Liga mistrů OS 4.z (1.z) - 18/02/2003

FC BARCELONA - FC INTER 3:0

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • FC Barcelona
  • STŘELCI
    Crespo9
    Di Biagio3
    Recoba3
    Morfeo1
    Cannavaro1
    Almeyda1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cannavaro5
    Morfeo3
    Cordoba3
    Materazzi2
    Vieri2
    Coco1
    Almeyda1
    Zanetti J.1
    Crespo1
    Zanetti C.1
    Toldo1
    ČERV. KARTY
    Cannavaro1
    Recoba1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem31.550
    Doma24.833
    Venku40.505
    Nejvíce
    Doma51.405
    Venku80.000
    7' Saviola, 29' Cocu, 67' Kluivert
    Žluté karty: Cordoba, C. Zanetti
    Červená karta: 79' Recoba
    Střely na bránu: 14-5
    Držení míče:
    Rohy: 6-9
    Diváci: 80.000
    Rozhodčí: Anders Frisk (Švýcarsko)

    INTER (4-3-1-2) : Toldo; J.Zanetti, Cordoba, Cannavaro, Gamarra; Dalmat, C.Zanetti, Di Biagio (59' Okan), Morfeo (66'Kallon); Recoba, Vieri (Fontana, Pasquale, Coco, Conceiçao, Guglielminpietro) Trenér: Cúper

    FC Barcelona (3-4-1-2):: Bonano; Reiziger, F. de Boer, Puyol, Gabri; Motta (72' Mendieta), Cocu, Xavi, Overmars (70' Rochemback), Saviola (81' Luis Enrique), Kluivert (Henke, Andersson, Riquelme, Dani) Trenér: Antič.


    Gamarra

    Dosud neporažené celky osmifinálové skupiny A Barcelona a Inter Milán se střetly na Nou Campu. Oslabený Inter, jemuž citelně chyběl nejlepší střelec v této soutěži - Hernan Crespo, nedokázal vstřelit jediný gól. Trenér Cúper nemohl do zápasu počítat kromě Crespa také se zraněným Emrem, Materazzim, Almeydou, Vivasem, Sorondem, Ventolou, Adanim, Beatim a Batistutou, který hrát v LM za Inter nemůže. V sestavě se tak objevila hned čtveřice donedávna zraněných hráčů, navíc Cordoba hrál na pro něho neobvyklém místě levého beka, neboť uzdravený Francesco Coco se Cúperovi nezdál v příliš dobré formě. V útoku dostal vedle Vieriho přednost Alvaro Recoba, teprve po té, co nerazzurri dvakrát inkasovali, přišel na hřiště i Kallon a Recoba se vrátil do zálohy.

    První gól vstřelil po přihrávce od Xaviho Javier Saviola v 7.minutě. Marně ho stíhal Fabio Cannavaro. Javier Zanetti přišel pozdě a nedokázal zabránit přesné střele k tyči. Inter měl největší šance v podání Vieriho. Nejprve jeho pokus zneškodnil brankář Bonano, v další příležitosti mu v poslední chvíli zabránil vystřelit jeden z obránců. Minutu na to přišla druhá pohroma. Míč se dostal ke Kluivertovi, který z voleje vypálil, Toldo míč sice vyrazil, ale na další střelu od Coca už nedosáhl. Další slušnou šanci v první půli měl i Cannavaro a Recobova střela z 25 metrů šla nad.

    Druhá půle začala mohutnou ofenziovou domácích. Na brankové čáře chytil Toldo Overmarsovu přízemní střelu a hned na to se zaskvěl při dalším jeho pokusu po té, co prošel kolem třech obránců. V třetí obrovské šanci Barci hlavičkoval Cocu po rohovém kopu do tyče. Na hřiště přišel Okan místo Di Biagia a Kallon za Morfea a přišla další rána. Při třetí brance dovolil Saviolovi Cannavaro poslat přihrávku do vápna, kam si naběhl Kluivert a lehce poslal míč za Toldova záda. V 79.minutě přišel další důležitý moment. Recoba ostře fauloval Puyola a sesypali se na něj hráči Barcy. Po konzultaci s asistentem ukázal rozhodčí Frisk El Chinovi červenou kartu... Je dobojováno a Barcelona se zapsala do historických tabulek, pojedenácté za sebou vyhrála.


    Liga mistrů
    Tabulka Osmifinálová skupina A
    1.   FC Barcelona2008:29
    2.   Inter Milán2017:66
    3.   Newcastle United0025:83
    4.   Bayer Leverkusen0024:80

    Osmifinálová skupina A 3.kolo (18/02/2003)
    FC Barcelona - Inter Milán3:0
    Bayer Leverkusen - Newcastle United1:3


    Cannavaro