POHAR UEFA 1.kolo (1.z) - 20/09/2001

INTER MILAN - FC BRASOV 3:0

POHÁR UEFA
  • Zápasy
  • Odveta
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • FC Brasov
  • STŘELCI
    Di Biagio1
    Dalmat1
    Kallon1
    ŽLUTÉ KARTY
    Zatím nikdo ...
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem6.400
    Doma6.400
    Venku0.000
    Nejvíce
    Doma6.400
    Venku0.000
    24' Dalmat, 31' Kallon, 42' Di Biagio
    Zlute karty: -
    Rohy: 7-2
    Divaci: 6.400
    Rozhodci: Carmona Mendez (Spanelsko).

    INTER (4-4-2): Toldo 6, Zanetti 7, Cordoba 6.5, Materazzi 6.5, Gresko 6, Seedorf 6, Di Biagio 6 (71'Vivas), Dalmat 7, Guli 6 (83'Cauet), Kallon 6.5, Adriano 6 (62'Ronaldo 6). (Fontana, Simic, Georgatos, Ventola). Trener: Cuper 6.0

    BRASOV: Dossey 6, Buta 5, A.Ghindaru 5, Petre 5, Bodea 5, Moldovan 5, Cocan 5.5 (62'Barna 6), Isaila 5.5, Stere 5.5, Yorga 6 (88'V.Ghindaru -), Buga 6 (75'Sandor -). (Arcanu, Badea, Onofras, Andrasi). Trener: Hirlab.


    Utkani 1.kola Poharu UEFA s rumunskym FC Brasov musel kvuli vytrznostem divaku v poslednim vystoupeni v lonskem rocniku s CD Alaves sehrat Inter mimo stadion San Siro. Hralo se v Trieste. Inter byl jasnym favoritem a divaky do ochozu mela nalakat i planovana premiera Ronalda v oficialnim zapase po roce a pul. Do zapasu nemohl zasahnout Christian Vieri, nedovolila mu to jeho zranena achilovka.

    Hoste sli do utkani s cilem branit a spolehat na brejky. Hned v druhe minute se po jednom takovem dostali do sance. Utocnik rumunskeho klubu vsak strilel tesne vedle leve tycky tolda. Byla to prvni sance Brasova a zaroven take posledni. Rumusky celek byl pote absolutne neskodny a modrocerni ovladali hru.

    Ve 24.minute ukazal Stephane Dalmat jakym je fotbalistou. V pulce hriste vybojoval mic, proklickoval se az pred sestnactcu a prudkou strelou umistil mic k prave tyci. Nadherny gol. Mlady francouzsky zaloznik tim urcite chtel dokazat, ze do zakladni sestavy rozhodne patri. Trener Tardelli mu veril rozhodne vice.

    O par minut pozdeji se do sance dostal Guly. Dostal prihravku do pokutoveho uzemi, obrance pred nim spadnul a tak stacilo jen trefit odkrytou cast branky. Gulymu se vsak mic zamotal pod nohama a nakonec skoncil na zemi jako zmineny hrac Brasova. V dalsi snaci se ocitl Kallon po rohu Seedorfa. Oba tito hraci hyrili v utkani aktivitou a patrili k absolutne nejlepsim. Hlavne Seedorf, ktery pod Cuperem snad jeste vice herne povyrostl. V 31.minute znovu hrube chyboval jeden z obrancu hostujiciho tymu, kdyz nedokazal odkopnout mic do bezpeci. Tentokrat vsak jiz prisel tvrdy trest, Mohammed Kallon prostrelil osameleho golmana. Stale si tak drzi obdivuhodnou bilanci, co zapas to gol.

    Treti uder prisle jeste do prestavky. Ve 42.minute se uvolnil na prave strane Seedorf, prihral Kallonovi do vapna, ktery lehce pritukl Luigi Di Biagiovi a bylo to 3:0. I treti golova strela sla jen tesne nad zemi. Pred koncem pule se jeste predvedl kapitan Javier Zanetti, na vlastni pulce vybooval balon a dovezl ho sprintem az pred sestnactku soupere. Tam byl nakonec zastaven nedovolene. I on patril k nejlepsim hracum, ac momentalne obrance po cely zapas lital nahoru dolu.

    Ve druhe puli gol nepadl, Inter ovsem neprestaval utocit a ke golum chybelo jen malo. V 62.minute se obecenstvo konecne dockalo ocekavaneho okamziku. Na hriste misto Adriana prisel Ronaldo. Adriano strida dobre zapasy se spatnymi, tentokrat hral ten spatny a do zadne sance se nedostal. Na Ronaldovi bylo hodne videt, ze je dost na fotbal nadrzenej. Taky se ale dalo vsimnout, ze trosku pribral a nebehal tak lehce jako driv. I presto ovsem hral dobre a trikrat dal o sobe hodne vedet. Po jednom autovem vykopu Tolda se mic dostal az k Ronaldovi, ktery bezel k brance soupere. Od obrancu se vsak nechal vytlacit az do rohu hriste, takze z toho nakonec nic nebylo. Nejvetsi prilezitost mel o chvili pozdeji. Kallon mu poslal kolmou prihravku za obranu a tak bezel uplne sam na golmana. Ronaldo vystrelil na levou stranu a Dossey mic instinktivne vykopl. Chybelo malo a 'bozsky Ronie' mohl svuj navrat oslavit i brankou. Naposledy dal o sobe vedet strelou z triceti metru. Brankar Dossey se vsak ani tentokrat prekvapit nenechal.

    Inter si trigolvym vitezstvim vybudoval pred odvetou slusny naskok. Kdyz bude hrat minimalne jako v Trieste nemuze nepostoupit.