POHAR UEFA Ctvrtfinale (1.z) - 14/03/2002

INTER MILAN - VALENCIE 1:1

POHÁR UEFA
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Valencie
  • STŘELCI
    Kallon5
    Ventola4
    Vieri3
    Materazzi1
    Di Biagio1
    Zanetti J.1
    Dalmat1
    Gresko1
    Guly1
    ŽLUTÉ KARTY
    Zanetti C.5
    Di Biagio3
    Cordoba2
    Farinos2
    Conceicao1
    Vieri1
    Gresko1
    Seedorf1
    Okan1
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem14.434
    Doma14.981
    Venku13.750
    Nejvíce
    Doma25.358
    Venku25.000
    51' Materazzi - 63' Rufete
    Žluté karty: Conceicao - Carboni, Albelda, Vicente
    Vyloučen: 55' Kily Gonzales Střely na bránu:
    Rohy: 8-2
    Diváci: 24.184
    Rozhodci: Merk (Německo)

    INTER (4-4-2): Fontana 6, J.Zanetti 5.5, Cordoba 6, Materazzi 6, Simic 5.5, Conceicao 5.5 (79' Recoba), Di Biagio 5.5, Seedorf 6.5, Guly 5 (72' Dalmat 6.5), Kallon 6, Ventola 6. (22 Moreau, 24 Gresko, 33 Emre, 35 Altobelli, 36 Beati). Trenér: Cúper

    VALENCIE: Canizares 6, Curro Torres 6, Pellegrino 6.5, Ayala 6, Carboni 6, Rufete 7 (61' Sanchez), De Los Santos 6.5, Albelda 6.5, Kily Gonzales 4, Aimar 6.5 (59' Vicente 6), Carew 4.5 (63' Angulo 6.5). (13 Palop, 3 Rodriguez, 9 Ballesta, 12 Marchena). Trenér: R.Benitez 6.5.


    V prvním zápase čtvrtfinále Poháru UEFA přivítal Inter na San Siru bývalý klub trenéra Hectora Cúpera Valencii. Bezpochyby to je zatím nejtěžší soupeř, s kterým se nerazzurri doposud v tomto poháru letos hráli. Cúper jasně říká, že chce obě soutěže, v kterých Inter je ještě ve hře, chce vyhrát a jsou pro něj stejně důležité. Co však tvrdí, nemusí být docela pravda. Stačí se podívat podrobněji na základní sestavu a hned všem musí být jasné, cože je pro něj důležitější. V nedělní šlágru ligy hrálo útočné duo Vieri-Recoba. Proti Valencii vyběhli Kallon a Ventola. Bobo zůstal v Miláně a šetří se na další zápasy v Serii A. Není úplně v pořádku a Cúper nechce riskovat jeho případné zranění, již v odvetě s AEK Aténami chyběl. Alvaro Recoba se dostal na hřiště až v závěru zápasu, znovu však hrál pouze na levém křídle zálohy. Další změnou v sestavě byla absence Vratislava Greška v obraně, nahradil ho Dario Šimič a Alberto Fontana v bráně. Ten se postavil místo Francesca Tolda letos teprve po třetí mezi tři tyče. Na lavičce náhradníku seděli i neznámí mladíčci Altobelli a Beati. Na San Siru se 'tlačí' 25 tisíc fanoušků.

    První čtvrthodinka utkání patřila více méně hostím. Ve 4.minutě postrašil Fontanu lehkou střelou Carew o dvě minuty později střílel pro změnu z úhlu Rufete a vyražený míč se snažil dotlačit do brány Aimar. Naštěstí mladý brankář vše vyřešil. V 8. minutě zahrozili také domácí. Centrovaný míč do šestnáctky ale Guly z voleje vůbec netrefil. Valencie byla více aktivní a skoro to vypadalo jako by hrála doma spíš ona. Od 15.minuty se obrana Interu konečně řádně zformovala a stala se pro hráče španělského týmu téměř neprostupnou. Inter začal konečně hrát i v poli a Valencii se ve středu pole vyrovnal. Ve 27.minutě využil ojedinělého zaváhání obrany Aimar, dostal se až před brankáře, který jeho střelu chytil Ve 44.minutě se ocitl Mohammed Kallon v dobré pozici ve vápně, bohužel v ofsajdu. Ofsajd systém Valecnie fungoval dokonale a dost často. Poločas skončil bez branek. Oba týmy nic pořádného nepředvedli a skoro se na to nedalo ani koukat :-(.

