CHAMPIONS LEAGUE 1998/99
CTVRTFINALE LIGY MISTRU - 1.z - 03/03/99

MANCHESTER UNITED - INTER 2:0

   
4' a 45' Yorke
Zlute karty: Zamorano, Winter - Irwin, Keane, Scholes
Divaku: 54.620
Rozhodci: Krug (Nemecko)

 

Yorke zase pred brankou.Ansa

MANCHESTER UNITED (4-4-2): Schmeichel G.Neville Stam Johnsen (46' Berg) Irwin Beckham Keane Scholes (70' Butt) Giggs Yorke Cole (Van Der Gouw, Brown, P. Neville, Blomqvist, Solskjaer) Trener: Alex Ferguson
INTER (3-4-3): Pagliuca Colonnese Bergomi Galante Zanetti Cauet Simeone Winter Djorkaeff Zamorano (69' Ventola) Baggio (79' Pirlo) (Frey, West, Milanese, Gilberto, Ze Elias). Trener: Mircea Lucescu

Na Old Trafford se odehral bitva gigantu... Manchester zahral, to co se asi od neho cekalo. Inter? Ten hral fotbal az poslednich 25 minut. Vysledek? Nedava velke sance na postup, mozna, ze preci jenom Inter hraje doma o hodne lip (nekdy), ale dat Manchesteru tri goly je i na neho moc. Je pravda, ze kdyz mu tece do bot v evropskych poharech vzdy se schopi a v odvete pak uhraje takovy vysledek, ktery mu staci na postup. To jsou ale jen teorie, nechme se prekvapit. Kdyz by ale nepostoupil, znamenalo by to konec pro tuto sezonu. V lize ja az paty, pricemz do Ligy mistru jdou prvni ctyri a kdo vi, jestli zacne taky na hristich souperu vyhravat. V italskem poharu se teprve uvidi, prvni zapas ale Inter prohral!

Co se na Old Trafford nestalo...
  • Uz v 7. minute nasla jedna ze Spice Girls s cislem 7 centrem z prave strany hlavicku muze z Yorku, kterou kupodivu vubec nikdo nehlidal. Pagliuca nemel sanci...
  • Bezela 45. minuta pro zmenu znovu unika milovany Beckham a pro zmenu znovu nachazi hlavu Yorka, ze by se ho zadaci Interum, tak bali?
  • Manchester po celou dobu utoci, skvele hlavne hraje jiz zminovane duo. Zamorano jako hrotovy utocnik je pro Inter naprosto zbytecny.
  • Kolem 65. minuty se deje neco neuveritelneho. Inter konecne zacina hrat fotbal. Ivan Zamorano skvele leti hlavou do centru z leve strany, zazracny Smeichel ale chyta (kdo rikal, ze uz je v ...?).
  • Sok! Rohovy kop a jediny svetly okamzik Argentince Diega Simeoneho. Inter strili regulerni gol a "bystrozraky" rozhodci z Nemecka ho neuznava pro faul loktem. Takovejch jsem v zapase videl nespocet a jen tento byl zapiskanej V tu dobu se na zapas da skutecne koukat, utoky se prelevaji ze strany na stranu a ocekava se snad jen rozhodujici gol do site Interu.
  • Nicola Ventola bezi sam na Smeichela zezadu na nej dorazi jakysi obrance, chyta ho za dres a zabranuje mu tim ke streleni snad i golu. Mladicek Ventola pada v pokutovem uzemi... A co rozhodci? Vyznamenal se, nebyl vsak sam v 90. minute si Djorkaeff(?) obchazi Smeichela, pred prazdnou branou se ocita totalne sam Francesco Colonnese (ne Pirlo, jak rikali v televizi) a nastreluje jedineho stojiciho hrace v cele rozlehle brance. Ne, to opravdu snad neni ani mozny. Ty jo, to by bylo prijet domu jen s prohrou 1:2.


    To neni Yorke.Ap Koho pochvalit?

  • Javiera Zanetti za to, ze obcas zamestnal z dalky Smeichela. Oba mlade utocniky Nicolu Ventolu a Andrea Pirla za to, ze byli na hristi aspon videt na rozdil od Baggia a Zamorana. Slusne zahral take Youri Djorkaeff a samozrejme nesmim zapomenout ani na Gianlucu Pagliucu, ktery se s pribyvajicim vekem stale lepsi.
    Koho nepochvalit?
  • Petera Smeichela, Andyho Cola, Yorka, Davida Beckhama a vubec celej Manchester za to, ze vubec existuje.
  • Diega Simeoneho za to jak machroval pred utkanim, ze mu piskot hlediste nebude vadit, spis ze ho bude motivovat. Bylo to videt... (Den pred zapasem verejne priznal, ze zraneni po nakopnuti pote vylouceneho Beckhema v utkani svetovem sampionatu ve Francii predstiral.)
  • At zije rozhodci.
  • Zaverem Manchester byl opravdu lepsi, ale postoupi Inter. Lukas Pekarek

    Ctvrfinale - 03/03/99

    BAYERN MNICHOV – 1.FC KAISERSLAUTERN 2:0
    REAL MADRID – DYNAMO KYJEV 1:1
    JUVENTUS TORINO – OLYMPIAKOS PIREUS 2:1
    MANCHESTER UNITED– FC INTER MILANO 2:0

    LA GAZZETTA DELO SPORT
    Javier Zanetti a Ryan Giggs.Ansa