Liga mistrů Semifinále (1.z) - 07/05/2003

AC MILÁN - FC INTER 0:0

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • AC Milán
  • STŘELCI
    Crespo9
    Di Biagio3
    Recoba3
    Vieri3
    Martins1
    Cordoba1
    Morfeo1
    Cannavaro1
    Almeyda1
    Emre1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cannavaro6
    Vieri4
    Morfeo4
    Cordoba3
    Zanetti C.3
    Pasquale2
    Toldo2
    Di Biagio2
    Materazzi2
    Martins1
    Zanetti J.1
    Crespo1
    Conceiçao1
    Coco1
    Almeyda1
    ČERV. KARTY
    Recoba1
    Emre1
    Cannavaro1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem42.789
    Doma45.466
    Venku39.441
    Nejvíce
    Doma78.175
    Venku80.000
    Žluté karty: -
    Červená karta: -
    Střely na bránu: 5-4
    Střely mimo: 6-4
    Držení míče: 32'58 - 24'21
    Rohy: 9-5
    Ofsajdy: 8-1
    Diváci: 78.175
    Rozhodčí: Valentin Ivanov (Rus)

    INTER (3-5-2) : Toldo 6.5, Cordoba 6.5, Materazzi 7, Cannavaro 6, J.Zanetti 6, Conceicao 6 (66' Guly 5.5), Di Biagio 5.5, Emre 6, Coco 5.5 (84' Pasquale), Recoba 5 (71' Kallon 5.5), Crespo 5.5 (12 Fontana, 24 Gamarra, 31 Vivas, 30 Martins). Trenér: Cúper

    AC Milán (4-4-2) : Dida 6, Costacurta 6, Nesta 6.5, Maldini 6.5, Kaladze 6, Brocchi 6.5 (73' Serginho 6), Rui Costa 6.5, Gattuso 6.5 (78' Redondo), Seedorf 5.5, Shevchenko 6 (81' Rivaldo), Inzaghi 5.5 (18 Abbiati, 14 Simic, 25 Roque Junior, 15 Tomasson). Trenér: Ancelotti.


    Crespo

    Kdo se těšil na první milánské derby v evropských pohárech, musel být po jeho konci zklamán. Na druhou stranu znalec poměrů v obou klubech rozhodně překvapen být nemohl. Oba předchozí duely v lize vyhrál AC 1:0. Nudná hra, založená na defenzivě a čekání na chybu soupeře gól nepřinesla. Zajímavé je, že Inter sice vybojoval remízu na hřišti soupeře, ale ta je mu k ničemu. Nedal gól, a díky tomu, že se odveta hraje na stejném stadionu, tak Milánu stači i jakákoliv gólová remíza k postupu.

    Malé překvapení, které Cúper měl podle Tolda na AC nachystat, mělo být zřejmě nasazení Sergia Conceicaa do středu zálohy. Na jeho tradiční místo se s obrany posunul Javier Zanetti. Vzadu pak hráli Cordoba, Materazzi, Cannavaro. Možná překvapivě nastoupil i Coco, jeho místo však bylo v záloze. Pro něj to byl po měsíční pauze zaviněné zraněním první zápas. Nehrál vůbec špatně a tradičně také zkoušel útočit. Inter hrál v rozestavění 3-5-2.

    V záloze se nakonec Cúper rozhodl pro Di Biagia, který nic nezkazil ale také krom jedné střely nic neukázal. Zleva tvořil hru Emre a kromě Tolda byl jedinou světlou postavou Interu. neustále něco výmýšlel a nebál se obejít i pár hráčů. Hvězdný útok Recoba - Crespo moc vidět nebyl. Nebyla to však jejich chyba, prostě nedostali kloudnou přihrávku. Ke konci přišel na hřiště za Recobu Mohammed Kallon, který si naposledy zahrál na konci března. Ani on se ničím nepředvedl.