    V úvodu druhého dějství dal o sobě řádně vědět Inter. Nejprve sice střílel aktivní Aimar nad, pak však přišli šance a po nich i vedoucí gól domácích. V první z nich nahrával Ventola obloučkem Kallonovi, který míč hlavou netrefil. O minutu později se strhla menší strkanice mezi Carbonim a Conceicaem. Padla i lehká facka a oba viděli žlutou kartu. Hned na to utekl obráncům Nicola Ventola, Canizares jeho dobře umístěnou střelu se štěstím vyrazil Z následného rohového kopu se tifosi dočkali. Seedorf z něj našel Kallona, ten přistrčil hlavou Materazzi, pro kterého nebylo těžké z metru trefit poloprázdnou bránu. Některá média úvádějí za střelce Ventolu. Inter vedl a vypadalo to, že konečně začne něco hrát. Navíc v 55.minutě se strhla hromadná strkanice. Kily Gonzales fauloval Kallona, pak si tam spolu něco vysvětlovali, přiběhli další hráči a další a nakonec z toho byla červená karta pro Kilyho. Z televizních záběrů to vypadalo, že nakopl ležícího Kallona do krku.

    Inter tak hrál proti oslabenému soupeři, paradoxně to však ke konci zápasu vůbec nebylo poznat. Ve 57.minutě zkoušel nůžky Ventola, o chvíli později centroval Conceicao, Kallon minul. V další šanci vysunul Ventola Seedorfa, jeho střelu Canizares chytil. O minutu později znovu skvěly Nicola Ventola jde sám na brankáře, jeho průnik ale zastavuje zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího.

    Zdá se, že Inter má hru pod kontrolou, jenže... Ve 65.minutě v tvrdém hlavičkovém souboji prohrává před šestnáctkou Cordoba s Carewem. Ten posílá míč na zabíhajícího Rufeteho a střelou k tyči vyrovnává. Dariu Šimič dobíhá pozdě. Inter se nevzdává, proti vynikající španělské obraně se moc neprosazuje. V 76. minutě Ventola netrefuje bránu. O pět minut později hoří zase v obraně Interu, Cordobu přeskočil znovu jeden z hráčů Valencie a Fontana jen s vypětím sil vyráží střelu k tyči. Na druhé straně o sobě dává po třech měsících vědět uzdravený Stehane Dalmat. Jeho nadýchaný centr ve vyložené pozici posílá Clarence Seedorf nad. O chvíli později si Dalmat zpracoval hrudí míč a posílá ho z voleje bombou ... zase nad. Dvě minuty před koncem Alvaro Recoba - přímý volný kop. Canizares je na správném místě. Inter tlačí, chce dát druhý gól ale opravdu dokonalá obrana Valencie nedovolí hráčům v modročerném ani vystřelit.

    Zápas tak skončil 1:1 a vzhledem ke kvalitě soupeře a i tomu, že se bude hrát ve Valencii, si Inter hodně zkomplikoval cestu do finále. V odvetě musí předvést o dost lepší výkon. Cúper si nepřipouští, že by Inter po tomto výsledku již vypadl a nadále spolu sprezidentem klubu Morattim věří v postup. Z Interu se mi nejvíce líbili Ventola, Seedorf a Javier Zanetti, ten hraje naprosto s neuvěřitelným přehledem a žene Inter dost často i do útoku. Střídající Stephane Dalmat ukázal, že i přes ty tři měsíce, co si pořádně nekopl do míče, fotbal nezapomněl a je jen otázkou pár týdnů než se dostane do své bývalé formy. Trenér Cúper byl s jeho výkonem spokojen.