Liga mistrů 3.předkolo (1.z) - 11/04/2002

SPORTING LISABON - FC INTER 0:0

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Sporting
  • STŘELCI
    --
    ŽLUTÉ KARTY
    Morfeo1
    Materazzi1
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem-
    Doma-
    Venku-
    Nejvíce
    Doma-
    Venku-
    Žluté karty: Morfeo, Materazzi
    Střely na bránu:
    Rohy: 7-3
    Diváci: 25.350
    Rozhodčí: Pedersen Rune (Norsko)

    INTER (4-4-2) : Toldo 6.5, J.Zanetti 6, Cordoba 6.5, Materazzi 6, Coco 6, Conceiçao 4.5 (79' Guly), Di Biagio 5.5 (65' Almeyda 6), Dalmat 5.5, Morfeo 4.5, Vieri 5.5, Kallon 6 (67' Recoba 6).(12 Fontana, 26 Pasquale, 13 Cannavaro, 19 Corradi). Trenér: Cúper

    Sporting (3-3-3-1): Tiago 6, Beto 6.5, Quiroga 6, Contreras 6 (76' Ricardo Fernandes), Cesar Prates 7, Rui Bento 6, Rui Jorge 6, Tonito 5.5 (59' Cristiano Ronaldo 6), Pedro Barbosa 7, Quaresma 6 (69'Kutuzov), Niculae 6. (13 Nuno Santos, 6 Hugo, 18 Luis Felipe, 17 Paulo Bento). Trenér: Boloni 6



    Svůj první oficiální zápas sezony 2002/2003 odehrál Inter v Lisabonu. Diváci na stadionu neviděli ani jeden gól a Sporting tak remizoval s Interem 0:0. Černomodrým se tedy vstup do Ligy mistrů moc nepřiblížil a výsledek je spíš zklamáním, předvedená hra se ale líbíla. Inter měl smůlu a neproměnil žádnou z mnoha šancí. V odvetě na San Siru budou muset Cúperovi svěřenci vyhrát anebo remizovat 0:0 a spolehát na to, že dají v prodloužení zlatý gól či postoupí na penalty. Fanoušci se tak mají určitě na co těšit.

    Oboum týmům chyběli jejich největší hvězdy. Portugalci se museli obejít o brazilského útočníka Jardela, hosté o Ronalda. Největší příležitost ke skórování měl v 65.minutě Domenico Morfeo, nová tvář v Interu. Jeho bombu zastavil až na brankové čáře Pablo Contreras.

    Domácí zahrozili již v 11.minutě. César Prates z hranice šestnáctky přestřelil. Pak hodně o sobě dával vědět Inter. Brankář Sportingu Tiago zneškodnil střely Vieriho a Morfea, Kallonův pokus byl zblokován a Conceicaova střela mířila nad bránu. Stříleli i domácí. Francesco Toldo chytil šanci Mariusu Niculaeovi a vyrazil mimo tyče pokus Pedra Barbarosy z 20 metrů. Konec zápasu patřil znovu milánským. Evidentně chtěli vyhrát. Alvaro Recoba střílel těsně vedle, Vieri v dobré pozici netrefil balón a Almeydovu dělovku zlikvidoval Tiago.


    Na následné tiskové konferenci se novináři spíše než o zápas zajímali o Ronalda. "Teď mě to nezajímá," odpověděl Cúper. "Zprávy o tom, že on je Brazilec a já Argentinec a proto ho nechci v týmu jsou hloupé. Z naší strany se mi líbil druhý poločas, ten jsme odehráli dobře a vytvořili si čtyři nebo pět jasných šancí." Sergio Conceicao zhodnotil utkání. "Velká škoda, že jsme neskórovali. Hráli jsme dobře a odveta v Miláně by byla lehčí. Hráči mě znají a bylo opravdu těžké se proti nim prosadit, často mě zastavovali faulem." Francesco Coco napočítal sedm velkých šancí a také litoval výsledku 0:0. "Sedmdesát minut jsme hráli opravdu dobře."

    Výběr z ostatních zápasů 3.předkola (14/04/2002)
    AC Milán - Slovan Liberec1:0
    RC Genk - Sparta Praha2:0