    Na první poločas se dívat dalo. Ve třetí minutě vyzkoušil Didovu pozornost Conceicao, byla to však jen taková lehká prověrka. O minutu později Portugalec hledal centrem ve vápně Crespa, argentinský střelec na míč nedosáhl. Další útočná snaha nerazzurri přišla v sedmé minutě. Crespo patičkou vysunul krásně Recobu, ten pádil na brankáře a naprosto zbytečně hned střílel. Dida zlikvidoval. Po čtvrt hodině hry se ukázali také domácí. Ševčenko zkusil přelobovat Tolda. Hned z protiútoku zkoušel Recoba dlouhým centrem najít Crespa ve vápně a málem se mu to i povedlo. O dvě minuty později si krásně míč narazaili Emre, Crespo a Conceicao. Portugalský reprezentant vrátil do šestnáctky, kde byl osamocený Crespo. V dobré pozici však hlavičkoval přímo do Didovy náruče. Běžela dvacátá minuta a to byl poslední okamžik, kdy Inter byl v zápase lepší. Naštěstí mu hrála skvěle obrana. Soupeře do žádné velé šance před přestávkou nepustila a navíc deptala hlavně Inzaghiho ofsajdama. V první půli byli útočnici soupeře chyceni hned sedmkrát, skvělý výkon předvedl asistent rozhodčího, pokaždé měl pravdu. Ve čtyřicáté minutě se Javier Zanetti odhodlal k tradičnímu sólu z vlastní půlky (pravidleně ho zkusí jednou za zápas) a tradičně ve vápně míč ztratil. Ve 44.minutě odvrátil obranan nebezpečný centr exInteristy Brocchiho.

    Emre

    Druhé poločase jsouv podání Interu poslední dobou naprosto stejné. Jako například nedávno porti Laziu: obrana. Inter za celých pětačtyřicet minut ohrozil branku soupeře jen jednou a to deset minut před koncem po rohu Emreho hlavičkova Cordoba těsně vedle. Na druhé straně AC ukázal, že také něco umí v ofenzivě. Ze začátku dvakrát pálil z hranice šestnáctky vedle Rui Costa. V 50.minutě přišla největší šance rossoneri. Seedorf našel ve vápně Kaladzeho a ten poslal míč na Ševčenka, který ač hlídán dokázal asi dva metry před bránou tečovat balón tak, že směřoval do brány. Střela nebyla příliš prudká, takže nakonec Toldo v poklidu chytil. V 57.minutě pálil Inzaghi z úhlu a Toldo znovu s přehledem. O minutu později chybovalal záloha Interu a na brankáře se hnal Ševčenko. Naštěstí místo střely kupodivu volil přihrávku na Inzaghiho, kterou Cordoba zachytil. V 64.minutě zahrozil technickou střelou zdálky Gatusso. Toldo vytáhl na roh. Chvíli na to střílel Seedorf vedle. V další šance po nahrávce Ševy ve vápně exInterista míč špatně trefil...

    V 73.minutě přišla již zmiňovaná šance Cordoby. Pět minut na to byl v dobré pozici na druhé straně Serginho, střílel přímo na Tolda. Na druhé straně si Emre po sérii kliček vymodlil faul. Přímý kop se mu nepovedl. Pak měl na hřiště ke Kallonovi přijít za Crespa i Martins, jenže něž se dostal na hříště, Coco se po faulu Seedorfa znovu zranil a musel střídat. Nahradil ho Pasquale. V 88.minutě mě převapil Luigi Di Biagio. Nejenom že se odhodlal z 30 metrů ke střele, ona se mu i povedla. Dida chytil. Ke konci zápasu to znovu vypadalo, že Inter začal hrát. Guly, který nahradil Conceicaa, prosprintoval půl hřiště a našel Crespa. Jenže ten už toho měl dost, takže hned o míč přišel. O minutu později ho lobem za obranu našel Emre. Argentinské devítce dovolil Nesta vystřelit jen vedle brány.

    Přestože Inter v druhé půli nic nepředvedl, zápasové statistiky mluvili jen mírně pro AC. Interu tradičně nešlo držení míče. Domácí ho měli v moci 57% času. Nastřely AC vyhrálo jen těsně. Velký náskok mělo jen v ofsajdech 8-1. Odveta se hraje hned v úterý. Inter musí vyhrát.





    Liga mistrů
    Semifinále (06-07/05/2003)
    AC Milán - Inter Milán 0:0
    Real Madrid - Juventus Turín2:1


    Coco

    Crespo

    Crespo

    Crespo