?"

Loňský zápas FC Turín - Inter měl s tím letošním mnoho společného. Skončil remízou, Interu byl vyloučen hráč a to dokonce brankář hned v 5.minutě a nařízenou penaltu Carrizo chytil. Třešničkou na závěr pak je to, že rozhodčím nebyl nikdo jiný než znovu Daniele Doveri. Jen pro úplnost, letos Doveri nařídil velmi přísnou penaltu ve 20.minutě a v nastaveném čase vyloučil Vidiče za ironické zatleskání...

Stadio Olimpico, Turín
Adresa: Corso Sebastopoli 123, 10134 Torino
Stát: Itálie
Kapacita: 25442
Rozměry: 105x68
FC Turín
FC Turín
Stát: Itálie
Rok založení: 1906
Domácí stadion: Stadio Olimpico
Oficiální web: www.torinofc.it
Vzájemná bilance: FC Turín
Z pohledu InteruZVRPSkóre
Celkem179745253263:210
Celkem - venku90292536114:136
Inter
FC Internazionale
Stát: Itálie
Rok založení: 1908
Domácí stadion: Stadio Giuseppe Meazza
Oficiální web: www.inter.it
Hráč zápasu
 Samir Handanović
1
 14.7.1984
 Slovinsko
 Brankář
 89 kg
 193 cm
Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
23 Andrea Ranocchia Itálie2690'
55 Yuto Nagatomo   Japonsko278'
  2 Cicero Jonathan   Brazílie2885'
  5 Jesus Juan   Brazílie2390'
  1 Samir Handanović   Slovinsko3090'
10 Mateo Kovačić   Chorvatsko2090'
  9 Mauro Icardi   Argentina2190'
33 Danilo D’Ambrosio   Itálie2513'
88 Hernanes    Brazílie2990'
15 Nemanja Vidić    Srbsko3290'
22 Dodô   Brazílie2280'
90 Yann M'Vila   Francie2456'
  7 Pablo Osvaldo   Itálie2837'
18 Gary Medel   Chile2790'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 25.9 roku
1328