Liga mistrů Semifinále (2.z) - 13/05/2003

FC INTER - AC MILÁN 1:1

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • AC Milán
  • STŘELCI
    Crespo9
    Di Biagio3
    Recoba3
    Vieri3
    Martins2
    Cordoba1
    Morfeo1
    Cannavaro1
    Almeyda1
    Emre1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cannavaro6
    Vieri4
    Morfeo4
    Cordoba3
    Zanetti C.3
    Di Biagio3
    Materazzi2
    Pasquale2
    Toldo2
    Martins1
    Zanetti J.1
    Crespo1
    Conceiçao1
    Coco1
    Almeyda1
    ČERV. KARTY
    Cannavaro1
    Recoba1
    Emre1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem47.058
    Doma53.152
    Venku39.441
    Nejvíce
    Doma78.175
    Venku80.000
    82' Martins - 45' + 1' Ševčenko
    Žluté karty: Di Biagio - Inzaghi, Rui Costa, Kaladze, Gattuso
    Červená karta: -
    Střely na bránu: 6-2
    Střely mimo: 3-8
    Držení míče: 22'53 - 24'34 (48%-52%)
    Rohy: 8-8
    Ofsajdy: 0-2
    Diváci: 76.854
    Rozhodčí: Veissiere (Francia)

    INTER (3-5-2) : Toldo; Cordoba, Materazzi, Cannavaro; J. Zanetti, Conceiçao, Di Biagio (46' Dalmat), C. Zanetti, Emre; Recoba (46' Martins), Crespo (65' Kallon). (Fontana, Vivas, Pasquale, Gamarra). Trenér: Cúper

    AC Milán (4-4-2) : Abbiati; Costacurta, Nesta, Maldini, Kaladze; Gattuso, Pirlo (85' Brocchi), Rui Costa (62' Ambrosini), Seedorf; Shevchenko, Inzaghi (78' Serginho). (Fiori, Rivaldo, Tomasson, Roque Junior). Trenér: Ancelotti.


    Cordoba

    AC Milán je ve finále. Inter doplatil na pravidlo většího počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře. Paradoxně však oba kluby hráli v obou zápasech doma a o tom, kdo zrovna bude oficiálně domácí tým, rozhodl los. Kdyby se nejprve hrálo u AC, mohlo to dopadnout jinak. Na druhou stranu Inter dobře nehrál. Jenže dobře nehrál ani AC a jeden z nich do finále postoupit musel. Šťastnější.

    Zápas začal tak jako skončil ten první. AC o malinko aktivnější, drželo míč a zkoušelo něco vymyslet. Inter čekal na chybu soupeře. Oboum týmům pracovala bezchybně obrana, šance skoro nebyly. Ve 13.minutě našel Materazzi dlouhým lobem z vlastní půlky Crespa, volný argentinský střelec zbytečně pálil hned z hranice šestnáctky. S ne příliš prudkou střelou Abbiati problémy neměl. AC zahrozil obdobně. Po stejném centru jednoho z obránců z vlastní půlky, utekl Ševčenko. Jeho střela z pravé strany jen těsně minula vzdálenější tyč. AC to zkoušel v ofenzivě častěji, ale bez efektu. Finální přihrávka šla většinou do země nikoho. Na druhé straně hráči Interu místo toho, aby to zkusili, raději hráli na jistotu a přihrávali dozadu. Celý dvojzápas podle očekávání rozhodla jediná idividuální chyba. Ta přišla v poslední minutě první půle. Ivan Cordoba evidentně podcenil průnik Ševčenka a nešel do něho příliš důrazně. Po jeho zákroku se míč zastavil znovu před Ševou, který pohodlně přehodil ležícího Tolda. Proč Toldo ležel netuším, kdyby se proti míči vrhnul po hlavě, měl by to ukrajinský reprezentant určitě těší.

