Liga mistrů ZS (2.z) - 25/09/2002

FC INTER - AJAX AMSTERDAM 1:0

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Ajax Amsterdam
  • STŘELCI
    Crespo3
    Di Biagio1
    Recoba1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cannavaro2
    Materazzi1
    Morfeo1
    ČERV. KARTY
    Cannavaro1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem23.848
    Doma36.389
    Venku11.306
    Nejvíce
    Doma51.405
    Venku24.184
    75' Crespo
    Žluté karty: van der Meyde
    Střely na bránu: 4-4
    Držení míče: 50% - 50%
    Rohy: 6-13
    Diváci: 45.784
    Rozhodčí: Dougal (Skotsko)

    INTER (4-4-2) : Toldo; J. Zanetti, Cordoba, Materazzi, Pasquale; Okan (70' Conceiçao), Di Biagio (65' Almeyda) , Dalmat, Emre (52' Recoba); Vieri, Crespo. (Fontana, Morfeo, Adani, Vivas). Trenér: Cúper

    Ajax (4-3-3): Stekelenburg (23' Timmer); Trabelsi, Pasanen (81' Mido), Chivu, Van Damme; Galasek, Litmanen, Maxwell; Van der Meyde (76' Pienaar), Ibrahimovic, Sikora. (Bergdolmo, Winter, Witschge, Wamberto) Trenér: Koeman



    Inter znovu nepředvedl oslnivý výkon a přesto vyhrál. Většinu zápasu měl navrh nizozemský mistr. V prvním poločase dokázali domácí vystřelit na branku soupeře pouze jednou. V druhé půli pak mizerný výkon v podání Interu pokračoval. Ajax hrál celkem to, co se od něj čekalo.

    Argentinský kouč Hector Cúper znovu pozměnil sestavu. Do obrany se dost nečekaně místo Coca postavil teprve dvacetiletý Pasquale. V záloze pak od začátku hrál Dalmat a Emre. Teprve v druhé půli se dostali na hřište i Recoba, Almeyda a Conceicao. V první půli byli aktivnější hosté, v 15.minutě musel likvidovat hlavičku Sikorovy Toldo. O chvíli později kvůli zranění střídal gólman Ajaxu Stekelenburg. Timmera v bráně Crespo ani Vieri po přihrávce Di Biagia nepřekonali. V druhé pětačtyřicetiminutovce držel míč na svých kopačkách taktéž převážně Ajax. Velkou gólovou šanci si ale jeho hráči nevytvořili. Všechny střely z větší vzdálenosti pochytal nejlepší hráč Interu - Francesco Toldo.

    Cúperovi se hra jeho týmu nelíbila, takže celkem brzo i střídal. Recoba nahradil Emreho kvůli zranění, turecký reprezentant se držel za pravé stehno, Almeyda střídal Di Biagia a Conceicao Okana. Hra se viditelně zlepšila a Inter začal konečně hrát fotbal. Odměnou mu za to byl gól. Po celkem nenápadné akci nacentroval do pokutového území Almeyda a Hernán Crespo lehkou tečí poslal míč za bezmocného brankáře. Z fotbalistů v černomodrém spadla nervozita a zápas celkem bez problému dovedli do vítězného konce. Do další šance se ještě mezitím stačil dostat dvakrát Crespo, jednou slušne pálil i Vieri a Recoba. Na druhé straně zahrozil Jari Litmanen, ve vápně však pokazil přihrávku.

    "S příchodem Recoby se naše hra viditelně zlepšila. Já ho ale nechci používat na levém křídle. Rád bych, aby raději hrál třetího staženého útočníka," prohlásil po zápase Cúper. "Kazili jsme přihrávky a nedokázali jsme dlouho udržet míč. Kdyby měl tým hrát celou sezonu jako dnes, tak riskuju zdravotní problémy. S výsledkem jsem spokojen, první půle byla špatná, druhá lepší. Hráči byli príliš nervozní."

    Liga mistrů
    Tabulka Skupina D
    1.   Inter Milán1103:24
    2.   Olympique Lyon1016:23
    3.   Ajax Amsterdam1012:23
    4.   Rosenborg Trondheim0112:71

    Skupina D 2.kolo (25/09/2002)
    Inter Milán - Ajax Amsterdam1:0
    Olympique Lyon - Rosenborg Trondheim5:0

    Skupina D 1.kolo (17/09/2002)
    Ajax Amsterdam - Olympique Lyon2:1
    Rosenborg Trondheim - Inter Milán2:2