Italsky pohar Finale (1.zapas) 12/04/2000

LAZIO RIM - INTER MILANO 2:1





38' Nedved, 52' Simeone - 8' Seedorf
Zlute karty: 30' Nedved, 63' Couto, Almeyda - 20' Moriero
Divaku: 35 000
Rozhodci: Trentalange A. a Pellegrino E.


INTER (3-4-1-2): 1 Peruzzi, 2 Panucci, 5 Blanc, 21 Cordoba, 7 Moriero (46' Di Biagio), 4 Zanetti, 15 Cauet, 6 Serena, 14 Seedorf, 16 Mutu (56'Zamorano), 10 Baggio (56'Ronaldo).(22 Ferron, 3 Colonnese, 17 Domoraud, 25 Di Biagio,18 Zamorano, 9 Ronaldo, 20 Recoba). Diskvalifikovani: Simic. Nemocni: Vieri, Fresi, Georgatos a Jugovic. Trener: Lippi

LAZIO (4-5-1): 22 Ballotta, 17 Gottardi, 24 Couto, 11 Mihajlovic, 15 Pancaro, 7 Conceicao, 20 Stankovic (55' Mancini), 14 Simeone (81' Almeyda), 6 Sensini, 18 Nedved, 21 Inzaghi (76' Salas). (1 Marchegiani, 2 Negro, 16 Lombardo, 25 Almeyda, 23 Veron, 10 Mancini, 9 Salas).
Diskvalifikovani : Ravanelli. Nemocni: Nesta a Favalli.Trener: Eriksson

RONALDOVO KONEC ?

Ronaldo zranen

Lp - Ve stredu se hralo prvni finale italskeho poharu mezi domacim Laziem Rim a Interem. Trener Lippi prekvapil a do utoku zaradil misto Recoby a Zamorana duo Mutu, Baggio. Prave Mutu nasel v 8. minute Seedorfa, ktery otevrel skore. V 30. minute dostal zlutou kartu a ve 38.minute vyrovnal Pavel Nedved. Diego Simeone se odvdecil svemu byvalemu klubu golem (52.minuta). V 56. se na hriste dostava Ronaldo a Zamorano. O deset minut pozdeji je Ronaldo znovu zranen a zase mu nevydrzelo koleno.

RONALDOVO ZRANENI - KONEC KARIERY?
Brazilský fotbalista Ronaldo si ve středečním finálovém zápasu Italského poháru přetrhl patelární šlachu v pravém koleně, kvůli níž se loni 30. listopadu podrobil operaci. Tuto diagnózu stanovil profesor Gerard Saillant, který Ronalda před necelými pěti měsíci operoval, před deseti dny mu dal zelenou pro návrat na trávník a dnes odpoledne fotbalistu v Paříži vyšetřil. Řekl, že Ronaldo se ještě dnes večer podrobí dalšímu operačnímu zákroku.
Podle italských médií se celá Itálie ocitla v šoku poté, co se zprávu z pařížské nemocnici dozvěděla. Třiadvacetiletý brazilský útočník Interu Milán po dlouhé rehabilitaci nastoupil poprvé ve středečním pohárovém zápasu s Laziem, ale po šesti minutách si zranění obnovil a hřiště opustil na nosítkách. Některé deníky už dokonce Ronalda odepsaly a spekulují o konci jeho kariéry.
Funkcionáři Interu jsou ale jiného názoru. "Diagnóza přetržené šlachy se potvrdila. Ronaldo podstoupí další testy a večer operaci, ale všichni jsme si jisti, že bude znovu hrát," tlumočil mluvčí stanovisko klubu.
Ronaldo si operovanou šlachu přetrhl, když se pokusil udělat kličku. "Hned jsem pomyslel na nejhorší," přiznal po utkání trenér Interu Marcello Lippi a doplnil, že si oslavu svých 52. narozenin představoval lépe. Stejné pocity prožíval i kouč soupeře Sven-Göran Eriksson. "Je mi líto jeho, Interu i celého fotbalu, protože všichni víme, kdo Ronaldo je: světový hráč číslo jedna," řekl trenér Lazia.



PRED ZAPASEM
Lp - Ve stredu od pul devate se na Olympijskem stadionu v Rime utkaji letosni finaliste italskeho poharu. Domaci Lazio privita Inter. Zatimco Inter v poslednich peti zapasech nevyhral, Rimane v cele s Pavlem Nedvedem statecne stihaji Juventus ve hre o ligovy titul. Obe stretnuti v lize dopadla nerozhodne. Nejprve v Milane 1:1, pak ve 25.kole jeste Inter 8 minut pred koncem vedl 2:0, nakonec vsak dvakrat inkasoval. Od te doby cernomodri nevyhrali... Do utkani by mel po prestavce zavinene zranenim nastoupit Ronaldo. Minuly tyden jiz odehral pripravne stretnuti, v kterem strelil i gol. Tezko se da ale predpokladat, ze by hral cele utkani. Na to, ze ma Inter velkou konkurenci v utoku, vstrelil v poslednich ctyrech utkani jen dva goly. Vieri je stale zranen, takze se trener Lippi bude muset rozhodnout mezi Recobou, Baggiem, Zamoranem a jiz zminovanym Brazilcem.
Co pise iDnes.cz o Ronaldovi?


Posledni vitezove poharu v barvach Interu (1982).


Jaka byla cesta obou klubu do finale? Zde (www.inter.it).Jo jen tak mimochodem jiz v prosinci jsem tipoval,ze Inter letos ten pohar konecne vyhraje. Stalo by se tak po dlouhych 19 letech a to teprve po ctvrty (1939, 1978, 1982).



Pavel Nedved se raduje ze vstreleneho golu.









Ronaldo zranen



(c) Lukas Pekarek - 14.04.2000