    Inter prohrával 0-1 a k postupu nyní potřeboval vstřelit dvě branky. Cúper na to reagoval střídáním. Ze hřiště šel nevýrazaný Recoba a tradičně kazící defenzivní štít Di Biagio. Přišel osmnáctiletý rychlík Martins a hračička Dalmat. Martins sice obránce AC rozběhal, ze začátku však jeho hra byla dost naivní. Inter byl po přestávce aktivnější. Byl to on, kdo potřeboval vstřelit góly. Žádný velký tlak se ale nekonal. AC čekalo nabrejky a když už přišli, tak moc nebezpečné nebylo. Čekal jsem, že budou smrtící, nebyly. V 54.minutě pálil kapitán Zanetti do náruče Abbiatiho. O minutu později Martins v průniku se zastavil o zeď obránců. Pak měl Inter šanci zahrozit i z přímáku. Rozehrál ho netradičně Materazii. Uklouzl a míč skončil v zámezí. Z dalších pokusů to zkoušeli Martins a Crespo, nadále neúspěšně. Po dalším přímáku se míč dostal na hranici pokutového území k Sergiovi Conceicaovi. Portugalec v dobré pozici přestřelil. Pak Emre zakroutil svoji technickou střelu nad. Inter byl v těchto fázích lepší, jenže góly nedal.

    Emre

    V 72.minutě Abbiati vytáhl Conceicaovi střelu z přímáku na roh. Pak v rychlém sledu následovali další tři. V 82.minutě se černomodří fans dočkali. Nestovi se nepovedlo odkopnout balón. Místo dopředu směřoval zpět na vlastní branku. Následně Maldini prohrál hlavičkový souboj s Martinsem a než se nadál, mladý nigerijský talent se řítil na gólmana a střelou k tyči vyrovnal. Martins oslavil gól tradičními salty. Většina San Sira bouřila, Inter byl na koni a konečně začal hrát fotbal. V 86.minutě byl v obrovské šanci Mohammed Kallon, který nahradil Crespa. Utekl po pravé straně a jeho střelu ke vzdálenější tyči dokázal Abbiati vytěsnat na roh. Co chybělo... O dvě minuty později další velká šance. Conceicao našel přetaženým centrem z rohu ve vápně osamoceného Cordobu. Kolumbijský obránce hlavičkoval o zem přesně k tyči. Gólman AC však vyrazil na další roh. Nic dalšího už AC nedovolilo. Rozhodčí nastavil dvě minuty a rossoneri se mohli radovat. Inter dovolil AC vystřelit na branku dvakrát, ani v jednomz duelů neprohrál a přesto nepostoupil.

    Inter předvedl přesně to na co asi v této chvíli pod vedením Cúpera má. Žádný pohledný fotbal, žádný riskovaní. Důraz byl kladen hlavně na čistý štít. Crespo a Recoba byli vepředu zbyteční. Když už se k míči dostali, byli na celou obranu sami. Kromě Conceiaa byli všichni stažení. Po přestávce to tam tradičně rozběhal Martins. Další černý útočník Kallon toho za 25 minut moc nestihl. Toldo v bráně moc práce neměl, takže nestačil ani nějak vyniknout. podíl na obdržené brance ale měl. Hlavním viníkem byl již zmiňovaný Cordoba. Zajimavé je, že když už Inter dostane branku je u toho většinou Ivan Cordoba. Nepamatuji si kdyby třeba Materazzi neuhlídal útočníka soupeře, kterého měl na starost. Když už je řeč o italském reprezentantovi, překvapilo mě jak hrál agresivně až zákeřně. Úder pěstí do břicha, v pádu nakopnutí Ševy do hlavy a nakonec kopnutí mezi nohy. To je jen výčet toho, co zachytili kamery. Jinak tříčlená obrana hrála až na jednu chybu výtečně. V záloze byl nejvíc vidět tradičně Emre. Di Biagio jako vždy ztrácel míče, Conceicao byl aktivní, ale pořádně nahrát nedokázal. Cristiano Zanetti krom jedný akce vidět vůbec nebyl.

    Inter se teď může soustředit na uhájení druhé pozice v lize a přímý postup do dalšího ročníku Ligy mistrů.

    Emre



    Liga mistrů
    Semifinále (13-14/05/2003)
    Inter Milán - AC Milán 1:1
    Juventus Turín - Real Madrid-:-


    Toldo
    Toldo
    Crespo