Liga mistrů Základní skupina (1.z) - 17/09/2002

ROSENBORG - FC INTER 2:2

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Rosenborg
  • STŘELCI
    Crespo2
    Di Biagio1
    Recoba1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cannavaro2
    Morfeo1
    Materazzi1
    ČERV. KARTY
    Cannavaro1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem18.125
    Doma24.943
    Venku11.306
    Nejvíce
    Doma51.405
    Venku24.184
    51' Karadas, 64' Karadas - 33' Crespo, 79' Crespo
    Žluté karty: Berg - Cannavaro
    Vyloučen: 69' Cannavaro
    Střely na bránu: 9-4
    Rohy: 14-5
    Diváci: 21.040
    Rozhodčí: Fernández Marín (Španělsko)

    INTER (4-4-2) : Toldo; Cannavaro, Cordoba, Materazzi, Coco; J.Zanetti, Dalmat (63' Emre), Almeyda, Morfeo (77' Recoba); Vieri; Crespo (88' Adani) Náhradníci: Fontana, Vivas, Di Biagio, Conceiçao. Trenér: Cúper

    Rosenborg (4-3-3): Arason; Strand (75' Stensaas), Basma, Hoftun, Saarinen; Olsen, Skammelsrud, Berg; Karadas, F.Johnsen, Brattbakk. Náhradníci: E. Johnsen, Enerly, Sibaya, Blixt, George, Ludvigsen. Trenér: Eggen



    Naposledy hrál Inter Ligu mistrů ve čtvrtfinále s Manchesterem 17.března 1999. Na San Siru tehdy remizoval 1:1 a byl vyřazen. Nyní na něj v úvodním zápase základní skupiny D čekal norský mistr Rosenborg Trondheim. Počasí fotbalu moc nepřálo a tak se hrálo na mírně podmáčeném trávníku, neboť v předešlých dvou dnech vydatně pršelo.

    Trenér Cúper udělal oproti poslednímu zápasu v Turíně pár změn v sestavě. Obrana a ofenziva zůstala stejná, v záloze nahradil Di Biagia Mathias Almeyda a Recobu Domenico Morfeo. Celkem hrálo pět nových černomodrých tváří - Cannavaro a Almeyda přišli z Parmy, Coco z AC Milán, Morfeo z Fiorentiny a Crespo z Lazia. Právě Hernán Crespo byl nejlepším hráčem Interu.

    V desáté minutě zahrozili domácí a dali tak jasně najevo, že to italský klub nebude mít ve studeném Norsku vůbec jednoduché. Po centru z levé strany neuhlídal Morfeo Olsena, který jen těsně minul hlavou bránu. Ve 33.minutě přišla chvíle pro novou argentinskou akvizici v útoku. Hernán Jorge Crespo se krásně probil obranou soupeře a s pomocí teče překonal bombou i brankáře Arasona.

    Po přestávce přišli chvíle radosti především pro domácí. V 61.minutě zahrával Rosenborg rohový kop. Toldo se k míči nedostal a Karakas tak střílel z metru do prázdné brány. O třináct minut později se stejný hráč postaral o dokonalý zvrat. Dva hráči Trondheimu dokonale zaměstnali tři bránící hráče Milána. Jednomu z nich se podařilo krásně odcentrovat a Karadas, kterému nechal prostor Coco, krásně hlavou vstřelil druhý gól. Pak během čtyř minut viděl Favio Cannavaro dvě žluté karty a musel předčasně do sprch. Inter tak musel dohrávat zbylých dvacet minut o deseti mužích.

    V 81.minutě zachránil oslabený Inter již zmiňovaný Crespo. Kdo tvrdil, že není dobrý? Domácí ho při standartní situaci neuhlídali a Crespo akrobaticky další bombou vyrovnal na 2:2. Inter nakonec vybojoval bod a myslím, že za něj může být rád. Rosenborg byl lepší jak na střely na bránu, tak i mimo a zcela jasně vyhrál i na rohy (14-5).

    Hector Cúper nebyl s předveným výkonem příliš spokojen. "Míč jsme měli v moci velmi málo a od toho se vše odvíjelo. Hráli jsme lépe v deseti hráčích než v jedenácti. Myslím, že nám velmi pomohl Emre, který přišel v druhém poločasu. Hrál excelentě a tvořil naši hru. Zůstávám optimistický."

    Fabio Cannavaro komentoval svůj výkon. "Na svůj nový post jsem si zvykl. Vždycky se snažím odvádět nejlepší výkon, ale teď s tím budu mít potíže, protože je velmi těžké hrát proti soupeřům, kteří utíkají po křídlech. Dnes jsem byl spíš ofenzivní obránce než bránící. Jejich fyzická kondice byla lepší než ta naše. Vždy byli první u míče. První napomínání bylo správné, ale druhá žlutá byla přísná. Rozhodčí mi pak v kabině říkal, že si nepamatoval, že mi již první dal. Omlouvám se, že jsemoslabil tým, ale paradoxně jsme pak vyrovnali."

    Prezident Moratti pochválil Crespa. "Vybral si ten správný zápas pro vstřelení prvního gólu v dresu Interu. Cannavaro i přes vyloučení hrál dobře."

    V druhém duelu vyhrál Ajax Amsterdam nad francouzským Lyonem 2:1.

    Liga mistrů
    Skupina D 1.kolo (17/09/2002)
    Ajax Amsterdam - Olympique Lyon2:1
    Rosenborg Trondheim - Inter Milán2:2



    Před zápasem:
    První vystoupení Interu Milán v Lize mistrů po čtyřech letech začíná v Norsku ve 20,45. Počasí není zrovna ideální. Je zataženo, teplota okolo 10 stupňů a trávník je podmáčený dvoudením deštěm.

    Hrát od začátku nebude Alvaro Recoba. "Čekal jsem, že nebudu v základní sestavě. Můžeme vyhrát a chceme vyhrát. Nejdůležitější je, abychom se nevraceli do Milána s porážkou. Oni hodně útočí, tudíž s epak otevírají prostory v jejich obraně a to bude výhoda pro naše brejky. V naší skupině jsou jenom mistři svých zemí. Podle mě jsme favorité této skupiny, ale musíme to dokázat."