LIGA MISTRU 3.predkolo (2.z) 23/08/2000

INTER MILANO - HELSINGBORG 0:0

Oficialni stranky
FC Inter
Helsingborg
UEFA
Liga Mistru
www.uefa.com
Tipsport
Inter-Helsingborg
1,14-1,02-6,60-4,70-14,00
Video
Raisport RAISPORT
Fotogalerie
Inter Homepage
Oficialni img
Zlute karty: Cauet, Jugovic, Seedorf - S. Andersson, C. Andersson, Lindstrom
Strely na branu: 6-2
Strely mimo: 9-6
Ofsajdy : 4-1
Fauly: 15-15
Rohy: 13-1 !
Divaku: 49.949
Rozhodci: Hrinak (Slovensko).

INTER (4-4-2): Frey, Simic, Blanc, Cordoba, Macellari, Cauet (70' Di Biagio), Seedorf, Jugovic, Pirlo (46' Recoba), Zamorano (46' Keane), Hakan Sukur (22 Ballotta, 21 Ferrari, 6 Serena, 23 Brocchi). Trener: Lippi.
HELSINGBORG (4-4-1-1): S.Andersson, R.Nilsson, O.Nilsson, Matovak, Persson, C. Andersson, Johansen (89' Lindstrom), Wahlstedt (59' Bakkerud), Hansson (70' Prica), Jansson, A. Santos (22 Larsson, 16 Sandberg, 19 Lindberg, 21 Ekenberg). Trener: Bergstrand.

Tragedie... Inter se nechal vyradit neznamym svedskym klubem, o kterem v knize Fotbalove kluby sveta nenajdete ani zminku. Sezona zacina opravdu skvele.
Duvodu, proc nejvetsim prekvapeni predkola Ligy mistru je vyrazeni Interu, se najde vic. Italska liga zacina az v rijnu, takze velkou roli sehrala nerozehranost. Nejvetsim duvodem je ale strelecka impotence hracu, kteri pres nespocet sanci v domacim utkani neprekonali svedskeho brankare ani jednou. Svou roli sehralo i stesti, ktere tentokrat bylo na strane neznameho Helsingborgu. V prvnim polocase Clarence Seedorf nastrelil brevno, v druhem polocase Lippi poslal na hriste Keana a skvele hrajiciho Recobu. Paradoxne to byl prave Alvaro Recoba, ktery nedokazal promenit penaltu v zaveru utkani za ruku v pokutovem uzemi. Predtim jeste Keane nastrelil tyc. Milansti vyhrali na rohy 13-1 ! Domaci fanousci fotbalisty vypiskali. Inter se tak pripravil o deset milionu dolaru.
Proc to tak dopadlo? Asi ty vynikajici posily, co nakoupil prezident Moratti, nebudou tak vynikajici. Keane je urcite talentovanej fotbalista, ale v kadru Interu neni ani tri tydny. Hakan Sukur se zatim moc nepredved, preci jenom neni v Turecku ale v Italii. A k tomu este Panucci odesel na hostovani do Chelsea, buhvi proc.
Interu tak zbyl jen Pohar UEFA, takze je na case, aby ho Inter po nejaky ty dobe zase vyhral. V patek mu byl vylosovan polsky Ruch Chorzow, ktery presel pres Vilnius po prohre 1:2 a domaci vyhre 6:0. I presto by to vsak nemel byt pro "snad jeste velkokub" Inter vetsi problem.

V zakladni sestave prekvapive nastoupil Pirlo, v brane soucasna jednicka mlady Sebastien Frey. Obranci ve slozeni Blanc, Cordoba, Chorvat Dario Simic, ktery si loni moc nezahral a prekvapene take nova posila z Cagliari Macellari. V zaloze pak hracicka Seedorf, Francouz Benoit Cauet, jugoslavska legenda Vladimir Jugovic a jiz zminovany Mistr Evropy do 21 let Pirlo. Utocne duo Ivan Zamorano a Turek Hakan Sukur.


Dalsi obrazky:
Penalta Obr 2 Obr 3 Obr 4

ZKLAMANY LIPPI


"Udelali jsme vsechno, co jsme mohli" rika zklamany trener. "Bohuzel, horsi souper byl lepsi nez my.: Lippi nechce mluvit o sancich Seedorfa, Keana a Recoby. "Samozrejme jsme nemeli stesti. Nic uz na tom ale nezmenime. Proste se musime vratit do reality: Byli jsme vyrazeni z Ligy mistru a to je velmi spatny vysledek. Je to nejhorsi okamzik, jaky jsem kdy v Interu zazil".


Pred zapasem                                                                         

23/08/2000 Inter - Helsingborg (Odveta 3.predkola Ligy mistru)

Trener Lippi ma k dispozici k zapasu s Helsingborgem triadvacet hracu, uzdravil se jiz i Ivan Zamorano. "Fotbaliste jsou mnohem lepe pripraveni nez na prvni utkani, 15 dni tvrde trenovali," rika Lippi. Hakan Sukur si na odvetu veri a tvrdi, ze s Keanem jsou jiz po 20 spolecnych dnech dobre sehrani. Robbie Keane si ale neni prilis jisty zda bude hrat v zakladni sestave. Na italsky herni styl neni zvykly. Na San Siru by si mel zahrat poprve, ocekava se 40 000 divaku. Zapas zacina v 21 hodin.
V brane by mel chytat Frey, v obrane urcite Cordoba s Blancem, v zaloze veteran Jugovi a v utoku jiz zminene duo Keane-Sukur. Ve velmi dobre forme je take Recoba, ktery se ale uzdravil teprve pred tremi dny. Zraneny stale je Javier Zanetti z utkani za Argentinu, neni to ale vazne.