Liga mistrů OS (2.z) - 10/12/2002

FC INTER - BAYER LEVERKUSEN 3:2

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Bayer Leverkusen
  • STŘELCI
    Crespo9
    Di Biagio3
    Recoba3
    Morfeo1
    Cannavaro1
    Almeyda1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cannavaro5
    Morfeo3
    Materazzi2
    Vieri2
    Cordoba2
    Almeyda1
    Zanetti J.1
    Crespo1
    Toldo1
    Coco1
    ČERV. KARTY
    Cannavaro1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem25.836
    Doma24.833
    Venku27.172
    Nejvíce
    Doma51.405
    Venku50.108
    15' Di Biagio, 27' Di Biagio, 80' Butt vlastní - 63' Zivkovic, 91' França
    Žluté karty: Placente, Schneider
    Střely na bránu: 8-7
    Držení míče: 46% - 54%
    Rohy: 7-10
    Diváci: 36.342
    Rozhodčí: Dallas (Skotsko)

    INTER (4-3-1-2) : Toldo; Zanetti, Cordoba, Gamarra, Pasquale; Almeyda, Di Biagio (70' Beati), Emre; Recoba; Vieri (73' Conceiçao), Crespo (87' Kallon). (Fontana, Guly, Franchini, Napolitano). Trenér: Cúper

    Leverkusen (3-4-1-2):: Butt; Zivkovic, Ramelow, Juan; Kleine, Schneider, Balitsch, Placente; Basturk (86' Bierofka); Neuville (85' Šimák), Berbatov (75' França). (Juric, Ojigwe, Babic, Bdaric). Trenér: Toppmoeller.



    Trenér Cúper měl při volbě sestavy do dnešního utkání dost svázané ruce. Zraněni jsou Coco, Materazzi, Dalmat, Morfeo, Vivas a Okan. Navíc kvůli třetí žluté kartě nemohl anstoupit ani Fabio Cannavaro, takže obrana hrála v silně netradičním složení. Vpravo Zanetti, uprostřed Cordoba, Gamarra, který měl na kontě pouze jediný odehraný zápas, a vlevo Pasquale, který pro zěnu odehrál celých devadesát minut v této sezoně pouze dvakrát. Na laviččce sedělo trio mladých hráčů devatenáctiletý Beati a Napolitano a osmnáctiletý Franchini. Kallon a Guly si po zranění zahráli pouze v pohárovém zápase v Bari, jinak letos téměř nehráli.

    První velkou šanci měli hosté již ve druhé minutě. Po nevinném rohu se k míči dostal Berbatov a trefil tyč. Pak uděřil Inter. Dvě šance, dva góly a oba v podání Luigi Di Biagia. Paradoxní bylo, že celou dobu útočili hosté, gól však nedali. V 15.minutě Alvaro Recoba zahrával rohový kop. Na přední tyč si naběhl Gigi a hlavou usměrnil míč do brány. Ve 27.minutě poslal Zanetti kolmou přihrávku Recobovym, ten se podíval koho má před bránou a tečovanou přihrávkou našel italského reprezentanta s vyholenou hlavou, který z voleje napálil míč o břevno do sítě - 2:0.

    Na opačné straně se zahrozil Bayer, střelu jednoho z útočníků zlikvidoval Toldo. Po další pěkné akci mohl skórovat Crespo, hlavou ale ve vyložené pozici přestřelil. Inter celkem ovládal hru a německého soupeře do velkých šancí prakticky nepouštěl.

    Druhá půle začala šancí Interu. Mladý Pasquale se vydal také útočit, krásně si prošel obranou soupeře, obešel tři hráče, bránu ale přestřelil. V 61.minutě se prosmýkl po levém křídle skvěle hrající hrdina zápasu s Laziem Emre a z témeř nulového úhlu poslal míč podél brankové čáry, před bránou nikdo nestál... O minutu později Bayer snížil. Po rohovém kopu Neuvilla napálil Živkovič míč do šibenice, Di Biagio ho neuhlídal. Mezi 67. a 70. minutou musel Cúper dvakrát střídat. Nejprve si o střídání řekl Di Biagio a po té kvůli svalovým problémům i Christian Vieri.

    V 74.minutě dal o sobě vědět znovu turecký technik Emre. Podobně jako v předchozím případě zatáhl míč až k brankové čáře a přihrávkou před bránu hledal spoluhráče. Osamocený Crespo v těžké pozici ale sám před odkrytou bránou nastřelil jen tyč. Tifosi se radovali o chvíli později. Beati přihrával, Butt si šel procelkem lehký balón a neuvěřitelným způsobem si ho srazil do sítě. Před ním stínující Crespo se míče nedotkl. Zdálo se rozhodnuto...

    V první minutě nastavení snížil ve volném pokutovém území hlavou Franca. Chvíli po rozehrání se do brejku dostal Inter, z několika slůibných příležitostí nic nebylo, naopak. Míč se dostal na druhou stranu a po dlouhém lobu vstřelil gól Schneider. Šokované San Siro nechtělo uvěřit, nemuselo. Schneider poslal míč do sítě evidentně rukou a mohl být rád, že za tento kousek viděl jen žlutou kartu.

    Inter má na kontě šest bodů a do zítřka povede tabulku skupiny A. Zápas mezi Barcelonou a Newcastlem byl odložen kvůli nepřízni počasí.


    Liga mistrů
    Tabulka Osmifinálová skupina A
    1.   Inter Milán2007:33
    2.   FC Barcelona1002:13
    3.   Bayer Leverkusen0023:50
    4.   Newcastle United0011:40

    Osmifinálová skupina A 2.kolo (10/12/2002)
    Inter Milán - Bayer Leverkusen1:4
    FC Barcelona - Newcastle Unitedodl.