Liga mistrů OS 4.z (1.z) - 26/02/2003

FC INTER - FC BARCELONA 0:0

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • FC Barcelona
  • STŘELCI
    Crespo9
    Di Biagio3
    Recoba3
    Morfeo1
    Cannavaro1
    Almeyda1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cannavaro6
    Morfeo4
    Cordoba3
    Vieri2
    Materazzi2
    Zanetti J.1
    Crespo1
    Zanetti C.1
    Toldo1
    Coco1
    Almeyda1
    ČERV. KARTY
    Recoba1
    Cannavaro1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem36.674
    Doma33.801
    Venku40.505
    Nejvíce
    Doma71.740
    Venku80.000
    Žluté karty: Morfeo, Cannavaro - Puyol, Cocu, Gabri
    Červená karta:
    Střely na bránu: 3-4
    Držení míče:
    Rohy: 3-2
    Diváci: 71.740
    Rozhodčí: Meier (Švýcarsko)

    INTER (4-3-1-2) : Toldo; J. Zanetti, Cannavaro, Gamarra, Pasquale; Guly (77' Conceiçao), C. Zanetti, Dalmat (62' Martins), Morfeo; Vieri, Kallon (34' Di Biagio). (Fontana, Materazzi, Vivas, Coco). Trenér: Cúper

    FC Barcelona (3-4-1-2):: Bonano; Gabri, Puyol (77' Andersson), F. De Boer, Reiziger; Rochemback (66' Riquelme), Xavi, Cocu (58' Mendieta), Motta; Saviola, Kluivert. (Enke, Dani, Iniesta). Trenér: Antič.


    Pasquale

    Inter nedokázal vrátit Barce porážku 3:0 a celkem zaslouženě s ní remizoval 0:0. V prvním poločase se na hru téměř nedalo koukat. Dalmat předvedl podobný výkon jako proti Piacenze, tedy místama katastrofa a místama super. Když neměl komu nahrát, tak poslal míč dozadu přímo soupeři do běhu a byl z toho nebezpečný brejk. Na konci první půle měl dobrou šanci, když protáhl pěknou střelou gólmana hostí. Inter hrál bez nápadu a jasně na něm bylo vidět, že mu chybí zraněné opory. Ani ne tak proto, že by fotbalisté co dostali od Cúpera důvěru nebyli kvalitní, ale proto, že tým nebyl sehraný. Směrem dopředu to bylo všechno na náhodu. Zatímco Barcelona si jednoduše nahrávala a posílala kolmé přihrávku za obranu, Inter zkoušel centrovat na obsazené hráče s mottem "třeba to vyjde".

    Interu chyběli útočnici Hernan Crespo, Gabriel Batistuta, Alvaro Recoba, záložníci Matias Almeyda, Belozoglu Emre, obránci Ivan Cordoba a vlastně také Marco Materazzi, který sice byl na lavičce, ale asi jen protože nikdo jiný nebyl k mání.

    Pro obranu milánských byl oproti prvnímu duelu více nebezpečnější než Saviola Patrick Kluivert. Několikrát dost zaměstnal obranu domácích a hlavně Carlos Gamarra s ním měl co dělat. Mimochodem tento paraguayský obránce svým výkonem znovu nepřesvědčil a jen marně vzpomíná na formu z mistrovství světa. V 17.minutě pálil Mohammed Kallon, poslední z kvalitních střelců, kteří Cúperovi zbyli (kromě Vieriho samozřejmě), nad bránu brankáře Bonana. O deset minut později měl štěstí Domenico Morfeo. Při jedné akci hostů zahrál rukou a vzhledem k tomu, že už byl od rozhočího jednou ožlucen, to pro něj nemuselo dopadnout dobře. Naštěstí se pískal ofsajd. Ve 32.minutě přišla velká šance katalánského velkoklubu. Gabri García prostrčil míč za obranu na Saviolu, který ve vyložené pozici z úhlu Tolda neprostřelil. O chvíli později střídá již zmiňovaný útočník ze Sierra Leone Mohammed Kallon kvůli zranění, které si přivodil při srážce s Kluivertem. Cúper má na lavičce jen mladého nezkušeného Martinse, tak raději posílá do hry záložníka Di Biagia. Inter má v útoku jen Vieriho.

    Bobo

    Druhý poločas začal mnohem svižněji než ten první. Oba týmy začali útočit a bylo se na co dívat. Ve 48.minutě hlavičkoval Christian Vieri a míč jen těsně minul tyč Bonanovi brány. O chvli později Dalmat zahrával přímý volný kop. Jeho lehká střela gólmana Barcy neohrozila. V 60.minutě přišel místo zraněného(!) Dalmata na hřiště Obefami Martins. Po chybě De Boera se dostal do dobré pozice Vieri, ale ve vápně upadl. Barcelona prakticky celou druhou půli jen čekala na chybu Interu, aby mohla zahrozit z rychlého brejku. V 78.minutě nahradil nevýrazného Gulyho Sergio Conceicao.

    Zápas skončil bezbranovou remízou. Obě mužstva toho moc nepředvedli a ani nic jiného si prakticky nezasloužili. Barcelona nevyhrála a tudíž ani nepřekonala rekord v počtu vyhraných zápasů v řadě v evropských pohárech. Vieri znovu nedal v Lize mistrů gól... Barca zůstáva v čele osmifinálové skupiny A, Inter je o bod druhý před Newcastlem, který si poradil s Leverkusenem doma 3:1. Ve hře o postup tak zůstávají jen první tři týmy a Inter bude mít ještě co dělat. Rozhodující duel s Newcastlem hraje na San Siru.




    Liga mistrů
    Tabulka Osmifinálová skupina A
    1.   FC Barcelona3108:210
    2.   Inter Milán2117:67
    3.   Newcastle United2028:96
    4.   Bayer Leverkusen0045:110

    Osmifinálová skupina A 4.kolo (18/02/2003)
    Inter Milán - FC Barcelona0:0
    Newcastle United - Bayer Leverkusen3:1