Liga mistrů OS (1.z) - 27/11/2002

NEWCASTLE UNITED - FC INTER 1:4

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Newcastle United
  • STŘELCI
    Crespo9
    Recoba3
    Morfeo1
    Cannavaro1
    Di Biagio1
    Almeyda1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cannavaro5
    Morfeo3
    Cordoba2
    Materazzi2
    Vieri2
    Zanetti J.1
    Crespo1
    Toldo1
    Coco1
    Almeyda1
    ČERV. KARTY
    Cannavaro1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem36.151
    Doma40.581
    Venku32.606
    Nejvíce
    Doma51.405
    Venku50.108
    72' Solano - 2' Morfeo, 35' Almeyda, 47' Crespo, 81' Recoba
    Žluté karty: Cannavaro, J.Zanetti, Crespo, Vieri.
    Červená karta: 6' Bellamy
    Střely na bránu: 4-6
    Držení míče: 55% - 45%
    Rohy: 7-2
    Diváci: 50.108
    Rozhodčí: Bré (Francie)

    INTER (4-4-2) : Toldo; J.Zanetti, Materazzi (15' Cordoba), Cannavaro, Pasquale; Okan (66' Dalmat), Almeyda, Emre, Morfeo; Crespo (80' Recoba), Vieri.(Fontana, Coco, Di Biagio) Trenér: Cúper

    Newcastle (4-4-2):: Given; Griffin, Dabizas, ŇBrien, Hughes (85' Caldwell); Solano, Dyer, Speed, Viana (46' Robert); Bellamy, Shearer.(Harper, Jenas, Acuna, Ameobi, Lualua) Trenér: Robson.



    Skvělý výkon a ještě lepší výsledek, tak by se dal jednoduše zhodnotit zápas mezi Newcastlem a Interem. Pro nerazzurri je konečné skóre 4-1 velmi příjemné a mohou si s ním spravit pošramocené sebevědomí ze Serie A.

    Již ve druhé minutě utekl po pravé straně Javier Zanetti, jeho přihrávku ve vápně chytře pustil Hernan Crespo, moc dobře věděl, že by ji dobře nezpracoval, a osamocený Domenico Morfeo tak mohl pohodlně skórovat do odkryté brány. O chvíli později přišel další šok pro domácí. Craig Bellamy zcela bezdůvodně nakopl Marca Materazziho, v momentě kdy byl míč v autu. Za to od rozhodčího dostal odměnu v podobě červené karty. jestliže byl vyloučen Bellamy, pak měl jít zcela určitě ze hry i Alan Shearer. Fabio Cannavaro totiž v jednom ze soubojů dostal od něj pořádnou ránu loktem, úmyslně.

    Inter ztrestal fauly domácíh góly. Ve 35.minutě po rohovém kopu Emreho nastřelil Crespo tyč, balón se odrazil ven z pokutového území, kde stál Matias Almeyda a přehodil vše, co mu stálo v cestě včetně gólmana. Poločas uzavřel ve druhé minutě nastavení Hernan Crespo. Po pravé straně unikl obránci Buruk Okan, anhrál do vápna, kde přízemní střelou z bezprostřední blízkosti Crespo propálil gólmana Givena. Argentinský ostrostřelec si tak připsal devatou již devatou trefu. Vieri vyšel znovu naprázdno.

    V druhé půli se již Inter nehnal tolik do útoku. Okana vystřídal Stephane Dalmat, který se tak po delší pauze znovu ukázal na hřišti. V 72.minutě snížil Solano po menším zmatku v defenzivě. Deset minut před koncem vystřídal Crespa Alvaro Recoba a hned po 26 vteřinách vstřelil branku. Branka to byla nadhérná a musím říct, že snad úplně stejná jako v zápase v Como, kdy zvyšoval na 2:0. Dalmat prošel z vlastní poloviny až do šestnáctky nalákal na sebe obránce, poslal míč El Chinovi, ten si obhodil jednoho z obránců a levačkou poslal technickou střelu ke vzdálenější tyči - 1:4.

    "Byl to můj první gól v Lize mistrů. Věnuji ho svému děděčkovi, který tu bohužel už není. Začali jsme dobře, ale každý zápas je těžký. Museli jsme zůstat pozorní," svěřil se Domenico Morfeo. Trenér Cúper řekl, že Inter odehrál zápas v klidu a pohodě. "Je zvlaštní, že Vieri dosud v pohárech neskóroval. Nejsem ale kvůli tomu naštvaný, dokud dávají góly ostatní, je to v pohodě. Normálně individuality nekomentuju, ale dnes hrál Pasquale velmi dobře. Zdá se mi, že je ve větší formě než Coco. Materazzi má kontrakci skeletárního svalu. Když mi signalizoval, že není něco v pořádku, hned jsem ho vystřídal. Nechtěl jsem riskovat," řekl trenér.

    Zápas zhodnotil i prezidnet klubu Massimo Moratti: "Byl to výjimečný zápas. Newcastle byl velmi dobrý proti Juventusu., nebylo to lehké. Všichno hráči hráli velmi dobře, opravdu. Nejvíce se mi líbil Stephane Dalmat, v každé minutě, v které byl na hřišti. Vieri sice nedal ještě gól, ale odvádí velmi dobrou práci. Recobův gól byl fantastický."


    Liga mistrů
    Tabulka Osmifinálová skupina A
    1.   Inter Milán1004:13
    2.   FC Barcelona1002:13
    3.   Bayer Leverkusen0011:20
    4.   Newcastle United0011:40

    Osmifinálová skupina A 1.kolo (27/11/2002)
    Newcastle United - Inter Milán1:4
    Bayer Leverkusen - FC Barcelona1:2